Napisano 14 Październik 200420 l Zaczalem to duzo czasu temu i jakos ciezko mi sie zabrac by to skonczyc, wrzucam wiec, moze jakos mnie to zmoblilizuje bo nie lubie pokazywac i zostawiac niedokonczonych rzeczy :) Anyway, narazie dluzszy szkic.
Napisano 14 Październik 200420 l Damn you Tiger ! Bardzo dobre. Pracuj, pracuj, zapowiada się świetnie. Pozdrawiam.
Napisano 15 Październik 200420 l Znowu Ty??:P Ile mozna patrzec na twoje jakze wspaniale prace:) A jeszcze do tego proces powstawania. Ja juz nie wyrabiam. Musze sie udac to psychoterapeuty:)
Napisano 15 Październik 200420 l Autor no skonczyc sie postaram, znalazlo sie 1 wieczór niepracowity to i siadłem, a przyda sie jakaś druga pracka tego typu, zreszta, miłe to malowanie ;) Anyway, post your critique. peter co do kadru, ciezko ocenic, moze jak roziwniesz temat i wytlumaczysz dlaczego jest dziwny.
Napisano 15 Październik 200420 l Wow. No pięknie panie! :) Ale z tym dolem tez mi czegos brakuje. Jakos zimno tam po srodku, moze otulic to troche zielenia faktycznie.
Napisano 15 Październik 200420 l sie nieznam ale uciołes górze nogi i przez to brakuje pierwszego planu.
Napisano 15 Październik 200420 l Moim skromnym zdaniem tysz czegoś tam na dole brakuje. Mam wrażenie, że się ten obraz wylewa dołem
Napisano 15 Październik 200420 l Autor planowalem na 1 plan dac jakiegos wedrowca czy cus raczej nie widzianego od samych stop, dlaetgo szkic i kadr taki a nie inny, pracka jest odgrzebana sprzed paru miesiecy i dobrze, bo musze przemyslec czy tego wedrowca wcisnac czy zrobic z tego zwykly landszaft. no ale tak czy inaczej dzieki,
Napisano 16 Październik 200420 l Niezła robota :D Co do urwanego dołu, widzę skalny mostek, prosi się aż by lekko dodać troszkę u dołu (coś ok 1 cm - patrząc wg tego co widzę ) i pod tym skalnym mostkiem puścić jakiś strumyczek, powinno to naprawić "urwany dół'. Świerk po lewej, jakoś widziałbym go oświetlonego bardziej soczyście, niech terfi w pełne słońce przebijającesię przez chmury. Powodzenia :D
Napisano 17 Październik 200420 l mi sie w dole to niepodoba ze tak pod dziwnym kontem jest, znaycz to na dole na srodku tak jakby cos z perspektywą, troche takie przekręcone. ale reszta ful wypas piekne.. kolorystyki cieniowanie i takdlaje nie zmieniaj napewno, te drzewa ciekawe są :)
Napisano 28 Październik 200420 l Swietna praca, zreszta jak to zwykle bywa u tigera. W jakim progsie i na jakim tablecie pracujesz ?
Napisano 29 Październik 200420 l Autor narazie w progresie zerowym i na intuosie, niestety w cholere pracy i musialem narazie odlozyc w kąt..
Napisano 29 Październik 200420 l znaczy co ... nie kumam, to jest podmalowywane zdjecie, czy praca od zera? jesli na zdjeciu, to moglbys pokazac oryginal?
Napisano 30 Październik 200420 l Autor dzu nie podmalowane zdjecie, ta pracke robie from the skratch, mimo, że złozenie kilku fotek i odpowiednie podmalowanie da identyczny efekt tyle że 5 razy szybciej.
Napisano 24 Listopad 200420 l Autor Znalazlo sie troche czasu zeby znowu przysiasc do tej pracki. ciut dodalem dna, nie wiem zastanawiam sie jeszcze co z nim konkretnie zrobic i czy jeszcze nie poszerzyc. Anyway jakis drobny progres.
Napisano 24 Listopad 200420 l no zupełnie inaczej już sie to odbiera, ładną głębie te detale dały. troche mi nie pasuje lewy górny róg, ta żółta poświata? ale szczerze mówiąc, kadr cały czas przeszkadza.
Napisano 24 Listopad 200420 l Kolorki - jak zwykle ;> - mię się nie podobaja. Gory - paleta brazow; zielsko - paleta zieleni; niebo - paleta niebieska. Tak swiat nie wyglada na szczescie. ;)
Napisano 25 Listopad 200420 l Autor kolorki racja, troszke przejarane , kolejny mały update. Stara zgrzybiała juz pracka wypadałoby ja skonczyc a i troche czasu sie trafilo, i checi. Dzieki za komentarze :)
Napisano 25 Listopad 200420 l krok w stecz fajniejszy - mniej plasko bylo, teraz ci persp. powietrzna umknela.
Napisano 27 Listopad 200420 l to referka? wiedzialem ze korzystasz z referki! ;) a serio, to piekna robota
Napisano 27 Listopad 200420 l Nie znam się zbytnio na 2d,ale szacuneczek dla ludzi którzy potrafią zrobic takie cuda!! Jak dla mnie to ten obraz powyżej mógłby być finalnym:P
Napisano 27 Listopad 200420 l Tiger, co tam stoi na tej gorze po lewej ? i tak btw - jakiego sprzetu uzyles do stworzenia tego obrazka? (chodzi mi grafe, ramy i tablet/mysze ;) )
Napisano 27 Listopad 200420 l no i mamy nowy frontpage stuff :) tylko poprawe te drzewka po lewej i może być final :) aczkolwiek z chęcią zobaqczyłbym jeszcze bardziej zdetalizowaną wersję ;]
Napisano 27 Listopad 200420 l .. pewnie to samo co ja :) niektórym ludziom musiałem tłumaczyć, że to nie zdjęcie, dla przeciętnego człowieka wydaje się to lekko przerobionym zdjęciem :D
Napisano 27 Listopad 200420 l mój szef stweirdził że pracka Tigera to podrysowanka w PSie a pracka Bigleba (też góry) to po prostu zdjęcie! Tiger jesteś moim Bogiem!!! Kiedy otworzysz własną szkołę rysunku?? (albo juz otworzyłeś :D )
Napisano 27 Listopad 200420 l Autor obrazek nie jest jeszscze skonczony :) przede wsyztskim chmury sa troszke wybrakowane tu i tam, no i dolna srodkowa czesc prawodpodobnie pojdzie jeszcze do poprawki , no ale zobaczymy na ile pozwola czas i chęci. obrazek ma 4000px szerokosci wiec duzo ramu i procesora zjada, ale jakos daje rade. edit: update: powpoli myśle zeby dalej już tego nie dłubac, nie wiem, może jakieś naprawde drobne korekty sie zrobi.
Napisano 28 Listopad 200420 l gory sa sliczne:) ale jesli chodzi o ten update to klikajac i porownujac z poprzednim zmienila sie tylko roslinnosc i to moim zdaniem na gorsze :/ pozdrawiam
Napisano 28 Listopad 200420 l Tweety, pozdrow szefa:) Tiger, fajne, troche blade jak dlamnie, takie za szarawe ale bardzo rzetelna robota.
Napisano 28 Listopad 200420 l Pokaz foty z ktorych korzystales przy robieniu tego obrazka. Tak to ciezko ocenic, nie wiadomo ile jest w tym twojej pracy.
Napisano 29 Listopad 200420 l ...nie wiadomo ile jest w tym twojej pracy. dobre :) Świetna robota mistrzu, pełen respekt :) może jakiś krótki making of ?:)
Napisano 29 Listopad 200420 l Autor i chyba jeden z ostatnich drobnych updateów nie widze juz sensu pixel po pixelku jechac i popdawiac wiec chyba to zakoncze. Szkoda na to czasu, szczegolnie ze gorzka prawda taka ze wiekszosc matte paintow to teraz sprawny fotomontaz.Efekt ten sam, czas znacznie krótszy. Troszke podkrecilem saturacje tu i tu podziubałem. No i dziekuje za komentarze, niektore z nich pomogły.
Napisano 29 Listopad 200420 l Autor a no i obiecana referka + jeszcze mialem gdzies fajna fotke do pomocy z chmurkami, postaram sie ja wyszperac.
Napisano 30 Listopad 200420 l No teraz przynajmniej wszystko widac i mozna porownac ze zdjeciem. Ogolnie dobry matte Ci wyszedl. Troszke mi nie pasuja te fragmenty skal w dolnej czesci - mogles je bardziej zielenia zakryc.