Cpt.Obvious Napisano 14 Październik 2004 Share Napisano 14 Październik 2004 Zaczalem to duzo czasu temu i jakos ciezko mi sie zabrac by to skonczyc, wrzucam wiec, moze jakos mnie to zmoblilizuje bo nie lubie pokazywac i zostawiac niedokonczonych rzeczy :) Anyway, narazie dluzszy szkic. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcel Napisano 14 Październik 2004 Share Napisano 14 Październik 2004 Damn you Tiger ! Bardzo dobre. Pracuj, pracuj, zapowiada się świetnie. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 14 Październik 2004 Share Napisano 14 Październik 2004 dziwny kadr, brakuje dołu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 15 Październik 2004 Share Napisano 15 Październik 2004 Znowu Ty??:P Ile mozna patrzec na twoje jakze wspaniale prace:) A jeszcze do tego proces powstawania. Ja juz nie wyrabiam. Musze sie udac to psychoterapeuty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nimrod Napisano 15 Październik 2004 Share Napisano 15 Październik 2004 Mam nadzieje ze to skonczysz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 15 Październik 2004 Autor Share Napisano 15 Październik 2004 no skonczyc sie postaram, znalazlo sie 1 wieczór niepracowity to i siadłem, a przyda sie jakaś druga pracka tego typu, zreszta, miłe to malowanie ;) Anyway, post your critique. peter co do kadru, ciezko ocenic, moze jak roziwniesz temat i wytlumaczysz dlaczego jest dziwny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 15 Październik 2004 Share Napisano 15 Październik 2004 Wow. No pięknie panie! :) Ale z tym dolem tez mi czegos brakuje. Jakos zimno tam po srodku, moze otulic to troche zielenia faktycznie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 15 Październik 2004 Share Napisano 15 Październik 2004 sie nieznam ale uciołes górze nogi i przez to brakuje pierwszego planu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samug Napisano 15 Październik 2004 Share Napisano 15 Październik 2004 Moim skromnym zdaniem tysz czegoś tam na dole brakuje. Mam wrażenie, że się ten obraz wylewa dołem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 15 Październik 2004 Autor Share Napisano 15 Październik 2004 planowalem na 1 plan dac jakiegos wedrowca czy cus raczej nie widzianego od samych stop, dlaetgo szkic i kadr taki a nie inny, pracka jest odgrzebana sprzed paru miesiecy i dobrze, bo musze przemyslec czy tego wedrowca wcisnac czy zrobic z tego zwykly landszaft. no ale tak czy inaczej dzieki, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buczer Napisano 15 Październik 2004 Share Napisano 15 Październik 2004 masz swoja wizje i pewnie sie myle...wszystko wyjdzie na koniec :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 16 Październik 2004 Share Napisano 16 Październik 2004 Ja tam bym tego wędrowca sobie darował i zostawił landszafcik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mkaszpir Napisano 16 Październik 2004 Share Napisano 16 Październik 2004 Niezła robota :D Co do urwanego dołu, widzę skalny mostek, prosi się aż by lekko dodać troszkę u dołu (coś ok 1 cm - patrząc wg tego co widzę ) i pod tym skalnym mostkiem puścić jakiś strumyczek, powinno to naprawić "urwany dół'. Świerk po lewej, jakoś widziałbym go oświetlonego bardziej soczyście, niech terfi w pełne słońce przebijającesię przez chmury. Powodzenia :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SCORPI Napisano 17 Październik 2004 Share Napisano 17 Październik 2004 mi sie w dole to niepodoba ze tak pod dziwnym kontem jest, znaycz to na dole na srodku tak jakby cos z perspektywą, troche takie przekręcone. ale reszta ful wypas piekne.. kolorystyki cieniowanie i takdlaje nie zmieniaj napewno, te drzewa ciekawe są :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raqf Napisano 28 Październik 2004 Share Napisano 28 Październik 2004 Swietna praca, zreszta jak to zwykle bywa u tigera. W jakim progsie i na jakim tablecie pracujesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 29 Październik 2004 Autor Share Napisano 29 Październik 2004 narazie w progresie zerowym i na intuosie, niestety w cholere pracy i musialem narazie odlozyc w kąt.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzudzu Napisano 29 Październik 2004 Share Napisano 29 Październik 2004 znaczy co ... nie kumam, to jest podmalowywane zdjecie, czy praca od zera? jesli na zdjeciu, to moglbys pokazac oryginal? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 30 Październik 2004 Autor Share Napisano 30 Październik 2004 dzu nie podmalowane zdjecie, ta pracke robie from the skratch, mimo, że złozenie kilku fotek i odpowiednie podmalowanie da identyczny efekt tyle że 5 razy szybciej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 24 Listopad 2004 Autor Share Napisano 24 Listopad 2004 Znalazlo sie troche czasu zeby znowu przysiasc do tej pracki. ciut dodalem dna, nie wiem zastanawiam sie jeszcze co z nim konkretnie zrobic i czy jeszcze nie poszerzyc. Anyway jakis drobny progres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoon Napisano 24 Listopad 2004 Share Napisano 24 Listopad 2004 no zupełnie inaczej już sie to odbiera, ładną głębie te detale dały. troche mi nie pasuje lewy górny róg, ta żółta poświata? ale szczerze mówiąc, kadr cały czas przeszkadza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 24 Listopad 2004 Share Napisano 24 Listopad 2004 ekstra,super praca,jestem pod wrażeniem!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 24 Listopad 2004 Share Napisano 24 Listopad 2004 Kolorki - jak zwykle ;> - mię się nie podobaja. Gory - paleta brazow; zielsko - paleta zieleni; niebo - paleta niebieska. Tak swiat nie wyglada na szczescie. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 25 Listopad 2004 Autor Share Napisano 25 Listopad 2004 kolorki racja, troszke przejarane , kolejny mały update. Stara zgrzybiała juz pracka wypadałoby ja skonczyc a i troche czasu sie trafilo, i checi. Dzieki za komentarze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
spoon Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 z każdym krokiem coraz lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 krok w stecz fajniejszy - mniej plasko bylo, teraz ci persp. powietrzna umknela. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 27 Listopad 2004 Autor Share Napisano 27 Listopad 2004 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 to referka? wiedzialem ze korzystasz z referki! ;) a serio, to piekna robota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 awesome :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAIRAM Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 Nie znam się zbytnio na 2d,ale szacuneczek dla ludzi którzy potrafią zrobic takie cuda!! Jak dla mnie to ten obraz powyżej mógłby być finalnym:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Drakula Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 Tiger, co tam stoi na tej gorze po lewej ? i tak btw - jakiego sprzetu uzyles do stworzenia tego obrazka? (chodzi mi grafe, ramy i tablet/mysze ;) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 no i mamy nowy frontpage stuff :) tylko poprawe te drzewka po lewej i może być final :) aczkolwiek z chęcią zobaqczyłbym jeszcze bardziej zdetalizowaną wersję ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KaleN Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 No wypas pracka! Ja bym juz zostawil tak jak jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
veri_jr Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 Zgadnijcie, co mam teraz na tapecie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 .. pewnie to samo co ja :) niektórym ludziom musiałem tłumaczyć, że to nie zdjęcie, dla przeciętnego człowieka wydaje się to lekko przerobionym zdjęciem :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Willow Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 lol do mnie własnie wparował brat i teź stwierdził że to fajna fotka:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubi Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 niezłe niezłe, prawie tutek wyszedł :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 mój szef stweirdził że pracka Tigera to podrysowanka w PSie a pracka Bigleba (też góry) to po prostu zdjęcie! Tiger jesteś moim Bogiem!!! Kiedy otworzysz własną szkołę rysunku?? (albo juz otworzyłeś :D ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 27 Listopad 2004 Autor Share Napisano 27 Listopad 2004 obrazek nie jest jeszscze skonczony :) przede wsyztskim chmury sa troszke wybrakowane tu i tam, no i dolna srodkowa czesc prawodpodobnie pojdzie jeszcze do poprawki , no ale zobaczymy na ile pozwola czas i chęci. obrazek ma 4000px szerokosci wiec duzo ramu i procesora zjada, ale jakos daje rade. edit: update: powpoli myśle zeby dalej już tego nie dłubac, nie wiem, może jakieś naprawde drobne korekty sie zrobi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eol Napisano 28 Listopad 2004 Share Napisano 28 Listopad 2004 gory sa sliczne:) ale jesli chodzi o ten update to klikajac i porownujac z poprzednim zmienila sie tylko roslinnosc i to moim zdaniem na gorsze :/ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
biglebowsky Napisano 28 Listopad 2004 Share Napisano 28 Listopad 2004 Tweety, pozdrow szefa:) Tiger, fajne, troche blade jak dlamnie, takie za szarawe ale bardzo rzetelna robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levan Napisano 28 Listopad 2004 Share Napisano 28 Listopad 2004 Pokaz foty z ktorych korzystales przy robieniu tego obrazka. Tak to ciezko ocenic, nie wiadomo ile jest w tym twojej pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 29 Listopad 2004 Share Napisano 29 Listopad 2004 ...nie wiadomo ile jest w tym twojej pracy. dobre :) Świetna robota mistrzu, pełen respekt :) może jakiś krótki making of ?:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luki Luki Napisano 29 Listopad 2004 Share Napisano 29 Listopad 2004 no to dales do pieca, baudzo mi sie podoba. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 29 Listopad 2004 Share Napisano 29 Listopad 2004 Levan: ?? Przecie mowil, ze od zera malowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 29 Listopad 2004 Autor Share Napisano 29 Listopad 2004 a no referki były, tego chyba nie trza pisac, zarzuce wieczorem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 29 Listopad 2004 Share Napisano 29 Listopad 2004 chmury mi sie podobaja najbardziej jak dlugo nad tym siedziales? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
giorgione Napisano 29 Listopad 2004 Share Napisano 29 Listopad 2004 i tak wyszło przepięknie - jak zwykle :P pozdr giorgione Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 29 Listopad 2004 Autor Share Napisano 29 Listopad 2004 i chyba jeden z ostatnich drobnych updateów nie widze juz sensu pixel po pixelku jechac i popdawiac wiec chyba to zakoncze. Szkoda na to czasu, szczegolnie ze gorzka prawda taka ze wiekszosc matte paintow to teraz sprawny fotomontaz.Efekt ten sam, czas znacznie krótszy. Troszke podkrecilem saturacje tu i tu podziubałem. No i dziekuje za komentarze, niektore z nich pomogły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cpt.Obvious Napisano 29 Listopad 2004 Autor Share Napisano 29 Listopad 2004 a no i obiecana referka + jeszcze mialem gdzies fajna fotke do pomocy z chmurkami, postaram sie ja wyszperac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levan Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 No teraz przynajmniej wszystko widac i mozna porownac ze zdjeciem. Ogolnie dobry matte Ci wyszedl. Troszke mi nie pasuja te fragmenty skal w dolnej czesci - mogles je bardziej zielenia zakryc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi