i3D Napisano 18 Styczeń 2016 Napisano 18 Styczeń 2016 (edytowane) Stowarzyszenie Delta to organizacja, która stworzyła parki tematyczne opowiadające o świecie dinozaurów w sposób atrakcyjny i zgodny z najnowszymi odkryciami paleontologów. Po wyznaczających nowe standardy w opowiadaniu o prehistorycznych gadach trzech Jura Parkach znajdujących się w Bałtowie, Krasiejowie oraz Solcu, stowarzyszenie otworzyło Jura Park w Moab, w stanie Utah. Jest to prawdziwa kolebka wykopalisk, miasteczko słynące z licznych odkryć skamielin i tropów dinozaurów. Nasz zakres prac przy tym projekcie, to wykonanie filmów dokumentalnych oraz animacji, które uatrakcyjniły zwiedzanie Paleosafari Moab Giants . Do wykonania animacji 3D użyliśmy 3DMax + ZBrush + VRay. Project Manager: Małgorzata Żak Modeling and Texturing: Paweł Pojedynek, Sebastian Berczyński, Piotr Goryczka Environment: Sebastian Berczyński Dinosaurs Modeling and Zbrush: Piotr Goryczka Character/Creature Rigging and Animation: Jakub Janik Simulation (Fur, Particles): Paweł Pojedynek Documentary Recording: Piotr Łukasik, Grzegorz Wolski, Krzysztof Bąk, Grzegorz Czapka Animation Compositing and Postproduction: Paweł Pojedynek Documentary Compositing and Postproduction: Marek Wilert Layout Concept: Michał Sowa, Julia Czingoń Jeżeli macie jakieś komentarze, uwagi bądź pytania śmiało piszcie. I3D. Edytowane 18 Styczeń 2016 przez i3D
agdybybyl Napisano 20 Styczeń 2016 Napisano 20 Styczeń 2016 Ktoś to musiał zrobić... dobrze, że zrobił to DOBRZE....!!!...:)))
i3D Napisano 25 Styczeń 2016 Autor Napisano 25 Styczeń 2016 Dzięki. Wszystkie prace na bieżąco były konsultowane z ekspertami w dziedzinie paleontologii. Nawet kąt między palcami stóp gadów miał znaczenie.
Kroopson Napisano 25 Styczeń 2016 Napisano 25 Styczeń 2016 Bardzo fajne - dobrze wiedzieć że poza Warszawą też jest jakieś życie :)
gaspar Napisano 25 Styczeń 2016 Napisano 25 Styczeń 2016 Animacje wyglądają ładnie. Dobrze "siedzi" środek ciężkości oraz podoba mi się wrażenie ciężkości na łapach. Troszkę brakuje overlapu na klatce piersiowej , który wygląda bardzo statycznie. Być może takie były wymogi animacji niemniej jednak odbiera to trochę życia gadom. Wydaje mi się, że na ogonie również można było pokazać nieco więcej wagi. Zgaduje, że było to robione na dynamice ? :) Nieco rotacji na "kostkach" mogło by również dodać życia. Wydaje mi się, że biodra działają nieco na odwrót niż u wszystkich znanych mi zwierzaków - zazwyczaj kiedy robią krok strona która jest w powietrzu opada w dół i idzie do góry kiedy przenoszony jest na nią ciężar ciała. To daje wrażenie wagi i stabilności. W jurasic park tak to przynajmniej animowali u t-rexa. Sprawdzę jak to jest u kury :) chyba najbliżej jej do dinozaura. Brakuje mi również nieco więcej transferu wagi na łapę podporową, zwłaszcza w przypadku powolnegoo człapanie cięższych potworów. Ogólnie mam wrażenie fajnej technicznej animacji - trochę szczegółów mogłoby dodać więcej życia.
drakul Napisano 25 Styczeń 2016 Napisano 25 Styczeń 2016 bardzo przekonująca animacja zwierzaków, podoba mi się
plasti Napisano 25 Styczeń 2016 Napisano 25 Styczeń 2016 W koncu ukonczone, gratulacje. Kiedy pokazecie calosc?
i3D Napisano 26 Styczeń 2016 Autor Napisano 26 Styczeń 2016 Dzięki za wszystkie komentarze. Bardzo nam miło, że animacje zostały przyjęte tak pozytywnie. Całość do obejrzenia, niestety, tylko w Stanach na miejscu ;)
alex3d Napisano 27 Styczeń 2016 Napisano 27 Styczeń 2016 Świetna robota, bardzo płynna animacja, gratulacje ;)
Miłosz3ds Napisano 28 Styczeń 2016 Napisano 28 Styczeń 2016 Świetnie to wygląda. Ile trwają wykonane przez Was animacje/animacja i ile czasu Wam na to zeszło? Gratulacje, pozdrawiam!
Dr0cK Napisano 29 Styczeń 2016 Napisano 29 Styczeń 2016 Naprawde dobra robota. Gratulacje. Wspomne ze nie tyklo animacja dobra ale tla, rendery, texturey, itd, wszystko naparawde na bardzo dobry poziemie. :)
smiler Napisano 30 Styczeń 2016 Napisano 30 Styczeń 2016 Jestem pod wrażeniem. Bardzo fajnie to wygląda.
Rekomendowane odpowiedzi