adek Napisano 4 Luty 2016 Napisano 4 Luty 2016 Świetny materiał od The Mill ujawniający kulisy tworzenia teledysku Chemical Brothers: Wide Open. Pełna treść: Za kulisami teledysku The Chemical Brothers: Wide Open
agdybybyl Napisano 4 Luty 2016 Napisano 4 Luty 2016 Narobili się, a wyszło paskudnie, bez wdzięku i plastikowo jak z gminnej drukarki 3D.... nowe tylko w reklamie znaczy... lepsze....:))))
pikok Napisano 4 Luty 2016 Napisano 4 Luty 2016 (edytowane) Tyle roboty a i tak z... W ostatniej klatce ujęcia ok. 2:03 dziwnie przeskakuje model nogi koło majtów ;) Edytowane 5 Luty 2016 przez Adek
Q'bot Napisano 5 Luty 2016 Napisano 5 Luty 2016 Obejrzałem i w dalszym ciągu nie wiem skąd wytrzasnęli materiał dla wypełnienia przestrzeni 'za' siatką kończyn... ;( Mieli dwie kamery z paralaksą?
veti Napisano 5 Luty 2016 Napisano 5 Luty 2016 @Q'bot Na samym początku filmu pokazują jak ją skanowali (fotogrametria), więc mieli dokładny cyfrowy odpowiednik.
emptyman Napisano 5 Luty 2016 Napisano 5 Luty 2016 Obejrzałem i w dalszym ciągu nie wiem skąd wytrzasnęli materiał dla wypełnienia przestrzeni 'za' siatką kończyn... ;( Mieli dwie kamery z paralaksą? 1:34 "Clean plates were created for all 7,000 frames" Później jest info o tym, że każde ujęcie jest wytrakowane więc pewnie robili mocap kamery i później ją nałożyli na skan z lider scanner, więc mieli czyste ujęcie (bez aktorki) w 3d, co pokazują w 1:35.
mateusz_s Napisano 5 Luty 2016 Napisano 5 Luty 2016 Kurcze nadal nie czaje... Ale pewnie specjalnie zostawili takie niedomówienie bo z jakiej racji mieliby zdradzić swoje "know-how".. Byłem ciekawy techniki zastępowania kończyn, bo mnie to od dłuższego czasu interesuje. Z filmu wynika, że kończyna została wymazana z prawdziwej aktorki po czym zastąpił ją model, ale jak wpasowali model 1:1 przy równoczesnym ruchu kamery i tancerki, tak że w miejscu gdzie zaczyna się kończyna nie ma żadnych drgań i nie dopasowań? na tancerce nie było żadnych markerów...
mateusz_s Napisano 5 Luty 2016 Napisano 5 Luty 2016 aa sory, laska ma markery jednak, widać czarne kropki na skórze przy zbliżeniu.. ale nadal nie wiem jak dzieki nim wpasowali taniec modelu, chyba ze od razu w czasie tańca jakiś system ściągał jej ruchy ..
pikok Napisano 6 Luty 2016 Napisano 6 Luty 2016 Mateusz - rotomation - mieli 9 witness camów do tego.
adek Napisano 6 Luty 2016 Autor Napisano 6 Luty 2016 Tutaj pojawił się obszerniejszy artykuł na temat tego filmu: https://www.fxguide.com/featured/so-just-how-was-that-chemical-brothers-video-made/
Rekomendowane odpowiedzi