Napisano 4 Luty 20169 l Świetny materiał od The Mill ujawniający kulisy tworzenia teledysku Chemical Brothers: Wide Open. Pełna treść: Za kulisami teledysku The Chemical Brothers: Wide Open
Napisano 4 Luty 20169 l Narobili się, a wyszło paskudnie, bez wdzięku i plastikowo jak z gminnej drukarki 3D.... nowe tylko w reklamie znaczy... lepsze....:))))
Napisano 4 Luty 20169 l Tyle roboty a i tak z... W ostatniej klatce ujęcia ok. 2:03 dziwnie przeskakuje model nogi koło majtów ;) Edytowane 5 Luty 20169 l przez Adek
Napisano 5 Luty 20169 l Obejrzałem i w dalszym ciągu nie wiem skąd wytrzasnęli materiał dla wypełnienia przestrzeni 'za' siatką kończyn... ;( Mieli dwie kamery z paralaksą?
Napisano 5 Luty 20169 l @Q'bot Na samym początku filmu pokazują jak ją skanowali (fotogrametria), więc mieli dokładny cyfrowy odpowiednik.
Napisano 5 Luty 20169 l Obejrzałem i w dalszym ciągu nie wiem skąd wytrzasnęli materiał dla wypełnienia przestrzeni 'za' siatką kończyn... ;( Mieli dwie kamery z paralaksą? 1:34 "Clean plates were created for all 7,000 frames" Później jest info o tym, że każde ujęcie jest wytrakowane więc pewnie robili mocap kamery i później ją nałożyli na skan z lider scanner, więc mieli czyste ujęcie (bez aktorki) w 3d, co pokazują w 1:35.
Napisano 5 Luty 20169 l Kurcze nadal nie czaje... Ale pewnie specjalnie zostawili takie niedomówienie bo z jakiej racji mieliby zdradzić swoje "know-how".. Byłem ciekawy techniki zastępowania kończyn, bo mnie to od dłuższego czasu interesuje. Z filmu wynika, że kończyna została wymazana z prawdziwej aktorki po czym zastąpił ją model, ale jak wpasowali model 1:1 przy równoczesnym ruchu kamery i tancerki, tak że w miejscu gdzie zaczyna się kończyna nie ma żadnych drgań i nie dopasowań? na tancerce nie było żadnych markerów...
Napisano 5 Luty 20169 l aa sory, laska ma markery jednak, widać czarne kropki na skórze przy zbliżeniu.. ale nadal nie wiem jak dzieki nim wpasowali taniec modelu, chyba ze od razu w czasie tańca jakiś system ściągał jej ruchy ..
Napisano 6 Luty 20169 l Autor Tutaj pojawił się obszerniejszy artykuł na temat tego filmu: https://www.fxguide.com/featured/so-just-how-was-that-chemical-brothers-video-made/