Graft Napisano 10 Luty 2017 Autor Napisano 10 Luty 2017 Poprawiłem troszkę tego księcia, co by wstydu mi nie robił
Durek Napisano 13 Luty 2017 Napisano 13 Luty 2017 Bardzo fajnie. Myślę, że mógłbyś spróbować użyć trochę więcej miękkich krawędzi na twarzy, ostrych na rogach i poprawić ręce na bazie lustra czy fotek. No i zamień ten dżem truskawkowy na krew :D (na ustach jest dobrze).
Graft Napisano 15 Luty 2017 Autor Napisano 15 Luty 2017 Bardzo fajnie. Myślę, że mógłbyś spróbować użyć trochę więcej miękkich krawędzi na twarzy, ostrych na rogach i poprawić ręce na bazie lustra czy fotek. No i zamień ten dżem truskawkowy na krew :D (na ustach jest dobrze). Co do krawędzi to właśnie nie chciałem robić ich "realistycznie" stąd tak dużo twardych przejść na twarzy. W moim odczuciu wygląda to bardziej groteskowo i nienaturalnie co pasowało mi do charakteru postaci :) Z tego samego powodu dałem mu tak powykrzywianą twarz(anatomia jest rozjechana i każdy element jakby nie pasował do sąsiadującego) Główne moje założenie było takie aby osoba patrząca na ten portret czuła się niekomfortowo i nie chciała zbyt długo wpatrywać się w tą twarz(a może to tylko moje rojenia :P ) Co Do samej ręki to trochę poprawiłem bo faktycznie odstawała za bardzo. Krew również celnie wypunktowałeś :P Ostatecznie był to tylko eksperyment i pora przejść do kolejnych, bo mam jeszcze kilka "nietypowych pomysłów" W każdy razie dzięki za krytykę, która jest dla mnie niezwykle cenna. Na koniec wklejam wersję ostateczną(chyba, że kiedyś jeszcze z nudów wszystko przemaluję)
michalo Napisano 17 Luty 2017 Napisano 17 Luty 2017 Nogi w poorównaniu do ciuałą wyglądają płąsko (barbarzyńca) ale ogólnie bomba. Zabawne, ekspersja. Twój styl staje sięcoraz to bardziej rozpoznawalny.
Graft Napisano 22 Luty 2017 Autor Napisano 22 Luty 2017 Kompozycje(jeszcze niedopracowane) do nowej serii obrazów i mała scena którą planuję wymodelować(uber szybki szkic ;x)
sebel Napisano 25 Marzec 2017 Napisano 25 Marzec 2017 Zombie Pokemony i Polish Space Marines totalnie mnie rozwaliły :D! Aż chciałoby się zobaczyć więcej rzeczy z nimi ;).
Graft Napisano 2 Kwiecień 2017 Autor Napisano 2 Kwiecień 2017 Trochę nauki i zabawy. W niektórych miejscach kształty trochę naciągane ;) ale ogólnie chodzi o pokazanie pewnej idei Na koniec jeszcze moja mała próba zaprojektowania xenomorfa w wersji bardziej kobiecej. Inspirowałem się symbolem Yin Yan bo pasował mi symbolicznie do tej postaci. Poza bardziej "uwodzicielska"(nie znalazłem lepszego słowa ;D) Dodałem więcej ekonomi niż w oryginale i bardziej kobiece usta. Do Gigera się oczywiście nawet nie zbliżyłem, ale i tak fajnie było spróbować.
michalo Napisano 4 Kwiecień 2017 Napisano 4 Kwiecień 2017 Z tymi "szpilkami" trochę poleciałeś ;) Fajnei się to ogląda. Rozkminiasz takie rzeczy, o których nawet bym nie pomyślał. Jak patrzysz na jakiś obrazek to widzisz automatycznie te owale, trójkąty itp? Czy musisz to analizować w taki sposób? Ostatnie szkice super. Ruda bardzo sexy.
Graft Napisano 4 Kwiecień 2017 Autor Napisano 4 Kwiecień 2017 Jak patrzysz na jakiś obrazek to widzisz automatycznie te owale, trójkąty itp? Czy musisz to analizować w taki sposób? https://www.youtube.com/watch?v=P9SYdPXzt58 Miłego oglądania :P
rymin Napisano 4 Kwiecień 2017 Napisano 4 Kwiecień 2017 Dla mnie trochę to za skomplikowane i naciągane momentami. Tak szczerze to nie wiem co dają takie analizy- jeśli jest w tym jakaś ukryta wiedza to z chęcią się dowiem ale wydaje mi się Graft, że trochę przekombinowujesz:D Co do prac to idzie to w fajnym kierunku więc oby tak dalej. Pozdro!
michalo Napisano 4 Kwiecień 2017 Napisano 4 Kwiecień 2017 Myślę, że taka analiza to tak jak nauka czegokolwiek, np anatomii. W końcu wchodzi ci w krew (tutaj kompzycja, konstrukcja) i nagle twoje własen prace whcodzą na poziom wyżej. W naturalny instynktowy sposób robisz lepsze rzeczy.
Graft Napisano 4 Kwiecień 2017 Autor Napisano 4 Kwiecień 2017 Dla mnie trochę to za skomplikowane i naciągane momentami. Tak szczerze to nie wiem co dają takie analizy- jeśli jest w tym jakaś ukryta wiedza to z chęcią się dowiem ale wydaje mi się Graft, że trochę przekombinowujesz:D Co do prac to idzie to w fajnym kierunku więc oby tak dalej. Pozdro! Możliwe, że to nadinterpretacja z mojej strony. Nie jestem wstanie zweryfikować czy artysta tworząc pracę umieszcza tam kształty i linie świadomie, czy robi to intuicyjnie. Wiadomo, że percepcja jest rzeczą subiektywną. Ja tworząc własne staram się myśleć o wszystkich tych aspektach które sam analizuję. Gdybym znał lepsze metody nauki tak abstrakcyjnego pojęcia jak kompozycja to pewnie bym je stosował :D Co by nie było pusto, ciąg dalszy moich przekombinowań :P Tym razem na tapetę nasza "gwiazda" concept artu
Sayja Napisano 5 Kwiecień 2017 Napisano 5 Kwiecień 2017 Woah. Też myślę, że to wybitna przesada :) wziąłeś prace o bardzo prostej kompozycji i rozebrałeś to na części jakby kryły się tam jakieś tajemnice. Generalnie fajne są takie analizy ale nie sądzę, żeby to miało szczególnie pomagać we własnej twórczości. Poza tym Twoja teka jest doobra ;)
Graft Napisano 5 Kwiecień 2017 Autor Napisano 5 Kwiecień 2017 Woah. Też myślę, że to wybitna przesada :) wziąłeś prace o bardzo prostej kompozycji i rozebrałeś to na części jakby kryły się tam jakieś tajemnice. Generalnie fajne są takie analizy ale nie sądzę, żeby to miało szczególnie pomagać we własnej twórczości. Poza tym Twoja teka jest doobra ;) Dzięki. Nie twierdzę, że moje zdanie jest jedyne i słuszne ;) Na szczęście sztuka jest tak rozległą dziedziną życia, że każdy może podążać własną ścieżką. Możliwe, że to co robię jest stekiem bzdur i nadinterpretacji :D ale niezłą zabawę z tego mam, więc pewnie dalej będę rozkminiał ;)
Graft Napisano 24 Kwiecień 2017 Autor Napisano 24 Kwiecień 2017 Podła suka wena w końcu zawitała w moje progi.
michalo Napisano 24 Kwiecień 2017 Napisano 24 Kwiecień 2017 Dobry jestes :) Przepiękne, dobra gra przy piwie. Dawaj na kickstarter !
Graft Napisano 24 Kwiecień 2017 Autor Napisano 24 Kwiecień 2017 Dobry jestes :) Przepiękne, dobra gra przy piwie. Dawaj na kickstarter ! Już widzę te tłumy feministek z pochodniami otaczające powoli mój dom ;)
BetiiX Napisano 24 Kwiecień 2017 Napisano 24 Kwiecień 2017 come on, nie beda szturmowac (hehe), sa koty :D wrzutka cudo!
muszka pietruiszka Napisano 24 Kwiecień 2017 Napisano 24 Kwiecień 2017 kurde pograł bym w taką karciankę. dobra robota!
Kalberos Napisano 25 Kwiecień 2017 Napisano 25 Kwiecień 2017 Grafciku podrzuc swojego fejsika :D Karty sztos mam nadzieje ze polecisz z tym projektem dalej :D
michalo Napisano 25 Kwiecień 2017 Napisano 25 Kwiecień 2017 Przemyśl to a ja dorzucę cegiełkę na jakiegoś starter packa ;D Płodny jesteś więc spokojnie dał byś radę zrobić kilkadziesiąt kart ;)
Graft Napisano 25 Kwiecień 2017 Autor Napisano 25 Kwiecień 2017 Grafciku podrzuc swojego fejsika :D Karty sztos mam nadzieje ze polecisz z tym projektem dalej :D Dzięki ;) Z fejsa nie korzystam, a co do kart, to nie mam zielonego pojęcia jak się takie gry tworzy. Jedyna gra karciana jaką ogarniam to pasjans. Nie spodziewałem się, że moje wykolejone poczucie humoru spotka się z tak pozytywnym odzewem xD Dzięki wam odzyskałem wiarę w ludzi (przynajmniej na chwilę). 1
Kalberos Napisano 25 Kwiecień 2017 Napisano 25 Kwiecień 2017 Kurde to lipa, link do twojego profilu na arstartion też nie działa!.Na max3d bywam raz na ruski rok, bo forum obumarło. Karcianki a dokładniej to humor w nich to sprawia ze są takie dobre. Lekkie podejście do rysunku, świetna ekspresja postaci i dobór koloru. Jedynie co bym tutaj poprawił, to była by tym czymś typografia. Przy okazji dodałem obiecany upadate w teczce. Pozdro!
polka dot Napisano 29 Kwiecień 2017 Napisano 29 Kwiecień 2017 nieźle, więcej takich a nic Cię nie zatrzyma
Graft Napisano 30 Kwiecień 2017 Autor Napisano 30 Kwiecień 2017 Zabawa z "dizajnem" Nie chciało mi się startować od zera więc użyłem jako bazy modelu 3d użytkownika luk90 http://max3d.pl/forum/threads/102046-Teczka-3d/page7 Krytyka mile widziana ;)
polka dot Napisano 30 Kwiecień 2017 Napisano 30 Kwiecień 2017 te kółka narysowałeś? czy czego ma krytyka dotyczyć? :) postać wygląda jak robot, który zjadł zbyt duży obiad, a w tyłku ma takiego kija, że jego ego nadal jest w stanie napompować całą sylwetkę mimo złego samopoczucia po posiłku (tak się czuję właśnie teraz, jedząc zupkę chińską)
sicksicksick Napisano 21 Maj 2017 Napisano 21 Maj 2017 propsy za kościotruupaa tylee roboty i *matematyki, choć w dobie ludzi DAZa to chyba wiedza już "zbędna" ;]
Graft Napisano 22 Maj 2017 Autor Napisano 22 Maj 2017 propsy za kościotruupaa tylee roboty i *matematyki, choć w dobie ludzi DAZa to chyba wiedza już "zbędna" ;] Prawda, prawda ;) Ciągle mam wrażenie, że jestem jakiś "niedzisiejszy"
michalo Napisano 22 Maj 2017 Napisano 22 Maj 2017 Jaka zbędna?! W imię Ojca i Syna.. Zatykam uszy. Poważnie, to ta wiedza jest tak samo zbędna jak wiedza o zasadach animacji w dobie motcapu albo umiejętności parkowania kiedy nasze auto robi to za nas (akurat nie za mnie ale sami wiecie, są tacy, widziałęm na reklamie).
Kalberos Napisano 22 Maj 2017 Napisano 22 Maj 2017 Ja bym chętnie ugryzł te twoje materiały jak by były w jednym miejscu. Pewno nie jedna osoba by skorzystała. Pozdrawiam
userjs Napisano 7 Czerwiec 2017 Napisano 7 Czerwiec 2017 Majster prace ekstra czemu nie pracujesz jako concept artysta? może warto powysyłać CV bo szkoda trochę
Graft Napisano 7 Czerwiec 2017 Autor Napisano 7 Czerwiec 2017 Majster prace ekstra czemu nie pracujesz jako concept artysta? może warto powysyłać CV bo szkoda trochę Dzięki ;) a CV trochę powysyłałem ostatnio, ale brak odzewu, więc prace chyba nie takie ekstra. Sam już nie wiem na jakim poziomie jestem :/ A najgorsze jest to, że robota mi teraz na gwałt potrzebna ;/
Rekomendowane odpowiedzi