zipper Napisano 21 Listopad 2004 Autor Share Napisano 21 Listopad 2004 witam wszystkich ... jak obiecalem daje update ... wszystkie rowki zalamania itp skonczone (wymiotuje rowkami) :) renderki w rezdzialce 800x600 ;) bez materialow ... PS. tak ... migacz w reflektorze wychodzi przez klosz (lol) (juz poprawione) PS2. buda jako taka chyba skonczona ... teraz zaczne detale ... na koncu beda kola (chyba) PS3. po rowkowaniu komp mi umiera ... (wnetrze przegralo na rozbiegach) pozdrawiam i czekam na opinie i komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 21 Listopad 2004 Share Napisano 21 Listopad 2004 wszystko pieknie tylko mam jedno pytanie na pierwszym renderze przednie nadkole wyglada jakby za mocno odstawalo :/ niewiem moze mi sie zdaje a wy jak sadzicie? Wedlug mnie dziwacznie towyglaa chyba za to zludzenie. Gratulacje ze juz dobrneles do tego etapu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 witam ... w przerwie od budy zrobilem kola ... wrzucam wam tylko "mala' pogladowke jak to wyglada razem ... i czekam na opinie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 po poludniu dorzuce zblizenie kola i shader ... postaram sie ez dziabnac tarcze i zaciski po powrocie ze szkoly :S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthi76 Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 witam wydaje mi się jak już ktoś wcześniej wspominał że tylnia część przedniego nadkola za bardzo odstaje, dodaj może jeszcze wgłębienie na rejestrację w przdnim zderzaku. Tak poza tym bardzo fajnie wygląda. mi tak nie wyszło choć długo nad nią siedziałem PS Fajne felgi Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 jednak sie nie mylilem przednie nadkole wyglada bynjamniej dziwacznie :/ juz chyba tego nie poprawisz com ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 felgi bardzo fajne, ale wysun je bardziej na zewnatrz z nadkola, bo teraz wyglada jakby byly zalozone niepelnowymiarowe dojazdowki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthi76 Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 sorki że tak się czepiam, jeszcze jak się przyjrzałem to mam wrażenie że coś nie tak jest z dolną częścią górnego grila, masz tam jakieś dziwne wygięcie. Dolne lampy mam wrażenie jakby świeciły na boki. W dolnym grilu w tej części obok lampki dolnej też powinna być chyba kratka. będę śledził dalsze poczynania twoje przy tym modelu bo to jedno z dwóch autek któro mi się udało wymodelować - ale niestety nie przypomina orginału,ale zdjęć to się naoglądałem. Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 witam wszystkich ... jak pisalem wczesniej nadkola celowo dosc mocno poszerzylem w stosunku do oryginalu ... nie mniej jednak pod wplywem waszych uwag sprobowalem je troche poprawic oto rezultat... powiedzcie czy lepiej ... jak cos to mam stare save'y tez :) skonczylem tez kolo (bierznik nie bedzie modelowany ... komp umiera wiec pewnie zastapie to jakims bumpem) Arthi : -swiatla w dolnym grilu swieca prosto ... to kwestia oswietlenia ze daje takie zludzenie (gdzies po drodze jest shade i siatka tego miejsca) -kratka jest tam gdzie ma byc -obramowka gornego grilla jest jeszcze krzywa ale bedzie poprawiona chudy - wysune na koncu roboty (narazie wywalilem je ze sceny zeby moc obracac viewport :) predator - poprawilem na tyle ile mi sie udalo (bez robienia tego od nowa) ; powiedz co o tym sadzisz ... lepiej czy gorzej ? pozdrawiam i czekam z niecierpliwoscia na opinie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cmx Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 rant jest kanciasty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 sam element bocznego zderzaka czy tam jak kto woli nadkole tera zwyglada dobrze zobaczymy jak to po wkomponowaniu bedzie wygladac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 Wszystko piekinie ładnie ale ta tarcze to chyba zrobiłeś ze sreberka z Milki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 1) rant jest kanciasty bo mesh jest ustawiony na (jagged&fast) (slaby) przed exportem do maxa zmienie to i juz bedzie gladko (taka to zaleta rhino) 2) tarcza to zwykly walec zfiletowany na krawedziach z nalozonym (wave) zeby nie byl taki prosty (tak sobie o ... nie bedzie tego potem - bedzie jakas mapka) 3) wkomponowane to to juz jest :) tylko ciekaw jak bedzie kolo w tym wygladalo :S pozdro i dzieki za posty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 mixuje sie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kryhas Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 Ten lakier jest jakiś dziwny. Nie wiem jak to opisać wyblakły, bez życia no nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 25 Listopad 2004 Autor Share Napisano 25 Listopad 2004 kryhas ... :) to jest dopiero cos w rodzaju pogladowki w RHINO ... renderowane flamingo ... napewno w brazilu po exporcie do maxa bedzie to o wiele lepiej wygladalo :) narazie to tylko tak zeby bylo wszystko ladnie widac :) jakby nie bylo dzieki za posta pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arthi76 Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 Nieźle wygląda sobie, coś musisz zrobić między maską a szybą i ta listwa progowa coś jakby za cienka, ale to może zależeć od modelu. Oj i chyba dolna linia okien bocznych powinna być prosta. Ale i tak est coraz lepiej Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 nadkole z przodu niewyglada za dbrze :/ niestety no i teraz tez widac na lakierze ze z tylu nadkole tez dziwnie jest polaczone z tylnum blotnikiem :/ gdzies tam blad popelniasz ale reszta jest zrobiona dobrze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2004 witam wszystkich po krotkiej przerwie ... zeby nie bylo ze watek umarl smiercia naturalna ... to zamieszczam pierwsze proby exportu i renderu z HDRI w brazilu ... :) ps. uwagi dotyczace lakieru ... swiatla i wogole tego co tu zalezy od brazila i jego ustawien a nie od samego modelu mile widziane. ps2. uwagi dotyczace modelu tez ;) (lol) ps3. nie linczuj loozak ... mam rylko RIO brazila :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 4 Grudzień 2004 Share Napisano 4 Grudzień 2004 zdecydowanie powinieneś pobawić się oświetleniem, na początku polecam to robić na modelu bez lakieru (tylko biały standard), wstaw kilka omni w scenę (2-3) i bawiąc się ich położeniem i ustawieniami staraj się zrobić tak, żeby cienie dobrze się układały i żeby auto nabrało trochę głębi :) a najlepsze jest to, że z reguły do każdego ujęcia ustawienia te się zmieniają :P pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 8 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 8 Grudzień 2004 witam :) mecze brazilka i lakier :) mam nadzieje ze widac postepy ... przynajmniej juz wiem do czego sluzy render conrol pass :) ucze sie sam (bo lepiej zrozumie na przyszlosc) mile widziane komentarze ... PS. czemu brazil dla rhino taki ubogi narazie "?" :) PS. nie jest to jeszcze "to" o co mi chodzi ... ale ... powoli powoli ... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 14 Grudzień 2004 Share Napisano 14 Grudzień 2004 Mi się podoba i model i lakier :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 14 Grudzień 2004 Share Napisano 14 Grudzień 2004 sproboj zrobic lakier shellac'iem na 100 - do jednego slota wrzuc normalnego reflecta a do drugiego glossem nie wiem jak to w brazilu wychodzi ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 14 Grudzień 2004 Share Napisano 14 Grudzień 2004 Kome dobrze radzi :) i spróbuj może inną mapke HDRI dać pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 16 Grudzień 2004 Share Napisano 16 Grudzień 2004 autko fajne, a lakier jak dla mnie za mocno sie swieci pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Dobosz Napisano 13 Luty 2005 Share Napisano 13 Luty 2005 racja model wyglada jak narazie bardzo ladnie ale lakier jest kiepski:( pozdrawiam i zycze powodzenia w dalszej pracy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 13 Luty 2005 Autor Share Napisano 13 Luty 2005 skoro juz odkopano ten watek to moge wrzucic ostatnie proby wyrenderowania go ... tym razem proby z Vraya Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 mi sie podoba ten lakier:D:D samochod super tylko teraz poczekac na wnetrze:D:D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 14 Luty 2005 Share Napisano 14 Luty 2005 Gdyby nie ta ziarnista maska, to by bylo bardzo fajnie, ogolnie mi sie tez model podoba:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 16 Luty 2005 Autor Share Napisano 16 Luty 2005 no i witam ponownie ... po odkopaniu tego watku na forum postanowilem do niego wrocic ... i ... od kilku dni probuje opanowac Vray'a ... idzie mi tak sobie o jak widac ... no i tu przychodzi czas na was ... opinie i sugestie odnosnie materialu i samego renderu mile widziane ... nie patrzcie prosze na np nadkole odpadajace od reszty budy ... to sa bledy w eksporcie ktore wyeliminuje ... jak juz bede wiedzial ze warto walczyc z exportem jeszcze raz... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 Na ostatnim renderze wyglada jak dobrze wykonany resorak. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 17 Luty 2005 Share Napisano 17 Luty 2005 ten lakier to do bani wyglada jak z plastik dodatkowo jeszcze zalaminowany. probuj dalej pozddro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 19 Luty 2005 Share Napisano 19 Luty 2005 a mnie tam gryzie ten fillet przy przednim nadkolu.. jakby sie nie kleił z resztą zaroserii ;( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 28 Luty 2005 Autor Share Napisano 28 Luty 2005 powiedzcie mi co sadzicie o tym bo juz nie mam sily ... mi sie podoba ... ale ... czekam na wasze uwagi. sorry za maly render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 szczerze? mnie to bardziej przypomina ołów niż lakier :D zipper moze by tak kolor jakis? taki szary raczej chyba nie pasuje :) ale to tylko moje zdanie powodzenia ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 1 Marzec 2005 Share Napisano 1 Marzec 2005 hmm ten lakier to wyglada tak jakby na tym samochodzie nie bylo jeszcze lakieru, swieci sie jak polerowana blacha pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zipper Napisano 14 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 14 Kwiecień 2005 ok ... wbrew temu co pewnie wiekszosc z was mysli nie poddalem sie jeszcze z ta audika ... i nie chodzi tu o model ... czy cos w tym stylu ... ale o jakies w miare przyzwoite wyrenderowanie tego ! mecze to juz od xxx czasu i od czasu do czasu mnie nachodzi zeby sprobowac innych ustawien ... po roznych dziwnych probach z lakierami ... materialami ... oswietleniem ... mapami HDRI ... i ogolna zabawa Vray'em ... dotarlem wreszcie do miejsca ktore doprowadzilo mnie lekko mowiac do zdenerwowania. ;] mianowicie ... po 10000001 probie ... postanowilem sobie wymodelowac na szybko cos na ksztalt maski samochodu ... tylko ze w poly ... ku mojemu zdziwieniu ... renderuje sie to ladnie bez najmniejszego problemu ... i tu prosba do ciebie Bzyku, Loozak i inni ktorzy maja jakies doswiadczenie w eksporcie Rhino --> Max ... i do ludzi takich jak Kome, Malefatal i inni ... ktorzy posiedli maxa i Vraya juz dawno temu... czy ktos mi moze powiedziec czemu ... --> oba modele sa w tej samej scenie ... (jak widac) ten sam material ... itp itd ... skad sie bierze taka kaszanka przy modelu audi (NURBS) a ladnie wszystko wychodzi na (POLY) ... nie mam juz sily ... pomocy please ;] dla ciekawych ... model audi exportowany byl IGESami z dokladnocia do 0.001 mm z gory dzieki i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 14 Kwiecień 2005 Share Napisano 14 Kwiecień 2005 poookaz siaatke poookaz siaatke :> nie mam pojecia czemu tak sie mozadziac ale.. ale jakbys wyeksportowal meshem do 3ds? probowales? iges to nie jednyny format eksportu :> jak bnie wychodzi ten to prubuj innymi.. ja zawsze meszem i jakos problemow nie ma :> zycze powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi