Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,1k
  • Wy艣wietle艅 216k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Wow! No to trzeba b臋dzie co艣 wykombinowa膰 po powrocie bo jestem na wczasach:D

Napisano

ale t艂u艣cioch xD

Napisano

A偶 sobie obczaj臋 bli偶ej tego sculptrisa. Skoro wszyscy teraz w tym d艂ubi膮...

Napisano

je偶eli to wyrze藕bi艂e艣 to gratki :)

pomyli艂e艣 dzia艂y spr贸buj w speed modeling albo za艂贸偶 w艂asny w膮tek :)

pozdrawiam.

Napisano

nie na razie chce zobaczy膰 jak to wychodzi. Mia艂 by膰 to Star 200 lecz problemy sprz臋towe: skaner sie zepsu艂 i blueprinty nie s膮 zeskanowane wi臋c to pojazd "bez nazwy" poniewa偶 to tylko moja inwencja i podpatrzone elementy z ksi膮偶ki stara

Napisano

spoko chcesz zobaczy膰 jak to wychodzi, ale w tym dziale pomog膮 Ci bardziej ze zmaganiami w sculpcie a nie w modelingu od tego jest w膮tek speed modeling tam zamieszczaj kolejne etapy pracy nad t膮 fur膮.

pozdro.

Napisano

Dorabiam rogi i mo偶e jeszcze b臋dzie jaki艣 detal. Przerwa bo co艣 mnie trafi przed tym kompem:)

zbrushdocumentcn.jpg

Napisano

lucek przeciez dales ten model do finished.

rob nastepny.

rozek fajny:)

Napisano

lucek dawaj nast臋pny model, bo nic wi臋cej z tego ju偶 nie wyci艣niesz

Napisano

Lucek przecie偶 masz radial symmetry w zbrushu. Trza by艂o ten r贸g najpierw obrobi膰 detalem p贸ki jest prosty a potem wygi膮膰 i upozowa膰 bo tak si臋 zaje藕dzisz.

Napisano

ale on chyba w sculptrisie go robi

tak?

Napisano

To膰 to zbrush :) poznaj臋 po canvasie i pod艣wietlonym subtoolu i po materiale...

Napisano

no ok. cos mi sie wydawalo ze wspominal o sculptrisie cos gdzies ;)

Napisano

Wycisne wycisne. Jak jest determinacja to trzeba dzia艂a膰. Dzieki za komenty. Sculptrisa rano obczaja艂em ale IMO jeszcze do niczego si臋 to nie nadaje. Tomala wiem o tym ale lece tak na przeb贸j jak juz zaczalem. nastepny bedzie twoja metoda.

Napisano

38071941.jpg

Takie tam. Speed w godzin臋. Na razie bez detalu, jak zrobi臋 prace domowe to si臋 za niego wezm臋 jeszcze. Opinie plis. :)

Napisano

Fajne to, tylko popraw z臋by bo wygl膮daj膮 jak kulki troch臋, zaostrz je i popraw to miejsce gdzie zaczepiona jest dolna szcz臋ka.

Napisano

nie za ostre te luki brwiowe?

Napisano

艁uki i uszy ju偶 poprawione i blizna na oku dodana. wrzuc臋 ju偶 z sss.

Napisano

Takie co艣 w oko艂o 1,5h. W艂osy jeszcze b臋d臋 robi艂, ale na razie szukam jaki艣 informacji jak robi膰 fajne w艂osy :) Kogo on wam przypomina bo to jest znana posta膰 z pewnego serialu. Mi przypomina po oczach i nosie :)

bearjpg_wnaqen.jpg

Napisano

Cz艂owiek kt贸ry prze偶yje wszystko, brytyjskie si艂y specjalne, wszed艂 na everest, je wszystko co 偶yje i mo偶na je艣膰 :D Teraz ju偶 na pewno wiesz :)

Edit: Bear Gryll's Ultimate Survival

Napisano

pocz膮tki turbo dymomena po mojemu:

95951139.jpg

update:

64344643.jpg

Edytowane przez indian

Napisano

Cz臋艣膰 skroniowa nie za bardzo wgnieciona?

To wgniecenie pod nosem u cz艂owieka niema chyba kszta艂tu V tylko jest takie troch臋 zaokr膮glone :)

Ale ja tam si臋 nie znam ;)

Ca艂y czas pracuje nad Bear'em. Tym razem ubra艂em go jak by艂 na pustyni Moap :) (o ile dobrze pami臋tam nazw臋).

Bear-Gryl_werxhx.jpg

Napisano

Vega popraw ten model. Ca艂y czas brakuje bry艂y a ty dajesz detal.

Napisano

Masz na my艣li te nijakie w艂osy :D Ci膮gle szukam referki boku twarzy bo tego brakuje... Wszystkie s膮 tylko nie bok :) B臋d臋 musia艂 zrobi膰 zdj臋cie z filmu...

Napisano

To jest za ma艂e :) Szukam wi臋kszych :) U mnie takie co艣 na monitorze to miniaturka. Gdy powi臋ksz臋 to pixele wida膰. Zrobi臋 zdj臋cie aparatem. To powinno by膰 rozdzielczo艣ci 1000x800 mo偶e wi臋ksze. Jutro leci o 12:00 wi臋c musz臋 poczeka膰 do tego czasu. Co do tego 4 zdj臋cia to on chyba tak lubi :) Tyle razy to robi :P Do tego przy tylu ludziach (3 czasami 4) :)

Takie jest dobre: http://www.blogcdn.com/www.gadling.com/media/2007/11/77731442_10.jpg (z tego korzystam).

Edit:

Znalaz艂em na YouTube dobrej jako艣ci :)

Edytowane przez Vega

Napisano

I dzi臋ki temu, ze uzywaz referki zrobionej z flashem masz p艂aski model. Twarz ludzka ma wiecej wymiaru, wiecej rze藕by. U Ciebie wszystki bruzdy na twarzy s膮 ledwo zaznaczone. Zobacz do lustra i sam zobaczysz jak wiele si臋 powinno dzia膰 na pyszczku. W Twoim modelu tego nie ma.

Napisano
1) Zdania zaczynamy wielk膮 liter膮.

You made my day!

Indian a tak w og贸le daj wy偶szy subdivs, b臋dzie co wytyka膰, morda fajnie si臋 zapowiada. Szczeg贸lnie brak brody razi. Co艣 taka zbytnio wyg艂adzona, sp艂aszczona do 艣rodka. Nos zacznij od w膮skiej cz臋艣ci od g贸ry, bo jest jaki艣 taki "r贸wny". Takie tylko moje zdanie bo anatomia to nie moja sztuka.

Napisano

Hehe:) Skala jak zwykle nie gra. Wygl膮da jak mocno uczulony murzyn:)

Duna: Zmieni艂em avatar 偶eby艣 si臋 nie 艣mia艂.

Napisano

@Lucek: Bo to jest dymoman czy co艣 takiego ;) TurboMan lub co艣 innego. Super bohater. To 偶e ucho jest du偶o mniejsze ni偶 nos to co innego :)

Napisano

lucek: poker face..

BTW awatar Le Chiffra rz膮dzi. Niestety moim zdaniem samo s艂owo poker face odnosi si臋 do tego ale te偶 znanej twarzy z komixx贸w:

komixxypokerface.png

Napisano

dymomen by艂 w poprzednim mym po艣cie, teraz jest to mocno uczulony murzyn, kt贸remu jutro powi臋ksz臋 uszka :)

Napisano

Na podstawie basemesh'a zamieszczonego gdzie艣 tutaj na forum.

210820100013.jpg

Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci