SWRSC Napisano 2 Październik 2007 Share Napisano 2 Październik 2007 Prezentacja najnowszych produktów autodesk: Autodesk® 3ds Max® 2008 Autodesk® Maya® 2008 Autodesk® MotionBuilderTM 7.5 Extension 2 11 październik, Silver Screen ul. Gen Zajaçzka 28 w Warszawie Więcej info: http://www.autodesk.pl/adsk/servlet/event/view?event_id=10162501&validate=no&siteID=553660&catID=3539901&id=8057849 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 Jedziemy :) (?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 hmmm prawdopodobnie sie pojawię :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 3 Październik 2007 Share Napisano 3 Październik 2007 moze zrobicie jakas relacje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 7 Październik 2007 Share Napisano 7 Październik 2007 ktoś się wybiera? bo się zastanawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 hmmm ostatni pokaz byl fajny :D moze jak wolne dostane :D te bym se blysnal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 8 Październik 2007 Share Napisano 8 Październik 2007 Może wpadnę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 Ja dziś poromawiam z panią doktór: mam nadzieję, że mnie puści... Zwłaszcza, z chcę się pojawić razem z Kingą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 Shogun byłes ostatnim razem ? mow czy warto :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 był:) ja też byłem nawet spoko było, pokazali nowe możliwości softu, to co zmienili itp. dali jeść, pić i prezenty:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 ok to jednak podziekuje :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shalivan Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 ja byłem teraz niestety nie moge dojechać :( no było troszke niepopotrzebnego gadania i wszystko mozna obadać na necie ale atmosfera fajna i powod do spotkania dośc ciekawym, wykładów też sie fajnie slucha :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 Oczywiscie, wszystkie newsy można wyczytać z helpa, ale jeszcze nie widziałem helpa z firmowymi gadżetami w załączniku... Poza tym jest okazja do kontaktów f2f z duńskim english language native speakerem, który po odpaleniu maxa nie gubi się w tym, co mówi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 może i moja zakazana m. pojawi się na szkoleniu :D (at last) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 tylko się miejsce zmieniło i jednak na puławskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 9 Październik 2007 Share Napisano 9 Październik 2007 Ok wiec kto jedzie? Bo nie wiem czy zbierać sie do drogi.. P.s. - w rejestracji, moge sobie wymyslec jakąś firme? chodzi o to ze to pole jest mus. p.s.2 ok niewazne, sam sobie stanowie firme o swiatowym zasięgu i kapitale miliarda kamieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demigod Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 to w koncu gdzei to bedzei zebym nie jezdzil po tej wawie na Pulawskiej na 100% ? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 W moim mailu potwierdzającym napisane jest ze na pulawskiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 Ja bede. Nie mam internetu, jak cos to 515770574 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 10 Październik 2007 Share Napisano 10 Październik 2007 Dostalem potwierdzenie adresu: Silver Screen World Cinemas ul. Puławska 17, Hall n.1 Warszawa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 Ja najprawdopodobniej będę tam, zobaczę jak się z pracy wyrwę. Ustawiacie się jakoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 No ba! Bez ustawki nie ma imprezy... :D Każy bierze ze sobą gruby cylinder albo tube i po roadshow idziemy dobić parlament. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lis Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 pokaz pokaz i po pokazie :) W sumie malo co w maxie pokazali, czasami nawet przegięcie. Adaptive degradation. Niesamowity Feature. button. nawiasem mowiac Adaptive degradation w identycznej postaci istnieje w maxie od wersji 6 jak pamiętam. Duży speed improvment przy dużych siatkach w multiple object. Working pivot. Bullshit. Można zrobi to samo wykozystując zwyklego helpera. Ogólnie nic nadzwyczajnego żaby wydawac nowe wersje programu. Kilka fajnych upgradów dla Mentalowców. Co do MAYA to mi się podobało. ale chyba dla tego że w życiu maya'i nie widziałem. Najfajniejsza była gadka o legalności oprogramowania :D 95% sali nie wiedziało co z sobą zrobic :D:D:D po prezentacji zagadałem gości z http://www.jr-pvp.pl ale tak naprawdę nic nie wiedzieli. tylko wizytówki porozdawali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 Ale za to sałatka i kanapki miały niezłe features'y... Maya mi się podobała, symulacja cloth wymiata, świetną sprawą jest wprowadzenie swobody w modyfikacji rigów już zeskinowanych i transfer weightsów kości z jednego skina na drugi. Super sprawa. O motion builderze ani słowa, pozatym, że jest, więc się zawiodłem bo chciałem właśnie jego zobaczyć. Modeling w maxie tak jak lis pisze, nic szczególnego, ze 3 pierdoły dorzucili wydawałoby się z łaski swojej.. I ciągle to: "impressive! amazing!":D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 czyli tak jak pewien pokaz painta "IMPRESSIVE ERESER" ;) i nic wiecej o maxie ? :| wlosy cos powiedzieli o wlosach ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 11 Październik 2007 Share Napisano 11 Październik 2007 z włosami na pewno coś uprawnili ... inaczej strzelę focha Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Levus Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 Ani słowa o herach nie było.. Możecie zacząć się obrażać:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 A obrazajta sie :P :P dobrze wam tak :P O maxie mało pokazali - jak juz ktos wspominał :) Imo spoko było, dzięki dla ^johny'ego za przenocowanie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 12 Październik 2007 Share Napisano 12 Październik 2007 Dodali bajer, który jest w Wingsie: podświetlanie poligonów/edge'ów/vertexów nad którymi jest aktualnie kursor. Ponadto przy właczonym jakimś tam nowym trybie nie trzeba skrótami zmieniać trybu (1,2,3,4,5), tylko na co najedziesz, to możesz zaznaczyć. Generalni wszystkie nowości to wodotryski: cinie i GI reflection w realtime we viewporcie. Oczywiście w trybie DX10. Wzystkimi tymi bajerami obciązona jest graficzna, wiec albo ma się dwie, albo coś mega wypas... No i oczywiście kompatybilność z Vistą, ale o tym, jak ta kompatybilnośc wygląda, najlepiej świadczy pytanie prezentera: - "Are there any brave heroic Vista users here? Indeed using Vista is for high emotions seekers only." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arcade Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 O matko, dlaczego przegapiłem ten roadshow ;( Jakoś nie zauważyłem newsa ;( Dobrze przynajmniej że jak mówicie bez rewelacji - inaczej bym się załamał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 szkoda, że jednak nie dotarłem na miejsce przynajmniej mógłbym podnieś rękę jak się pytali o userów visty ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 Ponadto przy właczonym jakimś tam nowym trybie nie trzeba skrótami zmieniać trybu (1,2,3,4,5), tylko na co najedziesz, to możesz zaznaczyć. staroc, przynajmniej dla uzytkownikow wingsa/blendera ;)))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 Ponadto przy właczonym jakimś tam nowym trybie nie trzeba skrótami zmieniać trybu (1,2,3,4,5), tylko na co najedziesz, to możesz zaznaczyć. staroc, przynajmniej dla uzytkownikow wingsa/blendera ;)))))))))))) dla userów silo(sa) i modo zresztą też ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 Klicek, przcież o tym własnie napisałem w tym poście: że to jest już w Wingsie. O Silo nie wiedziałem, ze jest, ale już wiem (THX Fikołek). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 czułem, żeby nie jechać :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 13 Październik 2007 Share Napisano 13 Październik 2007 ej normalnie cały update tej wersji to tyle ze licze na usprawniony system dynamixow we wlosach, a tak to max jako modeler nadal jest w przyslowiowej d... ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi