RaVirr Napisano 20 Marzec Share Napisano 20 Marzec Kozacki ten pomarańcz, ale ja nie mam gustu 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 20 Marzec Share Napisano 20 Marzec (edytowane) On 3/18/2024 at 8:30 PM, Destroyer said: Widziałem ten cały dział "our picks" i tam też bym trochę to ujednolicił i uprościł tzn skrócił opis i zostawił ze 2 pierwsze zdania taki sneak peak bo czasem są tam posty na kilometr ze ścianą tekstu poprzeplatane obrazkami a dodatkowe obrazki się nawet nie wgrywają a inny post to jedno zdanie albo i nie i jest taki groch z kapustą i mało czytelnie się robi. To już jest fajnie ogarnięte i jest dużo bardziej przejrzyście i czytelnie. A może jeszcze bardziej uprościć tę sekcję na głównej i za to dodać te kilak pikseli w pionie do obrazka i nie ciąć go tak agresywnie? 🙂 Edytowane 21 Marzec przez Destroyer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 21 Marzec Autor Share Napisano 21 Marzec 13 godzin temu, Destroyer napisał: To już jest fajnie ogarnięte i jest dużo bardziej przejrzyście i czytelnie. A może jeszcze bardziej uprościć tę sekcję na głównej i za to dodać te kilak pikseli w pionie do obrazka i nie ciąć go tak agresywnie? 🙂 Zero kontroli nad tym - są płatne wtyczki. Wiadomo, trzeba grzebać w kodzie to wszystko się da (tylko może zginąć przy updacie). 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 28 Marzec Share Napisano 28 Marzec @adek to ja mam jeszcze pytanie o thumbnailsach. Niedawno odkryłem, że jeśli się podjedzie na obrazek w wątkach to pojawi się okienko z wyborem obrazka nawet udało mi się takie coś otworzyć jakoś No i wszystko pięknie i w ogóle atrakcyjnie tyle, że nie działa 😄 Tzn raz zadziałało, news w Unreal engine, dośc nowy, wrzuciłeś na główną z grafiką z wątku, ja potem na próbę zmieniłem i w poście się zmieniła a na głównej została. Ale to zadziałało tylko raz, dugi ran nie idzie zmienić mimo, że wyświelta komunikat nawet podgląd się zmienia w liscie wątków ale po odświeżeniu jest stary W tym newsie Unreala to jest nawet lepiej bo obrazek jedno a podgląd drugie 🙂 Próbowałem nawet w opcjach edycji posta zmienić ale też nie działa niezależnie jakiej opcji bym nie użył Da się coś w tym naprawić? --- No i starych postów nie da się edytować? Jaki jest czasowy limit? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 28 Marzec Autor Share Napisano 28 Marzec Może dlatego, że te wątki poszły do wyróżnienia i tam recznie wgrywałem obrazki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 28 Marzec Share Napisano 28 Marzec A propos miniaturek wątku. To u mnie od zawsze widzi obrazek tylko z pierwszego postu. Zawsze muszę ręcznie z dysku dodawać. Chyba, że coś źle robię 😛 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 28 Marzec Share Napisano 28 Marzec 1 hour ago, adek said: Może dlatego, że te wątki poszły do wyróżnienia i tam recznie wgrywałem obrazki? W Houdinim 20 wątek nie poszedł do wyróżnienia a mimo to obrazka zmienić nie sposób Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 28 Marzec Share Napisano 28 Marzec I jeszcze jedno, gdy się podjedzie na głównej w wątek wip albo galerię to dogrywa się okienko z postami i trochę to czasem mieli więc pewnie jest też obciążeniem dla serwera a użyteczność tego niewielka więc może by to wyłączyć? Niech ludzie wchodzą do wątku żeby choćby dać lika czy napisać koment 😛 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 21 Kwiecień Autor Share Napisano 21 Kwiecień Informacyjnie. Porządkując trochę usunąłem większość reklam (tych wyskakujących, bocznych). 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 21 Kwiecień Share Napisano 21 Kwiecień (edytowane) Widzę, że kolejne zmiany się pojawiły na forum 🙂 I tutaj podsunąłbym pod rozwagę powróć to ostatnich postów jak było wcześniej bo było dużo bardziej czytelnie i schludnie, teraz jest za dużo informacji które tylko zagracają a niewiele wnoszą a było tak -edit_ @adek w tym samym momencie wysłaliśmy posty 😛 da się uprościć to co napisałem wyżej? Edytowane 21 Kwiecień przez Destroyer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 21 Kwiecień Autor Share Napisano 21 Kwiecień Będę pewnie z tym walczył, ale to oficjalny wydajniejszy widget do tego. Tamten mocno spowalniał. Tutaj mi się podoba liczba postów w wątku, ale będę chciał to trochę nadpisać i usunąć emotki itp. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 22 Kwiecień Autor Share Napisano 22 Kwiecień Kolejne zmiany. Robi się czyściej. Usuwam niepotrzebne rzeczy jak i reklamy. Trudno. Mam pewien plan na monetyzacje bez reklam, ale na to przyjdzie czas jak uda się to zrobić. Docelowo jeśli to wypali to całkowicie reklamy znikną myślę. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 23 Kwiecień Autor Share Napisano 23 Kwiecień Przez jakiś czas (prawdopodobnie do jutra max3d.pl będzie działało wolno). Trwa migracja serwera i bazy danych (co mocno spowalnia pracę). 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 23 Kwiecień Share Napisano 23 Kwiecień On 4/22/2024 at 12:07 AM, Destroyer said: I tutaj podsunąłbym pod rozwagę powróć to ostatnich postów jak było wcześniej bo było dużo bardziej czytelnie i schludnie, teraz jest za dużo informacji które tylko zagracają a niewiele wnoszą Też wolałem poprzednie rozwiązanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 23 Kwiecień Autor Share Napisano 23 Kwiecień 8 minut temu, kengi napisał: Też wolałem poprzednie rozwiązanie. Tak też się stanie 🙂 3 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 26 Kwiecień Autor Share Napisano 26 Kwiecień Dobra. Serwer 2 dni przetwarzał i indeksował posty i całą resztę po zmianie. Od teraz powinien działać ju dobrze. To tak informacyjnie. 5 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 26 Kwiecień Autor Share Napisano 26 Kwiecień No niestety. Znowu męczarnia 😞 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 9 Maj Share Napisano 9 Maj Wiem, że to tylko onetowa skrzynka, ale nawet w mailach od afrykańskich książąt nie dostaję takiego komunikatu 😛 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 9 Maj Autor Share Napisano 9 Maj Ciekawe bo to Gmail 🙂 Wysyłka z tego konta to płatne konto Google Workspace. Więc za bardzo też nie mam nic co tam zmieniać. Niestety te darmowe maile tak mają. Myślę, że temat "Newsletter" był problemem i tak oznaczyli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 9 Maj Share Napisano 9 Maj Tu wskazują, że niby brak jakichś zabezpieczeń https://pomoc.poczta.onet.pl/baza-wiedzy/oznaczenia-wiadomosci/ Generalnie mi to nie przeszkadza, tak tylko zwróciłem uwagę 🙂 Akurat nie mam innego maila z "newsletterem" w skrzynce. Poczekam na kolejnego maila i zobaczę, czy się powtórzy. Jak się powtórzę to zmienię adres na inny 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 9 Maj Autor Share Napisano 9 Maj Tak. Domyslam sie. Co ciekawe te zabezpieczenia wymusiło Google. A maile wychodza bezposrednio z konta Google (serwera, nie przez bramkę). Więc dziwne. Google też coś takiego pokazuje, ale tutaj co ciekawe u mnie tego nie ma. Wszystko jest OK. I tak niestety eksperyment z newsletterem się nie powiódł. Google ma limit 2000 (w płatnej wersji) maili. A więc trzeba kupić płatne API. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kengi Napisano 9 Maj Share Napisano 9 Maj Z google wychodzi, ale domena jest max3d, to może mieć znaczenie. Ostatnio w firmie rozkminialiśmy "cold mailing", wyszło nam że: Nie warto rozwalać sobie własnej domeny, dobrze jest założyć specjalną do "spamowania" Taką domenę trzeba rozgrzać, w sensie możesz wpaść na black listę jak nagle z domeny, która wysyłała 10-50 maili dziennie zaczyna lecieć ponad 1k. U mnie wpadł newsletter bez oznaczeń, ale ja mam swój serwer i domeny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 9 Maj Autor Share Napisano 9 Maj Nie. To ja wiem co znaczą te zabezpieczenia. Ale mail jest hostowany w ramach płatnego Google Workspace. Te oznaczenia są ważne jeśli wysyłacie maile nie bezposrednio z serwera tylko np. ze skryptu i wtedy domena musi miec oznaczenie czy nawet IP - tak, ten serwer moze "udawac" moja domene. Tutaj jest to wysyłane po SMTP 🙂 Ale i tak, tak jak pisałem - i tak z newsletterów nici bo limit to 2000 (tak, w płatnym workspace). Być może po osiągnięciu tego limitu skrypt chciał wysłać z PHP i wtedy to ma sens. Ale z drugiej strony skrzynki Onetu itp - z nimi zawsze były problemy. Test google bezpieczenstwa te maile przeszły, więc stawiam na oznaczenie filtrów Onetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 30 Czerwiec Share Napisano 30 Czerwiec @adek chciałem nieco wcześniej dodać coś o tym status update gdy była rozmowa ale jakoś tak mi zeszło przy prozie życia 🙂 Status/ status update to publiczne wiadomości na profilu I jak popatrzyłem po kontach to najczęściej są to stare wiadomości i jeszcze często napisane tam bo ktoś je pomylił z wiadomością prywatną i weszło jako status na profilu 🙂 I biorąc po uwagę, że nigdzie się to nie wyświetla a profile i tak są zawalone po sam korek wszelkimi aktualnymi informacjami to ja bym to całkiem wywalił i wyłączył bo użyteczność tego jest zerowa 🙂 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 13 Sierpień Autor Share Napisano 13 Sierpień To nie Adblock. Reklamy zniknęły na razie. W sumie i tak grosze (dosłownie były, a psuły wizualną stronę). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 2 Wrzesień Share Napisano 2 Wrzesień Może dobrym pomysłem byłoby wyróżnić te nowe funkcje? 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 2 Wrzesień Autor Share Napisano 2 Wrzesień Tak. Na razie juz samo dodanie ikon, aby to przetrwało update skórki i systemu było wyzwaniem. Już same te ikonki to musiałby być hacki małe i Invision tego tak prosto nie ogarnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michalo Napisano 17 Wrzesień Share Napisano 17 Wrzesień Nie wiem czy nie była już o tym mowa, ale czy nie dało by się zrobić scrollowania galerii i wątków wip na froncie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 17 Wrzesień Autor Share Napisano 17 Wrzesień 2 godziny temu, michalo napisał: Nie wiem czy nie była już o tym mowa, ale czy nie dało by się zrobić scrollowania galerii i wątków wip na froncie? Sprawdze. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 7 Październik Share Napisano 7 Październik (edytowane) Przed chwilą zorientowałam się że miałam skrzynkę na 524% pełną. Nie mogłam do nikogo pisać pw, ani nikt do mnie. Wyczyściłam do zera, teraz wszystko działa. Niestety zapomniałam zrobić screena. Dowiedziałam się tylko przez to, że jeden kolega był na tyle dociekliwy że wyszukał gdzieś z otchłani netu mojego maila i tam mi napisał. To jakieś pozostałości ze starego silnika forum? Tak się tylko zastanawiam czy więcej starych użytkowników tak ma zapchane, a zrozpaczona młodzierz nadaremnie dobija do ich skrzynek. Edytowane 7 Październik przez Ania 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EthicallyChallenged Napisano 7 Październik Share Napisano 7 Październik @Ania pamiętam, że po reaktywacji forum musiałem sporo pokasować, żeby zrobić na tyle miejsca, aby móc do kogoś napisać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 7 Październik Share Napisano 7 Październik tak kiedys pmy/dmy nie byly liczone, teraz sa i stad te problemy (chyba) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 7 Październik Autor Share Napisano 7 Październik Muszę to zwiększyć. Raczej nie zajmie to dużo miejsca. Tutaj chyba chodziło o spam. Migracja silnika przeniosła wiadomości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 7 Październik Share Napisano 7 Październik To ja bym poprosił na widok aktywności bez reakcji bo to nikomu do niczego niepotrzebne al kto gdzie co napisał by się przydało żeby było tak czyste i czelne jak ostatnie posty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 7 Październik Share Napisano 7 Październik Moje przeglądanie forum w dużej mierze bazuje na ostatnich postach, więc fajnie by było jakby się dało jakoś to wydłużyć, bo często mi umykają jakieś tematy, czy inne dramy 😛 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 7 Październik Autor Share Napisano 7 Październik Po to właśnie jest ta "ostatnia aktywnośc". Nie wiem czy nie można jej dodatkowo ustawiać na profilu. Co do sliderów do WIP i Galerii - niestety. Same miniaturki to jest wtyczka, której używamy. Na tem moment raczej cieżkie do rozwiązania. Chociaż dla galerii pewnie będzie sposób bo mamy art.max3d.pl. W WIPie ciężej. Tam są wątki po 1000 postów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 7 Październik Share Napisano 7 Październik 1 hour ago, blood_brother said: Moje przeglądanie forum w dużej mierze bazuje na ostatnich postach, więc fajnie by było jakby się dało jakoś to wydłużyć, bo często mi umykają jakieś tematy, czy inne dramy 😛 No ja to samo ale jak jest ich więcej to umyka kto gdzie pisał więc wchodzę w ostatnią aktywnosć a tam lista kto komu dał lika i mi się odechciewa 😛 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 7 Październik Autor Share Napisano 7 Październik Sprawdźcie teraz. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 7 Październik Share Napisano 7 Październik Teraz, bez tych reakcji, to można przeglądać, aż do powstania forum 😛 Dla mnie jest super! 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 7 Październik Share Napisano 7 Październik (edytowane) 1 hour ago, adek said: Sprawdźcie teraz. O słodki Jezu, jaka różnica! 😉 w końcu użyteczność ponad monogość funkcji które nie są potrzebne ale trochę bardziej widowiskowe 🙂 Jakby się dało to ja bym jeszcze te ikonki usunął bo teraz wszędzie będzie to samo a jeszcze bardziej by było czysto i czytelnie 🙂 edit a nie jednak newsy z głównej mają inne ikonki ale nadal byłbym za usunięciem tych ikon w całości Edytowane 7 Październik przez Destroyer 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 8 Październik Autor Share Napisano 8 Październik Ogólnie mogliście też sobie samodzielnie chyba wyłączyć te statusy: https://max3d.pl/discover/unread/ Ten widok jest konfigurowalny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 8 Październik Share Napisano 8 Październik @adek da sie zmienic oznaczenie w ktorym watku jest nowy post? wchodzisz i nie widac... Dlatego ze tagi i kropka ma ten sam kolor. Moze tlusciejszy text? czy podkreslenie? nie wiem cokolwiek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 8 Październik Autor Share Napisano 8 Październik 20 minut temu, KLICEK napisał: @adek da sie zmienic oznaczenie w ktorym watku jest nowy post? wchodzisz i nie widac... Dlatego ze tagi i kropka ma ten sam kolor. Moze tlusciejszy text? czy podkreslenie? nie wiem cokolwiek? To jest z tej wtyczki dodatkowej. Nie ma nad tym kontroli. Z drugiej strony - ten widok jest prtaktycznie usuniety 🙂 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 8 Październik Share Napisano 8 Październik 5 hours ago, adek said: Ogólnie mogliście też sobie samodzielnie chyba wyłączyć te statusy: https://max3d.pl/discover/unread/ Ten widok jest konfigurowalny. A widzisz, bo jak wchodzi się w ostatnią aktywność to nie ma nic z tych opcji dopiero w dziale nieprzeczytanych jest, trochę to nieintuicyjne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 17 Październik Share Napisano 17 Październik Przydałaby się opcja do likowania obrazków bezpośrednio w galerii a tak to nie można tylko na forum trzeba przechodzić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 17 Październik Autor Share Napisano 17 Październik 1 minutę temu, Destroyer napisał: Przydałaby się opcja do likowania obrazków bezpośrednio w galerii a tak to nie można tylko na forum trzeba przechodzić Co masz na mysli? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 17 Październik Share Napisano 17 Październik 1 minute ago, adek said: Co masz na mysli? No nie można z poziomu galerii dać like ani innej reakcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 17 Październik Autor Share Napisano 17 Październik 5 minut temu, Destroyer napisał: No nie można z poziomu galerii dać like ani innej reakcji Dlatego to działa tak szybko. Niestety to jest cięższy temat. Galeria jest jakby generawana na podstawie bazy z galerii. Nie jestes tam zalogowany. Integracja logowania jest dosyć uciążliwa. Chciałbym to zrobić, ale temat nie jest super prosty przez to jak jest rozwiązane. Dodatkowo problem jest też przez to, że jest to osobna domena. Z drugiej strony te lajki są teraz mniej oszukane i jest czyściej. Ale badam temat. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Destroyer Napisano 17 Październik Share Napisano 17 Październik Ok teraz wszystko jasne, to w sumie może zostać jak jest, nie jest to kluczowa funkcja bez której nie da się żyć 🙂 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adek Napisano 17 Październik Autor Share Napisano 17 Październik 2 minuty temu, Destroyer napisał: Ok teraz wszystko jasne, to w sumie może zostać jak jest, nie jest to kluczowa funkcja bez której nie da się żyć 🙂 Ale chciałbym dodać internakcję. Bardzo mi tego brakowało, ale teraz, w sumie jak ktoś dodaje komentarz to jest to coś więcej niż "fajne". Ale nie porzucam tematu. I tak jestem zadowolony co udaje się robić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi