Skocz do zawartości

Drobniejsze newsy, ciekawostki, misc

Featured Replies

Napisano
3 minutes ago, Sok said:

Od razu bardziej mi się chce :D

Ale mówiąc zupełnie poważnie to wszystkie małe problemy i problemiki, które przytoczyłeś to jest dokładnie to co mi doskwiera każdego dnia. A mimo tego i tak przez tyle czasu wzbraniałem się nogami i rękami bo przecież śmiga :P

Tak więc trzymajcie kciuki, jakbym nie wrócił to wiedzcie że coś poszło nie tak :)

2026-03-27-13-42-30-Greenshot.png

Ale te moje problemy z reinstalką to wina mojego internatu bo coś się wtedy psuło i zrywało. Wcześniej jak robiłem przez lata reinstalacje systemu to jeden raz i wszystko było ok teraz jakieś combo nieszczęścia mnie trafiło ale teraz jak microslop używa ai do czuwania nad jakością to nie bój nic, będzie reinstall smooth s a butter :D
No i na duży plus jak masz przez te lata poinstalowane pluginy i programy i co tam jeszcze to przy nowym systemie zweryfikujesz co naprawdę potrzebujesz a co masz "bo się przyda" kiedyś instalowałem wszystko co miałem wcześniej a teraz to podstawy których na pewno używam na bieżąco a te co kiedyś raz mi się przydały i leżą zostawiam i doinstaluję jak już rzeczywiście będą mi potrzebne a nie zęby mieć jak już może będę potrzebował znowu i..... i większości nigdy już nie zainstalowałem i system trochę czystszy i lżejszy:)

• Odpowiedzi 2,7k
  • Wyświetleń 185,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Destroyer
    Destroyer

InstaMAT nowy program twórców IstaLOD tworzony przez ostatnie 5 lat który rzuca wyzwanie pakietowi Adobe Substance, łączy funkcje Substance Designera, Paintera i Samplera oraz dodaje dużo dodatkowych

• My tu gadu gadu, ZBrushe nowe wychodzą a tu w międzyczasie przyszedł mój strój do trumny....  I pamiętajcie, jak umrę to macie mnie w ten strój ubrać. Nagrobek @Nezumi albo @michalo z .stla wydru

• EthicallyChallenged
    EthicallyChallenged

Posted Images

Napisano
57 minut temu, kengi napisał:

A w co grasz, że ci nie idzie na linuxie? Bo ja ostatnio nawet sobie gram w Baldura, nawet na chama zlinkowałem mu z partycji windowsa save'y i działa. Odpaliłem parę innych gierek i na razie nie mam problemów?

Jakiś antycheat czy co?

Wiesz co, jak grałem na laptopie na linuxie, to PopOS się randomowo wykrzaczał. Metodą prób i błędów doszedłem, że dzieje się to, gdy instaluję na nim Steam'a. Nie chce mi się próbować innego distra, nie chcę też, żeby na desktopie mi się wysypał OS, dlatego asekuracyjnie gram na windzie. Może głupio robię, ale po prostu na zasadzie "działa to nie ruszam", bo żałuję czasu na dociekanie jeśli coś się wysypie, a w moim mniemaniu szkoda ryzyka na głupie gierki na które mam i tak może z 3 godziny tygodniowo przy dobrych wiatrach.

Napisano
7 minut temu, Destroyer napisał(a):

jak microslop używa ai do czuwania nad jakością to nie bój nic, będzie reinstall smooth s a butter :D

Kolejny argument żeby rozważyć całą tą akcję czy aby na pewno warto :D

8 minut temu, Destroyer napisał(a):

zweryfikujesz co naprawdę potrzebujesz a co masz "bo się przyda"

To klasyka, 60% systemu to są dokładnie takie softy, soficki, pluginy, skrypciki.

9 minut temu, EthicallyChallenged napisał(a):

"działa to nie ruszam"

O to to.

No ale słowo się rzekło, jutro dzień sądu.

Napisano

Jakby ktoś chciał obejrzeć chińską animkę co to nigdzie nie ma, ale zarabia u siebie mioliony... to na jutube jest w różnych miejscach. np. tu:

Wstępnie coś mi tam nie pasuje w rysunku, jakiś takie jakby nieudane przestrzennie te postacie. Tełka chyba się lepiej bronią... może fabułka spoko... na raty pewnie obejrzę przez weekend.

Trochę info jakby ktoś chciał poczytać:

https://animationobsessive.substack.com/p/the-film-that-should-be-nominated

Edytowane przez kengi