Jump to content

SpeedSculpt/Paint 2020/4

Xaia

Recommended Posts

• KLICEK pinned and featured this topic

Takashmen: Kozackie! 🙂

Ode mnie 3 grosze: Smok – fikcyjne stworzenie, najczęściej rodzaj olbrzymiego, latającego gada. Występuje w licznych mitach i legendach oraz w literaturze, filmach i grach. Według wielu mitów smoki obdarzone były dużą inteligencją, potrafiły posługiwać się magią, znały ludzką mowę, a także ziały ogniem. Poza tym posiadały lub strzegły rozmaitych skarbów.

zbC0egZ.jpg

QGwbS1L.jpg

Edited by Myth
  • Like 7

Wendigo – wielkie człekopodobne ponadnaturalne stworzenie zamieszkujące rzekomo lasy w Quebecu i północnej części Stanów Zjednoczonych, będące częścią mitologii Indian z plemion Algonkinów. Wendigo powstaje z człowieka odrzuconego przez ukochaną osobę. W czasie dnia posiada ludzką postać i atakuje ludzi, którzy mają z tą osobą coś wspólnego, np. grupę krwi. Według wierzeń Wendigo wyrywa serca swym ofiarom, a sam ma serce z lodu. Boi się jedynie ognia, który może go zabić, roztapiając jego serce.

Miało być szybko ale znów coś nie wyszło. Pewnie poprawie później jeszcze pare rzeczy i posiedze trochę nad tymi gałęziami bo pusto :D.

Enjoy

wendigo_v001a.png

wip_mayaBlinn1.png

Edited by Xaia
  • Like 12

Głupio mi teraz te moje bohomazy wrzucać 😐 Chociaż zrobię sztuczny tłok.

Nie patrzyłem na zegarek, ale tak jakoś 3-4h

zolw.thumb.jpg.c3c4e386bf4a7532bdf7acd9569a8eec.jpg

Czarny Żółw (chin.: 玄武; pinyin: Xuán Wǔ; w dosłownym przekładzie Czarny Wojownik) – stworzenie z mitologii chińskiej, jeden z czterech Strażników Nieba, a także jeden z gwiazdozbiorów chińskich.

Czasami nazywany Czarnym Wojownikiem Północy (北方玄武), gdyż w podziale kompetencji przypadła mu domena Północy (w sensie strony świata) oraz zimy. Znany jest również pod chińskim imieniem Xuánwǔ, często tłumaczonym jako Czarny Żółw, a zazwyczaj przedstawiany jako żółw i wąż, a dokładniej - jako wąż owinięty wokół żółwia.

• Like 6

6 godzin temu, Blaza napisał:

Głupio mi teraz te moje bohomazy wrzucać 😐 Chociaż zrobię sztuczny tłok.

Nie patrzyłem na zegarek, ale tak jakoś 3-4h

@Blaza: dobrze że wrzucasz 😉 nie ma się czego wstydzić, każdy kiedyś zaczynał. Porównując swoje prace do innych w taki sposób, szkodzisz sobie. W końcu dzieli kilka lat doświadczenia, wypełnionego w moim wypadku porażkami, frustracją i błędami które popełniłem żeby robić to co robię ;D

Zdecydowanie zdrowiej jest porównywać swoje rzeczy do innych na zasadzie : co dana osoba zrobiła że jej praca mi się podoba i co mogę z niej wyciągnąć i zaimplementować w swoim procesie. 

• Like 1
  • Thanks 1

• KLICEK unpinned this topic