Napisano 7 Wrzesie艅 20204 l Mam do艣膰 wymieniania myszek na nowe , bo jak sie sko艅czy okres gwarancji to si臋 psuja, czy mo偶ecie napisa膰 jakie modele myszek komputerowych macie i od ilu lat.
Napisano 7 Wrzesie艅 20204 l Ja polecam a4tech x7. Kosztuje 艣mieszne 80 z艂, s艂u偶y mi ju偶 3 lata i nic jej nie dolega.
Napisano 7 Wrzesie艅 20204 l Tez mam dosyc wymieniania myszek. Juz nie pamietam kiedy mialem jakas myszke dluzej niz rok. W poprzednich dwoch modelach doszlo do tej samej awarii - po jakims roku prawy (o dziwo prawy a nie czesciej uzywany lewy) przycisk zaczal sygnalizowac kilka klikow przy jednym nacisnieciu... Byly to kolejno Corsair KATAR i Logitech G203. Dodatkowo ta ostatnia troche miala za czule przyciski i latwo bylo przypadkowo kliknac. Od paru miesiacy mam Logitech MX518 o ktorej slyszalem wlasnie, ze ludzie mieli ten model wiele lat. Sam nie moge potwierdzic, ale na razie dziala bez zarzutu, nie jest ani za lekka ani za ciezka... A4techa mocno poleca moj kumpel ale tu gdzie mieszkam ta firma jest nieznana.
Napisano 8 Wrzesie艅 20204 l 14 godzin temu, wujek_kane napisa艂: Ja polecam a4tech x7. Kosztuje 艣mieszne 80 z艂, s艂u偶y mi ju偶 3 lata i nic jej nie dolega. Aha i w tej cenie ma wyjmowane ci臋偶arki, 馃槈 wi臋c mo偶na sobie regulowa膰 jej mas臋.
Napisano 8 Wrzesie艅 20204 l ja uzywam od lat ie3.0, ale w tej chwili mozesz ja tylko kupic na aliexpress 馃槈聽 teraz mialem przez chwile Zowie FK2聽 bardzo polecam 馃檪聽 no i w sumie Razer deatadder essential tanioszek, a dobry. Generalnie wszystko co gamingowe i oparte na optyce nie na laserze bedzie git 馃槈
Napisano 8 Wrzesie艅 20204 l 3 godziny temu, Traitor napisa艂: Logitech G502 To samo tutaj. Ctrl C,聽V, X, Z,聽Y聽pod prawym kciukiem since 2014.
Napisano 9 Wrzesie艅 20204 l Mam A4Tech V5. Kupilem bezprzewodowke ale mnie wqwi... i oddalme zonie聽 ta zabralme narazie dziala. powyzej 90z艂 myszki nie kupuje xD graczem i tak nie bede grunt by byla wygodna. Przyloz reke i sprawdz. Im mniej funkcji dla mnie tym lepieje.
Napisano 9 Wrzesie艅 20204 l no ja to nie polecam takiego podejscia 馃檪聽fiatem 124p tez sie dalo jechac nad morze, wiec spoko auto bo jezdzi 馃槈聽gamingowe myszki maja zajebista optyke co sie przeklada na komfort pracy, szczegolnie jezeli nie mozesz pracowac w 100% na tablecie 馃檪聽odradzam laserowe padaczki i fakt odradzam wszystkie bezprzewodowe scierwa radiowe, chyba kazdy sie na to nacial w zyciu 馃槃
Napisano 9 Wrzesie艅 20204 l eee? Od zawsze mam bezprzewod贸wki logitecha i zero problem贸w, nie ci膮gam kabla...
Napisano 9 Wrzesie艅 20204 l Cytat i fakt odradzam wszystkie bezprzewodowe scierwa radiowe, chyba kazdy sie na to nacial w zyciu聽馃槃 Nie wiem pracowa艂em na a4Techu Bloody聽 130z艂/160z艂 na bluetooth. Wkurza艂o mnie ze musz臋 ja 艂adowa膰 xD...聽 Wiec cz臋sto i tak by艂a na kablu bo zapomina艂em odpi膮c albo kabel mi si臋 wala艂.聽 Wr贸ci艂em do A4 Bloody V5 mi starcza. Nawe zda偶a mi sie ni膮 sculpci膰 xD du偶e formy. Szczeg贸lnie w mayce na zdalnym pulpcicie bo Wacom nie dzia艂a. Wcze艣niej pracowa艂em na G5.聽 Nie odczuwam jakiego艣 super dyskomfortu. A na tablecie jest w stanie pracowa膰 w 100%. czasem mi si臋 po prostu nie chce. Wiadomo apetyt rosnie w miare jedzenia ale mi wystarcza i nie martwie sie ze w nia w nerwach przyp... Ojciec ostatnio kupi艂 nowego聽civic za 100k super maszyna... mzoe to nie BMW ale moj focusik kultur膮 jazdy raczej nie podejdzie xD. W tym ze ja mam w D czy mi sie porysuje a mysz膮 czasem lubie sobie przyq...c jak mnie mayka lub zetka wqrwi ;p... To taka za 300z艂 to troche by mi bylo zal.聽 z
Napisano 10 Wrzesie艅 20204 l Ja mam na聽 baterie聽 AA, tez nie lubie ladowac. Ale chyba musze w koncu wymienic bo mi znowu wpadla do szklanki z sokiem i sie z deczka lepi:D Ale og贸lnie 偶adnych problemow z 艂aczno艣ci膮 czy cos nigdy nie by艂o, fakt ze nie mam przez bluetootha tylko przez to g贸wienko male logitechowe. Edytowane 10 Wrzesie艅 20204 l przez Arturborubar
Napisano 10 Wrzesie艅 20204 l pewnie technologia poszla do przodu 馃檪聽ale nadal wifi,radio itp ma laga, ktorego ja czuje na maxa 馃檪
Napisano 10 Wrzesie艅 20204 l Co s膮dzicie o myszach w takim kszta艂cie? Ja sie przesiad艂em i jestem bardzo zadowolony, wi臋c polecam.
Napisano 10 Wrzesie艅 20204 l no kilka osob u nas na zakladzie z tego korzysta jak sie pojawila ciesn nadgarstka 馃槈聽podobno bardzo zdrowe sa te mychy, ale nie uzywalem na codzien wiec ciezko powiedziec czy wygodne 馃檪
Napisano 10 Wrzesie艅 20204 l Mi zaj臋艂o kilka godzin, 偶eby si臋 przyzwyczai膰 do obcego kszta艂tu, ale jest bardzo wygodna i co najwa偶niejsze nie czuj臋 r贸偶nicy je艣li chodzi o trafianie w piksele, dzia艂a jak zwyk艂a mysz ale r臋ka sie mniej m臋czy.
Napisano 10 Wrzesie艅 20204 l Ja jak mi zacz臋艂a r臋ka bole膰 przerzuci艂em si臋 na tablet i wszystko wr贸ci艂o do normy 馃檪聽Jedynie lipa przy dw贸ch monitorach. Og贸lnie np w Illutratorze jako艣 wygodniej mi si臋 pracuje na tablecie ni偶 na myszce.聽
Napisano 10 Wrzesie艅 20204 l Ja trzymam myszke pod katem xD lekkim luzem ...聽 tak jakbym trzymal pen xD czy dlugopis... P.S. Ja mialem problem ale z ciesnia 艂okciow膮 w lewe. W sumie prawa. Nerwo moze trzymac przy barku szyji ...
Napisano 10 Wrzesie艅 20204 l Mnie naturalnie reka lezy jak do normalnej myszki - cale zycie macham mycha czy to grajac czy pracujec i nigdy nie mialem problemow tak ze... Dla mnie gimmick te wertykalne wynalazki ale jak komus pasuje to spoko. Edytowane 10 Wrzesie艅 20204 l przez Nezumi
Napisano 10 Wrzesie艅 20204 l 14 godzin temu, KLICEK napisa艂: pewnie technologia poszla do przodu 馃檪聽ale nadal wifi,radio itp ma laga, ktorego ja czuje na maxa 馃檪 no nie wiem, nie wiem... 聽
Napisano 11 Wrzesie艅 20204 l spoko i tak nie kupie myszki bez kabla wiec nigdy nie bedzie mi dane sprawdzic聽馃槃聽tak nigdy 馃槃
Napisano 11 Wrzesie艅 20204 l Googlowa艂em "jak zaspokoi膰 kobiet臋" i trafi艂em na ten w膮tek. Dziwne.. 聽 聽 Ja mam na kablu co艣, chyba laser. Jedyny minus to, 偶e nie mam podk艂adki i rysuj臋 sobie biurko a jak mysz si臋 zabrudzi to ci臋偶ko ni膮 rusza膰. Ma te偶 guzik do tuningowania kompa, bo jak go wciskam to szybciej dzia艂a komputer 馃槈聽 ale boje si臋 偶e od tego wyskocz膮 blue screeny to mam najni偶szy bieg. 聽 Dla mnie najta艅sza, najzwyklejsza mysz to te偶 jedyna opcja. Do pracy mam tablet, gram g艂贸wnie na padach wi臋c nie potrzeba mi niewiadomo czego. 聽 Mam j膮 dopiero od grudnia, kosztowa艂a 40 z艂 馃檪 Ma te偶 2 dodatkowe guziki po bokach. Czad.
Napisano 11 Wrzesie艅 20204 l @michalo troche tak, a troche jednak nie 馃檪聽z gamingowymi myszkami jest tak jak z tym cytatem z matrixa "i can only show you the door you are the one that has to walk through it" 馃槈
Napisano 11 Wrzesie艅 20204 l Ja od lat siedz臋 na myszce i klawiaturze bezprzewodowej i nie wyobra偶am sobie inaczej, jak kot czy jaka艣 niezdara straci myszk臋 i powiesi si臋 na kablu to kilka takich akcji i myszka si臋 psuje a bez kabla to od razu si臋 roztrzaska i mozna ju偶 bra膰聽now膮 i czyst膮 馃檪聽Te gamingowe s膮 dobre, pooling rate, precyzja i inne dziadostwo maj膮 bardzo dobre ale bateria trzyma z tydzie艅 馃檪聽dlatego ja od lat mam logitech marathon 705 gdzie baterie wytrzymuj膮 z rok codziennego u偶ywania i jest malutka co mi odpowiada bo r臋ka siemneij m臋czy. Pr贸bowa艂em te ergonomiczne logitrecha ale s膮 troch臋 za du偶e dla mnie i o ile w pierwszym kontakcie wydaj膮 si臋 spoko to po kilku dniach musia艂em zwr贸ci膰 bo r臋ka mi si臋 m臋czy艂a na nich.聽 Myszki pionowe u偶ywa si臋 bardziej przez ruch ca艂ej r臋ki a zwyk艂e mo偶na samym nadgarstkiem, ja w艂a艣nie przywyk艂em do machania nadgarstkiem ale czu艂o艣膰 mam tak ustawion膮 偶eby dwa monitory jednym ruchem oblecie膰 bez odrywania r臋ki, jak kto艣 si膮dzie na moim kompie to nie mo偶e opanowa膰 i nie wie co si臋 dzieje 馃槢聽Ale ju偶czasami czuj臋 偶e nadgarstek zaczyna niedomaga膰, trzema wi臋cje tabletem czy jakim艣 vr-em popracowa膰 albo tylko 8 godzin dziennie a nie 16 馃檪
Napisano 11 Wrzesie艅 20204 l 3 godziny temu, KLICEK napisa艂: z bateriami 聽myszki nie sa ciezkie?聽 S膮, a na pewno s膮 ci臋偶sze od tych malutkich na kabel. Pomimo nieco wi臋kszego ci臋偶aru, to i tak uwa偶am to na plus, bo wtedy "czuj臋" t臋聽myszk臋 jak przesuwam, nie wiem jak to lepiej okre艣li膰. W ka偶dym razie nigdy ci臋偶ar myszki nie przeszkadza艂 mi, ani nie m臋czy艂.
Napisano 11 Wrzesie艅 20204 l s膮 ci臋偶kie, aczkolwiek to chyba nie ma zbytniego znaczenia przy pracy. W FPS'y nie gram bo jestem kiepski a nie lubie przegrywa膰:P Zastanawiam si臋 jak by co艣 takiego si臋 sprawdzi艂o przy modelowaniu :https://www.x-kom.pl/p/401154-myszka-przewodowa-razer-naga-trinity.html?gclid=Cj0KCQjwwOz6BRCgARIsAKEG4FVy4exFbs0JmwViitYjCAHBNhYVFMxUYyEobXUx1JLH0cdja2RofPYaApuiEALw_wcB jakby sobie podpi膮膰 makra pod guziki, kto艣 uzywa co艣 w tym stylu? :)
Napisano 11 Wrzesie艅 20204 l Ludziki, a co my艣licie o takiej myszce 3D? Jest kto艣 kto u偶ywa艂 czego艣 podobnego? Tutaj mamy po艂膮czenie myszki 3D z tabletem i przyznam, 偶e taka synergia pracy wgniot艂a mnie聽w fotel, wygl膮da to mega fajnie. Mam wra偶enie jakby sculpting sta艂 si臋 o wiele przyjemniejszy w odbiorze. Teraz pytanie tylko czy to tylko takie wra偶enie. Bo te偶 s艂ysza艂em w niekt贸rych 艣rodowiskach, 偶e to zb臋dny bajer...
Napisano 11 Wrzesie艅 20204 l @ReflectVision聽 uzywa tego do modelowania samochodow i musze przyznac ze ryje banie jak typ sie tym posluguje 馃槃聽ja sam kiedys probowalem specepilota i byl no taki se 馃槈 聽 聽
Napisano 12 Wrzesie艅 20204 l U偶ywa艂em, ale po jednym projekcie sprzeda艂em. Wymaga przyzwyczajenia si臋, ewentualnie przyda艂aby si臋 jaka艣 wy偶sza wersja z wi臋ksz膮 ilo艣ci膮 przycisk贸w. Wol臋 mie膰 r臋k臋 na klawiaturze ni偶 przeskakiwa膰 z niej co r贸偶.聽
Napisano 12 Wrzesie艅 20204 l 2 godziny temu, makak napisa艂: U偶ywa艂em, ale po jednym projekcie sprzeda艂em. Wymaga przyzwyczajenia si臋, ewentualnie przyda艂aby si臋 jaka艣 wy偶sza wersja z wi臋ksz膮 ilo艣ci膮 przycisk贸w. Wol臋 mie膰 r臋k臋 na klawiaturze ni偶 przeskakiwa膰 z niej co r贸偶.聽 no przeciez jest 聽 https://allegro.pl/oferta/space-pilot-pro-3d-7477176164
Napisano 12 Wrzesie艅 20204 l Wiem, 偶e jest 馃檪聽Pisa艂em, na zasadzie, jakby kto艣 chcia艂 u偶ywa膰, 偶e lepiej co艣 rozbudowanego wzi膮膰.聽
Napisano 12 Wrzesie艅 20204 l Godzin臋 temu, KLICEK napisa艂: no przeciez jest 聽 https://allegro.pl/oferta/space-pilot-pro-3d-7477176164 Panie, ale jak drogo...
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto