Nezumi Napisano 5 Lipiec 2022 Napisano 5 Lipiec 2022 Mnie sie ta beta skonczyla po jakichs moze 20 probach wiec za duzo do eksperymentow czasu nie mialem 😄a placic za to nie bede. (nie pokazuje mi twojego obrazka z ostatniego postu).
RaVirr Napisano 5 Lipiec 2022 Napisano 5 Lipiec 2022 Wjechałem w betę klikając na oślep bo myślałem, że można do oporu :)))) Nie pokażę żadnych z moich prób bo zanim w ogóle zacząłem to już się skończył darmowy dostęp 🙂 2
Mortom Napisano 7 Lipiec 2022 Napisano 7 Lipiec 2022 Taki Lady Vader 🙂 Spoksik 👍😍 Piękność w moim przedziale cenowym 🙃: Ładna ale ze skazą, chyba zbytnio nie lubi się miziać (brak ust), podkrążone oczy - nie zauważy mojej szkaradnej gęby 😄. A i do kompa można ją podłączyć i moc obliczeniowa wzrasta logarytmicznie, przez cybernetyczne implanty. Cudo nie kobieta - jeszcze jak by kanapki robiła, to pod warunkiem że by chciała to biorę 😉 1
Nezumi Napisano 7 Lipiec 2022 Napisano 7 Lipiec 2022 Dopiero teraz szczurasa zauwazylem 🙂 Ja mam skrzywienie i niemal wszystko ze szczurami mi sie podoba haha Zwlaszcza takie malarskie wiec duzy + ode mnie 🙂 AI moze byc pomocne byle nie stalo sie kulami bez ktorych juz ktos nie potrafi chodzic - wtedy to bardziej problem niz pomoc. Bo w pracy zwykle potrzebne sa bardzo konkretne zmiany ktorych AI nie skuma a nawet jesli to zanim skuma Ty juz skonczysz samo to robic dawno. Fajne te pracki - zaplaciles za to, zeby miec wiecej prob? 1 1
jakubziom Napisano 8 Lipiec 2022 Autor Napisano 8 Lipiec 2022 (edytowane) Dzięki, tak; zapłaciłem ponieważ zauważyłem w tym potencjał do tworzenia personal artworków 😄 A z tymi zmianami to prawda oczywiście, natomiast do tworzenia czegoś od nowa uważam to za pewien postęp w porównaniu do zwykłego photobashu. AI generuje mi już odpowiedni zlepek obrazów, nie muszę szukać każdego z tych elementów po necie i jeszcze do tego ustawia światło. Aby skończyć prackę oczywiście muszę wyszukać w googlach pewne bardziej konkretne elementy, ale i tak przyspiesza to pracę 🙂 AI to taka zaawansowana wyszukiwarka dla artystów 😄 Edytowane 8 Lipiec 2022 przez jakubziom 1
Mortom Napisano 14 Lipiec 2022 Napisano 14 Lipiec 2022 Spoczko... choć przydało by się to trochę bardziej zdefiniować - dopieścić. Jedziesz dalej z IA? Czy teraz kompletnie z głowy? 1
jakubziom Napisano 14 Lipiec 2022 Autor Napisano 14 Lipiec 2022 (edytowane) dalej ai, ale można to teraz bardziej nazwac pozyskiwaniem elementow do photobashu. Postaram sie wrzucic dzisiaj proces na wideo jak to robię 🙂 dzisiaj przyszedł mi nowy komp, z monitorem 4k, to zmusi mnie to do jakiegos progressu, bo wszystko w 1080p robilem dzięki za spostrzeżenie, na razie jestem mocno świeży w robieniu 2d (digitalu, bo rysowałem i malowałem od iluś lat) i dziwię się sam co potrafię zrobić, ale powoli entuzjazm opada i patrzę trochę z dystansu na te obrazki. Pewnie za miesiąc czy 2 wrócę do nich, żeby zrobić artstation ready, jeśli sam szkic na to pozwala 🙂 Edytowane 14 Lipiec 2022 przez jakubziom
jakubziom Napisano 17 Lipiec 2022 Autor Napisano 17 Lipiec 2022 (edytowane) nowy obrazek, znowu nabazgrane, ale może coś ciekawego wyszło Edytowane 17 Lipiec 2022 przez jakubziom 5
jakubziom Napisano 31 Lipiec 2022 Autor Napisano 31 Lipiec 2022 (edytowane) Cześć, kiedyś zainspirowany inktoberem wykonałem kilkanaście ilustracji satyrycznych bądź przedstawiających zjawiska społeczne. Było to dla mnie coś nowego, a chciałem tego spróbować. Przede wszystkim problemem była czystość przekazu, żeby nie namieszać za bardzo. Mam nadzieję, że wyszło 😄 Edytowane 31 Lipiec 2022 przez jakubziom 4
jakubziom Napisano 31 Lipiec 2022 Autor Napisano 31 Lipiec 2022 Dodam, że nie przemawiają do mnie rysownicy z przaśnymi żartami i większą ilością tekstu niż samego rysunku, dlatego taka forma, żeby się trochę zastanowić 🙂
jakubziom Napisano 15 Sierpień 2022 Autor Napisano 15 Sierpień 2022 (edytowane) obrazki z cmentarza żydowskiego Edytowane 15 Sierpień 2022 przez jakubziom 2
jakubziom Napisano 20 Listopad 2022 Autor Napisano 20 Listopad 2022 Próba wykrzesania czegoś z dosyć wiekowej pracy. Stylizacje Anthonego Hopkinsa
jakubziom Napisano 21 Listopad 2022 Autor Napisano 21 Listopad 2022 (edytowane) Zrobione w wolnym czasie, zrobię później breakdown bardziej dokładny: Chciałem wykonać tapetę na Windowsa, użyłem modeli z dysku, okazało się, że może się do czegoś nadają, więc może da się to jakoś połączyć. Marmoset 3 Edytowane 21 Listopad 2022 przez jakubziom 2
jakubziom Napisano 21 Listopad 2022 Autor Napisano 21 Listopad 2022 (edytowane) Domek zrobiłem kilka lat temu, kiedy przygotowywałem swoje pierwsze portfolio do pracy w Gamedevie: kilka setów tekstur (kolory) Workflow LP + HP itd. normalny 1: Cegły 2: Dachówki. Następnie tile użyte jako baza do zmieszania w Substance Painterze. Materiały z Designera, kiedy stawiałem pierwsze kroki w tym programie. __ Drzewa ściągnięte z Free3d.com i jakoś udało się je dopasować. Żle wtedy metalnessa używałem, bo np. do przyciemniania a tak się nie robi 😅 Chciałbym wrzucić więcej jak to jest zrobione, może ktoś by skorzystał, ale mi się nie chce tego wszystkiego włączać i szukać 🙂 Edytowane 21 Listopad 2022 przez jakubziom 3
michalo Napisano 23 Listopad 2022 Napisano 23 Listopad 2022 Anthony Hopkins jako górnik? Esternworld 😉
jakubziom Napisano 23 Listopad 2022 Autor Napisano 23 Listopad 2022 hełm, nie teksturowałem go jakoś dokładnie, powinno wystarczyć 🙂 zaraz zabieram się za exsport do marmka
KLICEK Napisano 23 Listopad 2022 Napisano 23 Listopad 2022 byku mordo, jeszcze nie koncz 😄 oczy popraw w sensie u Ciebie powieki nie maja grubosci, dodaj grubosc to wtedy naturalnie cien padnie na galke oczna i calosc sie sklei i bedziesz mial 10 razy lepiej wygladajacy model.
jakubziom Napisano 23 Listopad 2022 Autor Napisano 23 Listopad 2022 6 godzin temu, KLICEK napisał(a): byku mordo, jeszcze nie koncz 😄 oczy popraw w sensie u Ciebie powieki nie maja grubosci, dodaj grubosc to wtedy naturalnie cien padnie na galke oczna i calosc sie sklei i bedziesz mial 10 razy lepiej wygladajacy model. Chciałem mesha przerobić, ale to nie do gry, to już zostawiłem
jakubziom Napisano 24 Listopad 2022 Autor Napisano 24 Listopad 2022 chcę zrobić tapetkę z Carą, tylko będę musiał zmienić jej mimikę twarzy, żeby było bardziej ekspresyjnie + może włosy takie jak na refce na dole dorzucam screeny z progressu, czyli ciągle nie to było (jakiś miesiąć żeźbienia) 1
KLICEK Napisano 24 Listopad 2022 Napisano 24 Listopad 2022 fajnie jest widac progres, zuchwa na plus 🙂 jak robisz babe to pamietaj zeby zachowywac ksztalty nienaruszone i delikatne a nie robisz "górki i doliny" jakbys faceta robil 😄 facjata ma byc delikatna. Wyrownaj to: takimi zabiegami strasznie postarzasz osobe ktora robisz, moim zdaniem to jest not the weł to go xd
jakubziom Napisano 28 Listopad 2022 Autor Napisano 28 Listopad 2022 Co ciekawsze próby, które mi wyszły z Midjourneya, bez edycji, tylko upscaling w HitPaw image enchancer + nowa tapetka na windowsa, też ze śmietniczka wygrzebałem 2
jakubziom Napisano 28 Listopad 2022 Autor Napisano 28 Listopad 2022 (edytowane) Dwie "fotki" strzeliłem, ale jak mówił Klicek, tutaj musiałbym model poprawić, żeby był ten efekt. Postaram się to zrobić w wolnym czasie, ale na razie to z-brusha jeszcze nie zainstalowałem 😅 mesh: soft jak zwykle Marmoset 3 Edytowane 28 Listopad 2022 przez jakubziom
blood_brother Napisano 28 Listopad 2022 Napisano 28 Listopad 2022 Moim zdaniem model dobry, tylko nad shaderami można by popracować. Główny zarzut mam do dość równomiernego speculara na całej skórze i z jakiegoś powodu oczy dla mnie wyglądają jak szklane kule, a nie oczy 🙂
jakubziom Napisano 30 Listopad 2022 Autor Napisano 30 Listopad 2022 Ostatnio pracowałem nad portfolio, jeszcze nie ma wszystkiego, ale mam nadzieję na znalezienie czegoś od grudnia/stycznia
jakubziom Napisano 9 Grudzień 2022 Autor Napisano 9 Grudzień 2022 (edytowane) Nowy obrazek, trochę namieszałem i może jeszcze nad nim posiedzę Timelapse: początkowy obraz z midjourney: Edytowane 9 Grudzień 2022 przez jakubziom 3
Mortom Napisano 9 Grudzień 2022 Napisano 9 Grudzień 2022 Czy to pani rewolucjonistka w kozaczkach siedząca i podziwiająca początek krwawej rewolucji? Chyba to jeszcze rzeczywiście za mało zdefiniowany obrazek. Bo trochę nie wiem na co się patrzeć. Dosmaruj tam trochę detalu aby dało się odczytać co się dzieje i dlaczego 🙂 👍
jakubziom Napisano 24 Grudzień 2022 Autor Napisano 24 Grudzień 2022 (edytowane) Wrzucam dwa koncepciki postaci (będzie ich w sumie 5 + kilka demonów), do krótkiej historii, z której chciałbym zrobić małą książeczkę. Mam już napisany scenariusz i charakterystykę poszczególnych bohaterów. Głównie chciałem sprawdzić, czy moje umiejętności ołówkowe pozwoliłyby na wykonanie tego projektu. Myślę, że może się to udać. Od razu zaznaczę, że mam tu dużo dobrych chęci, ale wiem że narysowanie tego to będzie jeszcze masa planowania poszczególnych kadrów. Myślałem nad kwadratowym formatem i jeden rysunek na stronę + tekst. Edytowane 24 Grudzień 2022 przez jakubziom 6
Mortom Napisano 27 Grudzień 2022 Napisano 27 Grudzień 2022 (edytowane) Jako żem stary zbereźca i niepochamowany dewiant, to wytknę ci, że dużych cycków nie widzę! ALE za to jest karabin, wiec OK 😉 Nie wiem tylko po co pani snajper tamburynek... no ale nie osądzam, może się tak zagrzewa do boju czy coś 😉 W końcu każdy z nas przeszedł w jakimś momencie życia fazę tamburynkową... więc 👍😉🥁 Edytowane 27 Grudzień 2022 przez Mortom 1
jakubziom Napisano 28 Grudzień 2022 Autor Napisano 28 Grudzień 2022 heh, to miał być zeszycik nie tamburynek, kurczę ale teraz jak widzę to nie dorysowałem 😅 zainstalowałem sobie Stable Diffusion na próbę. nie powiem w tym przypadku że to moje obrazki, ale pobawiłem się z półtorej godziny i dwa są w miarę
jakubziom Napisano 30 Grudzień 2022 Autor Napisano 30 Grudzień 2022 (edytowane) pracuję nad pistolecikiem. workflow 1.BaseMesh -> HP 2.BaseMesh -> LP 3. UV i Textury (basemesh to robię takie lp z którego łatwiej wyciągnąć hp później (więcej loopów, które potem usuwam jak robię finalne lp) chciałbym go zrobić w dwóch wersjach, zamknięty i otwarty, dlatego zacząłem modelować miejsce gdzie nabój wchodzi do komory, do tego mam refkę (na screenie nieskończone jeszcze) nie wiem do końca jak on działa w środku ale ważne żeby animację dało się teoretycznie zrobić. postanowiłem pierwszy raz nagrać timelapsa z modelowania - na razie taki temp plik. może komuś to się przyda, jeśli coś widać w ogóle 🙂 Edytowane 30 Grudzień 2022 przez jakubziom 5
wujek_kane Napisano 30 Grudzień 2022 Napisano 30 Grudzień 2022 Piekne. Ile zajęło modelowanie w real time? 1
jakubziom Napisano 30 Grudzień 2022 Autor Napisano 30 Grudzień 2022 2 minuty temu, wujek_kane napisał(a): Piekne. Ile zajęło modelowanie w real time? do tej pory około 8 godzin 🙂
jakubziom Napisano 30 Grudzień 2022 Autor Napisano 30 Grudzień 2022 (edytowane) mały research jeszcze zrobiłem tego fragmentu, zostało zajęcie się zamykaniem meshy + trochę drobnych poprawek Edytowane 30 Grudzień 2022 przez jakubziom 3
jakubziom Napisano 2 Styczeń 2023 Autor Napisano 2 Styczeń 2023 Po krótkim sylwestrze posiedziałem dalej nad tym. Timelapse - Base Mesh: Timelapse: High-Poly: high-poly screeny: (napis na rękojeści później nie będzie miał grubości, żeby się dobrze wypalił) + wnętrza będą na ID mapie itd.. 4
jakubziom Napisano 6 Styczeń 2023 Autor Napisano 6 Styczeń 2023 zacząłem w wolnym czasie rysować ten swój komiks, dobra odskocznia od przesuwania vertexów. 🙂 Czyszczenie w PS działa cuda, bo niektóre oryginalne rysunki są mocno brzydkie 😉 3
jakubziom Napisano 6 Styczeń 2023 Autor Napisano 6 Styczeń 2023 + jeszcze jedna postać, będzie też robot mniej więcej taki, ale może te kolce będą miały większy sens 2
jakubziom Napisano 12 Styczeń 2023 Autor Napisano 12 Styczeń 2023 (edytowane) dorysowałem kilka stron komiksu, do zobaczenia na webtoons: https://www.webtoons.com/en/challenge/kurt/list?title_no=836865 drugi epizod jeszcze będę trochę poprawiał pewnie, bo zacząłem iść w ilość a nie jakość, robię sobię kilka dni przerwy od tego Edytowane 12 Styczeń 2023 przez jakubziom 3
jakubziom Napisano 13 Styczeń 2023 Autor Napisano 13 Styczeń 2023 (edytowane) coś na szybko próbowałem zrobić (2,5 godz.) Edytowane 13 Styczeń 2023 przez jakubziom 3
jakubziom Napisano 21 Styczeń 2023 Autor Napisano 21 Styczeń 2023 Kilka pozostałych stron komiksu, udało mi się go w zasadzie skończyć dzisiaj: Jeszcze może będzie kilka poprawek tutaj cały: https://www.webtoons.com/en/challenge/kurt-/list?title_no=836865 ep:3 ep: 4 3
Rekomendowane odpowiedzi