Skocz do zawartości

W jakie gry gracie i jakie polecacie?? 2022 edition

Featured Replies

Napisano

To jeszcze o maratonie dorzucę info bardziej finansowe 💸, no chyba nie wyjszło najlepiej... ja jeszcze liczę tylko, że dadzą radę wydać artbooka, żebym go sobie mógł wciągnąć huehue... aaa no i jak mnie będzie stać ;P

• Odpowiedzi 1,3k
  • Wyświetleń 75,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• EthicallyChallenged
    EthicallyChallenged

Jako, że spędziłem tydień w Kolonii na gamescom to pomyslałem, że napiszę parę słów dla szanownych formumowiczów o tym, jak było i co robiłem. Niestety albo stety większość czasu spędziłem na naszym H

• Wlasnie skonczylem Cannon Fodder na Amidze 😛 Nie bylo latwo - normalne savy nie jakis tam save state'y 😄 (Tak NA PRAWDE wyglada screen po skonczeniu giery 😄 WARTO BYLO katowac sie przez 24 misje.

• Nie mogłem wytrzymać i muszę polecić tą produkcję 😄 głównie dlatego że robiłem tam enviro przez 2 lata, ale tak serio to całkiem porządna gra wyszła    

Posted Images

Napisano

O proszę, nawet nie wiedziałem, że Marathon jest od Bungee. Nigdy nie mogłem się przekonać do ich gier od strony wizualnej, już od pierwszego Halo poprzez Destiny coś mnie od nich odpychało (z wyjątkiem przepięknych conceptartów do Halo autorstwa Mullins'a i do Destiny autorstwa Jaime Jones'a). Zawsze mieli coś sterylno-robotowo-plastikowego w swoich wizjach co mi nie podchodziło, ciekawe zjawisko, bo pewnie art directorzy w firmie się zmieniali z biegiem lat? Nie chce mi się sprawdzać XD

Grał ktoś w nowego Resident Evil? Wygląda bardzo kusząco, wczoraj o mało co nie kupiłem, ale zamiast tego wpadł mi w oko remake RE3 obniżony o 90% no i Darkwood czeka, jak również ogrywam na PC Dying Light bo mam przedni ubaw, równolegle przechodząc po raz nie wiem który GTAV bo mam nową kartę a wypuścili wersję enhanced z lepszą grafiką.

Kurde człowiek nie ma na nic czasu a tu już koniec zimy, gamingowy sezon dobiegł końca i już się chce z domu wyjść jak słonko świeci i ptaszki ćwierkają D:

Napisano
  • Autor

Takei coś mi się pokazało, nie wiem czy prawda i nie chce mi się oglądać bo średnio mnie to interesuje ale maratohon po 2 tygodniach stracił w peaku prawie połowę a nie miał za bardzo z czego schodzić, jako gra live service która musi zarobić ze 400mln żeby zwrócić dotychczasowy koszt produkcji to tak średnio to wygląda

2026_03_20_12_57_37_Archeology_2_Game_Hu

2026_03_20_12_57_54_Archeology_2_Game_Hu

Problem myślę jest też w tym że na trailerach wyglądał kozacko i obiecująco a potem na gameplayach to taka bieda i rozczarowanie co nawet patrzeć się nie chce.
Trochę mi to porównanie przypomina

a uj, zalinkuję i filmek :)

Edytowane przez Destroyer

Napisano
  • Autor
No image preview

Save 10% on I Am Jesus Christ on Steam

Walk in the footsteps of Jesus in this immersive first-person retelling of His life, from baptism to resurrection. Perform iconic miracles, meet biblical figures, and explore the Holy Land from Jerusa

az-Aqj0o-D-700w-0.jpg

Napisano
W dniu 20.03.2026 o 13:03, Destroyer napisał(a):

Takei coś mi się pokazało, nie wiem czy prawda i nie chce mi się oglądać bo średnio mnie to interesuje ale maratohon po 2 tygodniach stracił w peaku prawie połowę a nie miał za bardzo z czego schodzić, jako gra live service która musi zarobić ze 400mln żeby zwrócić dotychczasowy koszt produkcji to tak średnio to wygląda

2026_03_20_12_57_37_Archeology_2_Game_Hu

2026_03_20_12_57_54_Archeology_2_Game_Hu

Problem myślę jest też w tym że na trailerach wyglądał kozacko i obiecująco a potem na gameplayach to taka bieda i rozczarowanie co nawet patrzeć się nie chce.
Trochę mi to porównanie przypomina

a uj, zalinkuję i filmek :)

podobnie w wiekszosci firm to wyglada:D nie pamietam czy juz tu byl ten material ale wrzucam https://www.youtube.com/watch?v=TUfAYn_m5s0

Napisano

Ale co to za zdjecie... Przeciez kobietom tak ciezko sie przebic do gamedevu! Trzeba im pomagac! CD Projekt warsztaty dla samych kobiet organizuje, Ubisoft to samo - bo takie pokrzywdzone i marginalizowane sa...

A potem placz ze faceci nie chca kupowac gier robionych przez team skladajacy sie z kobiet i jakichs niebinarnych, aseksualnych freakozoidow z ciemnej strony Ksiezyca. No kurna zagadka nie do rozwiazania...

Jak teraz widze, ze zamykaja jakies studio duze to tylko odczuwam satysfakcje. Industry is healing. Nie trzeba nic robic - poczekac wystarczy i samo sie wyczysci. Te "wspaniale" studia AAAA+ padna w koncu same jesli beda wypuszczac gry, w ktore nikt nie bedzie chcial grac. I nie pomoze nawet najwieksze dajwersity i owiniecie sie w teczowa flage. Albo beda robic co sie nam podoba albo pojda z torbami. Sprawa prosta.

Ja mam taki backlog ze mi zycia nie starczy zeby zagrac we wszystko - mozna przestac robic gry dzis nawet 🤣

Napisano
Godzinę temu, Nezumi napisał:

Ale co to za zdjecie... Przeciez kobietom tak ciezko sie przebic do gamedevu! Trzeba im pomagac! CD Projekt warsztaty dla samych kobiet organizuje, Ubisoft to samo - bo takie pokrzywdzone i marginalizowane sa...

Kiedy jesteś między wronami, musisz krakać tak jak one..

Trudno szukać jaj w gamedevie, bo to już mało kto je ma, fizycznie XD

Napisano
  • Autor

@Nezumi a bo Ty nic nie rozumiesz...

oni w swoich grach inspirują przyjaźń, nic tak nie zachęca do przyjaźni jak hurtowe mordowanie wszystkiego co się napatoczy dla świecących błyskotek :D friendship with late stage capitalism, jebać wszystko byle cyferki szły w górę :D ale to akurat im też nie idzie :D

2026-03-27-12-06-40-Archeology-2-Main-Me

po 20 i prawie 30 dniach od premiery wygląda to bardzo... przyjaźnie :D

2026_03_26_04_31_43_Greenshot.png

2026_04_02_21_56_34_Greenshot.png

Tymczasem 12 letnia platformowa od miesięcy dobija prawie 100 tys graczy w peaku i radzi sobie lepiej jako live service :D

Why Geometry Dash Is Still Relevant in the Live Service Era

2026-04-03-20-00-18-bungee-File-Explorer

Napisano

No, ale NARESZCIE w World of Warcraft dodali PRIDE EVENT! W koncu!

PCGamesN
No image preview

Over 20 years later, World of Warcraft is finally getting...

World of Warcraft is making the Running of the Trolls community Pride event official, so get ready for what is now the Darkspear Dash.

Czekam na dodanie marszu wielbicieli stop, zlotego deszczyku, wachania uzywanych majtek i wymiotowania na siebie. Ja dajwersity to dajwersity. Dlaczego milosnicy rzygania na siebie i jedzenia kupy sa marginalizowani? Dodac jakas flage - proponuje brazowa z pomaranczowymi akcentami symbolizujacymi kawalki marchewki w wymiotach.

Co? Ze to ohydne co pisze? Niewolno tak mowic! To tez jest seksualnosc! 😝

W miedzyczasie jak Blizzard sie gimnastykuje jakby tu dodac jakies gowno w swojej grze, gdzies na swiecie one-man-army robi u siebie w pokoju fajna platformowke czy inna giere z pomyslem, ktora znow pobije AAAA+LGBTQRSTUV+ potezne firmy wydajace miliony kazdego miesiaca.

Czekam na newsy o zamknieciu kolejnych wielkich studio. Bring it on!

Napisano
12 hours ago, Nezumi said:

No, ale NARESZCIE w World of Warcraft dodali PRIDE EVENT! W koncu!

PCGamesN
No image preview

Over 20 years later, World of Warcraft is finally getting...

World of Warcraft is making the Running of the Trolls community Pride event official, so get ready for what is now the Darkspear Dash.

Czekam na dodanie marszu wielbicieli stop, zlotego deszczyku, wachania uzywanych majtek i wymiotowania na siebie. Ja dajwersity to dajwersity. Dlaczego milosnicy rzygania na siebie i jedzenia kupy sa marginalizowani? Dodac jakas flage - proponuje brazowa z pomaranczowymi akcentami symbolizujacymi kawalki marchewki w wymiotach.

Co? Ze to ohydne co pisze? Niewolno tak mowic! To tez jest seksualnosc! 😝

W miedzyczasie jak Blizzard sie gimnastykuje jakby tu dodac jakies gowno w swojej grze, gdzies na swiecie one-man-army robi u siebie w pokoju fajna platformowke czy inna giere z pomyslem, ktora znow pobije AAAA+LGBTQRSTUV+ potezne firmy wydajace miliony kazdego miesiaca.

Czekam na newsy o zamknieciu kolejnych wielkich studio. Bring it on!

B0fl9kBCMAAn2TW.jpg

Napisano
  • Autor

Może ktoś z was pamięta imponujący trailer gry 2,5D 3D pixel art sprzed 10 lat?
No to właśnie wyszła :D

wizualnie miód, gameplayowo już nie wiem ale jako eye candy można zerknąć :)

REPLACED on Steam

A oryginalnie gra nazywała się The Last Night ale ta nazwa została.... <werble>.... zastąpiona! ba dum tss :D
The Last Night on Steam

https://www.youtube.com/watch?v=AdrSpqmmyfk

Napisano

Też dostałem info, że wyjszło... spoko wygląda, ale poczekam na recki i mocną promkę.
Chociaż w pierwszej chwili myślałem, że wyszło Little Devil Inside.🤣

Napisano
  • Autor
11 minutes ago, kengi said:

Też dostałem info, że wyjszło... spoko wygląda, ale poczekam na recki i mocną promkę.
Chociaż w pierwszej chwili myślałem, że wyszło Little Devil Inside.🤣

Już na youtubie full gameplay, all ending, recenzje i wszystko co się da żeby magnetyzować kontent :P)

Może cię to zainteresuje bo mi się tak przypadkiem poleciło na youtubie jak chłopek wyciąga kod z gierek np silksong czy sly the spire i w nim grzebie, całkiem ciekawe, prawie pół miliona linii kodu, nazwy w enumie, god objects all the best practices :)

Napisano

Wciagnal mnie Helldivers 2 ostatnio pogralem 4h. Niby nie duzo ale no jak na nowe gry taki czas to szok dla mnie. Zazwyczaj wiekszosc tytulow wyl po pol godziny grania.

Napisano

Kolejna uzależniająca gra za jedyne 40 dyszki

gra się spoko ale dopiero zacząłem. opinnie ma świetne.

Napisano
  • Autor

No to ja wrócę do "wielkiego" wydarzenia jakim był marathon, co prawda mnie to wielce nie obeszło ale dużo osób się tą grą emocjonuję bo bungee woke i gra woke a zwolennicy zaklinają się że 3,6mld za studio i ze 250 za produkcję dla 80 tys graczy w peaku to super osiągnięcie :D
No przyznam, że od kilku dni wchodzę na dyskusje na steamie i wykresy ilości graczy i jest trollowa wojna i bany się sypią szybciej niż z karabinu maszynowego :D pięknie się to czyta i nawet sam wrzuciłem kilka uszczypliwych komentarzy bo nie mogłem się powstrzymac :D
No ale do rzeczy gra od kilku dni nie przebija 20k, w ostatnie 24h ledwo przebiła 18k a kilka dni temu zrobili wyprzedaż -20% i z ponad #100 miejsca w najlepeij sprzedających się gier wskoczyła na 49 miesjce a mimo to traci graczy w ekspresowym tempie.

2026-04-23-11-50-19-Czat-slawek-klaja-Mi

No i teraz wyszła taka ciekawostka, bumgee hojnie wpierało organizacje social justice wariors.... które teraz okazało się, że tworzyły i finansowały grupy "hejtu" które wskazywały jako zagrażanie i zbierały kasę na walkę z nimi :D Tworzysz, finansujesz i utrzymujesz "problem" żeby zbierać pieniądze na jego "rozwiązanie" :D czyli klasyczne modus operandi cwaniaków i nierobów udających kogoś lepszego niż kiedykolwiek moglby być: damy wam ochronę jak nam zapłacicie, przed czym ochronę? przed nami jeśli nam nie zapłacicie :D

Jak myślicie kiedy sony ratując swój podupadający wizerunek wyciągnie wtyczkę i rozwiąże bumgee w pizdu? ;)

A tak przy okazji to sony wypuszcza koeljną grę... też extraction shooter...też live service :D i jeszcze po develeopment hell, nigdy się małpy nie nauczą :D

Fairgames Has An Extraction Shooter Mode As Marathon Struggles

A podupadajaćy disney... z podupadającycm epick games... tworzą razem za milaird dolarów.... też extraction shooter z postaciami z disneya xDˣᴰ

Epic Is Reportedly Making A Disney-Themed Extraction Shooter

Napisano

Ja tylko mam nadzieję, że zdążą wydać artbooka zanim padną na ryj :). Bo też to trochę obserwuję i wygląda, że jebnie to bandżi całe; kwestia czasu.

Ale sama gra nie wydaje się tragedią, przynajmniej z samych review tak wynika (Very Positive, prawie 85%).

Niemniej hajs się nie zgadza, przynajmniej w sony, a to najważniejszy "review". Zwłaszcza jeżeli wierzyć informacją w necie; bandżi obiecało sony miliardowe zyski, a wyszło jak pisze @Destroyer, że japończycy dali się zrobić na 4 miliardy huehue... więc pewnie "komuś" ten hajs się jednak zgadza. 🤑

Napisano
  • Autor

No to jest spory paradoks bo ma wysokie oceny ale... najwyraźniej trafiła do tych do których miała trafić i oni są zadowoleni a ci którzy by nie byli to nie kupili i negatywnych recencji nie ma :D Ale nie robi się gry za 250mln w produkcji + potem marketing i utrzymanie żeby sprzedać milion kopii i grało tylko kilka tys graczy bo "od samego początku robili grę dla niszy" :D grę dla niszy robi się za 5-10mln żeby wyjść na swoje a nie ćwierć miliarda żeby być stratnym, ale co ja wiem o wielkim byznesie, zrobią odpis, wypiorą pieniądze i jeszcze będą do przodu a my małe żuczki się głowimy jak oni mogą tak frajersko kasę tracić :)

To ja jeszcze poruszę inny głośny temat okołogamingowy. Jak powszechnie wiadomo od bardzo dawna nie ma już prawie ani prawdziwych dziennikarzy ani recenzentów są tylko tanie dziwki sprzedające się już nawet nie temu kto da więcej tylko temu kto da cokolwiek a czasem nawet za darmo w imię jakiejś wydumanej ideologii spierdolenia, stąd celowo określenie tanie dziwki a nie zwykłe dziwki które są o poziom wyżej choć nadal głęboko poniżej lustra szmba w któym tak ochoczo się kąpią :)

No ale do rzeczy IGN, you can't spell ignorancve without ign ;) to chyba największy gamingowy kurwiszon, to każdy wie choć nadal brudni casuale i normiki zaszczycają ich swoją bezwartościową uwagą :) Gdy wychodzi gra w "odpowiednim tonie" jednego z płacących i zachodnich wydawców to jest festiwal koniobicia jak przy marathonie, promowanie takei, tu cytat, że ja pierdole :) ALe gdy wyjdzie inna gra ale taka wiecie zła to trzeba sięprzypierdolić o każdą pierdołę, tak na siłę jak siętylko da, podlać pseudointelektuwalnym zakochanym w sobie sosem sprzedajnego nieudacznika i ludzkiej spierdoliny :)
I tka było z Crimson Desert, gra podobno bardzo dobra, masa graczy zachwycona, zagrywają się, w peaku ćwierć miliona, a ocena ign 6 :D co lepsze to inne sprzedajne dziwki podobnie szukają dziury w całym żeby zagranicznym wydawcom rzucać na siłę kłody pod nogi a swoim rozwijać czerwony dywan. Teraz podobnie do fajnej stylizowanej gry o myszach czepiali się np, że gra o myszach ma za dużo odniesień do... myszy i sera :D

To tak jakby ktoś miał jeszcze nadal mylne wrażenie, że recenzenci, konkursy, nagrody akademii mają jakieś odniesienie do rzeczywistości a nie są kierowane polityką i pieniędzmi od góry :)

A tak w ogóle to ta mysia gra to pollska gierka
2026-04-22-22-43-25-MOUSE.png

Napisano

Trochę nie kumam problemu... już chyba od czterdziestego czfartego nikt normalny nie czyta recenzji z jednego źródła. Jak były takie cuda jak TopSecret czy SecretService, to jeszcze to miało jakieś znaczenie czy doom dostał 10/10 czy tylko 9.5/10. Teraz IGN czy Kotaku czy cokolwiek innego to takie relikty przeszłości, których nikt normalny nie bierze na poważnie... powiesz nie, normisy dalej to czytajo... czy ja wiem... śmiem twierdzić, że jednak nie, bo taki review nie ma żadnego impaktu na sprzedaż (vel. rzeczywistość), co z resztą pokazuje sam krytykant w filmiku.

Dla mnie problemem jest bardziej ten filmik, robiący z igły widły, żeby ktoś to obejrzał a on "mówiąc jak jest" dostanie kilku dodatkowych subskrajberuf. Bo niejako efektem ubocznym jest przytrzymywanie przy życiu trupa, którego chce się ubić, on już niemal gnije w błocie, ale jeszcze ktoś niby kopiąc go wpompowuje witalność w tego zombiaka. A jakby go tak wszyscy zostawili w spokoju, to by nic się nie stało, on by skonał i tyle.

Ci z kotaku czy innego ign to zwyczajnie ragebait farms teraz i to im starcza do przeżycia jak widać na załączonym obrazku.

Napisano
19 minut temu, kengi napisał:

Dla mnie problemem jest bardziej ten filmik, robiący z igły widły, żeby ktoś to obejrzał a on "mówiąc jak jest" dostanie kilku dodatkowych subskrajberuf. Bo niejako efektem ubocznym jest przytrzymywanie przy życiu trupa, którego chce się ubić, on już niemal gnije w błocie, ale jeszcze ktoś niby kopiąc go wpompowuje witalność w tego zombiaka. A jakby go tak wszyscy zostawili w spokoju, to by nic się nie stało, on by skonał i tyle.

Bo zombiaki nie konają, tylko wstaja i wstają, a jak nie mają nóg to się czołgają i gryzą po kostkach, dlatego trzeba bić, bić, żeby nic nie zostało, ani jedna komórka z nienaruszoną ścianką. To pisze tak ogólnie, bo filmik przez ten akcent i ton wypowiedzi wyłączyłem po pięciu sekundach, heh heh.

Napisano
  • Autor

No tak teraz ragebait i bait to główny sposób na życie od youtuberów po takie serwisiki + sponsoring. Fakt, że jutuberzy też to robią ale sa jutuberzy i jutuberzy, np kilka dni temu lecę po poleceniach obok filmiku i tak z bardzeij jakościowych i wyważonych filmików idę coraz bardziej w mainstream, tu akurat polski i też jakiś jutjuber wąsacz zaczął się wymądrzać to 2 minut nie wytrzymałem, już miałem wrażenie, że to patostream a pewnie do tego jeszcze daleka droga :) Zdecydowanie wolę takie sensownie przygotowane i bardziej merytoryczne gadanie "o tym co wszyscy wiedzą" (a nie wiedzą" niż buraka drącego mordę i plującego na wszystko bo on wie najlepiej a nawet mówić porządnie nie potrafi ale robi wszystko żeby prostacko robić prawdziwy bait i katering dla różnych grup. Najgorsze, że to działa i tacy "ludzie" mają swoją, często niemałą, widownię.

Zresztą ile to razy były filmiki gdzie ktoś robi coś głupiego i ludzie się przebijają jak tam można, jaki ktoś głupi a to często bardzo wyraźnie widać, że to zaplanowany kontent właśnie na takich "mądrych" żeby się mogli wypowiedzieć jednocześnie samymi będąc tymi głupszymi angażując się w komentarzach, tak jak gry na facebooku informujące że tylko 5% ludzi może wygrać a prawda jest taka że jak włączysz tę "grę" to właśnie już przegrałeś i dałeś się wystrychnąć na dudka :D
I moje ulubione baity kobietek gdzie oczywiście często jest jakiś oficjalny temat przewodni ale chodzi tylko o jedno i próbują rozkręcić swoją karierę z dubajską czekoladą w arabskich googlach ;D
aq0EKk-Pe-700w-0.jpg

Napisano
2 godziny temu, Destroyer napisał(a):

No to jest spory paradoks bo ma wysokie oceny ale... najwyraźniej trafiła do tych do których miała trafić i oni są zadowoleni a ci którzy by nie byli to nie kupili i negatywnych recencji nie ma :D Ale nie robi się gry za 250mln w produkcji + potem marketing i utrzymanie żeby sprzedać milion kopii i grało tylko kilka tys graczy bo "od samego początku robili grę dla niszy" :D grę dla niszy robi się za 5-10mln żeby wyjść na swoje a nie ćwierć miliarda żeby być stratnym, ale co ja wiem o wielkim byznesie, zrobią odpis, wypiorą pieniądze i jeszcze będą do przodu a my małe żuczki się głowimy jak oni mogą tak frajersko kasę tracić :)

To ja jeszcze poruszę inny głośny temat okołogamingowy. Jak powszechnie wiadomo od bardzo dawna nie ma już prawie ani prawdziwych dziennikarzy ani recenzentów są tylko tanie dziwki sprzedające się już nawet nie temu kto da więcej tylko temu kto da cokolwiek a czasem nawet za darmo w imię jakiejś wydumanej ideologii spierdolenia, stąd celowo określenie tanie dziwki a nie zwykłe dziwki które są o poziom wyżej choć nadal głęboko poniżej lustra szmba w któym tak ochoczo się kąpią :)

No ale do rzeczy IGN, you can't spell ignorancve without ign ;) to chyba największy gamingowy kurwiszon, to każdy wie choć nadal brudni casuale i normiki zaszczycają ich swoją bezwartościową uwagą :) Gdy wychodzi gra w "odpowiednim tonie" jednego z płacących i zachodnich wydawców to jest festiwal koniobicia jak przy marathonie, promowanie takei, tu cytat, że ja pierdole :) ALe gdy wyjdzie inna gra ale taka wiecie zła to trzeba sięprzypierdolić o każdą pierdołę, tak na siłę jak siętylko da, podlać pseudointelektuwalnym zakochanym w sobie sosem sprzedajnego nieudacznika i ludzkiej spierdoliny :)
I tka było z Crimson Desert, gra podobno bardzo dobra, masa graczy zachwycona, zagrywają się, w peaku ćwierć miliona, a ocena ign 6 :D co lepsze to inne sprzedajne dziwki podobnie szukają dziury w całym żeby zagranicznym wydawcom rzucać na siłę kłody pod nogi a swoim rozwijać czerwony dywan. Teraz podobnie do fajnej stylizowanej gry o myszach czepiali się np, że gra o myszach ma za dużo odniesień do... myszy i sera :D

To tak jakby ktoś miał jeszcze nadal mylne wrażenie, że recenzenci, konkursy, nagrody akademii mają jakieś odniesienie do rzeczywistości a nie są kierowane polityką i pieniędzmi od góry :)

A tak w ogóle to ta mysia gra to pollska gierka
2026-04-22-22-43-25-MOUSE.png

IGN to shit.

Napisano
  • Autor

No to jeszcze jeden temat gamingowy, kilak dni temu wyszła gra Pragmata, gdzie jest się chłopem i pomaga mu dziewczyna android ai i walczy się z robotami ai i tak dziewczyna zachowuje się jak mała dziewczynka i gra ma przytłaczająco pozytwne oceny i podbno jest wholesome i podbno ludzie mówią, że więcej już zrobiła dla chęci posiadania dzieci prze mężczyzn niż "działania" (nie)rządów przez dekady :) Swoją drogą capcom jest z japonii a tam premeier czy inny car w obliczu zapaści demograficznej już dawno powiedział że nie ma co się pierdolić tylko trzeba zacząć się pierdolić bo wymrzemy i to nie jest prośba :D

FXHp-AG8Uc-AAb-Wyd.jpg

No i jakie efekt to wywołało w postępowym, tolerancyjnym i otwartym na inne wartości zachodzie? :D

"Jak możecie grać w taką obrzydliwą grę z taką małą i do tego tak bardzo seksowną dziewczyną, jesteście pojebani! " :D

5xrl8f.jpg

2026-04-23-14-49-58-Fracture-Field-File-

Sztucznie nagrana drama jako forma promocji? możliwe

Sztucznie nagrana drama żeby pismaki i jutubiaki miały kolejny temat do grzania? na pewno :)

Napisano

Nieźle to wszystko pojebane..

Ale myślę, że to kręcą youtuberzy i inni dziennikarze bo jest przecież przymus robienia kontentu i wyświetlen, kliknięć itd non stop 24/7

Nie wierzę w ani jedno ich słowo. Albo sami wymyślają albo kręcą pół-godzinne wywody nt. czyjegoś komentarza na Xie.

Sama Pragmata spodobała mi się na demku. Może kiedyś, jak znowu będę miał fazę na granie to sobie kupie. Na razie mi przeszło, ufff..

A na epiku jakaś metroidvannia za free. Wygląda na podróbę Hollow Knight, taką z temu. Dodam, ale raczej nigdy nie zagram

DOOMBLADE | Już dostępne do pobrania i zakupu w Epic Games Store

Napisano

Sztuczne dramy o sztuczne problemy w sztucznych recenzjach, których nikt nie czyta, dotyczących nijakich gier, w które nikt nie gra, po to, żeby nabić wyświetlenia niechcianych reklam, promujących niepotrzebne produkty.

Jeszcze tylko podkład muzyczny:

Napisano

no nie spodziewałem się.. od razu wskakuje w top 3 gier które najbardziej czekam 😁

Napisano

Swietny trailer 🤣 Taki... uniwersalny dosyc. Moznaby go dac do zupelnie innej giery i tez by zadzialal. Fallout, cos SF... Jedynke kupilem, potem dostalem za darmo i jakos jeszcze nie zagralem... Ale podobno fajne. Wolalbym alienem polowac na ludzi jednak jak w starej AVP gierze.

A z innych rzeczy to znuzyl mnie Valheim. Najpierw sie zakochalem w gierze, ten las tam rewelacyjnie wyglada, budowanie jest super itd. Ale jak przyszlo do szukania bossa z rownin, gdzie spedzilem milion godzin zeby go znalezc to bylo zwyczajnie nudne. Potem nastepny, przedostatni biom zamglony i znowu sprowadza sie to do szukania zasobow, zbierania zeby dopakowac bronie i isc na bossa... Wczesniej niby to samo bylo ale jakos jeszcze bylo to swieze i nowe rzeczy sie odkrywalo, nowe mozliwosci. Teraz podobnie jest ale grind taki juz niefajny jak praca a nie rozrywka. Nie moge powiedziec zebym sie dobrze nie bawil przy tej grze wiele godzin ale z czasem coraz mniej az w koncu stracilo to calkiem smak i sens dla mnie.

Odpalilem "Warlords" z 1990 roku. Pamietam, ze gralem w to na lekcjach informatyki 🤣 Dobra giera.

Edytowane przez Nezumi

Napisano
1 hour ago, Nezumi said:

A z innych rzeczy to znuzyl mnie Valheim. Najpierw sie zakochalem w gierze, ten las tam rewelacyjnie wyglada, budowanie jest super itd. Ale jak przyszlo do szukania bossa z rownin, gdzie spedzilem milion godzin zeby go znalezc to bylo zwyczajnie nudne. Potem nastepny, przedostatni biom zamglony i znowu sprowadza sie to do szukania zasobow, zbierania zeby dopakowac bronie i isc na bossa... Wczesniej niby to samo bylo ale jakos jeszcze bylo to swieze i nowe rzeczy sie odkrywalo, nowe mozliwosci. Teraz podobnie jest ale grind taki juz niefajny jak praca a nie rozrywka. Nie moge powiedziec zebym sie dobrze nie bawil przy tej grze wiele godzin ale z czasem coraz mniej az w koncu stracilo to calkiem smak i sens dla mnie.

No Valheim taki jest - atmosfera, prosta grafika i w ogóle vibe są boskie, ale gameplay strasznie męczący i nużący na dłuższą metę. Chciałbym móc mieć fun grając w tą grę i wędrować sobie po nordyckich zaświatach szukając przygód, but, alas, it is not so, bo czeba wozić gruz i łazić po identycznch lochach, żeby gear zupgradeować... W sumie podobną historię mam z każdym openworldsurvivalcraftem, pewnie człowiekowi już szkoda czasu na wirtualne wędrówki i budowanie komputerowych domków i lepiej po prostu pójść na spacer do prawdziwego lasu.

Napisano
11 godzin temu, Mortom napisał:

niestety te wymagania można bardzo łatwo wyjaśnić i to w 3 znakach:
UE5 💀

No i tym, że pewnie w dupie mieli optymalizację..

Ja szanuję takie podejście jak from software. Ich gry nie mają super grafiki - armored core lub nightreign z tych najnowszych, żadnych fajerwerków, za to atmosfera i wydajność top.

Napisano
16 minutes ago, michalo said:

gry nie mają super grafiki

Ta specyfikacja może i by się nawet jakoś broniła, ale to serio wygląda jak wiesiek trójka na ten moment. A nawet śmiem twierdzić, że wiesław wygląda lepiej, zwłaszcza z RTX modem.

No ale może dopieszczą jeszcze... zobaczymy.

22 minutes ago, michalo said:

żadnych fajerwerków, za to atmosfera i wydajność top.

To o czym piszesz, wymaga artdiru na wyższym poziomie, który potrzebuje czegoś więcej niż jedynego pomysłu jaki przychodzi dzieciakom z branży do głów czyli: "dodajmy więcej realizmu i detalu". Jakby to miało zmienić cokolwiek.

Niestety wytrenowani na ilustracjach "trending on artstation" to jedyne co potrafią zrobić. Niemal jak ejaj. Nie piję tutaj do tego konkretnego tytułu, tylko tak bardziej ogólnie do AA/AAA. Jak to będzie finalnie w DW, to się dopiero okaże.

Ja tak czy inaczej kibicuje, bo fajnie by było mieć kolejną zajebistą firemkę gamingową na naszym polskim poletku wyhodowaną.

Napisano
  • Autor

Minęły 2 miesiące od premiery marathon od bumgee, idzie dobrze, w weekend ledwo przekroczyło 15k w peaku a tak to zbliża się do psychologicznej bariery 10k :) Teraz przegrało z ich prawie 10 letnią grą ;)

2026-05-11-11-54-56-marathon-File-Explor

2026-05-11-12-07-26-marathon-File-Explor

2026-04-13-09-14-15-Greenshot.png

Sheeeit-Banner.jpg

2026-04-14-11-00-55-Greenshot.png

A sony w podsumowaniu 4 kwartału finansowego odpisało prawie 800 mln$ start z tytuły spadku wartości bumgee :D

2026-05-10-19-53-10-Greenshot.png

Sony też wspomniało o dobrej retencji graczy i pozytywnym przyjęciu :D Teraz wszyscy czekają na pride month i drugi sezon marthonu który tchnie nowe życie w społeczność bo sony przeniosło wszystkich z bumgee do pracy nad maratohonem bo to przyszłość a prace nad destiny 3 nie są prowadzone :)

No i sony oczywiście liczy, że ai w końcu wyzwoli te nieograniczone pokłady kreatywności :D biorąc pdo uwagę jak nisko zaczyna być zakopywana poprzeczka to ma szanse nawet przebić oczekiwania :)

2026-05-11-12-14-35-marathon-File-Explor

Napisano
24 minutes ago, Destroyer said:

Minęły 2 miesiące od premiery marathon od bumgee, idzie dobrze, w weekend ledwo przekroczyło 15k w peaku a tak to zbliża się do psychologicznej bariery 10k :) Teraz przegrało z ich prawie 10 letnią grą ;)

2026-05-11-11-54-56-marathon-File-Explor

2026-05-11-12-07-26-marathon-File-Explor

2026-04-13-09-14-15-Greenshot.png

Sheeeit-Banner.jpg

2026-04-14-11-00-55-Greenshot.png

A sony w podsumowaniu 4 kwartału finansowego odpisało prawie 800 mln$ start z tytuły spadku wartości bumgee :D

2026-05-10-19-53-10-Greenshot.png

Sony też wspomniało o dobrej retencji graczy i pozytywnym przyjęciu :D Teraz wszyscy czekają na pride month i drugi sezon marthonu który tchnie nowe życie w społeczność bo sony przeniosło wszystkich z bumgee do pracy nad maratohonem bo to przyszłość a prace nad destiny 3 nie są prowadzone :)

No i sony oczywiście liczy, że ai w końcu wyzwoli te nieograniczone pokłady kreatywności :D biorąc pdo uwagę jak nisko zaczyna być zakopywana poprzeczka to ma szanse nawet przebić oczekiwania :)

2026-05-11-12-14-35-marathon-File-Explor

Nie jest to strategia pozbawiona logiki - skoro produkujemy gówno, które się nie sprzedaje, to możemy produkować gówno z AI szybciej i taniej i więcej, też się nie sprzeda, ale strata będzie mniejsza. Albo może i wieksza, ale proporcjonalnie do kosztów produkcji gówna wypdanie lepiej. No bo jak inaczej rozwiązać problem robienia kiepskich gier, hę? Zrobić dobrą? Z roku 2004 się urwałeś?!

Nie da się inaczej. To się nazywa pro gamer move, jak ktoś nie wie, a wielkie umysły prezesów korpo grają w szachy 4d, których my nie zrozumiemy.

Napisano

Ktoś wrzucał filmiki jak tłumaczą jak się zarabia na flopach filmowych, tutaj pewnie to samo. Vide ten odpis podatkowy...

No i nie zapominajcie że jak wydadzą artbooka to się odkują, hehe.

Edytowane przez kengi

Napisano
  • Autor
18 minutes ago, KLICEK said:

jzu mam na ps5 to na unrilu tez "wezne" XD

fuuu unril eee, ale za darmo można dodać do biblioteki.

Tomb Rider III i settlers III to były moje pierwsze gry jakie dostałem do testowania od kolegi gdy miałem pierwszy kąkuter

od razu miałem taki uczuć: uuuuu jakie krawędzie, I'm feeling strange :D

488657356-1091367536132899-6861433830985

c33dbd8e6a97887c17c00b48316fc2e3.jpg

Napisano

W koncu usiadlem do Lords of the Fallen. Nie tego calkiem pierwszego (ktorego przeszedlem ze 3 razy) tylko tego drugiego niby-pierwszego 🤣

Solidna giera. Motyw z lampka i Umbra urozmaica calosc. Swietne zwiedzanie i szukanie przejsc, dobre walki, wizualnie swietnie. Nie zawiodlem sie. Dla wielbicieli Soulsowatych - konkret. Na razie zalatwilem tak z 6 moze 7 bossow. A widac ze jeszcze daleka droga przedemna. Bossow tez jest co niemiara. I mini i "normalnych". Bardzo pomyslowi, trzeba pomyslec czasem jak to zalatwic sprawe bo tak tylko stac i machac mieczem to byloby ciezko. Jak zwykle gram postacia w jakichs lachmanach byle bylo lekko i szybko ale strojow tez jest masa. Ogolnie polecam.

Napisano
  • Autor
51 minutes ago, kengi said:

Idzie nawet jeszcze lepiej... chyba nie doczekam artbooka 🥲

Bungie Plans Layoffs After Ending ‘Destiny 2’ Development

Ale teraz mają na szybcika wprowadzić PVE od nowego miesiąca i już rezygnują z rewolucyjnego, ekskluzywnego ultra kompetytywnego PVP dla bezrobotnych więc na pewno ilość graczy podskoczy choćby tych co zagrali 2 razy i im się odechciało ;) a do tego zaczyna się pride month a biorąc pod uwagę jak bardzo bungee się angażuje w różne wspaniałe akcje i ruchy społeczne to można z dużą dozą prawdopodobieństwa powiedzieć, że w końcu będzie różowo :)

Ceny sony podskoczyły, konsoli, subskrybcji i czegoś tam bo " takie są realia rynkowe i nie da się inaczej" a w prognozach sony zakłada wzrost zysków o 30% :D do tego nowo zakupione gry mają licznik jak nie połączysz się z internetem w ciągu 30dni żeby zweryfikować licencje na używanie gier to nie będziesz mógł zagrać w swoje gry no i teraz jeszcze zakończenie prac nad destiny 2 wraz ze zwolnieniami (significant number) i potwierdzenie, że nie pracują nad destiny 3 a do tego sony powiedziało, że nie będzie ich gier na innych platformach tylko eksklusivy i nie będzie single player na pecety :D

pro consumer move right there :D

8ct4tn.png

właściciele plejstacji pewnie zadowolone :)

Napisano
  • Autor
58 minutes ago, EthicallyChallenged said:

że co...? Hahaha no nie... Sony obiera strategię kamikaze, róbmy odwrotnie od tego, czego chce rynek?

A nie sorry nie będzie gier single player na pecety, na konsole nadal będą robili choć nadal im się marzy maszynka do pieniedzy live service jak fortnight czy gta

Napisano

Być może uczą się od najlepszych, prawdziwych mistrzów gier AAAA, a może nawet i

asgc6t.gif

czyli od samego Głupisoftu:

https://www.reuters.com/world/china/ubisoft-flags-more-losses-after-record-hit-2026-05-20/

No image preview

Ubisoft oszalał. Nie zgadniecie, ilu twórców straciło pra...

Słabe wyniki finansowe i ogromne zwolnienia. Francuski wydawca Ubisoft opublikował swój najnowszy raport finansowy podsumowujący pełen rok fiskalny 2026.

ale spoko, juz wykminili jak to naprawić.

No image preview

Ubisoft mocniej inwestuje w generatywne AI. Firma rozwija...

Francuski gigant chce jeszcze szerzej wykorzystać sztuczną inteligencję w swoich grach.

Ale chyba jakiegoś jedynego myślącego tam znaleźli, bo będzie remaster Black Flaga. Chociaż fakt, że jedyny pomysł na zarobienie hajsu to przypudrowanie kilkunastoletniej gry chyba nie świadczy zbyt dobrze o ich możliwościach tfurczych...

Tak czy inaczej, papa Ubisoft, chociaż może trafniej byłoby, tak na zaś, powiedzieć już 再见 :P