Napisano Czwartek o 19:382 dn Autor 1 minute ago, adek said:Ale to jest oficjalny trailer? 🤯tak :)a tu screeny jak to wygląda w grze :P Aquatica - ARK Expansion Map on Steam Edytowane Czwartek o 19:532 dn przez Destroyer
Napisano Czwartek o 19:572 dn 20 minutes ago, adek said:Ale to jest oficjalny trailer? 🤯Ciezko uwierzyc, nie? A jednak. Nie byloby gownoburzy az takiej jakby to byl jakis tam fan made slopik.21 minutes ago, Destroyer said:a tu screeny jak to wygląda w grze :P Edytowane Czwartek o 20:012 dn przez Nezumi
Napisano Czwartek o 20:222 dn I to pokazali na dużej konferencji. To faktycznie chyba jakiś test społeczny
Napisano Czwartek o 20:362 dn Najlepsze, ze nawet jakby ten filmik byl swiatowej klasy animacja z Blur Studio czy jakichs innych wymiataczy - to na co niby liczyli biorac pod uwage jak wyglada gra? 😂 Patrzac na te wszystkie genialne posuniecia w niektorych studio odnosze wrazenie ze kieruja nimi debile. A w zwiazku z powyzsza konkluzja wykluczam test spoleczny. Stawiam na stara, dobra chciwosc i glupote.
Napisano Czwartek o 21:242 dn 3 hours ago, Nezumi said:Przenikajace sie, blobowate dlonie pana na poczatkuAkurat to jedno jest z gry. Przynajmniej tak zaczyna się rozgrywka. Nie chce mi się teraz instalować, żeby porównać, czy to na pewno to samo, czy też "upiększone" AI.A generalnie ten developer już sporo napsuł krwi graczom tej serii zarówno poprzez to, jak traktował tę część ale także jej kontynuację, więc ten fakap trochę wpisuję się w jego sygnaturę. Nawet nie jestem zaskoczony. ;)Nie śledziłem mocno, bo grałem tylko trochę single, a afery były głównie na multi. Kojarzę m.in zamykanie serwerów jedynki, jak wychodziła kontynuacja, banowanie graczy na oficjalnych serwerach jak im za dobrze szło w pvp względem grup, gdzie członkami byli moderatorzy serwerów. Sprzedaż dwójki też miała jakieś haczyki, które wywołały hejt, już nie pamiętam dokładnie co to było. Edytowane Czwartek o 21:282 dn przez VGT
Napisano Czwartek o 21:262 dn 1 minute ago, VGT said:Akurat to jedno jest z gry. Przynajmniej tak zaczyna się rozgrywka.nie nie, mowie o tym ejajowym panu co plynie pozniej. To z gry to znam.(chcialem cos dopisac i reportnalem swojego posta :D )o tym mowilem: Edytowane Czwartek o 21:312 dn przez Nezumi
Napisano Czwartek o 21:392 dn Oczywiście to są szachy 5D, wielki test prowadzony przez najświatlejsze umysły, nic nie rozumiecie ludzie małej wiary!
Napisano Czwartek o 22:052 dn Autor Ta różnica między wygenerowanym kontenerem video a screenami z gry przypomina mi inną perełkę w klasycznym stylu over promise under deliver ;)
Napisano Piątek o 09:482 dn 15 godzin temu, Nezumi napisał:a moze scena kiedy w podwodnym swiecie koles idzie sobie jakby byl na powierzchni a co najlepsze pod woda jest tez... jezioro?mogliby zrobić grę Spongebob Squarepants i nie byłoby sprawy...
Napisano Piątek o 17:041 dn 7 hours ago, EthicallyChallenged said:mogliby zrobić grę Spongebob SquarepantsDokladnie z tym mi sie skojarzylo tez :D
Napisano Piątek o 19:101 dn Mialo byc 5 lat i juz myslalem ze brakuja 2 lata tylko a tu 8-10 lat? Ale ze... od teraz? Czy mozna te 3 lata odliczyc? Bo jak odlicze te 3 lata od 8 to... znowu mamy 5 lat jeszcze 🤣I wszystko sie zgadza - zawsze jestesmy o 5 lat od ejaj rewoluszion. Edytowane Piątek o 22:091 dn przez Nezumi
Napisano Piątek o 23:501 dn Autor shat żipiti :) shat żipiti.mp3SHAT | English meaning - Cambridge Dictionary
Napisano Wczoraj o 15:45 1 dn Jeżeli kogoś interesują technologie przyszłości to polecam BBC Archive i program "Tomorrow's world". Edytowane wczoraj o 15:56 1 dn przez Tvaroog
Napisano 23 godziny temu23 godz 51 minutes ago, Tvaroog said:Jeżeli kogoś interesują technologie przyszłości to polecam BBC Archive i program "Tomorrow's world".Jak to się stało, że ta fascynująca przyszłość pełna zaawansowanych technologii, nieskończonych, zadawałoby się, mozliwości jakie dawały komputer i Internet w latach 90. tak bardzo dzisiaj zbrzydła? Nie mówię to o niedocenianiu zasług rozwoju technologicznego w ogóle - oczywiście, że bez tego bardzo wiele byłoby niemożliwe, większość z nas pewnie w ogóle jakimikolwiek artystami by nie została bez Internetu i tutoriali, ja na pewno :D Raczej o tym ile pary z tej technologii idzie kompletnie w gwizdek - informacyjny chaos, boty, spam, brainrotowe shorty/tiktoki, AI slop, itd. Czy to po prostu nieuchronnie coraz bliższy wiek starczy, wypadkowa malkontenctwa i spowszednienia tych rzeczy, czy coś jednak poszło nie tak po drodze?
Napisano 22 godziny temu22 godz Godzinę temu, SebastianSz napisał(a):Jak to się stało, że ta fascynująca przyszłość pełna zaawansowanych technologii, nieskończonych, zadawałoby się, mozliwości jakie dawały komputer i Internet w latach 90. tak bardzo dzisiaj zbrzydła?Nie mówię to o niedocenianiu zasług rozwoju technologicznego w ogóle - oczywiście, że bez tego bardzo wiele byłoby niemożliwe, większość z nas pewnie w ogóle jakimikolwiek artystami by nie została bez Internetu i tutoriali, ja na pewno :D Raczej o tym ile pary z tej technologii idzie kompletnie w gwizdek - informacyjny chaos, boty, spam, brainrotowe shorty/tiktoki, AI slop, itd.Czy to po prostu nieuchronnie coraz bliższy wiek starczy, wypadkowa malkontenctwa i spowszednienia tych rzeczy, czy coś jednak poszło nie tak po drodze?To idzie w tym kierunku, żeby maksymalnie pochłonąć Twoją uwagę i to zmonetyzować. Dlatego do internetu powinniśmy podchodzić selektywnie. Omijać szerokim łukiem wszystko to, co podrzuca algorytm i używać wyszukiwarki.
Napisano 21 godzin temu21 godz 56 minutes ago, ZiN said:To idzie w tym kierunku, żeby maksymalnie pochłonąć Twoją uwagę i to zmonetyzować. Dlatego do internetu powinniśmy podchodzić selektywnie. Omijać szerokim łukiem wszystko to, co podrzuca algorytm i używać wyszukiwarki.No tak, niby człowiek to wie, ale jednak nie da się od tego tak odciąć.Tak sobie chyba tylko retorycznie biadolę i gorzkie żale wylewam :D Po prostu jak oglądałem ten filmik o "information superhighway" (te retro określenia:P) to uderzył mnie rozdźwięk między tym, jak bardzo pozytywnie o tym w tamtych szczenięcych latach myślałem i jak mnie to fascynowało, a tym jak dzisiaj na to patrzę. I tak se filozuję czy to nieunikniona kolej rzeczy, czy może faktycznie można było Internet zrobić lepiej, a jesli tak, to jak?
Napisano 18 godzin temu18 godz 3 godziny temu, SebastianSz napisał:No tak, niby człowiek to wie, ale jednak nie da się od tego tak odciąć.Tak sobie chyba tylko retorycznie biadolę i gorzkie żale wylewam :D Po prostu jak oglądałem ten filmik o "information superhighway" (te retro określenia:P) to uderzył mnie rozdźwięk między tym, jak bardzo pozytywnie o tym w tamtych szczenięcych latach myślałem i jak mnie to fascynowało, a tym jak dzisiaj na to patrzę. I tak se filozuję czy to nieunikniona kolej rzeczy, czy może faktycznie można było Internet zrobić lepiej, a jesli tak, to jak?Zostawić tekstowy interfejs tylko przez klawiaturę, wyjebać input w postaci pokazywania na obrazki, wyjebać możliwość używania ekranów dotykowych. Średnie IQ odbiłoby w prawą stronę dzwonu tak szybko, że by nam łby urwało.
Napisano 17 godzin temu17 godz Uwaga, esej będzie. Na Facebooku kiedyś polubiłem jakąś starą piosenkę z lat 70 czy 60. Potem wyskakiwały mi fan-page dla weteranów z Wietnamu bo algorytm chyba pomyślał, że jestem amerykańskim boomerem. Można tam czy np. na Youtube zaznaczyć "nie interesuje mnie to / nie polecaj kanału". Więc da się zrobić sobie własną banieczkę. Ale i tak jakość tego "contentu" będzie różna, bo jest robiony przez samych użytkowników.Z jednej strony fajnie, że można sobie obejrzeć milion obrazów i przesłuchać milion klasycznych płyt praktycznie za darmo i siedząc w ubikacji, z drugiej strony następuje przeciążenie. Za dużo informacji przepływa przez mój mózg śpiewał Sting - w 1981 roku.Poza tym kiedy każdy ma własną playlistę, człowiekowi może się samotnie robić. Ostatnio jest modne w internetach twierdzenie, że nastąpiła śmierć monokultury. Pięćdziesiąt lat temu były dwa, trzy kanały w TV. Dzisiaj masz takie dziwactwa jak platforma streamingowa DC Universe (właśnie sprawdziłem - niedostępna w Polsce) na której są tylko filmy i seriale nakręcone na podstawie komiksów i to wyłącznie z jednego amerykańskiego wydawnictwa.Widziałem niedawno na Reddicie taką pracę z 1934 roku czeskiego artysty i pierwsze co zrobiłem to wyszukałem w Googlach czy to aby nie AI.Słyszeliście może o "krewetkowym Jezusie" z Facebooka? Przez takie rzeczy pojawiają się teorie, że Internet jest w zasadzie martwy i rządzony przez boty (dead Internet theory). Niektórzy uważają, że przyszłość w której żyjemy to nie Orwell ani Huxley a bardziej Philip K. Dick jak w tym artykule z 2018 roku:"Standardowe utopie i dystopie są doskonałe na swój własny sposób. Tymczasem my żyjemy w dziwniejszym świecie - świecie, w którym technologia rozwija się w sposób, który sprawia, że coraz trudniej jest odróżnić żywych ludzi od sztucznych rzeczy. Świat, który stworzył Internet i media społecznościowe, jest mniej systemem a bardziej ekologią, mnożeniem nieoczekiwanych nisz oraz bytów stworzonych i przystosowanych do wykorzystywania ich w zwodniczy sposób." Edytowane 14 godzin temu14 godz przez Tvaroog
Napisano 9 godzin temu9 godz 7 godzin temu, Tvaroog napisał:" pojawiają się teorie, że Internet jest w zasadzie martwy i rządzony przez boty (dead Internet theory). Aha, to już wiem czemu przy okazji każdego Promised Landu najpierw jest pierdololo "robimy minizlot Maxika, robimy minizlot Maxika", a jak przychodzi co do czego to temat się ulatnia i nigdy nikogo nie spotykam afk. Jesteście wszyscy boty a ja tu wysiaduje i gadam sam ze sobą i tylko trafiam na jedną watchlistę po drugiej.
Napisano 7 godzin temu7 godz Autor 10 hours ago, EthicallyChallenged said:Zostawić tekstowy interfejs tylko przez klawiaturę, wyjebać input w postaci pokazywania na obrazki2 hours ago, EthicallyChallenged said:Aha, to już wiem czemu przy okazji każdego Promised Landu najpierw jest pierdololo "robimy minizlot Maxika, robimy minizlot Maxika", a jak przychodzi co do czego to temat się ulatnia i nigdy nikogo nie spotykam afk. Jesteście wszyscy boty a ja tu wysiaduje i gadam sam ze sobą i tylko trafiam na jedną watchlistę po drugiej.Nie no jesteśmy ludziami jak Ty bratni człowieku i robimy normalne rzeczy które robiom ludzie którymi przecież własnie jesteśmy