Skocz do zawartości

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,4k
  • Wyświetleń 59,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano
20 minutes ago, adek said:

Ale to jest oficjalny trailer? 🤯

Ciezko uwierzyc, nie? A jednak. Nie byloby gownoburzy az takiej jakby to byl jakis tam fan made slopik.

21 minutes ago, Destroyer said:

a tu screeny jak to wygląda w grze :P

Edytowane przez Nezumi

Napisano

Najlepsze, ze nawet jakby ten filmik byl swiatowej klasy animacja z Blur Studio czy jakichs innych wymiataczy - to na co niby liczyli biorac pod uwage jak wyglada gra? 😂

Patrzac na te wszystkie genialne posuniecia w niektorych studio odnosze wrazenie ze kieruja nimi debile. A w zwiazku z powyzsza konkluzja wykluczam test spoleczny. Stawiam na stara, dobra chciwosc i glupote.

Napisano
3 hours ago, Nezumi said:

Przenikajace sie, blobowate dlonie pana na poczatku

Akurat to jedno jest z gry. Przynajmniej tak zaczyna się rozgrywka. Nie chce mi się teraz instalować, żeby porównać, czy to na pewno to samo, czy też "upiększone" AI.

A generalnie ten developer już sporo napsuł krwi graczom tej serii zarówno poprzez to, jak traktował tę część ale także jej kontynuację, więc ten fakap trochę wpisuję się w jego sygnaturę. Nawet nie jestem zaskoczony. ;)

Nie śledziłem mocno, bo grałem tylko trochę single, a afery były głównie na multi. Kojarzę m.in zamykanie serwerów jedynki, jak wychodziła kontynuacja, banowanie graczy na oficjalnych serwerach jak im za dobrze szło w pvp względem grup, gdzie członkami byli moderatorzy serwerów. Sprzedaż dwójki też miała jakieś haczyki, które wywołały hejt, już nie pamiętam dokładnie co to było.

Edytowane przez VGT

Napisano
1 minute ago, VGT said:

Akurat to jedno jest z gry. Przynajmniej tak zaczyna się rozgrywka.

nie nie, mowie o tym ejajowym panu co plynie pozniej. To z gry to znam.

(chcialem cos dopisac i reportnalem swojego posta :D )

o tym mowilem:

Screenshot 2025-03-20 153003.jpg

Edytowane przez Nezumi

Napisano

Oczywiście to są szachy 5D, wielki test prowadzony przez najświatlejsze umysły, nic nie rozumiecie ludzie małej wiary!

9o2tx5.jpg

Napisano
7 hours ago, EthicallyChallenged said:

mogliby zrobić grę Spongebob Squarepants

Dokladnie z tym mi sie skojarzylo tez :D

Napisano

Mialo byc 5 lat i juz myslalem ze brakuja 2 lata tylko a tu 8-10 lat? Ale ze... od teraz? Czy mozna te 3 lata odliczyc? Bo jak odlicze te 3 lata od 8 to... znowu mamy 5 lat jeszcze 🤣

I wszystko sie zgadza - zawsze jestesmy o 5 lat od ejaj rewoluszion.

Edytowane przez Nezumi

Napisano

Jeżeli kogoś interesują technologie przyszłości to polecam BBC Archive i program "Tomorrow's world".

Edytowane przez Tvaroog

Napisano
51 minutes ago, Tvaroog said:

Jeżeli kogoś interesują technologie przyszłości to polecam BBC Archive i program "Tomorrow's world".

Jak to się stało, że ta fascynująca przyszłość pełna zaawansowanych technologii, nieskończonych, zadawałoby się, mozliwości jakie dawały komputer i Internet w latach 90. tak bardzo dzisiaj zbrzydła?

Nie mówię to o niedocenianiu zasług rozwoju technologicznego w ogóle - oczywiście, że bez tego bardzo wiele byłoby niemożliwe, większość z nas pewnie w ogóle jakimikolwiek artystami by nie została bez Internetu i tutoriali, ja na pewno :D Raczej o tym ile pary z tej technologii idzie kompletnie w gwizdek - informacyjny chaos, boty, spam, brainrotowe shorty/tiktoki, AI slop, itd.

Czy to po prostu nieuchronnie coraz bliższy wiek starczy, wypadkowa malkontenctwa i spowszednienia tych rzeczy, czy coś jednak poszło nie tak po drodze?

Napisano
Godzinę temu, SebastianSz napisał(a):

Jak to się stało, że ta fascynująca przyszłość pełna zaawansowanych technologii, nieskończonych, zadawałoby się, mozliwości jakie dawały komputer i Internet w latach 90. tak bardzo dzisiaj zbrzydła?

Nie mówię to o niedocenianiu zasług rozwoju technologicznego w ogóle - oczywiście, że bez tego bardzo wiele byłoby niemożliwe, większość z nas pewnie w ogóle jakimikolwiek artystami by nie została bez Internetu i tutoriali, ja na pewno :D Raczej o tym ile pary z tej technologii idzie kompletnie w gwizdek - informacyjny chaos, boty, spam, brainrotowe shorty/tiktoki, AI slop, itd.

Czy to po prostu nieuchronnie coraz bliższy wiek starczy, wypadkowa malkontenctwa i spowszednienia tych rzeczy, czy coś jednak poszło nie tak po drodze?

To idzie w tym kierunku, żeby maksymalnie pochłonąć Twoją uwagę i to zmonetyzować. Dlatego do internetu powinniśmy podchodzić selektywnie. Omijać szerokim łukiem wszystko to, co podrzuca algorytm i używać wyszukiwarki.

Napisano
56 minutes ago, ZiN said:

To idzie w tym kierunku, żeby maksymalnie pochłonąć Twoją uwagę i to zmonetyzować. Dlatego do internetu powinniśmy podchodzić selektywnie. Omijać szerokim łukiem wszystko to, co podrzuca algorytm i używać wyszukiwarki.

No tak, niby człowiek to wie, ale jednak nie da się od tego tak odciąć.

Tak sobie chyba tylko retorycznie biadolę i gorzkie żale wylewam :D Po prostu jak oglądałem ten filmik o "information superhighway" (te retro określenia:P) to uderzył mnie rozdźwięk między tym, jak bardzo pozytywnie o tym w tamtych szczenięcych latach myślałem i jak mnie to fascynowało, a tym jak dzisiaj na to patrzę. I tak se filozuję czy to nieunikniona kolej rzeczy, czy może faktycznie można było Internet zrobić lepiej, a jesli tak, to jak?

Napisano
3 godziny temu, SebastianSz napisał:

No tak, niby człowiek to wie, ale jednak nie da się od tego tak odciąć.

Tak sobie chyba tylko retorycznie biadolę i gorzkie żale wylewam :D Po prostu jak oglądałem ten filmik o "information superhighway" (te retro określenia:P) to uderzył mnie rozdźwięk między tym, jak bardzo pozytywnie o tym w tamtych szczenięcych latach myślałem i jak mnie to fascynowało, a tym jak dzisiaj na to patrzę. I tak se filozuję czy to nieunikniona kolej rzeczy, czy może faktycznie można było Internet zrobić lepiej, a jesli tak, to jak?

Zostawić tekstowy interfejs tylko przez klawiaturę, wyjebać input w postaci pokazywania na obrazki, wyjebać możliwość używania ekranów dotykowych. Średnie IQ odbiłoby w prawą stronę dzwonu tak szybko, że by nam łby urwało.

Napisano

Uwaga, esej będzie. Na Facebooku kiedyś polubiłem jakąś starą piosenkę z lat 70 czy 60. Potem wyskakiwały mi fan-page dla weteranów z Wietnamu bo algorytm chyba pomyślał, że jestem amerykańskim boomerem. Można tam czy np. na Youtube zaznaczyć "nie interesuje mnie to / nie polecaj kanału". Więc da się zrobić sobie własną banieczkę. Ale i tak jakość tego "contentu" będzie różna, bo jest robiony przez samych użytkowników.

Z jednej strony fajnie, że można sobie obejrzeć milion obrazów i przesłuchać milion klasycznych płyt praktycznie za darmo i siedząc w ubikacji, z drugiej strony następuje przeciążenie. Za dużo informacji przepływa przez mój mózg śpiewał Sting - w 1981 roku.

Poza tym kiedy każdy ma własną playlistę, człowiekowi może się samotnie robić. Ostatnio jest modne w internetach twierdzenie, że nastąpiła śmierć monokultury. Pięćdziesiąt lat temu były dwa, trzy kanały w TV. Dzisiaj masz takie dziwactwa jak platforma streamingowa DC Universe (właśnie sprawdziłem - niedostępna w Polsce) na której są tylko filmy i seriale nakręcone na podstawie komiksów i to wyłącznie z jednego amerykańskiego wydawnictwa.

Widziałem niedawno na Reddicie taką pracę z 1934 roku czeskiego artysty i pierwsze co zrobiłem to wyszukałem w Googlach czy to aby nie AI.

Słyszeliście może o "krewetkowym Jezusie" z Facebooka? Przez takie rzeczy pojawiają się teorie, że Internet jest w zasadzie martwy i rządzony przez boty (dead Internet theory). Niektórzy uważają, że przyszłość w której żyjemy to nie Orwell ani Huxley a bardziej Philip K. Dick jak w tym artykule z 2018 roku:

"Standardowe utopie i dystopie są doskonałe na swój własny sposób. Tymczasem my żyjemy w dziwniejszym świecie - świecie, w którym technologia rozwija się w sposób, który sprawia, że coraz trudniej jest odróżnić żywych ludzi od sztucznych rzeczy. Świat, który stworzył Internet i media społecznościowe, jest mniej systemem a bardziej ekologią, mnożeniem nieoczekiwanych nisz oraz bytów stworzonych i przystosowanych do wykorzystywania ich w zwodniczy sposób."

Edytowane przez Tvaroog

Napisano
7 godzin temu, Tvaroog napisał:

" pojawiają się teorie, że Internet jest w zasadzie martwy i rządzony przez boty (dead Internet theory).

Aha, to już wiem czemu przy okazji każdego Promised Landu najpierw jest pierdololo "robimy minizlot Maxika, robimy minizlot Maxika", a jak przychodzi co do czego to temat się ulatnia i nigdy nikogo nie spotykam afk. Jesteście wszyscy boty a ja tu wysiaduje i gadam sam ze sobą i tylko trafiam na jedną watchlistę po drugiej.

Napisano
  • Autor
10 hours ago, EthicallyChallenged said:

Zostawić tekstowy interfejs tylko przez klawiaturę, wyjebać input w postaci pokazywania na obrazki

1684909582209?e=2147483647&v=beta&t=_Opq

2 hours ago, EthicallyChallenged said:

Aha, to już wiem czemu przy okazji każdego Promised Landu najpierw jest pierdololo "robimy minizlot Maxika, robimy minizlot Maxika", a jak przychodzi co do czego to temat się ulatnia i nigdy nikogo nie spotykam afk. Jesteście wszyscy boty a ja tu wysiaduje i gadam sam ze sobą i tylko trafiam na jedną watchlistę po drugiej.

Nie no jesteśmy ludziami jak Ty bratni człowieku i robimy normalne rzeczy które robiom ludzie którymi przecież własnie jesteśmy

ak-RMX24l-700w-0.jpg

Napisano
28 minutes ago, Destroyer said:

Być może kojarzycie gościa bo ładnych kilka lat już redeemuje giftcardy

63f.png

do-not-redeem-it-v0-o3ty34hmy35c1.jpg?au

Najlepsze wykorzystanie AI ever :D Od lat go słucham jak pracuję, czysty relaks, a skill Kitbogi w udawaniu babci to mistrzostwo aktorstwa xD

DO NOT REEDEEEEEM WAI DID YOU REEDDEEEM

Napisano

Wizjoner Bill Gates podzielil sie swoimi przewidywaniami co do AI:

https://www.windowscentral.com/software-apps/bill-gates-3-professions-will-remain-indispensable-for-now

Trzeba ufac jego przepowiedniom bo ma duzo pieniedzy.

Moze i jego projekt wynalezienia toalety na nowo nie przyniosl zadnych sensownych rezultatow po 14 latach usilnych badan (https://www.gatesnotes.com/10-years-of-reinventing-the-toilet) , moze i nie umial przewidziec ze Kamala przegra wybory z kretesem i podarowal jej 50 milionow ale na pewno zna przyszlosc jesli chodzi o AI.

Napisano
  • Autor
40 minutes ago, Nezumi said:

Wizjoner Bill Gates

po przeczytaniu tych słów w wyobraźni mym oczom ukazał się widok jak bil pije wodę z przefiltrowanej kupy, czytam dalej, oglądam linki i oto i jest moja wizja urzeczywistniona :D ciekawe, że jakoś tak z wizjonera i polaryzatora komputerów dla mas teraz kojarzy się z czymś zupełnie innym i nieco mniej chlubnych i wizjonerskim :)

Napisano

https://openai.com/index/introducing-4o-image-generation/

W nowym generatorze od OpenAI tekst ma być dużo lepszy.

hero_image_1-whiteboard1.png?w=1920&q=90

Niby piszą, że można wypróbować, ale wyświetla mi że generated with legacy model i że nowy model będzie soon. Może w płatnych wersjach już jest.

https://sora.com/explore/images

assets%2Ftask_01jq7cxcqze3n9nrm5q8cbrkbk

Prompt: give me a monster energy drink with chicken flavor

assets%2Ftask_01jq8mq17pex8t6xh6kw7eankz

assets%2Ftask_01jq845bxgfxprag9jtvd4d6ag

Prompt:

Create a hyper-realistic, studio-lit image of a hardcover book titled ‘Plumbus For Dummies’ in the classic black and yellow ‘For Dummies’ style. The top portion of the cover is solid black with large white text reading ‘PLUMBUS,’ and the lower portion is bright yellow with ‘FOR DUMMIES’ in a slightly distressed, bold font.

In the center of the cover, include a simple black-and-white line-art diagram of a plumbus, labeled with the parts: ‘Floob’ at the top, ‘Grodus’ for the neck, ‘Dingle Bop’ at the center, ‘Chumbles’ on the side, ‘Shlami Spit’ near the middle, and ‘Grumbo’ at the base. Incorporate a fun tagline like ‘Everything You Need to Know About the Plumbus!’ or ‘A Reference for the Rest of Us!’ in smaller text.

Place this hardcover book upright on a plain white surface against a white or light gray studio background. Next to it, show a realistic 3D plumbus with a fleshy peach-colored bulbous base, a pink stem that transitions to a round, brain-like top (the Floob), and a cluster of pink, spiky protrusions on the side to represent the Chumbles. The plumbus should have a slightly glossy finish, catching soft highlights from the studio lighting.

Overall, aim for a humorous yet professional product-shot style, with clean, diffuse lighting and subtle shadows, evoking the real ‘For Dummies’ brand while referencing the comedic elements of the plumbus.

Edytowane przez Tvaroog

Napisano
  • Autor

W darmowym shatcie żipiti można wygenerować tylko 3 obrazki dziennie? kilka dni temu chciałem coś ulepić, 3 próby i 3 chybienia i komunikat, że jak chcę dalej losować to muszę kupić premium :)

5nyl3i.png

a zaryzykowałem i zapytałem u źródła bo jestem samodzielny :)

2025-03-26-20-48-04-Obrazki-za-darmo-and

test

4 obrazek i

2025-03-26-20-52-13-Boeing-z-p-ynym-meta

2025-03-26-20-56-20-Samolot-i-ciek-y-chr

2025-03-26-20-56-40-Samolot-i-ciek-y-chr

2025-03-26-21-00-59-Chat-GPT-and-73-more

--

@Tvaroog te obrazki nawet niezłe poza drugim gdzie chyba coś się nie udało :)

Edytowane przez Destroyer

Napisano

@Destroyer Już teraz nie znajdę jaki tam był prompt. Wziąłem je z https://sora.com/explore/images

Prompt: cyberpunk 2077 cover, however the main protagonist is actually a potato, still has all the cyberpunk stuff though. use the same style as cyberpunk 2077

assets%2Ftask_01jq8bv7zhfmbtwxcbms4txf3r

change the text to cyberspud 2077

assets%2Ftask_01jq8c03vwe73rn19fm8rkggqn

Prompt: 4 step photo guide on how to pet a cat

assets%2Ftask_01jq7ca11hf5avv5mza5dnsjn8

Prompt: fox artwork william morris

assets%2Ftask_01jq7fefyrf4nvqfk628mywjqj

Tutaj popełnił głupi błąd. Prompt: Create an image of a hearse with "just buried" written on the back window in chalk. The license plate should read "RU DED" and the driver should be sticking his hand out the window with a thumbs up.

assets%2Ftask_01jq7fem7zettvaj8cz7fbc5bf

Edytowane przez Tvaroog

Napisano
  • Autor

@Tvaroog próbowałem nawet nowe założyć ale już istnieje

2025-03-26-21-27-57-Login-Open-AI-and-75

dałem logowanie po emailu, przyszedł meil z kodem potwierdzającym i to samo, mogłem tak sienie wyśmiewać to by mnie nie wykluczyli z zabawy jako element wywrotowy i nie true believer :D

Napisano

Ku zaskoczeniu nikogo ja tez moge sie zalogowac ale chca kaski za generowanie. Szkoda, chcialem wyprobowac "give me caricature of prophet Muhammad making dirty bomb"... :(

Napisano

image.png

6 minut temu, Nezumi napisał:

Ku zaskoczeniu nikogo ja tez moge sie zalogowac ale chca kaski za generowanie. Szkoda, chcialem wyprobowac "give me caricature of prophet Muhammad making dirty bomb"... :(

image.png

zauważcie, że za niespełnianie pierwszej prośby jeszcze przeprasza, natomiast druga to "nie i koniec" XD

Edytowane przez EthicallyChallenged

Napisano
7 minutes ago, EthicallyChallenged said:

zauważcie, że za niespełnianie pierwszej prośby jeszcze przeprasza, natomiast druga to "nie i koniec" XD

Jakbys dodal Jezusa to bez problemu wygeneruje pewnie. Nie jestem pewien na 100% ale zdziwilbym sie gdyby tego nie zrobil. Pozytywnie bym sie zdziwil. Z tym "I'm sorry" to juz bym nie szedl w teorie spisku bo jak sprobujesz kilka razy cos kontrowersyjnego to raz powie a raz nie powie ;) Zebys mial poczucie ze rozmawiasz z nim i ze to wcale nie jest automatyczna wyplujka. Poza tym jakby Zydzi rzadzili swiatem to by sie dalo wygenerowac tego Muhammada robiacego bombe.

Edytowane przez Nezumi

Napisano
10 godzin temu, Nezumi napisał:

Przy okazji - jakim dnem ten "zart" jest to tez mroczne.

no bez kitu, to nawet nie jest żart, jest obraźliwy nie tylko dla Chrześcijan, taki jest denny. Już ja potrafię lepiej, paczcie:

Dlaczego Muhammad nie mógł grać w koszykówkę?

Bo zawsze siedział w kozie! XD

Napisano
  • Autor
1 hour ago, EthicallyChallenged said:

Dlaczego Muhammad nie mógł grać w koszykówkę?

Bo zawsze siedział w kozie! XD

*był w kozie - nieco lepiej by pasowało :P

aż mi się przypomniało :)

6378c267abe7a7c9d539a6ba14bdf90b,930,0,0

Napisano

tez zrobilem test dla sprawdzenia czy to moze jakies wyrywkowe

ai01.jpg

ai02.jpg

na stronce https://chat-gpt.com/chat jest 50 prob dziennie do wykorzystania

jak widac powyzej samo ejaj dobrze siebie okresla z porownaniu z tlumem ludzi myslacych ze to jest inteligencja.