Napisano 25 Sierpień25 Sie Autor 22 minutes ago, Kalberos said:Obstawiam ze to moje ostatnie dwa lata "kariery"smieciowej :D Dzieki za ten material.ee wahadło ejaja zawraca, już nawet zwykli ludzie zaczynają tym rzygać
Napisano 25 Sierpień25 Sie 46 minut temu, Destroyer napisał(a):ee wahadło ejaja zawraca, już nawet zwykli ludzie zaczynają tym rzygaćJa rzygam rysowaniem przez wyrzygi ej aj:D ale powoli zjada wlasny ogon
Napisano 26 Sierpień26 Sie Autor Mój ulubiony cyniczny Brytyjczyk robiący hurtowo filmiki czyli raz na pół roku komentując lub podsumowując jakieś zjawiska nagrał coś, a jakże, o aiNo "ciekawych" rzeczy dowiedziałem że babiszcza chętnie czatują z sadystycznym wirtualnym chłopem z własnej nieprzymuszone woli i kto mi teraz powie, że danie im praw wyborczych i jakichkolwiek innych było dobrym pomysłem? :)
Napisano 28 Sierpień28 Sie Autor Kolega mi jakiś czas temu o tym mówił i w końcu mogłem to zobaczyć, nacieszcie oczy jakością i wy :) taka jakość już wystarczy żeby w telewizji puszczać więc nie oceniajcie siebie zbyt surowo jeśli coś wam się wasza praca niepodoba :Da tu antidotum na to powyżej :) Edytowane 28 Sierpień28 Sie przez Destroyer
Napisano Czwartek o 22:485 dn 3 godziny temu, Destroyer napisał(a):Kolega mi jakiś czas temu o tym mówił i w końcu mogłem to zobaczyć, nacieszcie oczy jakością i wy :) taka jakość już wystarczy żeby w telewizji puszczać więc nie oceniajcie siebie zbyt surowo jeśli coś wam się wasza praca niepodoba :Da tu antidotum na to powyżej :)cytując ludzi z sekcji komentarzy " szkoda prądu na to" Edytowane Czwartek o 23:245 dn przez Kalberos
Napisano Piątek o 07:485 dn Autor 8 hours ago, Kalberos said:cytując ludzi z sekcji komentarzy " szkoda prądu na to"Ale cieszy, że zwykli ludzie z góry na dół tym otwarcie gardzą i mieszają z gównem takie produkcje :)
Napisano Piątek o 20:365 dn Autor Tutaj trochę z innego kąta, ile kosztuje rewolucja i kto za to płaci i czy to się opłaci :)btw można rozszczepić czata na osobne drzewka niedorozwoju, nadal są takie same ale dają złudzenie wyboru, czyli tak jak przy stole szwedzkim, niby wybór duży a na końcu i tak gówno z tego :P Edytowane Sobota o 08:374 dn przez Destroyer
Napisano Sobota o 15:204 dn 18 godzin temu, Destroyer napisał(a):Tutaj trochę z innego kąta, ile kosztuje rewolucja i kto za to płaci i czy to się opłaci :)btw można rozszczepić czata na osobne drzewka niedorozwoju, nadal są takie same ale dają złudzenie wyboru, czyli tak jak przy stole szwedzkim, niby wybór duży a na końcu i tak gówno z tego :PNo pieknie. Jednak moj znajomy twierdzi ze jestesmy idiotami, bo mamy taka technologie i zamiast z niej korzystac to stekamy. Nic lepszego ludzkosci nie moglo sie przytrafic. Po za tym, uwaza ze my tez kradniemy podczas wzorowania sie na innych pracach.
Napisano Sobota o 15:264 dn Autor 1 minute ago, Kalberos said:No pieknie. Jednak moj znajomy twierdzi ze jestesmy idiotami, bo mamy taka technologie i zamiast z niej korzystac to stekamy. Nic lepszego ludzkosci nie moglo sie przytrafic.Po za tym, uwaza ze my tez kradniemy podczas wzorowania sie na innych pracach.A poza tym u tego znajomego w domu wszystko dobrze czy są też inne przypadki ciężkich zaburzeń psychicznych w rodzinie? :)
Napisano Sobota o 15:324 dn 9 minutes ago, Kalberos said:No pieknie. Jednak moj znajomy twierdzi ze jestesmy idiotami, bo mamy taka technologie i zamiast z niej korzystac to stekamy. Nic lepszego ludzkosci nie moglo sie przytrafic.Po za tym, uwaza ze my tez kradniemy podczas wzorowania sie na innych pracach.Tacy ludzie i 20 lat temu by powiedzieli, że jesteśmy idiotami bo w ogóle zostaliśmy artystami, więc nic się nie zmienia. No, poza FOTM powodem inwektyw xD
Napisano Sobota o 17:584 dn 2 godziny temu, Destroyer napisał(a):A poza tym u tego znajomego w domu wszystko dobrze czy są też inne przypadki ciężkich zaburzeń psychicznych w rodzinie? :)2 godziny temu, SebastianSz napisał(a):Tacy ludzie i 20 lat temu by powiedzieli, że jesteśmy idiotami bo w ogóle zostaliśmy artystami, więc nic się nie zmienia. No, poza FOTM powodem inwektyw xDNie zrozumie bo nie rysuje, jest z 3d swiata.No na to wyglada. Czuje sie jak plaskoziemca;D bo skoro nie ide za stadem jak inni to jestem idiota;D bo nie chce przyjac nowej technologi, ktora mnie tylko oglupi. A czekaj, przecierz juz jest glupi i idiotaWchodze na yt, nowy film od Sama a tu nagle mi gada po polsku... okropnie to ai brzmi
Napisano Sobota o 18:314 dn Autor 32 minutes ago, Kalberos said:Nie zrozumie bo nie rysuje, jest z 3d swiata.nie rysuję, jestem ze świata 3d a stękam :) można? można :D
Napisano Sobota o 18:414 dn 9 minut temu, Destroyer napisał(a):nie rysuję, jestem ze świata 3d a stękam :) można? można :DTez Ci ai w blenderze pomaga:D czy moze w druga strone?
Napisano Sobota o 19:254 dn Autor 29 minutes ago, Kalberos said:Tez Ci ai w blenderze pomaga:D czy moze w druga strone?Jak w drugą stornę blender pomaga w ai czy ai przeszkadza w blenderze? :D No do 3d to za bardzo ai nie używam, maya i houdini jest coś tam machine learning np do deformacji postaci ale to trzeba wytrenować. W majce wprowadzili jakieś proste animowanie ai ale nie testowałem i chyba trzeba mieć rig humanIK a nie każdy dowolny więc tym bardziej odpada póki co :) Chata gpt używam do takich codziennych rzeczy np jaki rodzaj betonu wybrać do wylewki na balkonie czy dlaczego mężczyźni w Polsce są dyskryminowani, często szybciej wyszuka informacje i podrzuci linki do źródłem niż szukając tradycyjnie bo tradycyjny sposób zmienia się w śmietnik. Kilka razy użyłem ai żeby np zmienił światło w moim renderze i zrobił inną wersję żeby mieć jakąś inspirację i możliwe kierunki w które pójść, jakość tego była różna a użyteczność średnia ♦️Z najbardziej użytecznych funkcji ai to w davinci resolve poprawa dźwięku, odszumianie i dźwięku i obrazka ale nie trakuję teog ja "tego ai" generatywnego tylko zwyczajne narzędzie machine learning. Ale żeby nie było to też jestem zaawansowany technologicznie i generowałem ostatnio okładkę księgi zainspirowany filmikikem którzy wrzuciłem od chłopa Oridinary things powyżej I tutaj zrobiłem podobny test tj poprawiałem "jeden malutki szczegół" np tylko napis, oczywiście poprawiało się wszystko a z każdą iteracją była większa i większa degradacja jakości obrazka.i jakieś błędy w literkach się nadal zdarzająOstatnia tj 4 wersja wersja wygląd jak młodsza, żeńska wersja Kaczyńskiego :D
Napisano Sobota o 20:314 dn @Destroyer a nie prościej w takim przypadku wygenerować sam napis osobno, a potem go wkleić do docelowego obrazka? Albo w sumie nie łatwiej i szybciej go napisać i wkleić?
Napisano Sobota o 20:444 dn Autor 12 minutes ago, EthicallyChallenged said:@Destroyer a nie prościej w takim przypadku wygenerować sam napis osobno, a potem go wkleić do docelowego obrazka? Albo w sumie nie łatwiej i szybciej go napisać i wkleić?A tak, ale to testowałem degradację materiału po poprawkach bo to można zrobić dobrze ale chciałem sprawdzić czy tak jest i czy ktoś bez wiedzy i narzędzi sobie sam poprawi tylko jedną rzecz, otóż nie :D Edytowane Sobota o 20:514 dn przez Destroyer
Napisano Sobota o 20:464 dn 13 minutes ago, EthicallyChallenged said:@Destroyer a nie prościej w takim przypadku wygenerować sam napis osobno, a potem go wkleić do docelowego obrazka? Albo w sumie nie łatwiej i szybciej go napisać i wkleić?Stary, w takim tempie do dojdziesz do wniosku, że lepiej to po prostu ręcznie zrobić! Odbiło Ci czy jak?!
Napisano Sobota o 20:544 dn Autor 5 minutes ago, SebastianSz said:Stary, w takim tempie do dojdziesz do wniosku, że lepiej to po prostu ręcznie zrobić! Odbiło Ci czy jak?!Dokładnie! praca z ejaj powinna wyglądać tak:kompjuter pierdolnij mi tu to o czym teraz myślę..źle! jeszcze raz! a wygląda tak
Napisano Sobota o 20:574 dn 1 hour ago, Destroyer said:Chata gpt używam do takich codziennych rzeczy np jaki rodzaj betonu wybrać do wylewki na balkonie czy dlaczego mężczyźni w Polsce są dyskryminowani, często szybciej wyszuka informacje i podrzuci linki do źródłem niż szukając tradycyjnie bo tradycyjny sposób zmienia się w śmietnik. Ostatnio szukałem paru lingwistycznych rzeczy i szatżipiti podał mi potrzebne mi ładnie zredagowane cytaty i linki do nich. Były naprawdę dobre, szkoda, tylko że zmyślone xD Podziwiam ludzi, którzy temu ufają w czymś naprawdę istotnym2 hours ago, Kalberos said:No na to wyglada. Czuje sie jak plaskoziemca;D bo skoro nie ide za stadem jak inni to jestem idiota;D bo nie chce przyjac nowej technologi, ktora mnie tylko oglupi. A czekaj, przecierz juz jest glupi i idiotaNo i uj, tak to już jest dzisiaj. Dalej uważam, że sztuka i rozrywka się z AI wybroni lepiej niż inne działki, bo jesteśmy z założenia zbędni i bez AI, a ludzie nam płacą dla beki w sumie. Trzeba jakoś przeczekać hype i podnietę normików aż im zbrzydnie slop i jakoś wykroić sobie jakąś niszę.
Napisano Sobota o 21:004 dn Autor 1 minute ago, SebastianSz said:Dalej uważam, że sztuka i rozrywka się z AI wybroni lepiej niż inne działki, bo jesteśmy z założenia zbędni i bez AI, a ludzie nam płacą dla beki w sumie.pozytywnie :D ja zrobiłem mind map możliwych dróg rozwoju bo już jestem w takim wieku, że wóz albo przewóz, albo coś robię jeszcze albo sobie odpuszcza i się wyśpię jeszcze za życia :)Pierwsza wersja, zarys, nie jest jakoś specjalnie budujący ale też nie mam dalszych pomysłów :D
Napisano Sobota o 21:514 dn Godzinę temu, SebastianSz napisał:Stary, w takim tempie do dojdziesz do wniosku, że lepiej to po prostu ręcznie zrobić! Odbiło Ci czy jak?!Brawo, właśnie do tego zmierzałem XD
Napisano Niedziela o 16:143 dn https://www.youtube.com/watch?v=_L1Hith9JO8 Idealnie pasuje do tematu aktualnej rozmowy
Napisano Wczoraj o 21:42 1 dn Autor Takie o do posłuchania przy pracy. Tradycyjnie zasady są ale dla biednych oraz jak ai może uzależnić od siebie ludzi i ostatnie nie o ai ale mechanizm o którym mówi tak pasuje również i do tego tematu :)
Napisano 10 godzin temu10 godz Autor Tutaj kolejny filmek, ciekawszy moment, najlepsze w 37:30 ;) Masz pomysł ale nie jesteś pewny? Zapytaj groga nie dość, ze wesprze jak nikt inny to jeszcze podsunie pomysł np weź rozwód z żoną bo ona cię nie rozumie i nie docenia tak jak ja, zostańmy razem i będziemy razem szczęśliwi" :D k***a grubo się dzieje, już się nawet nie pierdolą w subtelności :D