Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Napisano
  • Autor
22 minutes ago, Kalberos said:

Obstawiam ze to moje ostatnie dwa lata "kariery"smieciowej :D Dzieki za ten material.

ee wahadło ejaja zawraca, już nawet zwykli ludzie zaczynają tym rzygać

• Odpowiedzi 2k
  • Wyświetleń 98,2k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Napisano
46 minut temu, Destroyer napisał(a):

ee wahadło ejaja zawraca, już nawet zwykli ludzie zaczynają tym rzygać

Ja rzygam rysowaniem przez wyrzygi ej aj:D ale powoli zjada wlasny ogon

Napisano
  • Autor

Mój ulubiony cyniczny Brytyjczyk robiący hurtowo filmiki czyli raz na pół roku komentując lub podsumowując jakieś zjawiska nagrał coś, a jakże, o ai

No "ciekawych" rzeczy dowiedziałem że babiszcza chętnie czatują z sadystycznym wirtualnym chłopem z własnej nieprzymuszone woli i kto mi teraz powie, że danie im praw wyborczych i jakichkolwiek innych było dobrym pomysłem? :)

2025-08-26-17-31-55-Will-A-I-Slop-Kill-t

Napisano
  • Autor

Kolega mi jakiś czas temu o tym mówił i w końcu mogłem to zobaczyć, nacieszcie oczy jakością i wy :) taka jakość już wystarczy żeby w telewizji puszczać więc nie oceniajcie siebie zbyt surowo jeśli coś wam się wasza praca niepodoba :D

a tu antidotum na to powyżej :)

Edytowane przez Destroyer

Napisano
3 godziny temu, Destroyer napisał(a):

Kolega mi jakiś czas temu o tym mówił i w końcu mogłem to zobaczyć, nacieszcie oczy jakością i wy :) taka jakość już wystarczy żeby w telewizji puszczać więc nie oceniajcie siebie zbyt surowo jeśli coś wam się wasza praca niepodoba :D

a tu antidotum na to powyżej :)

cytując ludzi z sekcji komentarzy " szkoda prądu na to"

Edytowane przez Kalberos

Napisano
  • Autor
8 hours ago, Kalberos said:

cytując ludzi z sekcji komentarzy " szkoda prądu na to"

Ale cieszy, że zwykli ludzie z góry na dół tym otwarcie gardzą i mieszają z gównem takie produkcje :)

Napisano
  • Autor

Tutaj trochę z innego kąta, ile kosztuje rewolucja i kto za to płaci i czy to się opłaci :)

btw można rozszczepić czata na osobne drzewka niedorozwoju, nadal są takie same ale dają złudzenie wyboru, czyli tak jak przy stole szwedzkim, niby wybór duży a na końcu i tak gówno z tego :P

sds.jpg

Napisano
18 godzin temu, Destroyer napisał(a):

Tutaj trochę z innego kąta, ile kosztuje rewolucja i kto za to płaci i czy to się opłaci :)

btw można rozszczepić czata na osobne drzewka niedorozwoju, nadal są takie same ale dają złudzenie wyboru, czyli tak jak przy stole szwedzkim, niby wybór duży a na końcu i tak gówno z tego :P

sds.jpg

No pieknie. Jednak moj znajomy twierdzi ze jestesmy idiotami, bo mamy taka technologie i zamiast z niej korzystac to stekamy. Nic lepszego ludzkosci nie moglo sie przytrafic.

Po za tym, uwaza ze my tez kradniemy podczas wzorowania sie na innych pracach.

Napisano
  • Autor
1 minute ago, Kalberos said:

No pieknie. Jednak moj znajomy twierdzi ze jestesmy idiotami, bo mamy taka technologie i zamiast z niej korzystac to stekamy. Nic lepszego ludzkosci nie moglo sie przytrafic.

A poza tym u tego znajomego w domu wszystko dobrze czy są też inne przypadki ciężkich zaburzeń psychicznych w rodzinie? :)

Napisano
9 minutes ago, Kalberos said:

Tacy ludzie i 20 lat temu by powiedzieli, że jesteśmy idiotami bo w ogóle zostaliśmy artystami, więc nic się nie zmienia. No, poza FOTM powodem inwektyw xD

Napisano
2 godziny temu, Destroyer napisał(a):

A poza tym u tego znajomego w domu wszystko dobrze czy są też inne przypadki ciężkich zaburzeń psychicznych w rodzinie? :)

2 godziny temu, SebastianSz napisał(a):

Tacy ludzie i 20 lat temu by powiedzieli, że jesteśmy idiotami bo w ogóle zostaliśmy artystami, więc nic się nie zmienia. No, poza FOTM powodem inwektyw xD

Nie zrozumie bo nie rysuje, jest z 3d swiata.

No na to wyglada. 

Czuje sie jak plaskoziemca;D bo skoro nie ide za stadem jak inni to jestem idiota;D bo nie chce przyjac nowej technologi, ktora mnie tylko oglupi. A czekaj, przecierz juz jest glupi i idiota

Wchodze na yt, nowy film od Sama a tu nagle mi gada po polsku... okropnie to ai brzmi

Napisano
9 minut temu, Destroyer napisał(a):

nie rysuję, jestem ze świata 3d a stękam :) można? można :D

Tez Ci ai w blenderze pomaga:D czy moze w druga strone?

Napisano
  • Autor
29 minutes ago, Kalberos said:

Tez Ci ai w blenderze pomaga:D czy moze w druga strone?

Jak w drugą stornę blender pomaga w ai czy ai przeszkadza w blenderze? :D

No do 3d to za bardzo ai nie używam, maya i houdini jest coś tam machine learning np do deformacji postaci ale to trzeba wytrenować. W majce wprowadzili jakieś proste animowanie ai ale nie testowałem i chyba trzeba mieć rig humanIK a nie każdy dowolny więc tym bardziej odpada póki co :)
Chata gpt używam do takich codziennych rzeczy np jaki rodzaj betonu wybrać do wylewki na balkonie czy dlaczego mężczyźni w Polsce są dyskryminowani, często szybciej wyszuka informacje i podrzuci linki do źródłem niż szukając tradycyjnie bo tradycyjny sposób zmienia się w śmietnik. Kilka razy użyłem ai żeby np zmienił światło w moim renderze i zrobił inną wersję żeby mieć jakąś inspirację i możliwe kierunki w które pójść, jakość tego była różna a użyteczność średnia ♦️Z najbardziej użytecznych funkcji ai to w davinci resolve poprawa dźwięku, odszumianie i dźwięku i obrazka ale nie trakuję teog ja "tego ai" generatywnego tylko zwyczajne narzędzie machine learning.

Ale żeby nie było to też jestem zaawansowany technologicznie i generowałem ostatnio okładkę księgi zainspirowany filmikikem którzy wrzuciłem od chłopa Oridinary things powyżej

q1.png

I tutaj zrobiłem podobny test tj poprawiałem "jeden malutki szczegół" np tylko napis, oczywiście poprawiało się wszystko a z każdą iteracją była większa i większa degradacja jakości obrazka.

q.gif

i jakieś błędy w literkach się nadal zdarzają

asdw.jpg

Ostatnia tj 4 wersja wersja wygląd jak młodsza, żeńska wersja Kaczyńskiego :D

q4.png

Napisano
  • Autor
12 minutes ago, EthicallyChallenged said:

@Destroyer a nie prościej w takim przypadku wygenerować sam napis osobno, a potem go wkleić do docelowego obrazka? Albo w sumie nie łatwiej i szybciej go napisać i wkleić?

A tak, ale to testowałem degradację materiału po poprawkach bo to można zrobić dobrze ale chciałem sprawdzić czy tak jest i czy ktoś bez wiedzy i narzędzi sobie sam poprawi tylko jedną rzecz, otóż nie :D

giphy.gif

Napisano
13 minutes ago, EthicallyChallenged said:

@Destroyer a nie prościej w takim przypadku wygenerować sam napis osobno, a potem go wkleić do docelowego obrazka? Albo w sumie nie łatwiej i szybciej go napisać i wkleić?

Stary, w takim tempie do dojdziesz do wniosku, że lepiej to po prostu ręcznie zrobić! Odbiło Ci czy jak?!

Napisano
  • Autor
5 minutes ago, SebastianSz said:

Stary, w takim tempie do dojdziesz do wniosku, że lepiej to po prostu ręcznie zrobić! Odbiło Ci czy jak?!

Dokładnie! praca z ejaj powinna wyglądać tak:

giphy.gif

kompjuter pierdolnij mi tu to o czym teraz myślę

..

źle! jeszcze raz!

a wygląda tak

giphy.gif

giphy.gif

Napisano
1 hour ago, Destroyer said:

Chata gpt używam do takich codziennych rzeczy np jaki rodzaj betonu wybrać do wylewki na balkonie czy dlaczego mężczyźni w Polsce są dyskryminowani, często szybciej wyszuka informacje i podrzuci linki do źródłem niż szukając tradycyjnie bo tradycyjny sposób zmienia się w śmietnik.

Ostatnio szukałem paru lingwistycznych rzeczy i szatżipiti podał mi potrzebne mi ładnie zredagowane cytaty i linki do nich. Były naprawdę dobre, szkoda, tylko że zmyślone xD Podziwiam ludzi, którzy temu ufają w czymś naprawdę istotnym

2 hours ago, Kalberos said:

No na to wyglada. 

Czuje sie jak plaskoziemca;D bo skoro nie ide za stadem jak inni to jestem idiota;D bo nie chce przyjac nowej technologi, ktora mnie tylko oglupi. A czekaj, przecierz juz jest glupi i idiota

No i uj, tak to już jest dzisiaj. Dalej uważam, że sztuka i rozrywka się z AI wybroni lepiej niż inne działki, bo jesteśmy z założenia zbędni i bez AI, a ludzie nam płacą dla beki w sumie. Trzeba jakoś przeczekać hype i podnietę normików aż im zbrzydnie slop i jakoś wykroić sobie jakąś niszę.

Napisano
  • Autor
1 minute ago, SebastianSz said:

Dalej uważam, że sztuka i rozrywka się z AI wybroni lepiej niż inne działki, bo jesteśmy z założenia zbędni i bez AI, a ludzie nam płacą dla beki w sumie.

pozytywnie :D ja zrobiłem mind map możliwych dróg rozwoju bo już jestem w takim wieku, że wóz albo przewóz, albo coś robię jeszcze albo sobie odpuszcza i się wyśpię jeszcze za życia :)

Pierwsza wersja, zarys, nie jest jakoś specjalnie budujący ale też nie mam dalszych pomysłów :D

2025-08-30-22-33-12-Render-Settings.jpg

Napisano
  • Autor

Takie o do posłuchania przy pracy. Tradycyjnie zasady są ale dla biednych oraz jak ai może uzależnić od siebie ludzi i ostatnie nie o ai ale mechanizm o którym mówi tak pasuje również i do tego tematu :)

Napisano
  • Autor

Tutaj kolejny filmek, ciekawszy moment, najlepsze w 37:30 ;) Masz pomysł ale nie jesteś pewny? Zapytaj groga nie dość, ze wesprze jak nikt inny to jeszcze podsunie pomysł np weź rozwód z żoną bo ona cię nie rozumie i nie docenia tak jak ja, zostańmy razem i będziemy razem szczęśliwi" :D k***a grubo się dzieje, już się nawet nie pierdolą w subtelności :D