Skocz do zawartości

AI i technologie przyszłości

Featured Replies

Napisano

Mnie w tym wywiadzie rozwala argumentacja @Baggins 'a:

Już teraz pojawiają się "ancymony", które głośno sygnalizują swoją cnotę i krzyczą: "My to w ogóle nie używamy AI!". A wystarczy zadać proste pytanie, czy używają Photoshopa, który jest rynkowym standardem i który ma przecież domyślnie wdrożone zaawansowane funkcje AI. Narzędzia sztucznej inteligencji są integralną częścią Unreala i innych silników do tworzenia gier. Te firmy zrezygnują z gotowych silników i będą same kodować sobie narzędzia?

Serio? Adobe w owczym pędzie tak jak wszystkie inne firmy ładuje ejaje gdzie się tylko da wepchać, więc od teraz używanie Photoshop'a to to samo, co używanie ejaja, więc równie dobrze można wszystko robić ejajem? Narzędzia są integralną częścią silników do gier? Coś jest integralne, gdy bez tego czegoś nie ma silnika, więc ejaj slopy nie są integralną częścią ani Unreal Engine, ani Photoshopa. Już widzę te argumenty po pięcioletnim rozwoju:

Co, nie lubisz ejaja, ancymonie? Sygnalizujesz cnotę i krzyczysz, że w ogóle nie używasz ejaja? A pięć lat temu zjadłeś ziemniora, którego Twoja stara ugotowała w airfrajerze, a airfrajer miał ejaja jako integralną część! Szach-mat, ludyci!

• Odpowiedzi 3k
  • Wyświetleń 173,8k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Jakieś z 15 lat temu coś tam do jakiejś dziewczyny zagadałem i gdy zapytała czym się zajmuję to zażartowałem, że jestem artystą a jej pierwsza reakcja ale masz pieniądze? nie jesteś biedny? bo ja chcę

• Twórcze_Ślady.mp3   Szept_Cyfrowych_Snów.mp3   Nuta_Max3d.mp3   Nocne_Konwersacje.mp3    

• EthicallyChallenged
    EthicallyChallenged

Co to . . . J E S T ? ! ! ! ! ! 1

Posted Images

Napisano

Od lat nie uzywam Photoshopa 🤣 A w Affinity mam wszystkie Machine Learning wylaczone... No, ale nie pracuje przy PRODUKCJI wiec nie potrzebuje industry standard.

Szkoda nerwow. Baggins juz w wielkYm swiecie - wywiady, fani, plany, PRODUKCJA. Pomyslec, ze kiedys sam bylem fanem... W okolicach Sztuki Spadania mniej wiecej...

Ech...

Na rozluznienie (rozwolnienie?) - taka reklama Temu na FB. Tyle inteligencji w tym "narzedziu" ile w jego uzytkownikach. Zaden spec od marketingu z wielomiliardowych firm nie zauwazyl... Ojej...

Wielomiliardowa firma... Na szczescie zaoszczedzili na reklamie! Ha haaa! In your face lesne dziadki!

image.png

Edytowane przez Nezumi

Napisano
31 minutes ago, EthicallyChallenged said:

Mnie w tym wywiadzie rozwala argumentacja @Baggins 'a:

Widać nie miał sparingu na maxiku. Na pewno trzeba brać poprawkę, że to jest wywiad na portaliku mejnstrimowym... czyli poziom uproszczeń a może i ingerencji przez redakcję pewnie musi być spory. Niemniej, z wszystkimi argumentami tutaj już mieliśmy do czynienia, raczej kiepawe.

Mi się podoba argument, za tym żeby ejajtfurcy próbowali znaleźć swój styl, bo teraz wszyscy to samo trzaskają... a sam walnął najklasyczniejszym slopem, aż zadudniło. Jak widać drzazgę u innych łatwiej dostrzec niż belkę w oku swoim.

Wystarczy porównać jak wyróżnia się stylem taka powiedzmy Katedra a na ile "oryginalny" jest ten skeczunio z żulkami.

No nic, wygląda na to, że maksik wpadł w kategorię "piwnica". My tu sobie w pieciu siedzimy i gadamy po próżnicy. A wielcy tego świata idą dalej. 🤣

Napisano
10 minutes ago, EthicallyChallenged said:

Masz jakiś link do tej bagginsowej komediowej animacji? Bo nie mogłem znaleźć.

Napisano
  • Autor

Trochę mnie męczą te próby ratowania wypowiedzi Bagginsa i teraz o ejaj "co przecież je we wszystkim" i próby ośmieszenia przez niego tych co "sygnalizują cnoty" tak jak przy nieudolnych rycerzach zodiaku gdy też wmawiał, że zrobiliśmy kupę bo lud chciał kupy to i taki był target więc sukces, jak i teraz mainstreamowy portal dla ludu więc można pierdolić kocopoły a potem jakby szambo wybiło, a nie wybije bo garstka tylko to skomentuje i jeszcze mniej przeczyta, to najwyżej się powie klasycznie "a bo wy nic nie rozumiecie" i jakieś wyuczone zlepiki erystyczne z linked in i będzie :)

Takie mam wrażenie, że może przez tą nominacje do Oskara ludzie wrzucili na Bagginsa za dużo i chcieli z niego na siłę zrobić ikonę polskiego artyzmu który rozsławi i krótkie animacje i grafikę 3d wśród ludu i Polskę na świecie w dziedzinie animacji, a może ta katedra to tak trochę przypadkiem wyszła a Płacisz I Masz go wypromowali żeby potem czerpać z tego finansowe benefity bo mają gwiazdę na pokładzie? Skoro nawet Polski producent przecierów pomidorowych wysyła córcie na Eurowizję i kupił ziemię która potem przypadkowo miała trafić na skup pod budowę CPK i zyskała na wartości X10 a jak wiadomo członkowie akademii filmowej nie oglądają większości filmów które oceniają a nawet nominacja to spory zysk dla wytwórni więc w sporym stopniu i tu działa polityka i uklady to i w taka opcję nie byłoby mnie trudno uwierzyć . Oczywiście to tylko moje gdybanie niepoparte niczym i zapewne tak nie było ale już za stary jestem żeby wierzyć już w jakąkolwiek pomoc uczciwość i transparentność czegokolwiek czy nawet jak nie uczciwe to kompetentne jury gdy nawet do pracy śmieciarza w mieście trzeba mieć znajomości :)

A może niepotrzebnie się w ogóle nad tym pochylamy i analizujemy kontent wywiadowy i jego wypowiedzi jakby miały być ostateczna prawda objawioną? Fakt, że zaistniał i sporo osiągnął ale to nie czyni go nieomylnym i nie daje monopolu na prawdę, ma swoje zdanie i ok, tak jak inni eksperci z pierwszych stron gazet błyszczący swoją wiedzą i błyskotliwością jak choćby Edyta Górniak czy Gortat, bo trzeba coś, gdzieś, byle co powiedzieć żeby tylko nie zniknąć i się przypomnieć publiczność scrolujacej kontent na kilometry.

Nie wiem, może się trochę wyzłośliwiam, bo mi tu biega drący mordę dzieciak a kochający rodzice oczywiście nic nie robią bo zwrócenie uwagi to by była przemoc wychowawcza i trauma, ale nie mam nic do Bagginsa, nie życzę mu źle ani nic, w zasadzie to jest mi to obojętne I neutralne tak jak i te wywiady i wypowiedzi o których bym nawet nie wiedział. Zresztą podobnie jak wypowiedzi aktorów, reżyserów czy innych produkcyjnych osób, może to już lata ale niemal nigdy to nie jest coś odkrywczego czy coś co nie byłoby przemielone dziesiątki razy na różne sposoby a raczej nie mam silnej korelacji, że aura znanej osoby sprawia, że jej zdanie jest więcej warte, jeśli już to dla mnie działa to w przeciwnym kierunku bo zwykle im ktoś jest bardziej znany, bogaty czy w inny sposób uprzywilejowany tym bardziej odlatuje od poziomu zwykłych ludzi i bardzo często zdrowego rozsądku. :)