uncle Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 jescze jeden Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 Ostatni obrazek rządzi. Chciałbym zobaczyć to cacko w ruchu ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 http://uncle.magma-net.pl/apc/apc26.jpg http://uncle.magma-net.pl/apc/apc27.jpg http://uncle.magma-net.pl/apc/apc28.jpg http://uncle.magma-net.pl/apc/apc29.jpg to samo tylko z jednolitym tlem;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 Lepiej by wyglądało jakby nadał temu plane'owi materiał matte/shadow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 spx;) narazei to wip, jeszcze duzo do wymodelowania, ale jakies 50% juz jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 ja bym dodał jeszcze takie małe (dwa) wizjerki (jak w czołgu) na dachu (blisko środka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Luke3D Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 i to ma być 50% ??? przecie to wygląda na przynajmniej 95% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 tweety: w sume fajny pomysl, dorobie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 troche detalu z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 23 Listopad 2004 Share Napisano 23 Listopad 2004 Jak skończysz to ja poproszę o render na tapetkę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 23 Listopad 2004 Autor Share Napisano 23 Listopad 2004 w kolejce sie ustaw:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wesoledi Napisano 24 Listopad 2004 Share Napisano 24 Listopad 2004 ja za Wami :) b.ladnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 24 Listopad 2004 Share Napisano 24 Listopad 2004 uncle, idzie ci swietnie madafafa tymbardziej ze wszystko bez ms.. ogladam sobie postep od poczatku i jestem pod wielkim wrazeniem. w paru miejscach widac 'blad' bo wlasnie nie wiem czy to specjalny modelling czy wlasnie miejsca gdzie tak powyginales polygony ze fidac face dzielace je na polowy (w rogu kolo szyby np). czekam na materialy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 24 Listopad 2004 Share Napisano 24 Listopad 2004 tak sie popatrzyłem na last render i wiem: nie ma reflektorków z przodu ( w filmie były dośc mocne) chyba że te dwie krateczki na dole z przodu to sa własnie reflektorki :D po za tym drzwi (z prawej strony) są trochę za bardzo puste (na powierzchni) - brakuje mi tutaj jakiegos wytłoczenia czy może wizjera... ale to już zależy od ciebie ;) kiedy teksturki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jimmy Napisano 24 Listopad 2004 Share Napisano 24 Listopad 2004 idzie ci swietnie. standardowo zglaszam wniosek o pokazanie siateczki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 24 Listopad 2004 Share Napisano 24 Listopad 2004 tak ... no i co można powiedzieć o takim modelu :) zrób dla formalności trochę błędów w siatce, cokolwiek :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 24 Listopad 2004 Autor Share Napisano 24 Listopad 2004 wygiecia trojkatow widac bo nie robilem nigdzie smoothing groops ;) jak naloze nie bedzie widac, co do bocznych drzwi, fakt sa troche plaskie i smutne, orginalnie tez tak sa ale cos je trzeba przerobic, leflektory sa tylko ze nie sa wlaczone wiec nie swieca:)) sa calkiem spore, a siateczke tak dalem dla picu, zawsze mozna usunac:) dzizs chyba nie bedzie update bo mam troche roboty, ale jutro obiecuje ;) tym badziej ze bede mial 19'' to bede wiecej widzial;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 24 Listopad 2004 Share Napisano 24 Listopad 2004 mi sie caly czas ta przednia szyba niepodoba, troszeczke odstaje i nie ma grubosci, a przy okazji: tylne dzialo ma kable na wierzchu, do czego one sluza, bo sa troche narazone na zniszczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość User190 Napisano 24 Listopad 2004 Share Napisano 24 Listopad 2004 Witaj uncle... dawno tu nie zaglądałem (w sensie do WIP) i widzę, że tworzysz kolejny wyśmienity model :) Gratuluję tego, do czego doszedłeś i życzę powodzenia w dalszej pracy... Czekam na finalne F10 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 24 Listopad 2004 Autor Share Napisano 24 Listopad 2004 ja robie f9 finaly;) skilllo: to takie jakies "raczki" kable nigdzie nie wystaja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 24 Listopad 2004 Share Napisano 24 Listopad 2004 zawsze myslalem ze mam dobry wzrok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 24 Listopad 2004 Autor Share Napisano 24 Listopad 2004 to szyny po ktorych to dzialko sie bedzie chowac do tylu samochodu, jeszcze w sumie niedoczepione nijak do kadluba:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultek Napisano 24 Listopad 2004 Share Napisano 24 Listopad 2004 uncle - sliczne ;P ciekawe jak teksturki zrobisz ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
inespew Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 Stary no poprostu rządzisz :D zajebista praca. podziwiam ps: ustawiam sie w kolejce po tapetke :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 wszystko jest full wypas, ja bym takiego nie zrobił tylko jedno pytanie czyon ma być taki długi? jak aliena oglondałem wydawał mi sie troche krótszy, ale to nic, kończ to szybko pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 czyon ma być taki długi? jak aliena oglondałem wydawał mi sie troche krótszy no własnie nie. oryginalny pojazd (na zdjęciahc nie na filmie) wyglądał identycznie: długi niski i szeroki (dlatego masywny). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 25 Listopad 2004 Autor Share Napisano 25 Listopad 2004 akurat wymiary sa dobre;) walsnie podlaczylem 19'' iiyame haha i wszystko takie malutkie sie zorbilo;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 25 Listopad 2004 Autor Share Napisano 25 Listopad 2004 skromny update: duzo do poprawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 25 Listopad 2004 Share Napisano 25 Listopad 2004 wyglada imponujaca :) a tak na boku to co sie dzieje ze stocznia i lodzia podwodna tamta racka tez mi sie podobala :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 25 Listopad 2004 Autor Share Napisano 25 Listopad 2004 siata i render, a okret stoi i czeka az dojzeje;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 25 Listopad 2004 Autor Share Napisano 25 Listopad 2004 koniec na dzis: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 27 Listopad 2004 Autor Share Napisano 27 Listopad 2004 slabo? nikt nic nie pisze, to juz w miare finish modelu teraz zaberam sie za mapowanie i textury.. noge skrecilem i nie moge sie ruszac wiec mam duzo czasu heheh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 uuu uncle, też to miałem całkiem niedawno :) jest zbyt dobrze, żeby komentować :) czekam z utęsknieniem na teksturki. mapowanie chyba nie powinno sprawić kłopotów przy tak pięknej i oszczędnej siateczce :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 no model wymiata, detale tez sa wypas.. czekam na f9 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 widzę że model gotowy jaki kolor texturek: zielen wojskowa czy stalowy morski? w "Aliens" był chyba stalowy.... zrobisz jakąś scenkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 27 Listopad 2004 Autor Share Napisano 27 Listopad 2004 zrobie scenke;p kolor ciemny stalowy odrapany brudny:) wytarty wlasnie znalazlem duzo fajnych przykladow na texturki ;) wlasnie wrocilem od pana doktura z takim czyms: "nadlamanie szczytu kostki bocznej" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 "nadlamanie szczytu kostki bocznej" To pewnie zaraz ci sie skin posypie hehe:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 mi sie podoba ale mysle ze lepiej by było jakbys skonczył "ten dok" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 Świetny jak zawsze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dracools Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 Heh.................. Jakiego wy wogule programu urzywacie??(jestem zielony:]) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Traitor Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 Heh.................. Jakiego wy wogule programu urzywacie??(jestem zielony:]) Ortograficznego;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 buahahahahahahahahahaha!!!!! Traitor: umarłem!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 27 Listopad 2004 Share Napisano 27 Listopad 2004 Tweety ?? belkot zamiast smiechu ?? Trajtor to nie forum poprawnej polszczyzny wiec zwolnij cisnienie :] Daracoolos Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dracools Napisano 28 Listopad 2004 Share Napisano 28 Listopad 2004 Ja bym nienarzekał na ortograficzny bo by mi sie z tak troche przydał ale te studio max to taki orginał pewnie drogo kosztuje :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 28 Listopad 2004 Share Napisano 28 Listopad 2004 Tweety ?? belkot zamiast smiechu ?? jaki tam bełkot! po prostu mi się odbiło! :P Dracoolos: 3ds max, Maya, Softimage, Lightwave, Blender, Wings itp. 3ds max sporo kosztuje to fakt (ja oszczędzałem od przedszkola i dzięki temu mam), ale możesz ściągnąć sobie triala 3ds max 7 ze strony http://www.discreet.com i zobaczysz z czym to się je. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 28 Listopad 2004 Share Napisano 28 Listopad 2004 Popieram Tweety :) promujmy legalne oprogramowanie :] co do tych programow to sprobuj w wingsie jest darmowy i moze w nim podstaw sie nauczyc :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 28 Listopad 2004 Autor Share Napisano 28 Listopad 2004 ja tak naprawde pisze wspolzedne vertexow w pliku tekstowym, a wyswietlanie obiektu napisal mi kolega;)) a gi to jakis burak mu sie zrobil i powtslo gi ide konczyc mapowanie kadluba bo juz mi bokiem wychodzi;) - wcale nie jest takie proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 28 Listopad 2004 Share Napisano 28 Listopad 2004 Wings3d bądź Blender - jedyna słuszna alternatywa :) są darmowe i nie da rady używać ich nielegalnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 28 Listopad 2004 Share Napisano 28 Listopad 2004 Mam drobna uwage do dzialka na dachu. Jezeli on ma sie chowac tak jest ustawione teraz to by wystawalo. Chyba ze ono sie obraca o kat 90 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 28 Listopad 2004 Autor Share Napisano 28 Listopad 2004 obraca sie ;) tylko jeszcze nie zrobilem sciezki jak ma sie ruszac bo niebardzo umiem;p ale zrobie, narazie meecze sie z kadlubem mapowaniem, wiele pierdol jeszcze bedzie poprawianych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi