Napisano 23 Listopad 200420 l Autor http://uncle.magma-net.pl/apc/apc26.jpg http://uncle.magma-net.pl/apc/apc27.jpg http://uncle.magma-net.pl/apc/apc28.jpg http://uncle.magma-net.pl/apc/apc29.jpg to samo tylko z jednolitym tlem;p
Napisano 23 Listopad 200420 l Autor spx;) narazei to wip, jeszcze duzo do wymodelowania, ale jakies 50% juz jest
Napisano 23 Listopad 200420 l ja bym dodał jeszcze takie małe (dwa) wizjerki (jak w czołgu) na dachu (blisko środka)
Napisano 24 Listopad 200420 l uncle, idzie ci swietnie madafafa tymbardziej ze wszystko bez ms.. ogladam sobie postep od poczatku i jestem pod wielkim wrazeniem. w paru miejscach widac 'blad' bo wlasnie nie wiem czy to specjalny modelling czy wlasnie miejsca gdzie tak powyginales polygony ze fidac face dzielace je na polowy (w rogu kolo szyby np). czekam na materialy
Napisano 24 Listopad 200420 l tak sie popatrzyłem na last render i wiem: nie ma reflektorków z przodu ( w filmie były dośc mocne) chyba że te dwie krateczki na dole z przodu to sa własnie reflektorki :D po za tym drzwi (z prawej strony) są trochę za bardzo puste (na powierzchni) - brakuje mi tutaj jakiegos wytłoczenia czy może wizjera... ale to już zależy od ciebie ;) kiedy teksturki?
Napisano 24 Listopad 200420 l idzie ci swietnie. standardowo zglaszam wniosek o pokazanie siateczki :)
Napisano 24 Listopad 200420 l tak ... no i co można powiedzieć o takim modelu :) zrób dla formalności trochę błędów w siatce, cokolwiek :D
Napisano 24 Listopad 200420 l Autor wygiecia trojkatow widac bo nie robilem nigdzie smoothing groops ;) jak naloze nie bedzie widac, co do bocznych drzwi, fakt sa troche plaskie i smutne, orginalnie tez tak sa ale cos je trzeba przerobic, leflektory sa tylko ze nie sa wlaczone wiec nie swieca:)) sa calkiem spore, a siateczke tak dalem dla picu, zawsze mozna usunac:) dzizs chyba nie bedzie update bo mam troche roboty, ale jutro obiecuje ;) tym badziej ze bede mial 19'' to bede wiecej widzial;)
Napisano 24 Listopad 200420 l mi sie caly czas ta przednia szyba niepodoba, troszeczke odstaje i nie ma grubosci, a przy okazji: tylne dzialo ma kable na wierzchu, do czego one sluza, bo sa troche narazone na zniszczenie?
Napisano 24 Listopad 200420 l Witaj uncle... dawno tu nie zaglądałem (w sensie do WIP) i widzę, że tworzysz kolejny wyśmienity model :) Gratuluję tego, do czego doszedłeś i życzę powodzenia w dalszej pracy... Czekam na finalne F10
Napisano 24 Listopad 200420 l Autor ja robie f9 finaly;) skilllo: to takie jakies "raczki" kable nigdzie nie wystaja
Napisano 24 Listopad 200420 l Autor to szyny po ktorych to dzialko sie bedzie chowac do tylu samochodu, jeszcze w sumie niedoczepione nijak do kadluba:)
Napisano 25 Listopad 200420 l Stary no poprostu rządzisz :D zajebista praca. podziwiam ps: ustawiam sie w kolejce po tapetke :D
Napisano 25 Listopad 200420 l wszystko jest full wypas, ja bym takiego nie zrobił tylko jedno pytanie czyon ma być taki długi? jak aliena oglondałem wydawał mi sie troche krótszy, ale to nic, kończ to szybko pozdr
Napisano 25 Listopad 200420 l czyon ma być taki długi? jak aliena oglondałem wydawał mi sie troche krótszy no własnie nie. oryginalny pojazd (na zdjęciahc nie na filmie) wyglądał identycznie: długi niski i szeroki (dlatego masywny).
Napisano 25 Listopad 200420 l Autor akurat wymiary sa dobre;) walsnie podlaczylem 19'' iiyame haha i wszystko takie malutkie sie zorbilo;D
Napisano 25 Listopad 200420 l wyglada imponujaca :) a tak na boku to co sie dzieje ze stocznia i lodzia podwodna tamta racka tez mi sie podobala :P
Napisano 27 Listopad 200420 l Autor slabo? nikt nic nie pisze, to juz w miare finish modelu teraz zaberam sie za mapowanie i textury.. noge skrecilem i nie moge sie ruszac wiec mam duzo czasu heheh
Napisano 27 Listopad 200420 l uuu uncle, też to miałem całkiem niedawno :) jest zbyt dobrze, żeby komentować :) czekam z utęsknieniem na teksturki. mapowanie chyba nie powinno sprawić kłopotów przy tak pięknej i oszczędnej siateczce :>
Napisano 27 Listopad 200420 l widzę że model gotowy jaki kolor texturek: zielen wojskowa czy stalowy morski? w "Aliens" był chyba stalowy.... zrobisz jakąś scenkę?
Napisano 27 Listopad 200420 l Autor zrobie scenke;p kolor ciemny stalowy odrapany brudny:) wytarty wlasnie znalazlem duzo fajnych przykladow na texturki ;) wlasnie wrocilem od pana doktura z takim czyms: "nadlamanie szczytu kostki bocznej"
Napisano 27 Listopad 200420 l "nadlamanie szczytu kostki bocznej" To pewnie zaraz ci sie skin posypie hehe:)
Napisano 27 Listopad 200420 l Heh.................. Jakiego wy wogule programu urzywacie??(jestem zielony:])
Napisano 27 Listopad 200420 l Heh.................. Jakiego wy wogule programu urzywacie??(jestem zielony:]) Ortograficznego;)
Napisano 27 Listopad 200420 l Tweety ?? belkot zamiast smiechu ?? Trajtor to nie forum poprawnej polszczyzny wiec zwolnij cisnienie :] Daracoolos
Napisano 28 Listopad 200420 l Ja bym nienarzekał na ortograficzny bo by mi sie z tak troche przydał ale te studio max to taki orginał pewnie drogo kosztuje :).
Napisano 28 Listopad 200420 l Tweety ?? belkot zamiast smiechu ?? jaki tam bełkot! po prostu mi się odbiło! :P Dracoolos: 3ds max, Maya, Softimage, Lightwave, Blender, Wings itp. 3ds max sporo kosztuje to fakt (ja oszczędzałem od przedszkola i dzięki temu mam), ale możesz ściągnąć sobie triala 3ds max 7 ze strony http://www.discreet.com i zobaczysz z czym to się je.
Napisano 28 Listopad 200420 l Popieram Tweety :) promujmy legalne oprogramowanie :] co do tych programow to sprobuj w wingsie jest darmowy i moze w nim podstaw sie nauczyc :)
Napisano 28 Listopad 200420 l Autor ja tak naprawde pisze wspolzedne vertexow w pliku tekstowym, a wyswietlanie obiektu napisal mi kolega;)) a gi to jakis burak mu sie zrobil i powtslo gi ide konczyc mapowanie kadluba bo juz mi bokiem wychodzi;) - wcale nie jest takie proste
Napisano 28 Listopad 200420 l Wings3d bądź Blender - jedyna słuszna alternatywa :) są darmowe i nie da rady używać ich nielegalnie :)
Napisano 28 Listopad 200420 l Mam drobna uwage do dzialka na dachu. Jezeli on ma sie chowac tak jest ustawione teraz to by wystawalo. Chyba ze ono sie obraca o kat 90 stopni.
Napisano 28 Listopad 200420 l Autor obraca sie ;) tylko jeszcze nie zrobilem sciezki jak ma sie ruszac bo niebardzo umiem;p ale zrobie, narazie meecze sie z kadlubem mapowaniem, wiele pierdol jeszcze bedzie poprawianych