Dracools Napisano 28 Listopad 2004 Share Napisano 28 Listopad 2004 jaki tam bełkot! po prostu mi się odbiło! :P Dracoolos: 3ds max, Maya, Softimage, Lightwave, Blender, Wings itp. 3ds max sporo kosztuje to fakt (ja oszczędzałem od przedszkola i dzięki temu mam), ale możesz ściągnąć sobie triala 3ds max 7 ze strony www.discreet.com i zobaczysz z czym to się je. Maya akurat ziomek od informatyki mi porzyczał ale ona potrzebuje xp albo 2000 a one są glupie. A na tej stronce to dzie dokladniej sie sciaga?? Czy trzeba z tego treninga zaplacic?? I tego wingsa to skad moge sciagnac?Chyba znalazlem:) A 5 tesz potrzebuje winxp?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 28 Listopad 2004 Share Napisano 28 Listopad 2004 tam na pewno jest wyszukiwarka albo dzial download, i tak max7 i 6 potrzebuje xp :) polecam blendera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dracools Napisano 28 Listopad 2004 Share Napisano 28 Listopad 2004 Chyba wezme zaloze odzielny topic bo to troche nie w temat. Sorka uncle ale jakos tak niejestem jeszcze w temacie:]. Edit jak sie zaklada watek??;/ Thx tweety. A wą tek zalożylem i zapraszam wszystkich na topick. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 28 Listopad 2004 Share Napisano 28 Listopad 2004 tutaj masz linka do downloadu 3ds max7: http://www.discreet.com.edgesuite.net/pub2/web/products/3dsmax/v7trial/3dsmax7.exe chyba (nie sprawdzałem czy akurat ten działa) poza tym zacznij od Blendera http://download.blender.org/release/Blender2.35/blender-2.35a-windows.exe (jak masz starszą wersję windy to looknij na starsze wersje Blendera: http://www.blender.org) co do wątku: po prostu w dziale w którym chcesz a\założyć wątek klikasz na "Nowy Temat" i tam pisz co chcesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 29 Listopad 2004 Autor Share Napisano 29 Listopad 2004 zeby nie bylo ze nic nie robie, wlasnie skonczylem zabawe z unwarpem (jakie to nudne;(( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 29 Listopad 2004 Share Napisano 29 Listopad 2004 szczerze nie wiem co tu pokazales (ale wynika to z mojej niewiedzy), prezentuje sie okazale, caly model jest cool i ja tez poprosze o tapetke w 1024x768 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 29 Listopad 2004 Share Napisano 29 Listopad 2004 jak to skończysz to mój komp sie pewnie zawiesi z żalu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 29 Listopad 2004 Share Napisano 29 Listopad 2004 no prosze nawet zamapowany obiekt pokazany ;))) wrzuc szachy i pokaz ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 29 Listopad 2004 Autor Share Napisano 29 Listopad 2004 hehe jak zrobie texture, albo zaraz wrzuce, nie wiem jaki kolor zrobic hmm, moze taki? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 29 Listopad 2004 Share Napisano 29 Listopad 2004 Ja też wnioskuję o szachy ;) choć texporterowa mapka też ładna. Gdzie są ładnie zamapowane kółeczka? EDIT: kolorek fajny, da radę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 29 Listopad 2004 Share Napisano 29 Listopad 2004 hmm no dlamnie jakos nie lezy ;s moze daj kilka propozycji materialow wstepnych , zeby nie bylo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 29 Listopad 2004 Autor Share Napisano 29 Listopad 2004 nie dam wam szachownicy jednak bo mi bedziecie wytykac ze textura sie w paru miejscach rozjezdza;p ale to takie malo istotne miejsca , kolor hmm nie wiem wlasnie, bo narazie nie ma nawet proby imitacji metalu to kijowo to wygloda nast. update chyba zrobie jak skoncze texture;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 29 Listopad 2004 Share Napisano 29 Listopad 2004 naciagacz ! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dracools Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 Ja bym tam zrobił jakieś fajne moro takie czarono szare :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 żadne moro! morska stal i to porządnie poobijana! z boku jakieś ciekawe żółte napisy np: "LV-421" ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dracools Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 No chyba rze tak ale wtedy to tak z jakąś ostrą rysą z jednej strony. I kółka ostro objechane. I niech całą maske oświetla jakies czerwone swiatełko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 30 Listopad 2004 Autor Share Napisano 30 Listopad 2004 tak sie zaczlaem bawic w robienie zadrapan;p troche kijowo wychodza narazie, bleh, domapuje sobie drzwi zaraz:) ale pierw troche te zadrapania poprawie;) nie patrzcie na kolor zadrapan bo to tylko oznaczenie miejsca;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sanki Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 te zadrapania wygladaja bardziej na obicia i w niektorych miejscach raczej ciezko zeby powstaly, moze zrob jakies podluzne poziome zdarcia, jakby szorowal bokiem o jakies sciany w czasie jazdy czy cus :p Ale wygladaja ok, moze tylko troche ich za duzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 30 Listopad 2004 Autor Share Napisano 30 Listopad 2004 wiem wiem, narazie eksperymentuje, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 poki co jak do tej pory umnie masz duzego plusa :) zaczyna wygladac coraz to lepiej :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufol Napisano 30 Listopad 2004 Share Napisano 30 Listopad 2004 za przednim kołem powinien mieć więcej zadrapań - pwiedzmy że jechał po jakiś kamieniach to wypadając z pod kół uderzały by w bok pojazdu, na froncie byś troche dał (tylko nie ślad po rozgniecionym komarze) i na dachu jakiś ślad po udeżeniu czegoś ciężkiego pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dracools Napisano 1 Grudzień 2004 Share Napisano 1 Grudzień 2004 No i to mi sie podoba. Szczegulnie te rysy nad przednim kołem i z przodu. Teraz tylko dokończyć popoprawiać... A ta zieleń to się już zdecydowałeś?? Bo moim zdaniem to pasowała by taka szara stal, wtedy się fajnie łączy z tymi rysami. Niewiem jeszcze jak by wygądało gdybyś na tej blachie(jak to odmienić? ;/) zrobił takie kropki imitujące śróby jak to sie w modelach plastikowych robi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 1 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2004 blasze, odmienia sie blasze, tak mi sie wydjae;) btw. chyba to jest stal, podobne rysy poziome zrobie na calej dlugosci mysle, zeby ladnie do siebie pasowalo, powywalam sporo tych zadrapan bo jest za duzo ale narazie mi sie monitor zwalil ;( i nic nie moge w sumie zrobic nitow raczej nie dam bo mysle ze w dwodziestym-ktoryms tam wieku nity wyszyl z mody;) nitowali na 1 wojnie swiatowej wszysto ;) gdzieniegdzie dam jakies srobki ale nie acle serie zielony faktycnize z dupy troche teraz, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dracools Napisano 1 Grudzień 2004 Share Napisano 1 Grudzień 2004 No właśnie nity(zawsze musze zapomnieć). Z tą blasze to też jakoś niepasuje ale mi niechodziło o nity tylko takie srubki co jakiś kawałek. Na filmikach fajnie to tak jakieś potwory czy roboty biorą i rozrywaja :]. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2004 cos kijowo to wychodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 Ano kijowo:> dziwne te zadrapania, nie potrafie sobie wyobrazic jak powstały. Poza tym miejsca odrapane powinny miec wiekszego spectaculara, bumpmapa tez by sie przydała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 jesli zostawisz tą texture taką jaka jest to spieprzysz cały model... textura do bani, spróbuj czegos z total textures, bodaj że w 3 są metale itp Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 Wujek qrcze czekamy dalej na texturki no ta nie jest rewelacyjna ale tez nie jest straszna powiedzmy ujdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2004 zmienie ja i chyba zaczne od nowa, ta jest beznadziejna, tylko musialbym z kims pogadac o texturach ;\ nie chce ttextures Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 kozioo ma racje takie zadrapanie nie powinny powstac nie maja prawa zobacz sobie ze pojazd nie jest z boku idealnie plaski (gdyby byl to wtedy by mogl powstac takie zadrapania) ale wedlug mnie powinny powstac tam gdzie sa wypuklosci (ja sobie wyobrazam takie zadrapania np. otarciem o sciane itp.) ale to sa tylko moje rady ja bym tak robil ale ja sie nie znam pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 nielot007 takie zadrapania maja prawo powstawac poniewaz sa to uskolki farby a nie zadrapania mechaniczne ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 slaby lakier jak takie odpryski sie robia:)) ale rzeczywiscie jak na moj gust najmocniejsze zadrapania powinny byc na wypuklosciach, np drzwi, a u ciebie drzwi sa lekko porysowane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2004 moze w ta strone sproboje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 elegancko :) z tym 2 rodzajem obic/ zadrapan bardzo udany pomysl :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 lepiej (w nawiasie wypełniacz do 10 znaków) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2004 dodalem takie wesole zaciemnienia i 2 warstwe brudku, ale cos za slabo widoczna ona jest, musze te odpadki farb poprawic chyba:) i na dole dac wiecej brudku ale to dopiero w niedziele bo teraz wyjezdzam:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 2 Grudzień 2004 Share Napisano 2 Grudzień 2004 no z przyciemnieniami jest gites dawaj wiecej :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 2 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 2 Grudzień 2004 ja koncze na pare dni ;\ dopiero w niedziele updat bedzie ide spac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 3 Grudzień 2004 Share Napisano 3 Grudzień 2004 A wneka na kolo to co taka czysta?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 3 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 3 Grudzień 2004 bo jeszcze tam nei dotarlem z pendzlem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gotham Napisano 3 Grudzień 2004 Share Napisano 3 Grudzień 2004 Uncle ale ty zasiądź do shaderków bo pomordowałeś się z modelem (udanie :) )... a wygląda przez nie jak model z tekturki. Osobiście też nie zgadzam się z takimi otarciami/odpadającą farbą? toć to pojazd wojskowy a nie fso... Na dzisiejszych takie nie powstają ;). Kojarzę go jako strasznie masywny pojazd bojowy i na razie wszystko poza modelem do tego wizerunku nie pasuje... No ale tyle mojego marudzenia. Pozdrawiam, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pg Napisano 3 Grudzień 2004 Share Napisano 3 Grudzień 2004 hmm, uncle, misiu, a moze wrzucisz mu jakies piecio ramienne alusy,zamiast tych kolpakow?:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 3 Grudzień 2004 Share Napisano 3 Grudzień 2004 hehehe - jeszcze spojlery, obniż zawieszenie, daj niskoprofilowe opony i ponalepiaj reklamy ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dracools Napisano 3 Grudzień 2004 Share Napisano 3 Grudzień 2004 Fajnie, fajnie.....[zazdrości:D] tylko kółka mają zbyt czarne oponki i jakoś niepasuje ten bierznik taki płaski. Lepiej jak byś wzioł i zrobił coś bardziej terenowego. Tylko niezmieniaj felgi bo to ma być z przyszłosci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 5 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2004 hehe gotham: narazie pokazuje etapy "powstawania" textury samej, zero tu shaderow, tu jest goly diffuse map jak namaluje cale to dopiero bede dalej kombinowal z shaderami (zanudze pendzla na smierc;) te odrapania, fakt dalej wyglodaja kijowo, kolor wybralem za sugestia mimego, ale chyba troszke ciemniejszy go zrobie, ogolnie duzo trace ze jednak pokazuje chyba updaty :( i nie bedzie efektu zaskoczenia snif co do kol, to niestety nei zmienie ich;) mi sie takie podobaja hehe, ide szukac tutoriali o texturach (jesli takowe istnieja) ps. juz prawie moge chodzic:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 5 Grudzień 2004 Share Napisano 5 Grudzień 2004 Mam takie dziwne wrażenie, że robisz tą pracę coraz bardziej od niechcenia ALBO straciłeś już do niej serce i/lub zapał ? Bo jak na Twoje "nazwisko" to bardzo licho to wygląda. Zmotywowałem czy wnerwiłem? ;) Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 5 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2004 nie umiem robic textur, to wszystko, model chce skonczyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uncle Napisano 5 Grudzień 2004 Autor Share Napisano 5 Grudzień 2004 to moze takie cos? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BigBird Napisano 6 Grudzień 2004 Share Napisano 6 Grudzień 2004 No juz coraz lepiej i coraz blizej celu ! dobrze ze zrezygnowales z tej parszywej zieleni :] Ja osobiscie bym to widzial troszke ciemniejsze i bardziej wpadajace cosik w niebieski ( nie wiem co ja z tym niebieskim ostatnio wszystko bym na niebiesko robil ! jakies zboczenie czy co ? ... ) ale tak mi sie widzi ! kombinuj kombinuj bo model swietny czekam bo mi sie moja tapetka znudzila a to co robisz to idealny materjal na nowa :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 7 Grudzień 2004 Share Napisano 7 Grudzień 2004 ta werka zdecydowanie najfajnieszja :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi