Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
56 minutes ago, Xaia said:

Ludzie lubia skakac ze skrajnosci w skrajnosc. A prawda jest taka, ze gdyby Ciri wygladala jak Ciri z trojki tylko troche starsza to by nikt nic nie powiedzial. 

Ta.. Dokladnie ten sam schemat za kazdym razem - najpierw zrobic brzydsza/brzydka/mesko wygladajaca kobiete, poczekac na odzew, wysmiac wszystkich ktorym sie nie podoba prezentujac jakis absurd przegiety w druga strone. Nazywajac ich incelami, goonerami czy co tam jeszcze.

Rownie prostacki i przewidywalny chwyt jak zrobic slaby film gdzie zmieniono rase postaci a jak ktos cokolwiek powie - nazwac go rasista. Wyszukac jednego czarnego co byl chwile w Feudalnej Japonii i nic nie zdzialal wielkiego, zrobic z niego legendarnego samuraja a jak ci sie nie podoba - RASIZM! Zmienic plec poprzednio meskiej postaci - nie podoba ci sie to "nienawidzisz kobiet" itd itp.

Bo nie moze byc normalnie - musi byc ekstremum, jakies dziwactwo a potem usprawiedliwianie, wymyslanie, cudowanie... Dosc dobrze obrazuje cala sytuacje komentarz na wykopie pod dluga analiza i proba wyjasnienia jak to doszlo do tego ze Ciri przeszla probe traw:

"tylko po co robić piruety na chuju zamiast dać graczom czego oczekują i zapłacą kilkaset pln"

😄 

32 minutes ago, EthicallyChallenged said:

Chyba oszalałeś, nie istnieje taki scenariusz, na który nikt by nic nie powiedział XD Żyjemy w erze gównoburzy, zawsze się ona rozpęta.

To prawda ale nie od dzis wiadomo ze jak aktywiszcza skrzecza na twitterze to ma to zerowy wplyw na sprzedaz (patrz sytuacja z gra o Harrym Potterze na przyklad) a jak "unowoczesniasz" gre pod rzadania progresywnych wariatow z kolczykiem w nosie to potem wychodzi taki Concord i wszyscy sa zdziwieni ze gracze to olali.

Edytowane przez Nezumi
  • Like 3
Napisano

@Mortom

Zajebista piosenka.

Czasem mysle, ze mozna po prostu olac to wszystko, nie brac udzialu, stanac z boku. Ale czasem konczy sie to tak, ze ktos przychodzi i robi ci kupe na glowe a jak protestujesz to inni mowia "HA! Jestes taki sam! Tylko bys sie klocil o byle co!".

Jedna z tych sytuacji gdzie nie mozna wygrac obojetnie co zrobisz. A koniec koncow ktos wrzuci Cie do jakiejs szufladki tak czy owak.

Poza tym jakby wszyscy wszystko olali i nie mieli swojego zdania to by mozna zamknac forum i zostawic jaki FB page zeby mozna z automatu klikac w lajki i przewijac kciukiem nawet nie myslac o tym co zobaczylismy.

• Like 2
  • +1 1
Napisano (edytowane)
21 minutes ago, Nezumi said:

@Mortom

Zajebista piosenka

Tak, Lady Pank na pierwszej płycie to "The Best Of". Polecam też sprawdzić ich drugi album "Ohyda". Mało osób go zna, a też jest dużo dobrych songów. I to chyba 84 rok, czyli czasy, gdy basista grał na jednych strunach pół roku, a co tydzień gotował je w occie 😄 W ogóle podziwiam bandy z tamtych lat. Nie było sprzętu, hajsu z koncertów też nie, bo tylko miesięczna pensja dla pracownika artystycznego. Historia zatoczyła koło, bo wtedy też jedyny kwit robiło się na merczu. 

Wspaniały to wątek, z trailera W4 doszliśmy do Lady Pank 😄 

Edytowane przez blazejbobek
  • Like 2
Napisano
43 minutes ago, Nezumi said:

Jedna z tych sytuacji gdzie nie mozna wygrac obojetnie co zrobisz. A koniec koncow ktos wrzuci Cie do jakiejs szufladki tak czy owak.

Dokładnie, są dwa typy ludzi, za wszelką cenę unikaj ich obu 😄

31 minutes ago, blazejbobek said:

Wspaniały to wątek, z trailera W4 doszliśmy do Lady Pank 😄 

Klasyka gatunku a to może nie być ostatnie słowo 🙂 Jakiś przypadkowy człowiek trafi na ten wątek i pomyśli, hmm czemu nie, poczytam jakie są opinie o tym filmie... 15min później 😄 

• kekw_waldi 1
  • kekw 1
  • Haha 2
Napisano (edytowane)

Jeszcze wracając do trailera pomijając twarz Ciri ...

To właśnie dokładnie tak powinien netfliksowy serial wyglądać i brzmieć a nie wyglądać jak typowy generyczny anglosaski bełt jakich wiele.

Zaczynając od kostiumów i enviro, kończąc na muzyce i dialogach. Przecież to cieknie słowiańskim średniowiecznym klimatem. To w jaki sposób ci wieśniacy wyglądają, w jaki sposób się wyrażają, tak robi robotę, że się w głowie nie mieści. Cieszę się, że nie odpuszczacie. Jest mało takich produkcji i właśnie również dzięki temu stylowi (wizualno-dźwiękowo-narracyjnymu) Wiedźmin się tak wybił. Nie był kolejną kopią gry z anglosaskimi rycerzami. 

Także propsy dla ekipy.

btw, podobno Amazon zamówił drugi sezon Secret Level. Przydałby się taki krótki format z Wiedźminem 😛

Edytowane przez Xaia
  • Like 3
Napisano
4 minutes ago, Xaia said:

podobno Amazon zamówił drugi sezon Secret Level. Przydałby się taki krótki format z Wiedźminem

Przypomniałeś mi, że dzisiaj mieli puścić odcinek z concorda, uczta dla prawdziwego kinomana, już siadam do seansu :F 

lB2WHZj.jpeg

• Haha 2
Napisano
9 minutes ago, Xaia said:

Jeszcze wracając do trailera pomijając twarz Ciri ...

To właśnie dokładnie tak powinien netfliksowy serial wyglądać i brzmieć a nie wyglądać jak typowy generyczny anglosaski bełt jakich wiele.

Zaczynając od kostiumów i enviro, kończąc na muzyce i dialogach. Przecież to cieknie słowiańskim średniowiecznym klimatem. To w jaki sposób ci wieśniacy wyglądają, w jaki sposób się wyrażają, tak robi robotę, że się w głowie nie mieści. Cieszę się, że nie odpuszczacie. Jest mało takich produkcji i właśnie również dzięki temu stylowi (wizualno-dźwiękowo-narracyjnymu) Wiedźmin się tak wybił. Nie był kolejną kopią gry z anglosaskimi rycerzami. 

Także propsy dla ekipy.

btw, podobno Amazon zamówił drugi sezon Secret Level. Przydałby się taki krótki format z Wiedźminem 😛

Jeszcze pół biedy jakby w tych grach byli anglosascy rycerze, a nie kolejna generyczna kopia kopii kopii kopii kopii Władcy Pierścieni 😄 

Napisano
1 minute ago, SebastianSz said:

Jeszcze pół biedy jakby w tych grach byli anglosascy rycerze, a nie kolejna generyczna kopia kopii kopii kopii kopii Władcy Pierścieni 😄 

Żeby to był Władca Pierścieni ... to bardziej wygląda jak Monthy Python ale bez ironii i komedii. 

image.jpeg.721c7db17ecf565365f9042ef8e97d78.jpeg

Napisano
11 minutes ago, Xaia said:

Nie był kolejną kopią gry z anglosaskimi rycerzami. 

Najbardziej w Wiedzminie lubie rdzennie slowianskie - ba, nawet POLSKIE - elfy i krasnoludy. Ktore wcale nie sa kopia niczego.

• kekw 2
Napisano (edytowane)
2 minutes ago, Nezumi said:

Najbardziej w Wiedzminie lubie rdzennie slowianskie - ba, nawet POLSKIE - elfy i krasnoludy. Ktore wcale nie sa kopia niczego.

Oj tam, ale krew mają polską! xD Mi się już na wymioty zbiera jak widzę kolejny raz angielsko/amerykański design średniowiecznych czasów.

Edytowane przez Xaia
  • Haha 1
Napisano
3 minuty temu, Nezumi napisał(a):

2 minuty temu, Xaia napisał(a):

Oj tam, ale krew mają polską! xD

!!!

• Haha 2
Napisano
1 minute ago, Nezumi said:

Wiedźmin aż taki turbosłowiański przecież nie był, mówię o ksiązkach. Może słabo pamiętam, bo czytałem laaaaata temu, ale poza językiem to raczej był po prostu dark fantasy. Dopiero w grze pociągnęli to dużo dalej, czy się mylę?

Napisano
Just now, SebastianSz said:

Wiedźmin aż taki turbosłowiański przecież nie był, mówię o ksiązkach. Może słabo pamiętam, bo czytałem laaaaata temu, ale poza językiem to raczej był po prostu dark fantasy. Dopiero w grze pociągnęli to dużo dalej, czy się mylę?

Czy ja wiem, język był bardzo słowiański 😛 To, że pomysły na różne elementy całej układanki pochodziły z różnych źródeł i zostały "zesłowiańszczone" to druga sprawa. Mi się to podoba. To coś świeżego (tzn było jak Wiedźmin wychodził). Nie powinniśmy się wstydzić takiego wyglądu, muzyki i języka.

Napisano
2 minutes ago, Xaia said:

Czy ja wiem, język był bardzo słowiański 😛 To, że pomysły na różne elementy całej układanki pochodziły z różnych źródeł i zostały "zesłowiańszczone" to druga sprawa. Mi się to podoba. To coś świeżego (tzn było jak Wiedźmin wychodził). Nie powinniśmy się wstydzić takiego wyglądu, muzyki i języka.

Daleko mi do wstydzenia się, wręcz przeciwnie, w moich osobistych pracach lubię wątki słowiańskie. Po prostu Wiedźmin nie szedł w to chyba aż tak bardzo, zanim gra się nie pojawiła. Ale może muszę sobie odświeżyć książki 🙂

Napisano

Mentalność ludzka była bardzo nasza słowiańska, polityka zachodzenia a elfki... elfki były....

Nie wiem skąd były elfki ale ja  JE tak widziałem 😉 
Nie oceniajcie! każdy ma swojego Matrixa... mój będzie tak wyglądał! 
  • Haha 1
Napisano

@Mortom @EthicallyChallenged Panowie wrzuciliście bardzo dobre pieśni dobrze oddające ducha tej naszej świętej i słusznej krucjaty oraz zachowania ludzi w ogóle. Jako, że kultura wysoka również nie jest mi obca myślałem długo i intensywnie jaki utwór muzyczny w sposób poetycki i z przesłaniem bliskiemu memu sercu mógłby artystycznie oddać co ja mogę czynić zaledwie słowami pisanymi i chyba znalazłem idealnego kandydata 🙂 Ludzie mają różne gusta i potrzeby, mylą się często jeśli nie zawsze bo taki jest los niższych form życia ale są rzeczy ważne i istotne które przyćmiewają wszystko inne 😉 

od 2:50 coś bliżej głównego tematu 🙂 

• Like 1
Napisano
1 minute ago, EthicallyChallenged said:

@Destroyer o super, nie wiedziałem, że coś nowego od NK wyszło :]

Jak ktoś ładnie podsumował "Teledysk, który pozwala cofnąć się w czasie i rozwoju jednocześnie" czyli jak zwykle doskonałość na maks 30% 🙂 

• Haha 1
Napisano

Ja trochę w temacie, a bardziej w sumie totalnie nie (jak to na maxczyde przystało), ale tak mi się przypomniał pierwszy (13 lat temu) nadzorowany przez DEI teledysk w historii świata, do którego coś niecoś miałem przyjemność porobić... nie pamiętam, tylko które to DEI było... może Opus Dei...🤔

Ale sporo cięgów dostaliśmy, żeby to inkluzywne w końcu było. Staraliśmy się, pomieścić wszystko: cycki, macki, ognie, wybuchy, destrukcje, 3D i rocknroll.

https://vimeo.com/27549542

• Like 1
Napisano
1 godzinę temu, kengi napisał:

Ja trochę w temacie, a bardziej w sumie totalnie nie (jak to na maxczyde przystało), ale tak mi się przypomniał pierwszy (13 lat temu) nadzorowany przez DEI teledysk w historii świata, do którego coś niecoś miałem przyjemność porobić... nie pamiętam, tylko które to DEI było... może Opus Dei...🤔

Ale sporo cięgów dostaliśmy, żeby to inkluzywne w końcu było. Staraliśmy się, pomieścić wszystko: cycki, macki, ognie, wybuchy, destrukcje, 3D i rocknroll.

https://vimeo.com/27549542

Tylko kebsa brakuje i amareny. Ale jak są cycki, to musi być okejka 🙂

• Thanks 1
Napisano (edytowane)

Kiedyś w pewnej szkole (dorośli ludzie, studium jakieś podyplomowe, średnia wieku 40+) pokazałem ów teledysk, żeby potem zrobić prezentacje making off i opowiedzieć, jak się kompozycję robi, jak skleić 3D do materiału filmowego itp... jednej bardzo pobożnej Pani (pewnie Opus Dei) bardzo się nie spodobało i doniosła na mnie do dyrekcji, że bezeceństwa pokazuje, że ona potem spać nie mogła i musiałem się tłumaczyć. Finalnie stanęło na tym, że mam uprzedzać, że będą cycki. 🤷‍♂️🤣

Więc w zasadzie, czasy się zmieniają a każdy jakieś swoje DEI ma.

Edytowane przez kengi
  • kekw 1
  • Haha 1
Napisano (edytowane)

Co wy tam ogladacie  😄 I co to do cholery jest "amarena" (bo rdzennie polskie, slowianskie kebaby to znam 😄)?

Ten drugi teledysk o ile nawet spoko wizualnie to wokal i wokalista to jakas tragedia. Nie wiem czy on ma wieksze cycki czy te panny. Ja sam tez nie mam ciala Adonisa ani dudniacego glosu Petera Steel'a ale tez kurna nie laze bez koszulki i nie spiewam 😄 Moze ta kobieta co doniosla byla - slusznie - oburzona tym wokalista?

Im wiecej wrzucacie filmikow z naszego dumnego, najlepszego, lechickiego imperium Slowian tym bardziej sie sklaniam do tego ze jednak chyba wole "tych glupich anglosasow" 😛 

Edytowane przez Nezumi
  • kekw 1
Napisano

A dla prawdziwych koneserów rządnych wrażeń i uniesień smakowych polecam klasyczną jagodziankę np do jagnięciny, trunek mocny, dobrze zbudowany, lekko pikantny a np do łososia w sosie borowikowym z wiosennymi warzywami lżejszego i bardziej rześkiego czyściocha 🙂 

5ZEVlzy.jpeg

• kekw 1
Napisano

Mialem sasiada ktory byl koneserem tegoz. Pamietam jego life hack przelewania przez chleb zeby pozbyc sie koloru 😄 Jak latwo sie domyslic sasiad juz nie zyje. Ale zyje jego legenda 😄 SLOWIANSKA!

• Like 1
Napisano

CDP: O, taki trailer do Wiedźmina zrobiliśmy! Co myślicie?

Max3D: Denaturat do łososia dobry, ale tylko przesączony przez chlebek!

xD

7 hours ago, KLICEK said:

Kurde cdp faktycznie moglby zatrudnic fanow

IMG_7671.jpeg

IMG_7672.jpeg

image.png

Pff to nie byli prawdziwi, POLSCY fani! Tak wyglądałby peak Polish Geralt:

IMG_7672.jpeg.c38585b7795e21b5cb769f84148ce48e.jpg.81788bbcc359e373509ba075d4eda397.jpg

• Haha 2
Napisano
10 minutes ago, Nezumi said:

Mialem sasiada ktory byl koneserem tegoz. Pamietam jego life hack przelewania przez chleb zeby pozbyc sie koloru 😄 Jak latwo sie domyslic sasiad juz nie zyje. Ale zyje jego legenda 😄 SLOWIANSKA!

Był taki znany youtuber poziomka13, prawie 350 tys subów i też nie żyje, ale co ciekawe jakiś rok temu zginał w pożarze. Trochę uległ powiedzeniu, że jesteś tym co jesz a że chciał zostać dyktatorem to pił i jadł tzn dyktę 🙂

• Wow 1