adek Napisano 13 Grudzień Napisano 13 Grudzień To list miłosny do gier” – powiedział podczas tegorocznego gamescomu o serii „Secret Level” Tim Miller, współtwórca Blur Studio, reżyser, legenda efektów specjalnych i pomysłodawca antologii. Współautorami wspomnianego przez niego „listu” są artyści ze studia Platige Image, którzy zrealizowali odcinek z fabułą osadzoną w uniwersum gry „Crossfire”. „Secret Level” to nowy serial animowany dla dorosłych stworzony przez Tima Millera dla Amazon Prime Video. Antologia została wyprodukowana przez Blur Studio wraz z Amazon MGM Studios. Rolę producenta wykonawczego i reżysera nadzorującego pełnił Dave Wilson, który do współpracy przy tworzeniu 15-odcinkowej serii zaprosił gwiazdy takie jak Arnold Schwarzenegger, Keanu Reeves, Kevin Hart i Claudia Doumit oraz najlepsze studia animacji z całego świata. W tym gronie nie mogło zabraknąć Platige Image, które od ponad dwóch dekad słynie z animacji krótkometrażowych, cinematików do najpopularniejszych gier oraz nagradzanych produkcji reklamowych. – Uczestnictwo w projekcie takim jak Secret Level, to dowód przynależności do elitarnego klubu najlepszych studiów na świecie. Bardzo się cieszę, że podczas tej realizacji mogliśmy kolejny raz korzystać z Platige Motion Capture Studio, które powstało z myślą właśnie o takich produkcjach, ale równie dobrze sprawdza się w pracy nad cinematikami i tworzeniu contentu in game'owego – komentuje Karol Żbikowski, CEO Platige Image. – Produkcja krótkometrażowych filmów animowanych jest w DNA Platige Image. Dzięki doświadczeniu i talentowi naszych artystów staliśmy się jednym z czołowych producentów cinematików na świecie „Secret Level” jest dla nas projektem idealnym. Zarówno pod względem wyborów artystycznych, jak i celów biznesowych, a sama współpraca z Blur Studio była, jak poprzednio - nadzwyczajna. Pracowaliśmy nad odcinkiem Crossfire ze świadomością, że jesteśmy częścią czegoś niezwykłego – komentuje Artur Zicz, producent wykonawczy filmu. Platige Image współpracowało już z Timem Millerem i Blur Studio przy okazji tworzenia stylizowanej animacji „Fish Night”, będącej częścią „Love, Death & Robots” – animowanej antologii platformy Netflix. Tym razem w ramach „Secret Level” studio przygotowało w pełni animowany komputerowo ale realistyczny film, którego reżyserem – podobnie jak w przypadku „Fish Night” – został Damian Nenow, członek Amerykańskiej Akademii Filmowej i laureat m.in. Europejskiej Nagrody Filmowej za film „Jeszcze dzień życia”. Aby powstał tak skomplikowany film, każdy etap jego realizacji musi być perfekcyjnie zaplanowany. – Nasze wcześniejsze doświadczenia z Blur Studio sprawiły, że otrzymaliśmy pełne zaufanie, by na podstawie scenariusza stworzyć ponad 15-minutowy, pełen akcji odcinek. Przygotowaliśmy bardzo szczegółowy plan działań, który na kolejnych etapach „wystarczyło” dopracowywać. Powstało ponad tysiąc szkiców, ale nigdy nie stworzyliśmy tradycyjnego storyboardu – wyjaśnia Damian Nenow, reżyser. – Zaprojektowaliśmy, zbudowaliśmy i wyrenderowaliśmy całe miasto, w którym dzieje się akcja. Stworzyliśmy również stuntvizy, dzięki którym wiedzieliśmy, czy choreografia walk kaskaderskich pasuje do filmu. Gdy wszystko było gotowe, mogliśmy ruszyć z pracami nad mocapem – dodaje. – Plan zdjęciowy był podzielony na dwie lokalizacje – kaskaderskie sesje mocap były nagrywane w naszym Motion Capture Studio, natomiast performance capture i sceny dialogowe z aktorami, których podobizny zostały wykorzystane w filmie, zrealizowano w Los Angeles – wyjaśnia Marina Borokhova, producentka w Platige Image. Pierwsza część antologii „Secret Level”, składająca się z 8 odcinków, miała premierę 10 grudnia. Twórcy z Platige Image zapowiadają, że wkrótce przedstawią więcej materiałów wideo przybliżających proces realizacji odcinka „Crossfire”, a Blur Studio i Amazon MGM Studios już zapowiedziały kontynuację cyklu. – Przy każdej realizacji staramy się dawać od siebie coraz więcej. Tworząc odcinek „Secret Level”, przygotowaliśmy to, z czego Platige Image słynie od lat, czyli realistyczne elementy graficzne, ale również wykorzystaliśmy nowe narzędzia, takie jak MetaHuman Animator i skalibrowaliśmy je do naszych potrzeb. Dzięki temu stworzyliśmy realistyczną animację twarzy, pochodzącą z performance capture, czyli w całości nagraną na planie. Więcej szczegółów dotyczących naszej pracy nad „Crossfire” będzie można zobaczyć na materiałach wideo, które wkrótce opublikujemy – komentuje Hubert Zegardło, VFX Supervisor w Platige Image. Film stworzony przez Platige Image został zrealizowany w Polsce ze wsparciem finansowym na podstawie ustawy o finansowym wspieraniu produkcji audiowizualnej, przyznawanym przez Polski Instytut Sztuki Filmowej ze środków Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego. Zobacz cały news
Mortom Napisano 16 Grudzień Napisano 16 Grudzień Nie oglądam Telewizji Pana Bezosa.... jak wypadł odcinek z Cocncordem? Czy Them/They robili pompki za pomylenie zaimków? A była scena gdzie główny bohater oznajmia mamie że nie jest juz dziewczynką?.... 😄 Wybaczcie nie mogłem sie powstrzymać 😄 1
Sebazx6r Napisano Środa o 10:39 Napisano Środa o 10:39 (edytowane) W tym ze to robil Tim Miller. Nie uswiadczylem propagandy LGBT. Mozna smialo wziasc na miesiac za free by obejzec. Nasz Platigowy Crossfie wyszedl calkiem calkiem na tle reszty. Ostatni film z Keyona Rivesem to sztos jakosciowy moim zdaniem. Digic robił z tego co widzalem. Niektóre filmy deko nudne, szczegolnie te stylizowane - Pacmanowy i z samurajami z umieraniem. Widze ze wrczoraj dorzucili nowe filmy. Pierwsze 8 nie uswiadczylem. Ep.3 swietne deformacje miesni. Edytowane Środa o 10:47 przez Sebazx6r 1
Destroyer Napisano Piątek o 20:33 Napisano Piątek o 20:33 Też oglądałem, jest woke, nie oglądać 🙂 W sumie to takie sobie, są lepsze i gorsze, niektóre 5 min inne 15, w concordzie oczywiście czarni najlepsi a biały mężczyzna to zdrajca który ginie 🙂 Trochę więcej śniadych postaci w porównaniu z proporcją w krajach rozwiniętych. Ogólnie takie 6/10, można obejrzeć odcinek do kanapki bo akurat mało trwa ale jak się pominie to nic się nie straci 2 2
Nezumi Napisano Piątek o 23:56 Napisano Piątek o 23:56 (edytowane) SPOILERY SOM!!!! Nie czytac jak chcecie to dzielo sami ocenic. -------------------------------- Widzialem kilka. Miedzy innymi Crossfire. Dwie grupy (los zadnej z nich nas nie obchodzi bo nie ma zadnego wprowadzenia, budowania bohaterow i sympatii do ktorychs z nich) jezdza po pustym zupelnie miescie - nie wiadomo co sie stalo i dlaczego miasto jest opustoszale. Jeden koles zaplacil najemnikom - ktorych szefem OCZYWISCIE jest kobieta - zzeby go ochraniali przed tymi drugimi. Szefem tych drugich jest OCZYWISCIE tez kobieta, ale czarna (wiec to sa ci dobrzy pewnie). Scigaja tych pierwszych zeby im zabrac walizke neseser. Sie strzelajo. W koncu dwie szefowe staja na przeciwko siebie w elektryzujacym pojedynku macic. Panie dogaduja sie ponad podzialami i biala - najwyrazniej uznajac dodatkowe punkty czarnej za kolor skory - postanawia zdradzic swojego klienta (ciekawe kto wynajmie do nastepnej roboty najemnikow co dogaduja sie z wrogiem...) i oddaje jej teczke ktorej niby bronili. Ale w kontrakcie bylo ze bronia kolesia a nie teczki wiec joke is on him. Faceta zabija za to ze stracil neseser ktory wynajeta i oplacona przez niego pani najemnik oddala wrogowi. Koniec. Bez urazy ale caly ten filmik jest bez sensu. Fajny byl ten z glosen Shwarzeneggera - przynajmniej zabawny. Technicznie oczywiscie wymiataja filmiki, tresciowo MOCNO tak sobie ze wskazaniem na "meh". Tego z Keanu juz nie obejrzalem bo mnie znudzila ta seria. Edytowane wczoraj o 00:49 przez Nezumi 1 1
Destroyer Napisano wczoraj o 00:53 Napisano wczoraj o 00:53 Też mi ten Crossfire zupełnie nie podszedł, nie mój setting a do tego takie wydumane, że każdy myśli, że nie jest złym człowiekiem, ja też się uważam za dobrego człowieka ale jakbym dostał boską moc to ludobójstwo na niespotykaną skalę byłoby jedynym słusznym krokiem w imię dobra oczywiście 🙂 Ale chyba i tak najbardziej gówniaste było to ostatnie z, a jakże, murzynką i odniesieniem do masy gier, jak reklama playstation na superbowl tylko przeciągniętą i niemożebnie słaba i odpychająca 🙂 Gdybym miał określić który moment był najlepszy to chyba gdy już wszystko było za mną i wiedziałem, że nigdy nie będę do tego wracał 😄 Kosmiczne maryny 40k nawet spoko ale kosmiczni faszyści zawsze byli blisko mego serca, proste i nie próbują traktować się zbyt poważnie i wysilać na jakieś głębokie filozoficzne przesłania i przemyślenia które zwykle i tak innym nie wychodzą 🙂 A tego exodusa to musiałem aż odpalić jeszcze raz bo nic z niego nie pamiętałem taki był fajny ale dziadek3d by się chyba ucieszył z motywu drogi jak na prawdziwego humanistę przystało🙂 1 1
Nezumi Napisano wczoraj o 01:49 Napisano wczoraj o 01:49 A propos drogi - jak ogladalem ten warhammerowy to czekalem kiedy oni gdzies kurna dojda w koncu 😄 Mam wrazenie ze 75% animacji to byl walk cycle 😄 2
Destroyer Napisano wczoraj o 02:19 Napisano wczoraj o 02:19 (edytowane) 1 hour ago, Nezumi said: A propos drogi - jak ogladalem ten warhammerowy to czekalem kiedy oni gdzies kurna dojda w koncu 😄 Mam wrazenie ze 75% animacji to byl walk cycle 😄 Może i szli przez większość animacji ale w jakim stylu!😄 z jakim rozmachem, majestatem, mocą i godnością! 😄 a pod hełmami stare chłopy cieszące się z prawdziwej męskiej wyprawy Edytowane wczoraj o 02:56 przez Destroyer 1 2
Blaza Napisano 18 godzin temu Napisano 18 godzin temu Warhammer najlepszy jak dla mnie. Reszta taka sobie, większość raczej bez sensu albo ja jestem za głupi bo pewnie tam jest jakiś głęboki przekaz ukryty. No i Pac-man jest też spoko najlepsza historyjka. Sifu byłby spoko jak by było więcej walki. Te ostatnie co to chyba od Sony były to jakieś kocopoły. No i jeszcze w pierwszym odcinku fajne smoki i nekromanta. 1
Kalberos Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 45 minut temu, Blaza napisał(a): Warhammer najlepszy jak dla mnie. Reszta taka sobie, większość raczej bez sensu albo ja jestem za głupi bo pewnie tam jest jakiś głęboki przekaz ukryty. No i Pac-man jest też spoko najlepsza historyjka. Sifu byłby spoko jak by było więcej walki. Te ostatnie co to chyba od Sony były to jakieś kocopoły. No i jeszcze w pierwszym odcinku fajne smoki i nekromanta. Dla mnie najlepszy Crossfire. Warhammer tez dobry. Ciekaw jestem tych kolejnych odcinkow, ktore maja sie pojawic
Destroyer Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 6 minutes ago, Kalberos said: Dla mnie najlepszy Crossfire. Warhammer tez dobry. Ciekaw jestem tych kolejnych odcinkow, ktore maja sie pojawic A to nie jest już wszystko co miało być w tym sezonie ale już zakontraktowali kolejny?
Kalberos Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 5 minut temu, Destroyer napisał(a): A to nie jest już wszystko co miało być w tym sezonie ale już zakontraktowali kolejny? nie no sa kolejne. wlecialo kolejne 5.
Destroyer Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu (edytowane) 4 minutes ago, Kalberos said: nie no sa kolejne. wlecialo kolejne 5. W pierwszym rzucie było 8 a 17 grudnia dodali kolejne 7 i z tego co czytam to właśnie te 15 to jest komplet 1 sezonu Edytowane 17 godzin temu przez Destroyer
Kalberos Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 3 minuty temu, Destroyer napisał(a): W pierwszym rzucie było 8 a 17 grudnia dodali kolejne 7 i z tego co czytam to właśnie te 15 to jest komplet 1 sezonu no dlatego napisałem ze jestem ciekaw tych kolejnych 😄 Wlasnie siadam do okładki na pudełko, wiec sobie wlacze do rysowanka.
Destroyer Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 5 minutes ago, Kalberos said: no dlatego napisałem ze jestem ciekaw tych kolejnych 😄 Wlasnie siadam do okładki na pudełko, wiec sobie wlacze do rysowanka. No ale napisałeś, że jesteś ciekawy następnych odcinków które mają się pojawić a następne to dopiero w nowym sezonie będą się pojawiać 🙂
Kalberos Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 10 minut temu, Destroyer napisał(a): No ale napisałeś, że jesteś ciekawy następnych odcinków które mają się pojawić a następne to dopiero w nowym sezonie będą się pojawiać 🙂 Bo jak patrzylem bylo 8 xD dzis patrze sa kolejne. Sorka pod kamieniem w grocie żyje, to mam lekkie lagi 1
Mortom Napisano 11 godzin temu Napisano 11 godzin temu W dobie internetów, VODy i i nnych wynalazków.... nie uznaje oglądania odcinków co tydzień! (JUŻ NIE!) To już było... niech jeszcze dodadzą niepomijalne reklamy podczas seansu i mam telewizję z początku wieku. Binge-watching to jedyny rodzaj oglądania seriali na jaki mogę się dzisiaj zgodzić... inne podejścia mnie nie interesują. Na Arcane czekałem jak wyjdzie cały sezon i świat nie wybuchł. A więc i tu zastopuje. Akurat Disney LGBT + 😉 mi sie skończy w tym roku więc wezme może rzucę datek żulowi Bezosowi... choć nadal mam urazę do tego co jego "fachowcy" zrobili z RING OD PAŁA.... no ale jak polecacie to może nie będzie siano stracone. Sylwestra i tak spędzam w domu więc co mi tam 🙂
SebastianSz Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu 35 minutes ago, Mortom said: W dobie internetów, VODy i i nnych wynalazków.... nie uznaje oglądania odcinków co tydzień! (JUŻ NIE!) To już było... niech jeszcze dodadzą niepomijalne reklamy podczas seansu i mam telewizję z początku wieku. Binge-watching to jedyny rodzaj oglądania seriali na jaki mogę się dzisiaj zgodzić... inne podejścia mnie nie interesują. Na Arcane czekałem jak wyjdzie cały sezon i świat nie wybuchł. A więc i tu zastopuje. Akurat Disney LGBT + 😉 mi sie skończy w tym roku więc wezme może rzucę datek żulowi Bezosowi... choć nadal mam urazę do tego co jego "fachowcy" zrobili z RING OD PAŁA.... no ale jak polecacie to może nie będzie siano stracone. Sylwestra i tak spędzam w domu więc co mi tam 🙂 1
Rekomendowane odpowiedzi