Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Woj Jegiel, rusałka Wilżanka i pogodowy skrzat Płanetniczek w tarapatach na nadbużańskich bagnach 🙂

znamokradach.thumb.jpg.c4724e46467e78a7f6dd03381ced47bd.jpg

Etapy:

Szkic w digitalu:

sebastian-szmyd-ghoul-attack-0.jpg?17342

Przekalkowany, poprawiony szkic:

sebastian-szmyd-img20240921200153.jpg?17

Ołówek przed podmalunkiem:

sebastian-szmyd-pencils-2.jpg?1734207614

Podmalunek:

sebastian-szmyd-img20241030145827-jpg-f6

No i malowanie do końca. Tutaj kolczuga w połowie malowania:

sebastian-szmyd-img20241112104801.jpg?17

Malowane gwaszami na papierze A3, bo nie dodałem, a ktoś może ciekawy 🙂

Edited by SebastianSz
  • Like 10
  • Excelent 10
Posted

Nie zeby kolor byl jakkolwiek zly ale ta podmalowka jest genialna. Jakos mi sie kojarzy z Savage Sword of Conan z lat 70, co smaczniejsze kawalki czarnobiale Joe'go Jusko. Rewelacja.

• Like 1
Posted

super. Zwłaszcza na szkicu fajnie widać  dynamizm proporcji i 'flow' kształtów.  Czy masz więcej takich szkiców w ktorych szukałes kompozycji, czy odrazu w głowie  wiedziałeś co gdzie ma byc? 

• Like 1
Posted
11 hours ago, JoseConseco said:

super. Zwłaszcza na szkicu fajnie widać  dynamizm proporcji i 'flow' kształtów.  Czy masz więcej takich szkiców w ktorych szukałes kompozycji, czy odrazu w głowie  wiedziałeś co gdzie ma byc? 

Akurat tutaj praktycznie od razu miałem kompozycję - do swoich prac zwykle robię mniej różnych thumbnailsów bo generalnie mam jakąś konkretną na myśli od samego początku i tak było tutaj. Często jak się zmuszam do robienia kilku wersji to i tak potem biorę tą pierwszą.

Inaczej dla kogoś, wtedy nie mam jakiegoś konkretnego obrazu w głowię, więc trzeba go znaleźć 🙂  

• Like 2
  • Agree +1 1
Posted

Ze stoickim spokojem albo wręcz w zadumie mu ten łeb u***ił. Brakuje mi na twarzy rzeźnika większego grymasu/wyszczerzonych zębów.

• Like 1
Posted
2 hours ago, ZiN said:

Ze stoickim spokojem albo wręcz w zadumie mu ten łeb u***ił. Brakuje mi na twarzy rzeźnika większego grymasu/wyszczerzonych zębów.

Po prostu ma taki sigma rizz i w ogóle skibidi, czy jak to tam mówią dzisiejsze grzdyle :]

Posted

Powiem tak praca zajebista widać że autor się postarał. Z początku myślałem, że tam stoi husarz. Sam styl pracy strasznie mi przypomina concept arty z Kingdom Come Deliverance. Świetna robota czekam na więcej 😉

• Like 1
Posted
On 12/25/2024 at 12:30 AM, Patryk Gierada said:

Z początku myślałem, że tam stoi husarz.

To wyszło nieceo niezamierzenie jak go deisgnowałem, ale spodobało mi się to nawiązanie do czegoś tak ikonicznie polskiego 🙂

On 12/25/2024 at 12:30 AM, Patryk Gierada said:

Sam styl pracy strasznie mi przypomina concept arty z Kingdom Come Deliverance. Świetna robota czekam na więcej 😉

Tomas Duchek ma zajebiste prace i bardzo go lubię, ale aż tak się tutaj nie wzorowałem. Główną inspiracją jesli chodzi o wykończenie to Angus McBride - absolutny mistrz gwaszu i historycznej ilustracji, głównie w temacie wojskowości, ale czasem też fantasy - ilustrował MERP, stary TTRPG w świecie Władcy Pierścieni.

• Like 1