SebastianSz Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 (edited) Woj Jegiel, rusałka Wilżanka i pogodowy skrzat Płanetniczek w tarapatach na nadbużańskich bagnach 🙂 Etapy: Szkic w digitalu: Przekalkowany, poprawiony szkic: Ołówek przed podmalunkiem: Podmalunek: No i malowanie do końca. Tutaj kolczuga w połowie malowania: Malowane gwaszami na papierze A3, bo nie dodałem, a ktoś może ciekawy 🙂 Edited December 15, 2024 by SebastianSz 10 10
michalo Posted December 15, 2024 Posted December 15, 2024 Ooo Panie. Świetna praca! Już pisałem, że to totalnie moje klimaty - stylistyka, klimat, wykonanie. No wszystko! 1
Nezumi Posted December 16, 2024 Posted December 16, 2024 Nie zeby kolor byl jakkolwiek zly ale ta podmalowka jest genialna. Jakos mi sie kojarzy z Savage Sword of Conan z lat 70, co smaczniejsze kawalki czarnobiale Joe'go Jusko. Rewelacja. 1
JoseConseco Posted December 16, 2024 Posted December 16, 2024 super. Zwłaszcza na szkicu fajnie widać dynamizm proporcji i 'flow' kształtów. Czy masz więcej takich szkiców w ktorych szukałes kompozycji, czy odrazu w głowie wiedziałeś co gdzie ma byc? 1
SebastianSz Posted December 17, 2024 Author Posted December 17, 2024 11 hours ago, JoseConseco said: super. Zwłaszcza na szkicu fajnie widać dynamizm proporcji i 'flow' kształtów. Czy masz więcej takich szkiców w ktorych szukałes kompozycji, czy odrazu w głowie wiedziałeś co gdzie ma byc? Akurat tutaj praktycznie od razu miałem kompozycję - do swoich prac zwykle robię mniej różnych thumbnailsów bo generalnie mam jakąś konkretną na myśli od samego początku i tak było tutaj. Często jak się zmuszam do robienia kilku wersji to i tak potem biorę tą pierwszą. Inaczej dla kogoś, wtedy nie mam jakiegoś konkretnego obrazu w głowię, więc trzeba go znaleźć 🙂 2 1
ZiN Posted December 19, 2024 Posted December 19, 2024 Ze stoickim spokojem albo wręcz w zadumie mu ten łeb u***ił. Brakuje mi na twarzy rzeźnika większego grymasu/wyszczerzonych zębów. 1
SebastianSz Posted December 19, 2024 Author Posted December 19, 2024 2 hours ago, ZiN said: Ze stoickim spokojem albo wręcz w zadumie mu ten łeb u***ił. Brakuje mi na twarzy rzeźnika większego grymasu/wyszczerzonych zębów. Po prostu ma taki sigma rizz i w ogóle skibidi, czy jak to tam mówią dzisiejsze grzdyle :]
Patryk Gierada Posted December 24, 2024 Posted December 24, 2024 Powiem tak praca zajebista widać że autor się postarał. Z początku myślałem, że tam stoi husarz. Sam styl pracy strasznie mi przypomina concept arty z Kingdom Come Deliverance. Świetna robota czekam na więcej 😉 1
jameli Posted January 3 Posted January 3 Mega! Strasznie mi się podoba wersja ołówkiem. Ta glowa na pierwszym planie wyszła świetnie! 1
SebastianSz Posted January 3 Author Posted January 3 On 12/25/2024 at 12:30 AM, Patryk Gierada said: Z początku myślałem, że tam stoi husarz. To wyszło nieceo niezamierzenie jak go deisgnowałem, ale spodobało mi się to nawiązanie do czegoś tak ikonicznie polskiego 🙂 On 12/25/2024 at 12:30 AM, Patryk Gierada said: Sam styl pracy strasznie mi przypomina concept arty z Kingdom Come Deliverance. Świetna robota czekam na więcej 😉 Tomas Duchek ma zajebiste prace i bardzo go lubię, ale aż tak się tutaj nie wzorowałem. Główną inspiracją jesli chodzi o wykończenie to Angus McBride - absolutny mistrz gwaszu i historycznej ilustracji, głównie w temacie wojskowości, ale czasem też fantasy - ilustrował MERP, stary TTRPG w świecie Władcy Pierścieni. 1
Recommended Posts