Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Max3D.pl

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nowy zwiastun „Wiedźmina” i Liam Hemsworth jako Geralt!

Featured Replies

Napisano

Netflix opublikował długo wyczekiwany zwiastun 4. sezonu „Wiedźmina”, który zadebiutuje na platformie już 30 października 2025 roku. Największą zmianą, o której mówi się od miesięcy, jest oczywiście Liam Hemsworth w roli Geralta, zastępujący Henry’ego Cavilla. Mimo początkowych obaw fanów - nowy Biały Wilk prezentuje się naprawdę solidnie.

W zwiastunie widzimy, jak Geralt rusza na poszukiwania Ciri, która szkoli swoje umiejętności i próbuje odnaleźć swoje przeznaczenie. Tymczasem Yennefer zawiera sojusz z elfami i szykuje się do konfrontacji z potężniejącym Vilgefortzem. Powracają również dobrze znane postacie: Jaskier, Cahir i inni bohaterowie serii.

Zobacz cały news

• Odpowiedzi 32
  • Wyświetleń 218
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Chyba za dużo się dopatrujesz w tych reakcjach :) Ja nie oglądałem i nie zamierzam ale też rozumiem tych co oglądają bo np z kobietą oglądałem drugi sezon pierścieni władzy bo coś by wypadało puścić a

• To czy zarabia czy nie to nie jest ostateczny cel bo hollywoodzka kreatywna księgowość może przekuć flop czy film odłożony na półkę na zysk choćby poprzez duży odpis od podatku a jeśli dodamy to tego,

• Może trzyma ich umowa na ileś tam sezonów? Zerwanie umowy jest droższe niż wyprodukowanie kolejnej serii? Przecież podobnie jest z grami. Studia mają presję od wydawców co do terminów i czasem właśnie

Posted Images

Napisano
15 minut temu, EthicallyChallenged napisał(a):

serio? czego się spodziewałeś po Netflixie?

no mysalem ze juz to odpuszcza a robia dalej disneyowskie gowno z tego mrocznego i brudnego swiata :D

Napisano

Wbrew temu co wszyscy hardkorowi fani wieśka twierdzą, ten serial to komercyjny sukces dla netflixa. Więc chyba ma być jeszcze 5 sezon. Chyba, że się całkiem toto wyłoży. Ale na razie wygląda na to, że się hajsiwo spina, to po co mają uwalać.

A że ja czy inny dziad nie obejrzy, pod trailerem same negatywne komentarze, łapki w dół i nawet na max3d się nie podoba hehe... mają wyjebkę. I ja im się nie dziwię.

https://en.wikipedia.org/wiki/The_Witcher_(TV_series)#Reception

Napisano
22 minuty temu, kengi napisał:

Wbrew temu co wszyscy hardkorowi fani wieśka twierdzą, ten serial to komercyjny sukces dla netflixa.

Jakich metryk się używa, określając, czy coś jest komercyjnym sukcesem na platformie streamingowej z płatnym abonamentem? Oglądalności? Recenzji? Wkleiłeś link do wikipedii o odbiorze, ale wiki jak to wiki, ślisko podaje oceny na Rotten Tomatoes i Metacritic, które z kolei ślisko od jakiegoś czasu podają oceny krytyków (sprzedajnych kurew), a oceny publiczności zamiata pod dywan, ciekawe czemu?

image.png

image.png

Edytowane przez EthicallyChallenged

Napisano

Wiesz, ja to mam raczej inną metrykę; skoro robią kolejny sezon, to raczej nie po to żeby przepalić z rozmysłem hajs. Gdzieś to się musi zgadzać. Jakoś nie wierzę, że na tym tracą hajs i tylko z uporu maniaka jadą z 4 już sezonem, żeby pokazać, bo ich kurła stać...

Napisano

@adek W sumie to dzięki za przypomnienie, że miałem sobie odświeżyć nasz polski serial. Netfliksowego obejrzałem 1 sezon i nawet mi przez myśl nie przeszło, żeby oglądać drugi. Nawet trailer mi nie leży i z trudem obejrzałem do końca.

Napisano
8 minut temu, kengi napisał:

Gdzieś to się musi zgadzać.

Wiem, że dla wielu zabrzmi to foliarsko, ale nie każde media mają na celu tylko i wyłącznie zysk finansowy. Dla niektórych zysk jest sprawą drugorzędną, a do innych wręcz się dopłaca i produkuje kolejne sezony ponosząc straty, tylko po to, aby kontynuowac przekaz. Tutaj akurat mam nadzieję, że jako artyści jesteśmy w stanie to zrozumieć, bo każdy z nas coś tam stworzył tylko po to, żeby tworzyć, zużywając czas i energię bez mysli o zysku. Wiem, że inna skala, ale dla niektórych ludzi i instytucji wyprodukowanie serialu to też przedsięwzięcie o małej skali.

Napisano

Ja mimo wszystko zakładam, że to się zgadza komuś tam w kieszeni. Bo jakoś nie widzę tego jako jakiś nie wiadomo jak wielki przekaz propagandowy, na który warto wykładać jakikolwiek hajs będąc jakimś tam władcą dusz. To dalej głupi serial i nic więcej. Ale jak ktoś ma kieszeń, po to żeby mu się zgadzało politycznie, to w sumie dalej się zgadza z moją metryką sukcesu. I jakoś mnie to bardzo nie boli. Chociaż wolałbym żeby akurat Wiedźmin był bardziej "mój". No nie jest, i tyle.

Napisano
  • Autor

Bo to nie jest tak, że głównie w Polsce jest taki hejt? Owszem, można znaleźć przykłady krytyki Wiedzmina, ale nie w takims stopniu jak u nas. A tak jak Baggins pisał - celowo to jest skalowane pod globalnego widza (co nam się nie podoba w Polsce) i tyle.

Napisano

Komu się nie podoba "goły miks emocjonalny" niech nie ogląda. Z ich perspektywy to jest "psy szczekają a karuzela jedzie dalej" 😆

Napisano
6 minutes ago, adek said:

Bo to nie jest tak, że głównie w Polsce jest taki hejt?

Z pewności tak, inni pieją z zachwytu i nachwalić się nie mogą :) A tylko polaky niezadowolone i hejtują bo za mało w nich wartości europejskich i progresywnych, zacofany postkomunistyczny zaścianek! :)

2025-10-09-15-05-50-The-Witcher-Season-4

Napisano
1 minutę temu, Destroyer napisał:

Z pewności tak, inni pieją z zachwytu i nachwalić się nie mogą :) A tylko polaky niezadowolone i hejtują bo za mało w nich wartości europejskich i progresywnych, zacofany postkomunistyczny zaścianek! :)

2025-10-09-15-05-50-The-Witcher-Season-4

Polaki zaściankowe skrzyknęli się w 60 tysięcy i bidny świat z marnymi szesnastoma tysiami globalnych widzów został przytłoczony :(((

Napisano
2 minutes ago, EthicallyChallenged said:

Polaki zaściankowe skrzyknęli się w 60 tysięcy i bidny świat z marnymi szesnastoma tysiami globalnych widzów został przytłoczony :(((

16 tys. widzów z całego 8 miliardowego świata i wiernych fanów tej jakże doskonałej produkcji nie mogło się równać z szarżą hejtu Szlachetnej Polskiej Husarii Internetu która rozjechała ocenę trailera jak turków pod Wiedniem! :D

Napisano
  • Autor

Bardziej pije do tego co @kengi napisał. Skoro jest nowy sezon, serial ma widownię na swiecie. BTW. Zwiastuny są osobne na PL i świat, to rozumiem statsy globalnego? :)
Czyli może jest tak, że każdy hejtuje, ale i tak ogląda.

Napisano
1 minutę temu, adek napisał:

Zwiastuny są osobne na PL i świat :)

Destroyer wkleił z tego światowego, bo na polskim to lajki idą tylko w setki.

A że widownię ma... Do kina nikt nie musiał sie fatygować, ani płacić za obejrzenie konkretnie wiedźmina. Ludzie płacą za subskrypcję, to obejrzą co tam do koryta wpadnie. Nie oznacza to, że serial jest popularny, dobrze odbierany i dobrej jakości.

Napisano
49 minutes ago, EthicallyChallenged said:

Wiem, że dla wielu zabrzmi to foliarsko, ale nie każde media mają na celu tylko i wyłącznie zysk finansowy. Dla niektórych zysk jest sprawą drugorzędną, a do innych wręcz się dopłaca i produkuje kolejne sezony ponosząc straty, tylko po to, aby kontynuowac przekaz. Tutaj akurat mam nadzieję, że jako artyści jesteśmy w stanie to zrozumieć, bo każdy z nas coś tam stworzył tylko po to, żeby tworzyć, zużywając czas i energię bez mysli o zysku. Wiem, że inna skala, ale dla niektórych ludzi i instytucji wyprodukowanie serialu to też przedsięwzięcie o małej skali.

To czy zarabia czy nie to nie jest ostateczny cel bo hollywoodzka kreatywna księgowość może przekuć flop czy film odłożony na półkę na zysk choćby poprzez duży odpis od podatku a jeśli dodamy to tego, że koszty się piętrzą niewspółmiernie do potrzeb a i kredyt na produkcję można wziąć kredyt od samego siebie na lichwiarski procent, dodawać koszty od swoich spółek to nagle zysków nie ma do wypłaty bonusów nawet mimo sukcesu bo pieniądze krążą w obiegu zamkniętym powiązanych spółek. Nic tak nie boli jak zapłacić komuś ekstra pieniądz jak można go przewalić i przejeść u siebie! :) Tak trzeba żyć! Szalom

Tax Write-Off Movies Are Becoming a Problem in Hollywood - Shortform Books

Napisano
25 minutes ago, EthicallyChallenged said:

Nie oznacza to, że serial jest popularny, dobrze odbierany i dobrej jakości.

Ale my nie o tym.

Napisano

No nie wiem. Ale sezon 4 i zapowiedź 5 jest jakąś przesłanką. Tylko wracam do tego co pisałem wcześniej. Nie koniecznie budżet, nie koniecznie tak jak w matematyce, może tak jak pisze @Destroyer , a może tylko jakiś nawiedzony decydent poczuł się lepiej, bo zrobił z morfeusza regisa... no jak w mordę strzelił... SUKCES! Inaczej tego nie widzę :) hehe

Napisano

Tak, tego jestem pewny, ale w przeciwieństwie do ciebie, bardziej wierzę, że to jednak są po prostu🤑. Jak to mówią: "jak nie wiadomo o co chodzi"...

Napisano
5 minut temu, kengi napisał:

Tak, tego jestem pewny, ale w przeciwieństwie do ciebie, bardziej wierzę, że to jednak są po prostu🤑. Jak to mówią: "jak nie wiadomo o co chodzi"...

spoko, musimy się rozejść w różnicy zdań, na moje oko wiadomo o co chodzi i nie sa to pieniądze ;)

Napisano

Może trzyma ich umowa na ileś tam sezonów? Zerwanie umowy jest droższe niż wyprodukowanie kolejnej serii? Przecież podobnie jest z grami. Studia mają presję od wydawców co do terminów i czasem właśnie wyskakują takie nieskończone i zbuggowane giereczki, łatane potem tygodniami.

Albo upychają ile się da na platformę bo muszą być jakieś nowości. WIedźmin to też spora marka, myślę że dużo ludzi co ma w dupie youtuby, komentowanie, lajkowanie i sobie ogląda w zaciszu domowym to i nawet gorsze chłamy.

Ja za czasów tv to oglądałem w pytę seriali, np. taka drużyna A. No nie mówcie że to wysokich lotów serial był.. Czemu miało by tak teraz nie być? Jest polecany na głównej, to ludzie odpalają.

Napisano

ja wam powiem tak

fuck-em.gif

niech se kręcą co chcą.

8 minutes ago, michalo said:

Ja za czasów tv to oglądałem w pytę seriali, np. taka drużyna A. No nie mówcie że to wysokich lotów serial był..

Co Ty gadasz, a ten jeep w czołówce co tak wylatywał i fikołka robił, to pies? Były wysokie loty? Były!

Napisano
12 minutes ago, michalo said:

WIedźmin to też spora marka, myślę że dużo ludzi co ma w dupie youtuby, komentowanie, lajkowanie i sobie ogląda w zaciszu domowym to i nawet gorsze chłamy.

Dokładnie, i $$ się zgadza. A że niezadowolony zawsze głośniej krzyczy, to masz produkowany głównie kontent na "nie". Ale sumarycznie tych zwykłych szaraczków co obejrzą i "trudne sprawy" i wiedźmina w wersji burgerowej jest wystarczająco.

Napisano

Serial leżący na półce "guilty pleasure". A szermierka Yen to jest to, na co wielu czekało. ;) Dzierżyciel miecza to prawdziwa siła, a nie jakieś tam hokus pokus. Chcesz pokazać silną niezależną kobietę - musi walczyć mieczem, jak chłop.

Napisano
Godzinę temu, ZiN napisał:

A szermierka Yen to jest to, na co wielu czekało

Ooo taaak! Jest to prawie tak zajebiste i badass owe, jak "let's fucking move!" Geralta, choc ja osobiście wolałbym, jakby krzyczał "let's fucking gooooo!"I zatańczył jakiś taniec z fortnite'a :) No ale kto wie co cały sezon przyniesie, na pewno się nie zawiodę i będzie z czego się pośmiać :)

Napisano
  • Autor

Ja nie ukrywam, że jestem w szoku jak nadal taki trailer potraffi triggerować. Te 30 komentarzy, które się tutaj pojawiło w takim tempie. Wow :)

Moje zdziwienie głównie polega na tym, że dokładnie taki sam odbiór był przecież już przy poprzednim sezonie. A tutaj nadal żywo. I nie mówię tutaj o max3d, ale ogólnie. Myślałem, że poprzednio Wiedźmin zebrał swój "hejt", stracił widownie, a wygląda, że jednak ludzie narzekają, ale oglądają. Może właśnie jak to @ZiN ujął - ponarzekamy, ale takie guilty pleasure i oglądamy :)

Napisano

Chyba za dużo się dopatrujesz w tych reakcjach :) Ja nie oglądałem i nie zamierzam ale też rozumiem tych co oglądają bo np z kobietą oglądałem drugi sezon pierścieni władzy bo coś by wypadało puścić a to już znaliśmy a mimo zalewu nowych produkcji to nie ma czego oglądać i trzeba szukać ze 20-30 min aż się odechce oglądać cokolwiek a kolacja stygnie i się zmarnuje jak się nie puści czegoś w tle :) Zresztą jak się spotykałem z inną babą kiedyś to tez mi mówiła, że oglądała jakiś serial i jest fanką bo bardzo dobry i widziałem jak go "ogląda" to tak jak kiedyś co się puszczał cokolwiek w tv żeby tylko leciało i jakiś szum robiło w tle, czasem się jakiś odcienk obejrzy i coś tam kojarzy ale ledwo :)

Ludzie by pewnie woleli oglądać coś fajnego co można z zapartym tchem pochłonąć w jedną noc a tymczasem mamy kontent i w większości przeciętny i do bólu wtórny, a nawet jeśli się poświęci te 20-30 minut szukając czegoś wartościowego to często efekt jest taki sam albo i gorszy więc puszcza się byle jaki odmóżdzacz a najlepiej z Top10 dzisiaj/ tygodnia czyli dokładnie to co promują żeby było na szczycie listy i żeby odtrąbić sukces oglądalności, bo i tak w sumie tak mało nowości się dodaje, że nawet i ten wiedzmin nie jest takim złym wyborem w tym "zalewie" "wspaniałych" produkcji :) Ot i cała tajemnica sukcesów, ludzie może by i chcieli zjeść dobry obiad jak u mamy a mają tylko pasze dla świń w korycie dosypywaną co tydzień czy dwa a czymś brzuch trzeba zapchać :)