Jump to content

Featured Replies

Po dłuższej przerwie udało mi się wrócić do tematu nauki nowych rzeczy i poczyniłem krótką animację w Unrealu, w której jeszcze raz wykorzystałem wcześniej zrobionego Hot Wheelsa. Musze przyznać że po latach pracy z offline'owymi renderami, przesiadając się na real-time czułem się jakbym pierwszy raz w życiu widział słońce :D

Wrzucam kilka stilli a cała animacja tutaj (raczej z dźwiękiem polecam):
https://www.artstation.com/artwork/gR6Z98

https://www.youtube.com/watch?v=WmTYZR3KrWQ

hotWheels_sh001.jpg

hotWheels_sh004.jpg

hotWheels_sh005.jpg

hotWheels_sh006_01.jpg

hotWheels_sh006_02.jpg

• Replies 8
  • Views 450
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dzięki, cieszę się że się wam podoba, mam +5 do motywacji :) Cały montaż a więc i dźwięk robiłem w DaVinci. Ciężko mi było znaleźć sample, które by mi odpowiadały a jednocześnie zawierały wystarczają

• polka dot
    polka dot

haha znam to! widać efekty tego olśnienia - głębia, kadry, zakres waloru - wszystko siedzi pamiętam tego golfa, supe widzieć w zasłużonej scenerii!

• Haha, się uśmiałem z tej animacji. Świetna robota, wszystko wygląda brzmi naprawdę dobrze.

Posted Images

4 hours ago, Sok said:

czułem się jakbym pierwszy raz w życiu widział słońce :D

haha znam to! widać efekty tego olśnienia - głębia, kadry, zakres waloru - wszystko siedzi

pamiętam tego golfa, supe widzieć w zasłużonej scenerii!

Haha, się uśmiałem z tej animacji.

Świetna robota, wszystko wygląda brzmi naprawdę dobrze.

Świetnie to wygląda.

Nie poznałabym że to realtime.

Edited by Ania

• Author

Dzięki, cieszę się że się wam podoba, mam +5 do motywacji :)

Cały montaż a więc i dźwięk robiłem w DaVinci. Ciężko mi było znaleźć sample, które by mi odpowiadały a jednocześnie zawierały wystarczająco dużo zróżnicowanych odgłosów silnika więc było trochę cięcia, nakładania i mieszania jednej ścieżki + dokładanie akcentów (lampy, sypiący się silnik). Sumarycznie najpierw złożyłem sobie tylko kluczowe momenty ścieżki dźwiękowej, wrzuciłem to do Unreala żeby pod to animować i trzymać docelowy timing, a na końcu wyplułem samo video i wróciłem do DaVinci żeby zrobić finalny montaż.

Edited by Sok

15 minut temu, Sok napisał(a):

Dzięki, cieszę się że się wam podoba, mam +5 do motywacji :)

Cały montaż a więc i dźwięk robiłem w DaVinci. Ciężko mi było znaleźć sample, które by mi odpowiadały a jednocześnie zawierały wystarczająco dużo zróżnicowanych odgłosów silnika więc było trochę cięcia, nakładania i mieszania jednej ścieżki + dokładanie akcentów (lampy, sypiący się silnik). Sumarycznie najpierw złożyłem sobie tylko kluczowe momenty ścieżki dźwiękowej, wrzuciłem to do Unrela żeby pod to animować i trzymać docelowy timing, a na końcu wyplułem samo video i wróciłem do DaVinci żeby zrobić finalny montaż.

Animacja zajebista! Sam ostatnio cos tam dzialam rowniez w unrealu , bo chce zrobic swoj wlasny showreel z Corvetta np, ale tutaj widze poziom zdecydowanie wyzeeej niz moj biedny showreel :D Mozesz podzielic sie np. tym czy assety otoczenia z Faba, quixel megascans czy sam robiles? Jestem ciekawy calego procesu powstawania tej animacji no bo... po prostu robi wrazenie! Pozdrawiam