Jump to content

Julietta- kurs Chrisa Plusha: Trening modelowania

Featured Replies

Cześć :) Zakupiłem ten kurs juz jakis czas temu i zacząłem zabawe z nim jakis czas temu wlasnie. Będę dalej kontynuowal i wrzucal progresy. Na ten moment baze mam, mam tez trochę powycinane na shrinkwrapie.

[img]img%5D

[img]img%5D

[img]img%5D

[img]img%5D

[img]img%5D

[img]img%5D

[img]img%5D

[img]img%5D

• Replies 32
  • Views 753
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Author
57 minut temu, polka dot napisał(a):

ale bryka. będę zaglądał,

powodzenia!

Dzięki! Co do tego kursu, to jest zajebiście dobry kurs i dla laika jak i dla bardziej doświadczonego. Polecam każdemu, bo ilość technik w kursie jest większa niż w innych typowych tutkach na YouTube np.

Ogólnie ten concept julietty nigdy nie powstał do Realu, ale mi się bardzo podoba, a tak wygląda już stworzony od podstaw :

https://imgur.com/a/zNHeLZD

https://imgur.com/a/ZVzxSLc

• Author

[img]img%5D

[img]img%5D

Wracam do Julietty- cel: wycinac dalej częscie auta, zachowujac odpowiedni bevel, shrinkwrap,grubosc blachy i pamietajac o inset :) 2. Pózniej bedzie czas na inne detale

Wygląda bardzo ładnie i gładko

Jakbym miał się czegoś czepić to siateczka w kilku miejscach jest trochę zagmatwana a chyba nie byłoby tak ciężko ją bardziej wyprostować i zrobić lepszy flow tam, np tu, szczególnie na bocznej szybie to powinien być banał. Na podstawie widoku modelu to w sumie nie wydaje się potrzebne ale fajniej by było popatrzeć na ładniejszą siatkę :D

2026-02-05-11-47-11-Digseum.png

• Author
3 godziny temu, maciek.m napisał(a):

wygląda dobrze, widać dobry tutorial ;)

Dzieki, staram sie :D

3 godziny temu, Destroyer napisał(a):

Wygląda bardzo ładnie i gładko

Jakbym miał się czegoś czepić to siateczka w kilku miejscach jest trochę zagmatwana a chyba nie byłoby tak ciężko ją bardziej wyprostować i zrobić lepszy flow tam, np tu, szczególnie na bocznej szybie to powinien być banał. Na podstawie widoku modelu to w sumie nie wydaje się potrzebne ale fajniej by było popatrzeć na ładniejszą siatkę :D

2026-02-05-11-47-11-Digseum.png

[img]img%5D

Boczna szyba dala sie latwo poprawic topologiczne , ale przednia tylko troche :D Ale mysle ze nie jest najgorzej, bo odbicia prezentuje sie dobrze :)

• Author

Update: Powoli częsci juz prawie wyciete wszystkie(Jesli chodzi o nadwozie)

[img]img%5D

[img]img%5D

PS. Jak naprawic ten psujacy sie shading od clippingu? W zaleznosci kiedy przyblizam albo oddalam to robia sie artefakty. ( Blender 3d oczywiscie)

Edited by Akierek

• Author

ufff, jeszcze jutro opona i czesci w oponie i najgorsze za mną, no moze oprocz reflektorow ktore teraz trzeba zrobic :)

[img]img%5D

• Author
5 godzin temu, polka dot napisał(a):

czad! dawaj z oponami

Bedzie, ale chyba jutro :) Teraz drukuje w 3d tę felge :D

• Author

[img]img%5D

[img]img%5D

Trzeba jeszcze papierem sciernym potraktowac te felge i bedzie nawet niezle jak na petg na ender 3v3( tak wiem, ta drukarka szalu nie robi, ale dla zabawy idealna)

Jedyny samochód jaki kiedyś robiłem to trabant i wyszedł mi średnio, więc klaszczę uszami za trzymanie poziomu modelowania. Oby tak dalej!

xD

• Author
2 godziny temu, blazejbobek napisał(a):

Damn, ale nabierzesz skillsów przy tym tutku :) Fajnie się na to patrzy :)

No powiem szczerze że ten kurs to złoto- to w jakiś sposób Chris szuka rozwiazan i przywiązuje uwagę do detali , i to dosłownie tych najmniejszych. Warto sobie tylko wyobrazić że jemu przeszkadzał lekko słaby shading na śrubce od huba i wyrównał ten shading mimo że na renderze za cholerę tego by nie było widać 😉

2 godziny temu, pecet napisał(a):

Zdecydowanie widać postęp :)

No bo to Ty poleciłes mi ten kurs więc to też twoja zasługa 😉

• Author
20 godzin temu, Zdzichu napisał(a):

Jedyny samochód jaki kiedyś robiłem to trabant i wyszedł mi średnio, więc klaszczę uszami za trzymanie poziomu modelowania. Oby tak dalej!

xD

W sumie ja też kiedyś robiłem trabanta w garażu i też mi średnio wyszedł, chociaż trzeba zaznaczyć że to był chyba jeden z lepszych moich modeli aut na początku mojej kariery modelarza, ale to było w tamtej dekadzie XXI wieku 😂😂

• Author

Tarcza hamulcowa zrobiona. Jeszcze zacisk hamulcowy i wentyle i .... z tego co widze nawet częśc zawieszenia jest w planie kursu... :)

[img]img%5D

• Author

[img]img%5D

[img]img%5D

Popoludniu przysiade do skonczenia tego koła,a potem zacznę nadwozie bardziej wycinac typu: boostery z tylu, klamki,wloty na drzwiach, na dachu itd oraz lusterka i reflektory. No i musze pamietac o tym aby uzupelnic otwarte nadkola , bo o ile z przodu juz jest zamkniete tak tylne nadkola wymagaja zamkniecia