Napisano 30 Grudzień 200420 l Dawo mnie tu nie bylo trzeba by cos wreszcie zrobic :) Nad tym pracuje od 3 dni renderek z nogami to beta testy i czekam na C&C
Napisano 30 Grudzień 200420 l mmm organiczne :D ale on ma głupi wyraz twarzy (tzn że mi się podoba) jak dla mnie wszystko jest ok do renderu troll6.jpg, nogi już psują IMHO model może lepiej to będzie wyglądać już z rekoma ? Super, że go w końcu pokazałeś :) tak trzymaj, pracuj dalej
Napisano 30 Grudzień 200420 l Chudziaczek taki;> Wypchnij mu klate i brzuch do przodu. Ten obwisły biust też mi jakos nie leży. Nienautralnie wyglada. PS: Dobrze mi sie wydaje, ze wzorowany na potworku z LOTR by Peter J. ? ;>
Napisano 2 Styczeń 200520 l Autor dzieki za odpowiedzi narazie sprubuje wymodelowac calego trola (teraz szkola znowu bedzie malo czasu ale mam zamiar go skonczyc) a pozniej przeanalizuje wasze sugestie i zaczne poprawki ale i tak nadal oczekuje na duzo krytycznych uwag w koncu to wip :P ok oto malutki progress jak widac wywalilem nogi ktore zaczne od nowa i zabralem sie za rece pozdr szymeq
Napisano 2 Styczeń 200520 l Łapy fajnie zaczęte, ale coś z tą klatką piersiową mi nie podchodzi... Pewnie masz pełno konceptów ale porównaj cycki ;] U twojego trolla sa imo troche za wąskie
Napisano 2 Styczeń 200520 l faktycznie, biedne cycuszki :) w koncu nie wiem, czy on jest gruby czy nie? [cyce na to wskazuja, ale rece juz malo tluszczowe :P]
Napisano 2 Styczeń 200520 l Lord of the Ring rządzi (mój W.I.P Gondor) ale cycki mu wiszą. A może masz właczony gravity force ;P
Napisano 2 Styczeń 200520 l no no...nie jest zle :) polecam do teksturki i displacement'u polecam Zbrush'a lub Deep Paint 3D Sczerze musze przyznac ze "zakokachlem sie" w tej kreaturze od pierwszego wejrzenia, takze trzmam kciuki za powodzenie tego W.I.P.'a a tu taki link jakbys potrzebowal pomocy :) http://206.145.80.239/zbc/showthread.php?t=021075 (warto zajrzec)
Napisano 2 Styczeń 200520 l O ty normalnie, w mordę ale mnie powalił ten trol podany w linku. Słów brak chyba czas się zabrać za Z-brush`a. Tylko najpierw uzbieram 489$.
Napisano 3 Styczeń 200520 l Autor wiem wiem widzialem ale dzieki Dr0ck, mam zamiar uzyc zbrusha ale mam problem przy exporcie modelu do obj bo sie kaszani unw na takie kwadraty sie zmienia wiesz moze co jest nie tak? PS: moglbys zagadac na gadulcu to moze wytlumacze oco mi chodzi
Napisano 3 Styczeń 200520 l dobrze ze wywaliles nogi, bo zgubiles gdzies dosc wazny miesien- rectus femoris.
Napisano 3 Styczeń 200520 l Autor kolejny update (malutki) poprawilem (niewiem czy dobrze bo cos mi nie pasuje) cycki:P zaczalem troche dalej raczki ale narazie ich nie bede pokazywal bo sa dopiero co zaczete i niema miesni zaznaczonych ... ok czekam na c&c dotyczace piersi
Napisano 3 Styczeń 200520 l cycki, coś nie tak :/ są takie zwisające a może lepiej by wyglądało z pewłniejszymi ? zobacz na refkach EDIT: jakie kosmate myśli ? :P
Napisano 3 Styczeń 200520 l Modowi chyba coś po głowie kosmate myśli chodzą. Chce robić na widok cycków trola O. ;)
Napisano 3 Styczeń 200520 l Facjata powinna byc wychylona bardziej do przodu, cala twarz ma zreszta w orginale troszke inny ksztalt. To takie dwie rzeczy ktore rzucily mi sie w oczy, reszta jest podobna:). Pozdrawiam:)
Napisano 3 Styczeń 200520 l no coz Szymeq nie moge cie narazie wspomoc technicznie bo jeszce sam tego nie robilem (czyli nie eksportowalem obj z max'a do Zbrush'a)... co do piersi i twarzy to popieram przedmowcow...przyda im sie lekka operacja plastyczna ;) EDIT: ta operacje to modelowi a nie przedmowcom ;D Pozdrowienia...
Napisano 9 Styczeń 200520 l Autor oki takie "beta" nogi wymodelowalem (wolno idzie [szkola:/] ale pre do przodu) mam jeszcze pomysl na inne ale narazie te ocencie
Napisano 9 Styczeń 200520 l No nie wiem ... Wypas z pierszego rzutu oka ... ale ja lubie duze np. klate poszerzyc ... chodz to troche mogło by cos zrypac ... Dziwne ma pachy tak jakos mi sie wydaje ?? ... wiecej fałdów by dało mu efekt przy brzuchu i udach .. i pod kolanami ... Nie rób z niego kulturysty na łapach ... dodaj jakies blizny po walce ... albo blizny na kolanach jezeli to trol jaskiniowy ... stopy powinien miec bardzi zdeformowane .. przypominające stopy ... Latarnik dał ci dobry obrazek jako model ...
Napisano 9 Styczeń 200520 l jak narazie nogi sa fuj. Tors nie taki zly ale rozstaw mu szerzej cycki i wypchnij brzucho. Zobacz jak jest na tej figurze. http://pagiserver.cz/store/ender/Cave%20troll%202.jpg
Napisano 9 Styczeń 200520 l oj to nawet beta nie jest, wygladaja jak u slonia, fuj :P. Cocojambo i ktos tam wczesniej dali Ci super referki, po prostu zrob tak jak to wyglada na nich.
Napisano 9 Styczeń 200520 l nie chcialbym sie wtracac, ale moze niektorzy chcieliby zrobic po swojemu? :P... ja trzymam kciuki i mysle, ze wlozysz w to troche siebie ;)
Napisano 18 Marzec 200519 l Autor ok wreszcie mialem troche czasu na zrobienie czegos z tym trolkiem :) tutaj ajk widac jeszcze wczesna faza rak (wiem ze palce do poprawy ale wszystkie propozycje (referencje ajkis raczek fantasy tez) mile widziane:) )
Napisano 18 Marzec 200519 l Moze zrob mu zwykle "ludzkie" lapki tylko "troszeczke" przerosniete:) Te faldy pod cyckami sa chyba przesadzone. Po za tym to calkiem przyjemny modelik.
Napisano 19 Marzec 200519 l Autor ok dalem mu 5 palcy (narazie nie zwracajcie uwagi na proporcje dloni do wielkosci palcy to bedzie poprawione) chce wiedziec ktora wersja lepsza pozdr
Napisano 3 Kwiecień 200519 l Autor ok mam propozycje nog pierwszy render to normalne beta nogi nastepne to zabawa maxowym sculptem co sadzicie?
Napisano 3 Kwiecień 200519 l sadze ze z takimi nogami wyglada jak napakowana sowa :] nie podobaja mi sie...
Napisano 27 Wrzesień 200519 l Autor no po dlugiej nie obecnosci ostatnio odkopalem model ale stwierdzilem ze mi sie nie podoba to zaczalem od nowa tutaj concept nowego cave trolla : base mesh pod detal w ZB wiec niedlugo byc moze update:) (to jest postac bardzo lowpoly wiec nie wypominajcie ze za malo detali:) ) pozdr
Napisano 27 Wrzesień 200519 l odejście od LOTRowego trolla nie wyszło IHMO na zdrowie tej pracy. Rozstaw nóg od razu się rzuca w oczy, miednica stanowczo za szeroka, palce krzywe, barki tak bardzo odcinają głowę od ramion, że czuje się jakby były zupełnie oddzielną częścią :/ Podobnie z rogami na głowie. Myślę, że powinieneś wrócić do poprzedniego trolla.
Napisano 28 Wrzesień 200519 l Autor jak skoncze tego, bo przy okazji ucze sie Zbrusha, to sprobuje wrocic do starego modelu;) jak narazie taki maly preview
Napisano 28 Wrzesień 200519 l nie lubie zbrush'a ale model pozytywnie, cokolwiek to jest:| ps. nie lubie TLOTR popraw palce u reki
Napisano 29 Wrzesień 200519 l oczy za szeroko ale może być fajnie jak dostanie zbrushem po garbie ;) lol ale rym :]
Napisano 29 Wrzesień 200519 l ładnie to wygląda, maczuga pasowałaby taka krótka i gruba, zwężająca się ku dołowi. pozdr
Napisano 29 Wrzesień 200519 l wszystko ok...ale jednak nie wiem czemu ale mnie ten nos razi bo sprawia wrazenie doklejonego:/ i troche z innej bajki(jak nos czarownicy).modelik jest super:)no moze tylko te nogi za szeroko,i chyba przydalyby sie stworkowi ciut masywniejsze uda:)powodzenia:D
Napisano 29 Wrzesień 200519 l Autor hehhe z Zbrushem da sie wszystko zrobic dzieki chlopaki za komenty :D dzisiaj delikatnie sie pobawilem modelikiem postaram sie go bardziej wykonczyc w weekend jak narazie C&C mile widziane:D
Napisano 1 Październik 200519 l Naprawde fajny model. Jedyne do czego mółbym się przyczepić to rogi, nie o to chodzi że są złe, ale mogły by byś lepsze jakby spróbować je inaczej zawinąć
Napisano 2 Październik 200519 l chciałbym zobaczyć jak spogląda w górę i przebija sobie plecy rogami. nos wyszedł wiedźmowy trochę nie bardzo się komponuje z resztą.
Napisano 2 Październik 200519 l Trochę chudziutki, więcej mięśni, i większy brzuch, i może zdejmnij mu ten celulitis po bokach :), ja jeszcze bym mu nos skrócił i dodał wystające kły to robi wrażenie groźnego, bo z tym nosem mi przypomina babę jagę :)
Napisano 2 Październik 200519 l Autor hehe nie bedzie sie patrzyl w gore:) zobaczymy co da sie dzisiaj zrobic bo narazie jestem w trakcie reinstalki systemu wieczorkiem dam update:)
Napisano 17 Październik 200519 l Autor ok troche mnie nie bylo ale musialem sie zjednac ze szkola (niemoglem wpasc w rytm nauki na Mature:P ) ale mysle ze bedzie lepiej tutaj daje kolege dla trolla:) w przyszlosci jakos sie go posadzi na nowym rumaku:P