Szymeq Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 Dawo mnie tu nie bylo trzeba by cos wreszcie zrobic :) Nad tym pracuje od 3 dni renderek z nogami to beta testy i czekam na C&C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 mmm organiczne :D ale on ma głupi wyraz twarzy (tzn że mi się podoba) jak dla mnie wszystko jest ok do renderu troll6.jpg, nogi już psują IMHO model może lepiej to będzie wyglądać już z rekoma ? Super, że go w końcu pokazałeś :) tak trzymaj, pracuj dalej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 Chudziaczek taki;> Wypchnij mu klate i brzuch do przodu. Ten obwisły biust też mi jakos nie leży. Nienautralnie wyglada. PS: Dobrze mi sie wydaje, ze wzorowany na potworku z LOTR by Peter J. ? ;> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 szersze biodra moze by pomogly.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 30 Grudzień 2004 Share Napisano 30 Grudzień 2004 taki obwisły troszkę :) twarz odstaje i to nie tylko w przenośni ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 2 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 2 Styczeń 2005 dzieki za odpowiedzi narazie sprubuje wymodelowac calego trola (teraz szkola znowu bedzie malo czasu ale mam zamiar go skonczyc) a pozniej przeanalizuje wasze sugestie i zaczne poprawki ale i tak nadal oczekuje na duzo krytycznych uwag w koncu to wip :P ok oto malutki progress jak widac wywalilem nogi ktore zaczne od nowa i zabralem sie za rece pozdr szymeq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
latarnik Napisano 2 Styczeń 2005 Share Napisano 2 Styczeń 2005 Łapy fajnie zaczęte, ale coś z tą klatką piersiową mi nie podchodzi... Pewnie masz pełno konceptów ale porównaj cycki ;] U twojego trolla sa imo troche za wąskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 2 Styczeń 2005 Share Napisano 2 Styczeń 2005 faktycznie, biedne cycuszki :) w koncu nie wiem, czy on jest gruby czy nie? [cyce na to wskazuja, ale rece juz malo tluszczowe :P] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 2 Styczeń 2005 Share Napisano 2 Styczeń 2005 Lord of the Ring rządzi (mój W.I.P Gondor) ale cycki mu wiszą. A może masz właczony gravity force ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr0cK Napisano 2 Styczeń 2005 Share Napisano 2 Styczeń 2005 no no...nie jest zle :) polecam do teksturki i displacement'u polecam Zbrush'a lub Deep Paint 3D Sczerze musze przyznac ze "zakokachlem sie" w tej kreaturze od pierwszego wejrzenia, takze trzmam kciuki za powodzenie tego W.I.P.'a a tu taki link jakbys potrzebowal pomocy :) http://206.145.80.239/zbc/showthread.php?t=021075 (warto zajrzec) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 2 Styczeń 2005 Share Napisano 2 Styczeń 2005 O ty normalnie, w mordę ale mnie powalił ten trol podany w linku. Słów brak chyba czas się zabrać za Z-brush`a. Tylko najpierw uzbieram 489$. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2005 wiem wiem widzialem ale dzieki Dr0ck, mam zamiar uzyc zbrusha ale mam problem przy exporcie modelu do obj bo sie kaszani unw na takie kwadraty sie zmienia wiesz moze co jest nie tak? PS: moglbys zagadac na gadulcu to moze wytlumacze oco mi chodzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
h4sh Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 dobrze ze wywaliles nogi, bo zgubiles gdzies dosc wazny miesien- rectus femoris. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 3 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 3 Styczeń 2005 kolejny update (malutki) poprawilem (niewiem czy dobrze bo cos mi nie pasuje) cycki:P zaczalem troche dalej raczki ale narazie ich nie bede pokazywal bo sa dopiero co zaczete i niema miesni zaznaczonych ... ok czekam na c&c dotyczace piersi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 no no wypasik się szykuje! Masz już jakieś textury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 cycki, coś nie tak :/ są takie zwisające a może lepiej by wyglądało z pewłniejszymi ? zobacz na refkach EDIT: jakie kosmate myśli ? :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 Modowi chyba coś po głowie kosmate myśli chodzą. Chce robić na widok cycków trola O. ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 Facjata powinna byc wychylona bardziej do przodu, cala twarz ma zreszta w orginale troszke inny ksztalt. To takie dwie rzeczy ktore rzucily mi sie w oczy, reszta jest podobna:). Pozdrawiam:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dr0cK Napisano 3 Styczeń 2005 Share Napisano 3 Styczeń 2005 no coz Szymeq nie moge cie narazie wspomoc technicznie bo jeszce sam tego nie robilem (czyli nie eksportowalem obj z max'a do Zbrush'a)... co do piersi i twarzy to popieram przedmowcow...przyda im sie lekka operacja plastyczna ;) EDIT: ta operacje to modelowi a nie przedmowcom ;D Pozdrowienia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 9 Styczeń 2005 Autor Share Napisano 9 Styczeń 2005 oki takie "beta" nogi wymodelowalem (wolno idzie [szkola:/] ale pre do przodu) mam jeszcze pomysl na inne ale narazie te ocencie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SiD Napisano 9 Styczeń 2005 Share Napisano 9 Styczeń 2005 No nie wiem ... Wypas z pierszego rzutu oka ... ale ja lubie duze np. klate poszerzyc ... chodz to troche mogło by cos zrypac ... Dziwne ma pachy tak jakos mi sie wydaje ?? ... wiecej fałdów by dało mu efekt przy brzuchu i udach .. i pod kolanami ... Nie rób z niego kulturysty na łapach ... dodaj jakies blizny po walce ... albo blizny na kolanach jezeli to trol jaskiniowy ... stopy powinien miec bardzi zdeformowane .. przypominające stopy ... Latarnik dał ci dobry obrazek jako model ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 9 Styczeń 2005 Share Napisano 9 Styczeń 2005 jak narazie nogi sa fuj. Tors nie taki zly ale rozstaw mu szerzej cycki i wypchnij brzucho. Zobacz jak jest na tej figurze. http://pagiserver.cz/store/ender/Cave%20troll%202.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 9 Styczeń 2005 Share Napisano 9 Styczeń 2005 oj to nawet beta nie jest, wygladaja jak u slonia, fuj :P. Cocojambo i ktos tam wczesniej dali Ci super referki, po prostu zrob tak jak to wyglada na nich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 9 Styczeń 2005 Share Napisano 9 Styczeń 2005 nie chcialbym sie wtracac, ale moze niektorzy chcieliby zrobic po swojemu? :P... ja trzymam kciuki i mysle, ze wlozysz w to troche siebie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 18 Marzec 2005 Autor Share Napisano 18 Marzec 2005 ok wreszcie mialem troche czasu na zrobienie czegos z tym trolkiem :) tutaj ajk widac jeszcze wczesna faza rak (wiem ze palce do poprawy ale wszystkie propozycje (referencje ajkis raczek fantasy tez) mile widziane:) ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 18 Marzec 2005 Share Napisano 18 Marzec 2005 Moze zrob mu zwykle "ludzkie" lapki tylko "troszeczke" przerosniete:) Te faldy pod cyckami sa chyba przesadzone. Po za tym to calkiem przyjemny modelik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 19 Marzec 2005 Autor Share Napisano 19 Marzec 2005 ok dalem mu 5 palcy (narazie nie zwracajcie uwagi na proporcje dloni do wielkosci palcy to bedzie poprawione) chce wiedziec ktora wersja lepsza pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 19 Marzec 2005 Share Napisano 19 Marzec 2005 Pomijajac proporcje to piecio palczasta dlon wyglada lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 3 Kwiecień 2005 Autor Share Napisano 3 Kwiecień 2005 ok mam propozycje nog pierwszy render to normalne beta nogi nastepne to zabawa maxowym sculptem co sadzicie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 3 Kwiecień 2005 Share Napisano 3 Kwiecień 2005 sadze ze z takimi nogami wyglada jak napakowana sowa :] nie podobaja mi sie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 27 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 27 Wrzesień 2005 no po dlugiej nie obecnosci ostatnio odkopalem model ale stwierdzilem ze mi sie nie podoba to zaczalem od nowa tutaj concept nowego cave trolla : base mesh pod detal w ZB wiec niedlugo byc moze update:) (to jest postac bardzo lowpoly wiec nie wypominajcie ze za malo detali:) ) pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 odejście od LOTRowego trolla nie wyszło IHMO na zdrowie tej pracy. Rozstaw nóg od razu się rzuca w oczy, miednica stanowczo za szeroka, palce krzywe, barki tak bardzo odcinają głowę od ramion, że czuje się jakby były zupełnie oddzielną częścią :/ Podobnie z rogami na głowie. Myślę, że powinieneś wrócić do poprzedniego trolla. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Filip_87 Napisano 27 Wrzesień 2005 Share Napisano 27 Wrzesień 2005 Ten typ chyba sprinteremnie będzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 28 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 28 Wrzesień 2005 jak skoncze tego, bo przy okazji ucze sie Zbrusha, to sprobuje wrocic do starego modelu;) jak narazie taki maly preview Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 28 Wrzesień 2005 Share Napisano 28 Wrzesień 2005 nie lubie zbrush'a ale model pozytywnie, cokolwiek to jest:| ps. nie lubie TLOTR popraw palce u reki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 oczy za szeroko ale może być fajnie jak dostanie zbrushem po garbie ;) lol ale rym :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeus Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Paskudny stwór. Jakaś maczuga by mu się przydala da lapy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 ładnie to wygląda, maczuga pasowałaby taka krótka i gruba, zwężająca się ku dołowi. pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 wszystko ok...ale jednak nie wiem czemu ale mnie ten nos razi bo sprawia wrazenie doklejonego:/ i troche z innej bajki(jak nos czarownicy).modelik jest super:)no moze tylko te nogi za szeroko,i chyba przydalyby sie stworkowi ciut masywniejsze uda:)powodzenia:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 29 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2005 hehhe z Zbrushem da sie wszystko zrobic dzieki chlopaki za komenty :D dzisiaj delikatnie sie pobawilem modelikiem postaram sie go bardziej wykonczyc w weekend jak narazie C&C mile widziane:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kefas Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Naprawde fajny model. Jedyne do czego mółbym się przyczepić to rogi, nie o to chodzi że są złe, ale mogły by byś lepsze jakby spróbować je inaczej zawinąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bacry Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 chciałbym zobaczyć jak spogląda w górę i przebija sobie plecy rogami. nos wyszedł wiedźmowy trochę nie bardzo się komponuje z resztą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kruger Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 Trochę chudziutki, więcej mięśni, i większy brzuch, i może zdejmnij mu ten celulitis po bokach :), ja jeszcze bym mu nos skrócił i dodał wystające kły to robi wrażenie groźnego, bo z tym nosem mi przypomina babę jagę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 2 Październik 2005 Autor Share Napisano 2 Październik 2005 hehe nie bedzie sie patrzyl w gore:) zobaczymy co da sie dzisiaj zrobic bo narazie jestem w trakcie reinstalki systemu wieczorkiem dam update:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymeq Napisano 17 Październik 2005 Autor Share Napisano 17 Październik 2005 ok troche mnie nie bylo ale musialem sie zjednac ze szkola (niemoglem wpasc w rytm nauki na Mature:P ) ale mysle ze bedzie lepiej tutaj daje kolege dla trolla:) w przyszlosci jakos sie go posadzi na nowym rumaku:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi