Napisano 8 Styczeń 200520 l Witam, tak wygląda to co chcę wymodelować... ...a tak to co już zrobiłem :) nie jest tego zbyt dużo ale wiem, że jakbym nie założył WIPa to zaraz by mi się znudziło i zacząłbym robić coś innego a tak jest nadzieja, że go skończę ;) pozdrawiam
Napisano 8 Styczeń 200520 l No Loozack dużo pracy przed toba, ciekawy model wybrałes, życzę powodzenia i działaj dalej czekam na nastepne posty
Napisano 8 Styczeń 200520 l taki fajny samochodzik wsam raz na igesy aty te amerykanskie badziewie robisz w poly :( no coz ale powodzenia. ps. gdyby to bylo przynajmniej w XSIju :D
Napisano 8 Styczeń 200520 l ehh jak zwylke dodając 2005 coś popsuli ;/ modeluj modeluj zobaczymy co z tego wyjdzie ;)
Napisano 8 Styczeń 200520 l A to psikus. Na razie ładnie, ale nie oszukujmy sie - jeszcze nie miales okazji czegos zepsuc, hehe;> Czekam na wiecej:)
Napisano 8 Styczeń 200520 l hehe jak zwykle widząc prace loozacka wszyscy słodzą jak się da :] ale nie ja albo dałeś fotki innego modelu niż modelujesz albo totalnie skopałeś listwe pod drzwiami i jej okolice przypatrz się lepiej fotkom
Napisano 8 Styczeń 200520 l no mi sie tez wydaje ze cos nie tak z ta listwa, tego dolnego rowka chyba nie ma, cala ta dolna czesc pod listwa jest wtloczona glebiej, przynajmniej nie widac go na zdjeciach ktore dales, pozdro
Napisano 8 Styczeń 200520 l javor masz racj hihi po pwiekszeniu zdjecia widac dokladnie ze jest to calkowicie inaczej skonstruowane :) do poprawy :D. wogole chyba profil drzwi jest so bani...
Napisano 8 Styczeń 200520 l Autor Bzyku, na XSI jeszcze przyjdzie czas :> Kozioo, aaahahahah... aahah.. ha :P Pionier, czujesz ten bauns ? ;P Raffaello, Sikham, Chveti, Predator, Draakul, DraB, (uff) dzięki :D Javor, no ty jeden się tu na coś przydajesz ;) trochę przesadziłem z tym wcięciem ale nikt mi nie powie, że go tam nie ma :> jutro to naprawię bo po "American Beauty" już mi się nie chce dłubać przy nim, dzięki za komentarze :) pozdrawiam
Napisano 9 Styczeń 200520 l no ok, z tym ze tego wglebienia nie ma przesadzilem, ale sam musisz przyznac, ze u ciebie wyglada calkowicie inaczej, pozdrawiam
Napisano 9 Styczeń 200520 l samochod jak to terenowka nie jest zbyt pozaokraglany, z wyjatkiem przednich swiatel sic! brzydactwo, wogole nie pasuja.. mysle ze bedzie sie przyjemnie robilo, jesli chodzi o model to narazie malo zeby cos konkretnego powiedziec, wciecie do poprawy, ta gorna linia ktora przebiega nad klamkami tez jakby zbyt ostra powodzenia i pozdro
Napisano 9 Styczeń 200520 l powiem jak bedzie wiecej ;) chociaz boczek niczego sobie ale auto wybrales naprawde brzydkie :P pozdro
Napisano 9 Styczeń 200520 l Autor sorki za brak update'ów dzisiaj, ale to co zrobiłem musiałem wywalić, ehh... tak to jest jak się nie ma blueprintów :( pozdrawiam
Napisano 9 Styczeń 200520 l a jaki problem a tymbardziej majac takiego klocka najwazniejsze to miec wmiare dobrej rozdzialki zdjecia no oczywiscie wymiary troche w wypadku poly bazierów a najlepiej tableta i sobie wszystko naszkicowac takimi a potem to juz idzie choc wiadomo mozna sie gdzies walnac na wymiarowaniu na czasami oko bo jednak zdjecia z perspektywą trzeba traktowac z dosc duzym dystansem
Napisano 9 Styczeń 200520 l i zapomniales dodac ze najlepiej zeby wszystkie zdjecia byly z jednego zrodla, te na ktorych sie wzorojesz, roznice perspektywy moga byc mylace.. przydaja sie filmiki ;]
Napisano 9 Styczeń 200520 l Autor ujęcia niby są z jednego źródła, ale naprzykład widok od przodu ani trochę nie pokrywa się z widokiem z tyłu... jednak większym problemem jest brak widoku od góry, wiele rzeczy muszę robić na czuja... ale nie mogę wszystkiego zwalić na brak rzutów, chyba po prostu trochę wyszedłem z wprawy :) jutro od rana (hmm, 15? :D) jeszcze z tym powalcze, teraz mykam spać ;) pozdrawiam
Napisano 10 Styczeń 200520 l Czesc miszczu :) Jak zwykle niszowe autko sobie wybrales do modelowania :). WIPY w twoim wykonaniu zawsze cechowaly sie starannoscia i regularnymi updejtami wiec bede spogladal regularnie :). Z tego co teraz widac to faktycznie od pierwszej hondy zrobiles duzy postep :) Hejka ! PS Lykam ten bauns :)
Napisano 11 Styczeń 200520 l Autor Tomur, no siema :) aaaleeee jaaa maaaam teeempooooo... pozdrawiam P.S. sorki za taką częstotliwość update'ów, ale chyba już teraz będzie lepiej... chociaż wolę nie zapeszać ;)
Napisano 12 Styczeń 200520 l Autor hmm, bo ja wiem czy za ostro... a niech już se tak będzie ;) wcięcie na masce zrobię jutro bo już padam... trzymta się ;)
Napisano 13 Styczeń 200520 l no tak kola no ale nie chcialem zbytnio wybiegac w przyszlosc ;). no to dokoncze kola to bedą napewno bardzo ladne kola i opony tez bedą ladne dalej wnetrze jakies pseudo podwozie choc nie mowie wal by sie przydal uklady roznicowe itd. :D no i wnetrze
Napisano 13 Styczeń 200520 l no francja elegancja poki co wyglada bardzo ladnie :] uwielbiam zderzaki przednie i tylne terenowek :D maja piekne ksztalty fajnie sie je modeluje ;].
Napisano 13 Styczeń 200520 l Swietna robota, siatka piekna nie to co u mnie jak ja kiedys robilem samochod :). Hmm kiedy ja bede tak robil ??? Juz wiem nigdy ;)...
Napisano 13 Styczeń 200520 l Autor dzięki za komentarze :) Predator, taa, fajnie... Lukasz2244, już ty na pewno nie powinieneś narzekać na swoje umiejętności :P kolejna porcja bugów: teraz czeka mnie wymodelowanie lamp, ehh... pozdrawiam
Napisano 13 Styczeń 200520 l eeee tam brzdyko:P:P wszedzie widze jakies kanty zalamania....................ale wlasnie takie cos kreci i jeszcze jak nie ma bugow:D:D
Napisano 13 Styczeń 200520 l a ja tam widze swoje przezto mowielem ze caly urok przodu JGC gromadzi sie w tej atrapie i jak sie zle to zrobi to bedzie wygladac zle. ty masz co prawie jak ta blekitna linia a to musi byc talki sliczny luk ktury prawie do polowy od dolu jest pionowy ale gdzies w polowie zaczyna bardziej mocniej sie zalamywac dopiero jak przechodzi do poku to zaczyna sie prostowac coc tez nie dokonca a przynajmniej patrzac sie na zdjecia a dokladnie na odbica na nim
Napisano 13 Styczeń 200520 l Autor a no masz rację, będe musiał się z tym jeszcze pobawić, dzięki za uwagę :)
Napisano 17 Styczeń 200520 l Autor Chveti, trochę siatek dawałem wcześniej ale nie martw się, dam jeszcze jak będe miał co pokazać bardziej... a teraz moja nieudolna próba zrobienia lampek, niestety już ich raczej nie poprawię bo wiązałoby się to z przebudową zderzaka, maski, części karoserii i atrapy :| myślę jeszcze czy nie zastąpić ich teksturką no ale to się jeszcze zobaczy... pozdrawiam P.S. sorki za tak "częste" update'y :( P.S.2. mapka HDRI to dzieło Bzyka :)
Napisano 19 Styczeń 200520 l Autor troszke porobiłem... i siateczka... dach i przednia szyba są jeszcze "niedopieszczone", reszta czeka na wasze uwagi ;) pozdrawiam
Napisano 19 Styczeń 200520 l Yo... fajowa bryka. I mam pytanie od razu: jak zrobiłeś ten materiał na lampy?
Napisano 19 Styczeń 200520 l ladnie, ladnie jak zwykle zreszta...no ale bez podniety ;) poczekamy do etapu renderingu :D bo tam sie wszystko wyjasni...
Napisano 20 Styczeń 200520 l Autor thx, thx :) El Wieczór, to czysty Brazil Chrome, Kozioo, lampy są jednobryłowe oprócz tego poziomego "przedziałka", dam zbliżenie jutro, Pionier, nic mi nie mów :> pozdrawiam