kozioo Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 A Tribute To Metallica - Metallic Assault kilka baaardzooo fajnych wykonań klasykow metallici. Jeśli ktoś słyszał o zespole physical attraction i wie, gdzie można znaleźć ich piosenki to prosze o kontakt ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 [...] Steve Vai :> i czasem Iron Maiden na przemian z Metallica i Guns N'Roses :D[...] slodziutko :) miSZCZ gitary jest boski ;) reszta rowniez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 Ja oststnio ekperymentuje, z ostrego grania (Burzum, Immortal, Satyricon...) ide w strone spokojniejszych klimatow: Cinematic Orchestra, Tuatara, Jaga Jazzist, Mozdzer, N. P. Molvaer, Pink Freud, Skalpel, Tuatara, Amon Tobin.... no i oczywiscie ukochany Tool oraz dream Theatre Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chojraq Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 slodziutko :) miSZCZ gitary jest boski ;) reszta rowniez ... bardziej wole Joe Satrianiego ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 ... bardziej wole Joe Satrianiego ;) e tam ja wole Yngwie Malmsteen'a ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chojraq Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 uuuu nie znam ;) musze poznac ;) jakies album polecasz? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hatred Napisano 23 Luty 2005 Share Napisano 23 Luty 2005 a ja ostatnio na Jazz radio uslyszalem sobie jazzamor a teraz skolowalem albumek i non stop slucham Jazzamor - Way Back Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 24 Luty 2005 Share Napisano 24 Luty 2005 uuuu nie znam ;) musze poznac ;) jakies album polecasz? :) sciagaj wszystko ;) Eclipse , Alchemy ... wszystko polecam wymiata ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chojraq Napisano 24 Luty 2005 Share Napisano 24 Luty 2005 no to lece ;) zobaczyc czy cos na slsk jest ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woznkt Napisano 24 Luty 2005 Share Napisano 24 Luty 2005 Meshuggah prosze państwa, Meshuggah :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 Malmsteen: tydzien sluchania i wieje nuda ... ile razy mozna sluchac tych samych arpeggio ... Satriani jest mniej oczywisty, ale troszke wolniejszy od Yngwiego ... Meshuggah ... tak .. lubie takie polamance, moze dlaego, ze sam jestem na boku muzykiem (albo na boku grafikiem - sam nie wiem) ... To dodam do tego nurtu ... Cephalic Carnage ... Nyia ... Fredrik (ten ostatni to projekt solowy goscia z Meshuggah) Ja zaczynalem od jazzu ... skonczylem na metalu ... historia w wielkim skrocie: Weather Report >>> Chick Corea >>> Allan Holdsworth >>> Cynic >>> Death >>> Emperor ... Limbonic Art ... Dimmu Borgir ... Immolation ... Teraz slucham glownie black/death metalu ... Cenie sobie klimat i ambicje w muzyce ... czasem czegos spokojniejszego .. ale to jak pracuje na kompie (Clannad "Legend", Daargard, Arcana) ... W kwietniu do magazynu Thrash'em All dolaczona bedzie druga plyta mojego zespolu ... Vesania "God The Lux" ... black/death metal ... gram tam na klawiszach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 Ja słucham: -Metallica -Rammstein -Blink 182 -Seether -Evanesence -Good Charlotte -Greenday Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPK Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 no firefost aracnum jest za***iste ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 Dlaczego tak jest? W reklamach TV,gazetach,necie i innych głupotach najmodniejszy jest hip hop wszędzie szerokie portki i bluzy z kapturem a tu na forum mało kto słucha HH albo sie do tego nie przyznaje wszyscy Metal i inne ani słowa o hip hopie, dziwne, o co więc chodzi?! :) Czyżby wracały pikne czasy Punku i Metalu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 ehehe ja też słucham metal/black:D najczęsciej to Cradle of Filth:) a przy robotce to wiadomo utwory muzyków z teamu:) (ale to już nie metal tylko ambient/detroit/minimal) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPK Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 no offence Cof to ani metal ani tymbardziej black Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 PPK to ty chyba naprawde na muzyce sie nie znasz nie no nie moge ze śmiechu-słyszałeś choc jedną płyte ich? CoF - pierwotnie to był blackmetal, ale teraz już odeszli od pierwowzoru i to bardzo - co nie zmienia faktu że wciąż to metal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PPK Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 roflowac to tylko ja moge Black Metal to: MayheM, Emperor, Darkthrone, Burzum, Limbonic Art, Marduk, 1349 Carpathian Forest .... i tak dalej i tak dalej a nie banda gej** zwana Cofem słyszałeś choc jedną płyte ich? niestety slyszalem to conajwyzej pop-rock Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 26 Luty 2005 Share Napisano 26 Luty 2005 oh dżis, cof może metal, definicje są różne, ale z black to ma tyle wspólnego co Nightwish :> hmm PPK, zdaje mi się, że pojmujesz black metal dość wąsko ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 27 Luty 2005 Share Napisano 27 Luty 2005 heh, jeżeli tak będziemy potchodzić do tematu to black to najwyżej Celtic Frost, a nie norwescy pomalowani chłopcy podpalający kościoły swego czasu :P A ja dziś sobie słucham Moonlight ostatniego, bardzo fajny i ciekawy album Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Siegmar Napisano 28 Luty 2005 Share Napisano 28 Luty 2005 hehehe ... rozmawiamy o muzyce, a nie o chlopcach palacych koscioly ... dla mnie najwazniejsza jest muzyka i emocje jakie wyzwala ... ostatni moonlight jest spoko ... moja dziewczyna sie zasluchuje ... choc jako konsekwencja poprzednich dokonan dosc ... hehe ... niekonsekwentna PPK: fajno, ze znasz ... firefost aracnum :) ...'Firefrost Arcanum' ... zapodaj sobie 'God The Lux' w kwietniu ... oprocz tego, ze gram tam na klawiszach, robie jeszcze cala wkladke ... mamy tez solowke w moim utworze, ktora nagral nam Mauser z Vader ... fajna plytka wyszla ... polecam :D ... hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 2 Marzec 2005 Share Napisano 2 Marzec 2005 Muzyka z filmu K-PAX. Próbki na k-pax.com (skip intro). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 2 Marzec 2005 Share Napisano 2 Marzec 2005 Hym ostatnio slucham Satrianiego [Crush of Love etc ;)] i Dire Sraits ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 4 Marzec 2005 Share Napisano 4 Marzec 2005 Ulf Lohmann - Java Ulf Lohmann - Audrey Miasma - Light Storm Open Canvas - Nile = = = = Zapowiada się ciekawie: Heineken Music-Open'er w Gdyni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 5 Marzec 2005 Autor Share Napisano 5 Marzec 2005 Pierwsze zetknięcie z muzyką Bjork było niespecjalne. Nawet nie pamiętam jaki tytuł miał tamten album. Byłem na tyle zirytowany jej muzyką że po jakimś czasie płytka poleciała do kosza (Czego normalnie nigdy nie robię). Widać miałem zły dzień. Na szczęście dwa dni temu natrafiłem na album Homogenic i jestem zachwycony. Jeszcze się nie oswoiłem do końca z głosem Bjork (sytuacja identyczna co z wokalistą Radiohead.. trochę czasu minęło) ale muzyka pierwsza klasa... kocham taką elektronikę. Ciężko jest mi nawet podać ulubiony utwór.. Joga, Unravel (tutaj odpływam) , Bachelorette i 5 Years.. to są chyba moje na dzień dzisiejszy ulubione kawałki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 hmm mnie też ostatnio Bjork zafascynowała. Najlepsze jest bezsprzecznie Hunter i Human Behavior, podoba mi się także bardzo Joga, Army of Me, Hidden Place, Big Time Sensuality i kilka innych których nazw nie pamiętam. W sumie to mocno mnie zdziwiła moja fascynacja jej muzyką, ponieważ na ogół słucham czegoś diametralnie innego... ale cóż, przy niczym jeszcze mi się tak dobrze nie modelowało jak przy śpiewającej pani z Islandii ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 dj krush, alias, dj shadow, rjd2, skalpel polecam. tAAAkie ziąąmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 Muza 60, 70 , 80 (pop) , poczatki 90 (rap, funky, soul, jazz), spundtrack z GTA:SAn andreas, muzyka typu thomas newman (szesc stop pod ziemią, american beauty), chemical brothers, reggae,prodigy, iron maiden, chyba wszytko mi sie podoba prócz disco polo i cygańskich itp. ...ale najbardziej muza 80, melodyjki przygnębiając, filmowa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matti Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 dla mnie ostatnio rzadzi Harry Gregson-Williams. w szczgolnosci polecam muzyke z serii metal gear solid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enzo Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 Ogólnie Techno - ale w dobrym wykonaniu:) ale przy komputerze gdy pracuje - to lata 60,80 dance z lat 90 - i reggae - BobMarley...:) UB40...itd. :) Rock odpada - metal już nie wspomne... - uszy mi skręca - nie mogę się przy tym skupić... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 5 Marzec 2005 Share Napisano 5 Marzec 2005 Batou, Salvator ->panowie co się dzieje ? Ja również niedawno się zderzyłem z Bjork i katuję ją od paru dni NON STOP. Rewelacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darkelf Napisano 6 Marzec 2005 Share Napisano 6 Marzec 2005 kazdy chce byc taki jak drug ;). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 6 Marzec 2005 Share Napisano 6 Marzec 2005 Bjork 'dużo dobra' jest... Moje ulubione są Play Dead, Bachelorette, Isobel, Possibly Maybe i Hunter. Resztę też lubię :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
olej Napisano 6 Marzec 2005 Share Napisano 6 Marzec 2005 darkelf a slyszales Crush`a "Ki Oki" (z japonskim trebaczem Toshinori Kondo) jesli nie to polecam, jesli tak to ziom z Ciebie;) A co do Bjork to repect dla tej pani, chociaz ostatnia plyta do mnie nie trafia. Jakie teledyski najbardziej lubicie, jesli chodzi o mnie pierwsza trojka to: Tool "Parabola" BB "Sabotage" Zf Skurcz "Karate pumo":) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 6 Marzec 2005 Share Napisano 6 Marzec 2005 bosz Leru, ciebie też złapała w sidła? może założymy fanklub? :D darkelf, faktycznie, drug miał kiedyś avatarek z bjork, ale wtedy jakoś mi się nie podobała :> edit: empeck, podobny gust widzę, aż chce się powiedzieć "jak zwykle" :p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 6 Marzec 2005 Share Napisano 6 Marzec 2005 Salvator -> no i nie chce puścić wredna ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 6 Marzec 2005 Autor Share Napisano 6 Marzec 2005 Salvator : Drug bardzo lubi panią Bjork (jej twórczość). To chyba żadna tajemnica. Baju : mój ulubiony teledysk... będę monotematyczny i wymienię Barrel of a Gun Depeche mode. Za wykonanie, klimat i "świecące" wdzianko. Kilka screenów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 Salvator : Drug bardzo lubi panią Bjork (jej twórczość). To chyba żadna tajemnica. a kto twierdzi inaczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Batou Napisano 7 Marzec 2005 Autor Share Napisano 7 Marzec 2005 ... nikt ;) nieporozumienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstract Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 trance ,trance i jeszcze raz trance, ostatnio house i muzyka klubowa. ostatnie nagranie, ktore katuje to Vanguarde--Gimme! Gimme! Gimme! niezly clubbing z fajnym basem oraz albumy DJ networx ,tunnel trace force, tunnel goes ibiza, trancemaster 4000 oraz dream dance, a w chilloutcie zapuszczam sobie Kontor DVD imprezy z Majorki, to szczegulnie polecam colsc to jeden wielki teledysk z rewelacyjnymi lalkami, dobre na melanze hahaha. NO BASS NO FUN!!!!! pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucas Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 Nie wniosę nic nowego ale Bjork rzeczywiście jest genialna :). Moje ulubione kawałki to Bachelorette, Pagan Poetry, Immature, Joga i Hunter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 edit: empeck, podobny gust widzę, aż chce się powiedzieć "jak zwykle" :p :D No widzisz, coś w tym jest hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 Rave ktoś słuchał kiedyś..? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MareG Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 To ciekawe zjawisko - jak słuchałem wszelkich powykręcanych Transów / Goa / Psychodelii w wykonaniu izraelskich, angielskich i francuskich "dziwaków" przez prawie 8 lat, to nikt normalnie nie miał pojęcia o takiej muzyce, poza tym w sklepach prócz genialnego Transelected by DJ Sesis (absolutnej kwintesencji tego brzmienia) nic nie było i chyba do dziś wiele się nie zmieniło! Ale to fajnie - miło przeczytać, że ludzie jednak interesują się taką "dziwną" muzyką:) Chociaż podsumowując sytuację na podstawie wieloletnich obserwacji stwierdzam, iż w światku grafików dominuje jednak Rock i Metal, natomiast wśród architektów / projektantów zwykle Jazz, Blues i pochodne gatunki. To tak po prostu chciałem sie wypowiedzieć:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GurzyN84 Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 Ja polecam nową płyte HempGru pt.Klucz bardzo przyjemna nawet jak ktos nie lubi rapu pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 7 Marzec 2005 Share Napisano 7 Marzec 2005 ja ostatnio wrocilem do Red Hot Chilli Peppers i kawalka "Dosed" i takze innych starszych z One Hot Minute a Dosed to chyba jeden z niewielu kawalkow ktore mi sie podobaja z nowej plyty ... no i oczywiscie Scar Tissue ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
greg_jg Napisano 8 Marzec 2005 Share Napisano 8 Marzec 2005 Leftfield - El Cid Pete Namlok - Master of the Sky O. Lieb Constellation - Dimension X Dj Food - The Sky at Night Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abstract Napisano 8 Marzec 2005 Share Napisano 8 Marzec 2005 ja to sie w trance chyba urodzilem, slucham tego no stop jak sie szykuje do pracy ,w pracy i po powrocie nic bardziej nie dziala na moja wyobraznie, na momencie widze scene,kadry cala animacje wszystko w rytmie muzyki.Blusa i jazzu nie czuje to samo z rockiem to nie dla mnie!.Stary terroryzuje mnie radiem pogoda,Siostra popem a ja w podziece muza full BAS BAS BAS to po prostu moj styl zycia i nic tego nie zmieni. A co do Transelected by DJ Sesis ,to tego jeszcze nie sluchalem wiec czas to wyprubowac. sluchajac Tunnel Goes Ibiza 2004 Cd2.--Sunglass Mix 36:30/46:56 min. pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 8 Marzec 2005 Share Napisano 8 Marzec 2005 Beck - baaardzo goraco polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 8 Marzec 2005 Share Napisano 8 Marzec 2005 czarne oczy - true evil satanic version zasluchuje sie od jakiegos czasu. Tylko dla koneserów. Wokal - koles z przewlekłym zapaleniem krtani. W tle gitarka i perkusja z syntezatora. darujcie ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi