piksar Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 Dżizu mam taką Zorkę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BizU Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 nie no...pozytywistycznie...jedynie na lampce widac kanty (u góry, kwadratowy cień) ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 monitor chyba powinien być ciemniejszy niż parapet na który słońce świeci chyba że to jakiś super ultra bright :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 pieknie georgas, pieknie ;) Poprawiłbym tylko monitor bo zbyt jasny jest i teksture biurka a dokładniej kant bo chyba niedałes uv maping (czy jak sie to tam zwie) :P. Mozna prosić o ustawienia rendera ? :D Btw. ile to sie renderowało :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DesignStudio Napisano 1 Czerwiec 2006 Share Napisano 1 Czerwiec 2006 jak dla mnie monitor powinienl lekko swiecic "zawartością aktualnie wyświetlaną" i by był full wypas teraz prawie full wypas [edit] Łoooo jak moglem zapomniec - 200setny post w temacie :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jakubm Napisano 2 Czerwiec 2006 Share Napisano 2 Czerwiec 2006 bardzo mi sie swiatlocien podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2006 Dzięki za komentarze ;) No to kolejny update: narazie zajmę się modelowaniem shadery na koniec Na dzień dzisiejszy zamierzam zrobić rendery tylko biurka ponieważ scena już troszke waży: aha, ktoś mnie o ustawienia prosił: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 To koło lampki to chleb tostowy niekrojony? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 4 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 4 Czerwiec 2006 To koło lampki to chleb tostowy niekrojony? :D nie :D to pudełko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gizmo74 Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 Bardzo fajne światło....reszta zresztą też :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin_ps Napisano 4 Czerwiec 2006 Share Napisano 4 Czerwiec 2006 za duzy kat padania swiatla i dlatego takie dziwne cienie od zaluzji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 10 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 10 Czerwiec 2006 Żeby nie było że niec nie robie to daje test niektórych shaderów Licze na Waszą krytyke które shadery zmienić które zostawić jak światło jak GI aha, nie komentujcie shadera myszki bo nie wyszedł jak mial wyjść :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 10 Czerwiec 2006 Share Napisano 10 Czerwiec 2006 ładny rednder i materiały też niczego sobie no może troszkę jeszcze nad biurkiem popracuj jak dla mnie powinno troszkę mocniej odbijać ale to twoje biurko to się mogę mylić:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
'Fox' Napisano 10 Czerwiec 2006 Share Napisano 10 Czerwiec 2006 Ja mysle ze render wyszedl super, nic nie trzeba poprawiac :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
javor Napisano 10 Czerwiec 2006 Share Napisano 10 Czerwiec 2006 słownik wyszedł zbyt zielony :P powinien być bardziej żółto-pomaranczowy ... chyba że ci wyblakł od słońca :PP proponuje też rozmyć leciutko cienie słońca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 ta myszka naprawde tak odbija otoczenie?? render sie podoba :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ameras Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 według mnie monitor do poprawy... tak jakos dziwnie wyszedl.. nie obraz sie.. ale taki sie wydaje pudełkowy :] (plaski strasznie) tekiego jeszcze nie widzialem edit: i tak strasznie sztywno stoi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
meiker Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 Bardzo ładna pracka, podoba mi sie na maxa:) Tez chcialbym juz umiec nakladac takie teksturki i renderowac tak zeby wygladalo dosc realistycznie!!! Duzy pozytyw... pozdrawiam >> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 nice nice... tylko podkladka pod mysz jakas dziwna wyszla ale tak to luzik. Render nabiera co raz to wikszego realizmu;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 11 Czerwiec 2006 Share Napisano 11 Czerwiec 2006 bardzo ładnie, zaokrąglij trochę tego pilota po prawej bo strasznie kanciaty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 heh, świetny renderek, daje 9/10 - 10 będzie przy finishu :), mam identyczną lampkę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rudylew Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 do poprawy zdaje mi się.. jasne przyciski na klawiaturze.. wyglądają dość sztucznie, monitor.. zbyt mocny kontrast.. przy takim świetle "agresywnym" z okna, pomimo zasłoniętych żaluzji.. inne światła są mniej dostrzegalne przez ludzkie oko i sugerowałbym zmniejszyć natęrzenie tego materiału (wyswietlacz monitora). nienaturalny cień przez żaluzje.. nie ma takiej pory roku żeby słońce było tak wysoko.. Kolor słownika jest wpożądku wg mnie.. jak się go używa to w miare czasu przybrudzi się i ma taki kolorek .:D to moje szczegółki jakie wynalazłem ..pozdrawiam.. edit ale render super.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darmo Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 Nono, dawno tu nie byłem a zaglądam a tu Georgas takie ładne renderki zapodaje :) Duże postępy w dziedzinie materiałów i renderowania :D Wg mnie to żaluzje za bardzo przezroczyste. I Zmniejsz kąt padania świoatła jak już ktoś wspomniał. Nad ustawieniami to się nie napracowałeś ;). Spróbuj jeszcze jak wyjdzie z filtrem miczel w AA. Tylko szkoda że tak wolno, w takim tempie to nie wiem kiedy Ty to skończysz ;-) Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 12 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 12 Czerwiec 2006 mrkrzysiek - dzięki co do biurka masz racje zwieksze mu odbicie :) 'Fox' - dzięki javor - masz rację poprawie ;) chudy - juz psalem że shader myszki nie wyszedl :), dzięki Ameras - z monitorem jest wszystko dobrze tak się wydaje bo obudowa jest ciemna meiker - dzięki, beziesz lepiej to robił tylko uczy się ;) JohnZi - dzięki, a co nie tak z podkładką ?? pikSar - dzięki, co do pilota to jest wszystko ok jest zaokrąglony ;) SWRSC - dzięki rudylew - zmniejsze nie co natężenie monitorka a co do cienia to jest wszystko ok, pewnego dnie zauważyłem w swoim pokoju taki cień :], dzięki Darmo - dzięki, czy ja wiem czy takie postępy :], żaluzje nie są przezroczyste a mają za duże odbicie, kąd padania światła jest ok, zgadzam się że AA kuleje sprubuje go poprawić, już pisałem że się skupie tylko na biurku wiec już nie zostało dużo :) dzięki wszystkim za komentarze i krytykę naprawdę pomaga mi to :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 12 Czerwiec 2006 Share Napisano 12 Czerwiec 2006 Od siebie coś dodam :P [-] Żaluze sa prawie ze zamkniete mimo to w pokoju jest bardzo jasno Na dole biorka jest jakis wzmacniacz czy cos...rozumiem ze nie oteksturowany Przyczepiłbym sie do kukbka...jakis taki matowy, chyba ze tak fucktycznie jest niezbyt ciekawy kadr (wiem ze to wip...) czy parapet ma materiał ? Reszta jest wymieniona wyżej ;) [+] wiekszość shaderow prezentuje sie super ;) twórczy bajzelik modeling helikopterek za monitorem jest ciekawy szkoda ze nie pokazujesz calej stacji dysków, bo zapewne jest ciekawa ;) [pytania] ile srednio modelujesz jeden obiekt ? jakie sa światła w scenie i jak sa daleko od okna pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 13 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2006 to tak slajver: w pokoju jest jasno bo w 2 pozostałych oknach żaluzje są odsłonięte :],kubek poprawie, wzmaczniaczyk jest w trakcie mapowania :], co do kadru to nie mam pomysłu ale powalcze, parapet posiada materiał, co do pytań to tak: nie da się tak powiedzieć ile modeluje obiekt bo każdy jest iny mniej lub bardziej złożony, pewnie pijesz do tego że mi wolno idzie ale nie mam za bardzo czasu ani chęci :] więc robie powolutku nic mnie nie goni ;) a co do światła to target z góry i skylight to wszytko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liber Napisano 13 Czerwiec 2006 Share Napisano 13 Czerwiec 2006 Jaki czas renderingu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 13 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 13 Czerwiec 2006 Jaki czas renderingu?? nie pamiętam za bardzo ale coś około 4,5 h :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Liber Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 Fajnie wyszło Ci te światło, ja testuje i testuje i nie mogę uzyskać takiego efektu. Mógłbyś dać zrzut z viewportu top wraz z ustawieniami świateł?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makbol Napisano 14 Czerwiec 2006 Share Napisano 14 Czerwiec 2006 dołaczam sie do proźby Lepera :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 14 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 14 Czerwiec 2006 Prosze ustawienia światła: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 19 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2006 hi, nie bardzo mi się podobało oświetlenie pokoiku wiec zrobiłem teścik jak wam się widzi takie światło, aha nie patrzcie na plamy itp bo to wina slabych ustawień irr, poprostu nie chcialo mi się czakać, aha i dodałem troche modeli główne pytanie brzmi: jak światło czy lepsze od poprzedniego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 szkoda tylko ze prawa strona taka ciemna, moze ciut jasniejsza by sie zdala;] Ale i tak mi sie podoba, ladniutkie;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 Poprzednie światło było o wiele lepsze. To teraz takie nieciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
merv_ Napisano 19 Czerwiec 2006 Share Napisano 19 Czerwiec 2006 uadne uadne nie powiem! :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2006 to kolejne testy tym razem zmieniłem silnik gi z irr na qmc i chyba widać różnice na plus :) aha i wróciłem do poprzedniego oświetlenia, aha ziarenko w finalnym renderze zmniejsze podziękowania dla SWRSC za pomoc w zrozumieniu paru opcji vraya, jeszcze raz dzięki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 mam podobna klawiature :D ładnie ci to wyszło, podoba mi się oświetlenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 Świetne! W jaki sposób uzyskałeś takie rozmazane odbicia na blacie biurka?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 20 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 20 Czerwiec 2006 to nic specjalnego, lekki reflect no i glos okolo 0,75 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 Ooo...teraz wygląda coraz lepiej..ziarenko sporawe ale jest ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gedeon Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 Podobają mi się materiały. Ogółem jest b. ładnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 20 Czerwiec 2006 Share Napisano 20 Czerwiec 2006 ładne materiały i światło czy lampa jest na baterie? nie widzę kabla. co to za białe paski na stole od strony okna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 21 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2006 ładne materiały i światło czy lampa jest na baterie? nie widzę kabla. co to za białe paski na stole od strony okna? kabel będzie dobrze że mi przypomnialaś :] a te "białe paski" to cień od żaluzji ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
!Ewert Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 na twojej wizce niby jest czysto ale przedniotów na parapecie jest full...jakoś to dziwnie wygląda tylko przedniotów i tak czysto :) ale to moje odczucie... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SWRSC Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 Georgas, no widze że posluchałeś Świerszczowych rad :) bardzo ładnie, już nie moge doczekać się finalnej wersji :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kannu Napisano 21 Czerwiec 2006 Share Napisano 21 Czerwiec 2006 serwus :) bardzo przyjemny ten render - najmniej podobna mi sie kształt klawiaturki - ale zakładam że to wymodelowane z orginalnej referki - więc to nie Twoja wina :) pozdrawiam i zycze powodzenia :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Georgas Napisano 29 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 29 Czerwiec 2006 Dzięki wszystkim za komantarze żeby nie było że nic nie robie to daje kolejny update, już prawie finish, wogóle nie mam pomysłu co do kadru więc chyba zostanie ten no chyba że wy macie jakieś pomysły sorry za ziarenko ale nie chciało mi się czekać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 Fajne światło i materiały (no, może oprócz kubka), ale myszkę to masz nieciekawą. ;) A4Tech? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maczuga Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 a4tech to nie jest taka zla firma, aczkolwiek (nie na pralke) logitech jest lepszy :) zegarek jakiś taki staroświecki. Co to jest to takie ciemno turkusowe za klawiaturą? przypomina kawałek pojemnika na papier toaletowy, ale po diodach wnioskuję, że to jest odbiornik do klawiatury i myszki? zmień widok na monitorze. @up co ci nie pasuje w materiale kubka? mi pasuje nawet bardzo, no może ten reflect taki jakiś zbyt mało fallofowaty, ale to się obejść :) PS na http://www.logitech.com są zdjęcia bardzo fajnych myszek, wymodeluj którąś i zastąp obecną, bo jest po prostu terrible, horrible itd itp... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ardeni Napisano 29 Czerwiec 2006 Share Napisano 29 Czerwiec 2006 Skoro temat się nazywa "Mój pokoik" to niech zrobi co w nim ma rzeczywiście, bo jeśli wymieni myche na taką jaką chciałby mieć a nie na taką jaką ma to niech przy okazji od razu wymieni zegarek, monitor i kolor żaluzji... :P Mi tam się podoba, czekam na finalny render już bez takich ziarenek :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi