Turrok Napisano 3 Maj 2005 Share Napisano 3 Maj 2005 Hi, Ujrzałem takiego niedawno na ulicy i mi się przokropnie spodobał. Mam tylko zdjęcia(no blueprints), więc nie będzie zbyt łatwo. A tutaj do podejrzenia oryginał. Pierwsze shoty soon. :-) Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 3 Maj 2005 Share Napisano 3 Maj 2005 Bardzo ladny samochod ujrzales. :) Czekam z niecierpliwoscia na renderki lub print screeny. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
duck Napisano 3 Maj 2005 Share Napisano 3 Maj 2005 no... długa praca przed tobą :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turrok Napisano 4 Maj 2005 Autor Share Napisano 4 Maj 2005 OK, Moje pierwsze pociągnięcia polygonami. Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 4 Maj 2005 Share Napisano 4 Maj 2005 tos sie napracowal ;) powodzenia zycze pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 4 Maj 2005 Share Napisano 4 Maj 2005 malo tego, ale na tyle duzo by stwierdzic, ze siatka troche krzywa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 4 Maj 2005 Share Napisano 4 Maj 2005 z tego co widze to masz krzywo printy ustawione ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Predator Napisano 4 Maj 2005 Share Napisano 4 Maj 2005 jesli to twoj pierwszy samochodik to radze zaczac z printami bardziej pasujacymi do siebie i moze nie zdjeciami :) bo w pewnym momecie stracisz chcec do dalszej pracy :) .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 4 Maj 2005 Share Napisano 4 Maj 2005 khem khem Turrok jak mi sie zdaje robil porsche carrera... :) I bardzo dobrze Mu wyszlo... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turrok Napisano 5 Maj 2005 Autor Share Napisano 5 Maj 2005 Hi, Ciag dalszy roboty. ;-) Nie jest łatwo robić na zdjęciach...cały czas coś gdzieś muszę poprawiać. Samochodzik ładny, więc gra warta świeczki. Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 5 Maj 2005 Share Napisano 5 Maj 2005 a nie lepiej te printy sobie no przescalowac??aby pasowaly?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turrok Napisano 5 Maj 2005 Autor Share Napisano 5 Maj 2005 Hi nielot007, Przy zdjeciach występuje magiczny efekt paralaksy i tak na 100% to nie da sie spasować. Na ile bylo mozna to zdjątka zeskalowalem )) Spoks, już sie przyzwyczaiłem. Przy poly zawsze można poprawiać płaszczyzny później, gorzej z nurbs'ami. Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bzyku Napisano 5 Maj 2005 Share Napisano 5 Maj 2005 no fajna zabawa ze zdjec ale chyba pierwsze co powinienes sprawdzic to rozstaw osi bo przy perspektywie tej ze zdjec nigdy sie nie pokrywaja i juz masz krotszy przod i sam tyl.... aaa tylko teraz ma byc wnetrze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kurt_hectic Napisano 5 Maj 2005 Share Napisano 5 Maj 2005 na poczatku, zaznacze : uzywasz b. dobrej metody!!! (ja robie podobnie! , plane i edit poly~! , dzieki temu mamy pela kontrole, latwa edycje, i zadnych bogow siatki, a co do modelu> niezle Ci idzie > wiesz co robisz, pozdro z mokotowa ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 5 Maj 2005 Share Napisano 5 Maj 2005 moze sie myle kurt, ale tak chyba zawsze sie zaczyna....(no dobra mozna jeszcze od boxa albo splajnow :P, ale to chyba najbardziej znane :)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ultima Napisano 5 Maj 2005 Share Napisano 5 Maj 2005 Narazie to wyglada srednio, malo szczegolowo, jak narazie, ale w koncu to pozatek, ja robie ta sama metoda i raze mze szczegolami od razu, moj przod mialby tyle poly co twoj caly samochod :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 Żartujesz !!!! .. Infinity w POLSCE ? :O, na jakich blachach było ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turrok Napisano 6 Maj 2005 Autor Share Napisano 6 Maj 2005 Hi, Dzieki za zainteresowanie )) Sprzęta widziałem w W-wie na PL numerach (nie kojarze city) Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 Jak w Gliwicach moze jezdzic Chrysler 300C, to w Warszawie tym bardziej moga jezdzic nawet zadziej spotykane auta... Do modelu nie mam zastrzezen. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mentaller Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 chrysler 300c wcale nie jest taki drogi ;-), z tego co pamiętam jest tańszy od c-klasy merca. ja takiego widziałem w krakowie. a modelik spoko,spoko ... siatka czysta i ładna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Eyescream Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 w Katowicach widziałem raz jak na przeciwnym pasie jechał chrysler 300c a z prawej strony mijała mnie bmw 7, więc infinity w Wawie jak najbardziej prawdopodobne, jak narazie bez zastrzeżeń,powodzenia w dalszym modelowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 6 Maj 2005 Share Napisano 6 Maj 2005 Podobno infinity to ręka Nissana. PRZEOKRÓTNIE fajny jest ten Q coś .. mam na mysłi SUV. Zawsze myślałem że Land Cruser jest wieli i fajny , a tu się okazuje że jest jeszcze Sequoia0 WIEKSZA !! , no i ten z Infinnity ... ZAJO! szkoda że u nas nie jeżdzi tyle fajowych pojazdów co tu na west coast - Washington. Nie kojarzę jak wygląda chryslek 300c , ale NOWE 7 albo nie wiem może to nowe 8 tuned , cabrio zawsze mnie ropier*nicza. Masa Lancerów , Subaru , Acur , Hummerów2 i generalnie wszystkiego po trochu... chciałbym żeby podobnie było w polsce .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turrok Napisano 7 Maj 2005 Autor Share Napisano 7 Maj 2005 Tia, pomarzyć ;-))) A tak, to chociaz można sobie przymodelować jakąś wymarzoną brykę... Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 bardzo ladnie pokaz bez tej siatki:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 jak chodze do szkoly to codziennie go mijam ;) jakis bogaty *pan sobie m.in. jego kupil, bryczka ladna :) wy tam o warszawie a ja go w legnicy mam :D zrob jakis render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 jak chodze do szkoly to codziennie go mijam ;) a ja go w legnicy mam :D hmmm to ty nie mieszkasz na hawajach?? eee a juz myslalem ;) a samochod jako samochod bardzo ladny pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 Wszystko bardzo ladnie, ale przedni zdezak nie jest plaski w rzeczywistosci. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 7 Maj 2005 Share Napisano 7 Maj 2005 [OT] hmmm to ty nie mieszkasz na hawajach?? eee a juz myslalem ;) no mieszkam na hawajach ale do szkoly chodze w legnicy ;) [/OT] Turrok doczekamy sie tego rendera? ;) albo chociaz screena bez siatki edit: przyjrzyj sie przodowi auta na princie od gory i potem swojemu odpowiednikowi.. to chyba nie powinno byc takie plaskie, dopiero teraz zauwazylem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turrok Napisano 9 Maj 2005 Autor Share Napisano 9 Maj 2005 Hi, No racja, przod do poprawy... some render soon. ) Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turrok Napisano 9 Maj 2005 Autor Share Napisano 9 Maj 2005 OK, Troche zaokraglilem przod(jak za malo to walcie), dodalem grill i logo. ...chyba nastepna bedzie Mazda RX-8... :-) Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 9 Maj 2005 Share Napisano 9 Maj 2005 ehh, pokaz screena z vievportu top to porozmawiamy :) ładny znaczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turrok Napisano 10 Maj 2005 Autor Share Napisano 10 Maj 2005 Uffff....cały wieczor go jeszcze bardziej zaokraglalem. Zdjecie z góry w ogole mi nie pasuje do ujec z boku i przodu, tak jakby jakims fisheye'm bylo robione... Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 Ale teraz jest przynajmniej zgodne ze zdjeciami. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 10 Maj 2005 Share Napisano 10 Maj 2005 Hmm.... ładnie :D Pozdr i powodzenia ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jim mee Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 http://www.infiniti.com/content/0,,cid-75219_sctid-52054,00.html ja wiem że może tu nie wyglada za atrakcyjni e, ale w tym tygodniu widziałem kilka TAK !! ABSOLUTNIE TAAAAAAAAAK zrobionych, że aż miło się robi. Poza tym chyba wszystkie modele z infinity są udane nie sądzicie ? Szczególnie FX , GX , i G coupe. JAk zabiorę się za autko kiedyś .. jak w banku zrobię infinitasy ... oby trzy :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turrok Napisano 12 Maj 2005 Autor Share Napisano 12 Maj 2005 dalsza jazda... Juz widze sporo niedociagniec. (Jeden render, odpowiednie kat , refleksy i wszystko wychodzi ;-))) Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 ale i tak jest ładnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 no mi sie podoba nawet bardzo, ale ten przod mnie niepokoi :) zrob render z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 no spoko nawet,ale : rowki wydaja sie za duze krzywe tylne nadkole(z brzydka szparka) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 12 Maj 2005 Share Napisano 12 Maj 2005 Fajne autko :) Bardzo mi się ten model (znaczy model samochodu i Twój model też) podoba. Ja jakoś nie miałem nigdy samozaparcia na modelowanie aut... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turrok Napisano 15 Maj 2005 Autor Share Napisano 15 Maj 2005 Thanks to you all )) Kolejny update. Comments are welcomed ;-) Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 Dolny, lewy rog przedniego swiatla - cos sie tam dzieje. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turrok Napisano 15 Maj 2005 Autor Share Napisano 15 Maj 2005 Fakt RA, cus tam nie gra, a jakbys zobaczyl tyl .... Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 15 Maj 2005 Share Napisano 15 Maj 2005 tak jak powiedzial RA rog lampy i czy maska ma byc az taka falista czy to przez ten lakier? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turrok Napisano 15 Maj 2005 Autor Share Napisano 15 Maj 2005 Pawelkos > W oryginale macha jest po srodku wybrzuszona. Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Simple_man Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 Podoba mi się, choć nie lubię samochodów 3d. A najbardziej mi się podoba, że pomimo poczatkowego narzekania forumowiczów, że to ze zdjęc, że siatka krzywa itp. Dałeś radę i wtszła ci zarypista karoska Ja nwet jestem skłonny dać ci 5*a co to mnie nic nie kosztuje a ty zasłużyłeś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turrok Napisano 24 Maj 2005 Autor Share Napisano 24 Maj 2005 Dzięki :-)) Na szybko coś wrzucam, duużo pracy miałem (przeprowadzka). Kolor czarny, aby mniej było widać niedoróbek))) Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 24 Maj 2005 Share Napisano 24 Maj 2005 Bardzo ladnie. Moze lakier troche zbyt ciemny, ale model super! pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turrok Napisano 25 Maj 2005 Autor Share Napisano 25 Maj 2005 Thanks ! Inny rzut: i druty )): Pzdr, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 25 Maj 2005 Share Napisano 25 Maj 2005 trzymam kciuki, a gra - jezeli to ma wygladac jak Twoja Carrera GT - rzeczywiscie warta swieczki :) dla mnie pieknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi