Skocz do zawartości

Featured Replies

Napisano

Hi,

Ujrzałem takiego niedawno na ulicy i mi się przokropnie spodobał.

Mam tylko zdjęcia(no blueprints), więc nie będzie zbyt łatwo.

A tutaj do podejrzenia oryginał.

Pierwsze shoty soon. :-)

Pzdr,

• Odpowiedzi 85
  • Wyświetleń 9,9k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Bardzo ladny samochod ujrzales. :) Czekam z niecierpliwoscia na renderki lub print screeny.

pozdrawiam

Napisano

jesli to twoj pierwszy samochodik to radze zaczac z printami bardziej pasujacymi do siebie i moze nie zdjeciami :) bo w pewnym momecie stracisz chcec do dalszej pracy :) ..

Napisano

khem khem Turrok jak mi sie zdaje robil porsche carrera... :) I bardzo dobrze Mu wyszlo...

Napisano
  • Autor

Hi,

Ciag dalszy roboty. ;-)

1e.jpg

Nie jest łatwo robić na zdjęciach...cały czas coś gdzieś muszę poprawiać.

Samochodzik ładny, więc gra warta świeczki.

Pzdr,

Napisano
  • Autor

Hi nielot007,

Przy zdjeciach występuje magiczny efekt paralaksy i tak na 100% to nie da sie spasować.

Na ile bylo mozna to zdjątka zeskalowalem ))

Spoks, już sie przyzwyczaiłem. Przy poly zawsze można poprawiać płaszczyzny później, gorzej z nurbs'ami.

Pzdr,

Napisano

no fajna zabawa ze zdjec ale chyba pierwsze co powinienes sprawdzic to rozstaw osi bo przy perspektywie tej ze zdjec nigdy sie nie pokrywaja i juz masz krotszy przod i sam tyl....

aaa tylko teraz ma byc wnetrze :)

Napisano

na poczatku, zaznacze : uzywasz b. dobrej metody!!! (ja robie podobnie! , plane i edit poly~! , dzieki temu mamy pela kontrole, latwa edycje, i zadnych bogow siatki, a co do modelu> niezle Ci idzie > wiesz co robisz, pozdro z mokotowa ;P

Napisano

moze sie myle kurt, ale tak chyba zawsze sie zaczyna....(no dobra mozna jeszcze od boxa albo splajnow :P, ale to chyba najbardziej znane :))

Napisano

Narazie to wyglada srednio, malo szczegolowo, jak narazie, ale w koncu to pozatek, ja robie ta sama metoda i raze mze szczegolami od razu, moj przod mialby tyle poly co twoj caly samochod :)

Napisano
  • Autor

Hi,

Dzieki za zainteresowanie ))

Sprzęta widziałem w W-wie na PL numerach (nie kojarze city)

2.jpg

Pzdr,

Napisano

Jak w Gliwicach moze jezdzic Chrysler 300C, to w Warszawie tym bardziej moga jezdzic nawet zadziej spotykane auta...

Do modelu nie mam zastrzezen.

pozdrawiam

Napisano

chrysler 300c wcale nie jest taki drogi ;-), z tego co pamiętam jest tańszy od c-klasy merca. ja takiego widziałem w krakowie. a modelik spoko,spoko ... siatka czysta i ładna

Napisano

w Katowicach widziałem raz jak na przeciwnym pasie jechał chrysler 300c a z prawej strony mijała mnie bmw 7, więc infinity w Wawie jak najbardziej prawdopodobne,

jak narazie bez zastrzeżeń,powodzenia w dalszym modelowaniu

Napisano

Podobno infinity to ręka Nissana. PRZEOKRÓTNIE fajny jest ten Q coś .. mam na mysłi SUV. Zawsze myślałem że Land Cruser jest wieli i fajny , a tu się okazuje że jest jeszcze Sequoia0 WIEKSZA !! , no i ten z Infinnity ... ZAJO! szkoda że u nas nie jeżdzi tyle fajowych pojazdów co tu na west coast - Washington. Nie kojarzę jak wygląda chryslek 300c , ale NOWE 7 albo nie wiem może to nowe 8 tuned , cabrio zawsze mnie ropier*nicza. Masa Lancerów , Subaru , Acur , Hummerów2 i generalnie wszystkiego po trochu... chciałbym żeby podobnie było w polsce ....

Napisano
  • Autor

Tia, pomarzyć ;-)))

A tak, to chociaz można sobie przymodelować jakąś wymarzoną brykę...

3.gif

Pzdr,

Napisano

jak chodze do szkoly to codziennie go mijam ;) jakis bogaty *pan sobie m.in. jego kupil, bryczka ladna :) wy tam o warszawie a ja go w legnicy mam :D

zrob jakis render

Napisano
jak chodze do szkoly to codziennie go mijam ;) a ja go w legnicy mam :D

hmmm to ty nie mieszkasz na hawajach?? eee a juz myslalem ;)

a samochod jako samochod bardzo ladny

pozdro

Napisano

Wszystko bardzo ladnie, ale przedni zdezak nie jest plaski w rzeczywistosci. :)

Napisano

[OT]

hmmm to ty nie mieszkasz na hawajach?? eee a juz myslalem ;)

no mieszkam na hawajach ale do szkoly chodze w legnicy ;)

[/OT]

Turrok doczekamy sie tego rendera? ;) albo chociaz screena bez siatki

edit:

przyjrzyj sie przodowi auta na princie od gory i potem swojemu odpowiednikowi.. to chyba nie powinno byc takie plaskie, dopiero teraz zauwazylem

Napisano
  • Autor

OK,

Troche zaokraglilem przod(jak za malo to walcie), dodalem grill i logo.

4.jpg

...chyba nastepna bedzie Mazda RX-8... :-)

Pzdr,

Napisano
  • Autor

Uffff....cały wieczor go jeszcze bardziej zaokraglalem.

Zdjecie z góry w ogole mi nie pasuje do ujec z boku i przodu, tak jakby jakims fisheye'm bylo robione...

5.gif

Pzdr,

Napisano
http://www.infiniti.com/content/0,,cid-75219_sctid-52054,00.html ja wiem że może tu nie wyglada za atrakcyjni e, ale w tym tygodniu widziałem kilka TAK !! ABSOLUTNIE TAAAAAAAAAK zrobionych, że aż miło się robi. Poza tym chyba wszystkie modele z infinity są udane nie sądzicie ? Szczególnie FX , GX , i G coupe. JAk zabiorę się za autko kiedyś .. jak w banku zrobię infinitasy ... oby trzy :).
Napisano
  • Autor

dalsza jazda...

Juz widze sporo niedociagniec.

(Jeden render, odpowiednie kat , refleksy i wszystko wychodzi ;-)))

6.jpg

Pzdr,

Napisano

no spoko nawet,ale :

rowki wydaja sie za duze

krzywe tylne nadkole(z brzydka szparka)

Napisano

Fajne autko :) Bardzo mi się ten model (znaczy model samochodu i Twój model też) podoba. Ja jakoś nie miałem nigdy samozaparcia na modelowanie aut...

Napisano
  • Autor

Thanks to you all ))

Kolejny update.

Comments are welcomed ;-)

7.jpg

Pzdr,

Napisano

Dolny, lewy rog przedniego swiatla - cos sie tam dzieje. :)

Napisano

Podoba mi się, choć nie lubię samochodów 3d. A najbardziej mi się podoba, że pomimo poczatkowego narzekania forumowiczów, że to ze zdjęc, że siatka krzywa itp. Dałeś radę i wtszła ci zarypista karoska Ja nwet jestem skłonny dać ci 5*a co to mnie nic nie kosztuje a ty zasłużyłeś.

Napisano
  • Autor

Dzięki :-))

Na szybko coś wrzucam, duużo pracy miałem (przeprowadzka).

Kolor czarny, aby mniej było widać niedoróbek)))

17f_ps_out.jpg

17_ps_out.jpg

Pzdr,

Napisano

trzymam kciuki, a gra - jezeli to ma wygladac jak Twoja Carrera GT - rzeczywiscie warta swieczki :)

dla mnie pieknie.