Napisano 11 Maj 200520 l nie no pomys艂 z Jezusem zupe艂nie po艂o偶y艂 t膮 prace - mo偶na si臋 zniesmaczy膰 - oklepany motyw.
Napisano 11 Maj 200520 l Ten tego nie czuje zabardzo Jezusa w tej pracy, ilosc krwi jest jak dla mnie za duza, jak juz wybrales taki temat to mysle ze powinienes uzyc wiecej elementow symbolizujacych Jezusa(ogladaj wiele ikon i sprubuj wydobyc to wrazenie, niektore), ta korona powinna byc moze z jakiegos innego maaterialu. Pozatym jest to beardzo drazliwy temat dla wielu ludzi. Trudna sprawa pozdrawiam
Napisano 11 Maj 200520 l MI si臋 nie podobaa, ale tylko ze wzgl臋du na kolor tych "wypustek" jak powiedzia艂 Lt.Knysha. I dla mnie motyw nie jest oklepany chocia偶 m贸g艂by si臋 taki wydawa膰...Od czasu gdy jestem na foorum robi艂 kto艣 JEZUSA?????
Napisano 11 Maj 200520 l nie no pomys艂 z Jezusem zupe艂nie po艂o偶y艂 t膮 prace - mo偶na si臋 zniesmaczy膰 - oklepany motyw. No pomys艂 mo偶e i oklepany ale nie zmienia to faktu, 偶e praca jak najbardziej cool. Tak ja poprzednia twoja praca (ta kobita w ci膮偶y co by艂o z ni膮 tyle krzyku) by艂a raczej no, no, no raczej 艣rednia to tu wida膰, ze masz kole艣 zdolno艣ci w i fantazje ( hanibala :P-dop.mama misiolda). PS. a mi si臋 w艂a艣nie podobaj膮 oczy takie jak by prosz膮ce o lito艣膰...cool praca nie wiedze jaki艣 wi臋kszych b艂臋d贸w. Pozdro i powodzenia w dalszym rozwijaniu si臋.
Napisano 11 Maj 200520 l Dla mnie extra. Fajny pomys艂, niez艂e wykonanie. Mo偶naby troche nad tym popracowa膰. Klimat futurystyczno-surrealistyczny
Napisano 11 Maj 200520 l Pozatym jest to beardzo drazliwy temat dla wielu ludzi. Trudna sprawa 聽 oj tam ;] 聽 Ramirez to osoba b. wierz膮ca weic nie wolno podchodzic do tej pracy zbyt pesymistycznie wz. przekazu ;] to tak na przyszlosc jak ktos nie zrozumial by intencji autora (chyba) 聽 mi sie podoba ...
Napisano 11 Maj 200520 l wiecie dzieki za posty iwagi to nadala jest progress i ...moze to zupelnie inaczej wygladac ..oczywiscie przekaz ten sam niechce urazic nikogo (wierzacych i niewierzacych)..staram sie stworzyc wizerunek Jezusa 2500 roku..a spowodowalo to zdarzenie ktore spotkalo mnie gdy bylem w Czestochowie na jarmarku religijnymi widzialem fosforyzujacego JEZUSA ..FAKT!!!! wiec zastanawiam sie skoro w tak swietem miejscu sprzeaja taki bajer to moja praca raczej niejest szokujaca tylko ??futurystyczna mozna tak nazwac ..pozdro
Napisano 11 Maj 200520 l P.S.a temat niejest oklepany ...raczej malo widoczny na galeriach 3D..pozdro
Napisano 11 Maj 200520 l a mi si臋 w艂a艣nie przez jezusa nie podoba. nawet je艣li jeste艣 osob膮 bardzo wierz膮c膮 (co bardzo cieszy :) ) to staraj si臋 aby twoje prace by艂y na tyle czytelne, aby na pierwszy rzut oka rozpozna艂o sie twe intencje. warsztatowo praca fajna, ale praca jest "nijaka".. nic tak naprawd臋 na niej (wg. mnie ofkz) nie ma, tzn nie ma jakiej艣 konkretnej my艣li. to sobie jest, ale nic z sob膮 nie niesie. troszk臋namiesza艂em, mam nadziej臋 ze rozumiesz o co mi chodzi. a je艣li jest inaczej, to prosz臋 o艣wie膰 debila :D 聽 pozdrawiam.
Napisano 11 Maj 200520 l a mi si臋 w艂a艣nie przez jezusa nie podoba. nawet je艣li jeste艣 osob膮 bardzo wierz膮c膮 (co bardzo cieszy :) ) to staraj si臋 aby twoje prace by艂y na tyle czytelne, aby na pierwszy rzut oka rozpozna艂o sie twe intencje. warsztatowo praca fajna, ale praca jest "nijaka".. nic tak naprawd臋 na niej (wg. mnie ofkz) nie ma, tzn nie ma jakiej艣 konkretnej my艣li. to sobie jest, ale nic z sob膮 nie niesie. troszk臋namiesza艂em, mam nadziej臋 ze rozumiesz o co mi chodzi. a je艣li jest inaczej, to prosz臋 o艣wie膰 debila :D聽 pozdrawiam. ale to jest PROGRES jak pisa艂 wi臋c................................................
Napisano 11 Maj 200520 l zupe艂nie nie trafione moim zdaniem. chcesz przez to powiedzie膰, 偶e ten fosforyzuj膮cy Jezus ktorego jakie艣 babcie sprzedawa艂y na jarmarku si臋 tobie spodoba艂 i po偶yczasz od nich pomys艂? nawet gdybym wierz膮cym nie by艂, nie pokazywa艂bym tego faceta w takiej formie. twarz kt贸ra prosi o lito艣膰 - przecie偶 on jest bogiem. pozatym ma mine jakby oddawa艂 si臋 czynno艣ciom fizjoliogicznym. z ca艂ym szacunkiem do wizualnej strony pracki, pomys艂 uwa偶am za kiepski
Napisano 11 Maj 200520 l debila???hhmmm twoje slowa ....wiec tak powiedz mi czy jak mam przedstawic elektroJezusa w pozytywnym lub tez niegatywnym obrazie..poprostu postac ..a jak ja odbierasz twoja sprawa ...pozdro 聽 pomysl kiepski to co mam wymodelowac audi A6 i wtedy bede cool & orginal ??? a fosforyzujacy jezus??...niezabralem pomyslu od pani ze straganu tylko go zapamietalem ..cokolwiek tworzysz wiaze sie z tym co zobaczyles , uslyszales lub przeczytales .Wydawalo mi sie caly czas ze tak powstaje "sztuka"???? czeranie z poszczegulnych elelmentow i tworzenie swojej wizji ...
Napisano 11 Maj 200520 l Ja zostaje przy swoim tradycyjnym zdaniu: Nie wiedz臋 przes艂ania w tej pracy a na si艂臋 si臋 nie da, wzbudza we mnie mieszane uczucia, raczej pewien rodzaj niesmaku. Tylko tyle mog臋 powiedzie膰... Tak to odbieram i to moja sprawa
Napisano 11 Maj 200520 l raczej pewien rodzaj niesmaku.聽 niesmak ???patrzac na twoj avatar hhmm???ten ork wzudza zaufanie ..tak !!: )
Napisano 11 Maj 200520 l przes艂ania jak zwykle nie kapuje... co do pracki to taka se, twoje poprzednie sie mi bardziej podobaly. pzdr.
Napisano 12 Maj 200520 l jak dla mnie jedyne co oddzialuje w tej pracy to jest ten TyTu艂 wiesz jaki...dlatego ta praca jest dla mnie odrazu spalona...
Napisano 12 Maj 200520 l Mog艂e艣 sie bardziej postara膰 i zrobic co艣 ciekawszego, bardziej ekspresyjnego.
Napisano 12 Maj 200520 l Mog艂e艣 sie bardziej postara膰 i zrobic co艣 ciekawszego, bardziej ekspresyjnego. wiesz takie slowa to lipa mogles ..powiedz cos ..wytycz bledy ..podpowiedz jak ulozyc postac ,swiatlo ...cokolwiek co moglo by poprawic ta prace ..ato tylko puste slowa chlopaka ktoremu sie niepodoba moja grafa ..nierozumie..pozdro 聽 Baldack ..tytul i odrazu spalona ??? wiesz jak ty tak oceniasz to mam pomysl 聽 ..BALDACK to imie odrazu wiem ze smieszny .....:)
Napisano 12 Maj 200520 l witam :) 聽 wiem jak to jest jak masz swoja zajawke i ci sie podoba a wszyscy mowia ee nie podoba mi sie ;) wiec swoja wypowiedz ogranicze do uwag czysto technicznych / kompozycyjnych. 聽 modele - tu nie mam zarzutow kolorystyka - no tu juz sie troche komplikuje, ten niebieski jest okej ale bardzo nieciekawie wychodzi razem z tym md艂ym zielonym, przydaloby sie cos nad tym popracowac / pomyslec 聽 oswietlenie zwiazane z kompozycj膮 - a no bo tak go oswietliles ze wyglada jak wklejony na jakis iny obrazek (to t艂o). to jedna z wad oswietlenia (samej postaci) ale wi膮ze sie ona z drug膮 - mianowicie takie oswietlenie 'od frontu' powoduje wrazenie ze postac jest p艂aska, co tez troszke psuje efekt :) a poza tym wcale nie wygl膮da jakby sie tym tunelem przechadza艂 tylko jak juz wspomnialem wklei艂bys go skads indziej :) 聽 no to zwisaj膮ce z gory to nie mam pojecia co to jest ;)
Napisano 12 Maj 200520 l dzieki za podpowiedz ..wezme to pod uwage ..nawet skorzystam :)..chce postac wbic na elelktroniczny kregoslup..dzieki ..to sie nazywa pomoc!!!!!!!!!!!!
Napisano 12 Maj 200520 l hehe, Kome mnie uprzedzi艂, dok艂adnie takie same uwagi mi przysz艂y na my艣l jak pierwszy raz zobaczy艂em prack臋, co do pomys艂u to do mnie nie trafia Co do kwestii technicznych to strasznie przepali艂e艣 i mam dziwne wra偶enie 偶e posta膰 jest faktycznie doklejena w programie 2d. Tak czy in aczej popracuj nad g艂臋bi膮 bo tego bardzo brakuje, stonuj troch臋 kolory i b臋dzie spoko :) 聽 Pozdrawiam
Napisano 12 Maj 200520 l nie ma za co :) 聽 i ta krew moglaby byc mniej regularna, tu jej wiecej, tu mniej, fajnie jakby gdzies splywala bo teraz wyglada jak welniana fredzelkowa ozdoba do czapki z cierni :)
Napisano 12 Maj 200520 l mnie tam w sumie temat nie szokuje, ale raczej nie wykorzystales jego potencjalu. po pierwsze - jakby wip nie mial tematu to bym nie skojarzyl tej pracki w ogole z jezusem, ktos juz zreszta pisal o symbolice, imho lepszym pomyslem byloby wykorzystanie jakiejs znanej sceny biblijnej, po drugie - jest chyba za malo kontrowersyjna i nie wiele ukazuje: jest sobie elektroniczny jezus, ale co z tego? w takich prackach chyba nie o to chodzi... a i jeszcze chcialem dodac, ze co jak co, ale takie w sumie pracki sie pamieta :)
Napisano 12 Maj 200520 l Hmm.. napisz臋 tak: bardzo fajny pomys艂, ale wykonanie s艂abe... ja wiem, 偶e sta膰 Ci臋 na wi臋cej :) Czekam na zako艅czenie :D
Napisano 12 Maj 200520 l Najpierw powiem, ze nie podoba mi si臋 to zwisaj膮ce co艣, po prawej stronie g艂owy. Ja bym t膮 korone cierniowa poprawi艂, wieksza j膮 zrobi艂. Mo偶e nie koniecznie z tych g膮艂膮zek cierniowych ale jaki艣 drut贸w itp. I wiecej krwi, jakos ciekawiej niech sp艂ywa. To jest moje zdanie, ale twoja praca.
Napisano 14 Maj 200520 l wyglada troche jakby zlepek roznych zdjec, nie ma spojnosci w kompozycji. nie wiem co to za bordowobiale gasienice z sufitu zlaza. krew na czole jest zbyt regularna. nie jestem zwolenniczka oswietlenia od kazdej strony, wole bardziej swiatlo kierunkowe zawierajace cienie, ale to takie osobiste widzimisie. samo tlo mi sie podoba. mozesz mu dac jakies uszkodzenia na boku, podobno przebito go wlucznia.
Napisano 19 Maj 200520 l POsta膰 na pierwszym planie daj臋 rad臋, ale te kable wychodz膮ce z niej i t艂o jest do wymiany.. pracuj dalej :)
Napisano 19 Maj 200520 l Chyba nie rozumiem nowoczesnej sztuki ;) Szczerze m贸wi膮c to nie bardzo kumam o co chodzi w tej pracy, ale mniejsza z tym. Do plus贸w zaliczy膰 mog臋 model twarzy (taki nie "wycyckany") i hardcore'owe materia艂y w kilku miejscach. O艣wietlenie nieciekawe, md艂e, ma艂o dramatyczne jak na klimat bohatera. My艣l臋, 偶e to pocz膮tek czego艣 co mo偶e przy odrobinie pracy i pomys艂u by膰 du偶o ciekawsze. 聽 Pozdro
Napisano 19 Maj 200520 l hmm... oj raminez.. twoja symbolika jest coraz bardziej trywialna.. :/ no i monotematyczna, wypowiadasz sie tylko na jeden temat... a co do estetyki, to poprzednie twoje prace by艂y znacznie lepsze. pozdrawiam!
Napisano 19 Maj 200520 l Dla mnie osobi艣cie ta praca jest chora... z ca艂ym uszanowaniem dla tw贸rcy ;) ale ten temat po prostu mi nie pasuje ...
Napisano 19 Maj 200520 l Modeling -le偶y, 艣wiat艂o- le偶y, materia艂y kaszaniaste. Wbrew temu co niekt贸rzy s膮dz膮 w dzia艂aniach plastycznych to nie tematyka i "kontrowersje" stanowi膮 o warto艣ci pracy.
Napisano 19 Maj 200520 l tak zgadzam sie z przedmowca nietematyka stanowi o wartosci pracy ale jej wykonanie ...ale pamietaj ze jet to work in progress , bedzie wiele zmian ale ??? ... dzieki za wyczerpujaca i na wysokim poziomie pomoc ...pozdro zrobie tak jak mowisz ......
Napisano 19 Maj 200520 l sam korpus mo偶e by膰 ale otoczenie, o艣wietlenie i co najwa偶niejsze KADR! le偶y i kwiczy. Przes艂anie i sens sceny (a偶 chce si臋 powiedzie膰 - jak zwykle) jest g艂臋boko ukryty i bardzo nieczytelny. W pierwszej kolejno艣ci zr贸b cos z kamer膮 o tego nie da si臋 ogl膮da膰.
Napisano 19 Maj 200520 l ja bym to widzia艂 tak (jakie艣 20 min w szopce): 聽 t艂o jest lipne, ale odkry艂em w艂a艣nie scattera w szopie, a z gradientem zwyk艂ym wygl膮da艂o lipnie ;) sorki, 偶e sie wpieprzam w Twoj膮 prack臋, ale podobaj膮 mi si臋 Twoje pomys艂y...
Napisano 19 Maj 200520 l dzieki m@ti ciekawa wizja krew z ucha jak najbardziej tak....ale chcialm plastik ( czarne elementy przedstawic bardziej wyraznie)..korona cierniowa zabardzo zamaskowana...wuzucam kable z przodu i dodaje proste postacie modlace sie do krzyza ktory bedzie podlaczony do kontaktu ..ale i tak dzieki wiesz kazdy ma swoja wizje i wydaje mu sie najlepsza ...chcialbym uzyskac cos nienazucajacego bezposrednio odbiorcy...aby kazdy mogl zobaczyc to co chce ...pozdro
Napisano 19 Maj 200520 l ale ja nie twierdz臋, 偶e moja wizja jest najlepsza :) powodzenia w dalszej pracy i staraj si臋 uplastycznia膰 swoj膮 wizj臋
Napisano 19 Maj 200520 l ostatni render jest najlepszy, (nie wiem czy ktos to juz napisal) ale skoro to ejst elekto Jezus to skad tam krew? Twoje prace uwazam za bardzo fajne i ciekawe ale ta praca jest troszke niesmaczna ( tylko jesli chodzi o sam jej tytul) pozdrawiam serdecznie i gratuluje
Napisano 20 Maj 200520 l Chcialbym cos wyjasnic niechce nikogo obrazac ani wysmiewac z jego wiary ...osobiscie niepokazywal bym tych prac na forum nieszukajac pomocy w rozwiazaniu problemow czysto technicznych ..a nie moralnych ...pozdrawiam
Napisano 20 Maj 200520 l Pomys艂 bardzo ciekawy. Jeszcze jakby艣 dorobi艂 modl膮cych si臋 ludzi... a raczej modl膮ce si臋 kuk艂y... jak w teatrzyku dla lalek to ju偶 wog贸le by艂o by miodzio. Jednak wykonanie... ekhm... postaraj si臋 jeszcze bo praca ma potencja艂... tylko trzeba w nia jeszcze duuuuuu偶o w艂o偶y膰. I mniej ostrych kolork贸w. Plastik mo偶e przecie偶 by膰 ciemny. Zostaw tylko kilka, drobnych, dobrze dobranych, jaskrawych element贸w. Podkre艣la klimat. pozdrawiam Aha, to jest oczywi艣cie moja wizja Twojej grafiki... nic nie narzucam:)
Je艣li chcesz doda膰 odpowied藕, zaloguj si臋 lub zarejestruj nowe konto