nielot007 Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 Witam!! od dluzszego czasu chcialem zrobic jakis samochod, troche szukalem i znalazlem:) nie bede robil wnetrza, chce wkoncu miec jakis samochod skonczony bo enzo i carrera gt jeszcze bede troche meczyl ok!! modeluje jak zawsze w max6 robilem to z 4-5h zobaczymy co z tego wyjdzie..... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 Jeden z nowych samochodów który jest moim marzeniem :DMiałem go robić, ale chyba jeszcze nie jestem na to gotowy :) Mam nadzie, że skończysz. a to że będzie dobry to iem już teraz :) Pozdro i Powodzenia. Byłem pierwszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 daj moze troszke z górnego ukosa kamere...coś mało widać , pozdro powodzenia. byłem drugi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 nie nojak na 4-5h to jest calkiem niezle, chociaz ja bym wolal zobaczyc skonczone enzo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 bardzo ładnie zaczęte, nielot pakuje kolejny samochód, kolejny zachorował na manię jak Bubu pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yalas Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 panie nielot bond...zadam jedno pytanie...Ile ty masz lat????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 zacznij jeszcze kilka wipow ;] Na razie nie jest tragicznie, ale mogłoby być lepiej. Wyrownaj rowki ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 panie nielot bond...zadam jedno pytanie...Ile ty masz lat????? czemu pytasz ? to to samo clio co robił Loozack ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bubu Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 bardzo ładnie zaczęte, nielot pakuje kolejny samochód, kolejny zachorował na manię jak Bubu pozdro ??????????????? Sorki za OT, ale musiałem ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 to jest chyba nowsze, ale osobiscie tamto mi sie bardziej podobalo :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 bubu to jakaś prowokacja ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 16 Maj 2005 Autor Share Napisano 16 Maj 2005 Witam no to pokolei Bubu-->dzieki:) tez mam nadzieje go skonczyc:) hindus-->dam jak bede robil update i tak to samo robil loozack:D(jak dobrze pamietam jego model bo teraz nie ma zadnego rendera) GRiPi-->zobaczysz enzo to na 1000000% skoncze:) Ipshinoda-->dzieki:)...???? ;) Yalas-->:) 18,5 a co?? kozioo--> jak chcesz to moge zaczac:) chyba wiem o jakie rowki chodzi :) dzieki za posty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xMark Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 niedlugo to w podpisie miejsca ci zacznie brakowac na kolejne wipy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 heh, jak skonczysz wszystko to co masz w podpisie, to bedziesz mial calkiem obszerne portfolio. :) Wozik swietnie sie zapowiada, ale troche nieczytelne rendery... moze jakies zrzuciki? :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 16 Maj 2005 Share Napisano 16 Maj 2005 z tego ujecia troche malo widac ale wydaje mi sie za w gornej - tylnej czesci blotnika jest za duzo wglebienie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Maj 2005 Autor Share Napisano 17 Maj 2005 xMArk--> hehe racja juz zaczyna brakowac:) a jak zaczne to wszytko konczyc do dojada jeszcze linki do gallery ;) RA--> tylko ciekawe kiedy ja to wszystko skoncze......:) RA & Pawelkos--> wiem ze malo widac:) jak zrobilem render z innego(lepszego) ujecia to pozniej nie moglem go (zdjecia) znalezc na dysku:D:D Pawelkos-->takie powinno byc:) a tutaj update!! wiem ze jest duuuuuuuuuuzo niedociagniec (jak bedzie grubosc to bedzie dobrze) i troszeczke bugow!! ale ja zawsze jak robie to zbugmi a pozniej z nimi walcze;) ale jakis update musi byc:) od wczoraj mecze sie z tym i juz nie mam sily dalej tego meczyc:)!! jutro (postaram sie) moze pojutrze dam update ze skonczona karoseria i bez zadnych krzywizn bedzie wygladac jak z rhino ;) ........... pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 17 Maj 2005 Share Napisano 17 Maj 2005 model niezly, ale widze ze masz tradycyjny problem z ms, chodzi mi o zakrzywianie dachu w stosunku do drzwi, ja tez go mam i sadze ze nie tylko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 17 Maj 2005 Autor Share Napisano 17 Maj 2005 GRiPi-> hehe to nie problem tylko lenistwo(zmeczenie modelem) ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 18 Maj 2005 Share Napisano 18 Maj 2005 lenistwo, skąd ja to znam, nielot, to skrzywienie z tyłu przedniego błotnika na ostatnim renderze to błąd czy tak ma być? bo wiesz niby jest tam krzywo, ale właśnie chyba w tym miejscu nadkole przechodzi w drzwi??? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Maj 2005 Autor Share Napisano 18 Maj 2005 lpshinoda-->nie wiem o co chodzi:D:D moglbys zaznaczyc:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Maj 2005 Autor Share Napisano 20 Maj 2005 Hi all!! --update-- mozna powiedziec ze skonczylem karoserie jeszcze tylko pare poprawek. pokazuje tez siatke nie najlepsza ale lepszej nie bedzie:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 20 Maj 2005 Share Napisano 20 Maj 2005 no bardzo fajnie wyszło, a siatka nie jest zła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pecet Napisano 20 Maj 2005 Share Napisano 20 Maj 2005 Siatka wygląda jak wygląda, ale przecież najważniejsze jest jak wygląda po ms, a wygląda bardzo dobrze:) ale jest parę błędów: zielona krawędź powinna być ostrzejsza niebieska przejście jest trochę inne w czerwonym kółku jest troche krzywo w żółtym kółku wydaje się że jest trochę inaczej http://speedycars.chinacars.com/wallpaper2/renault/Renault%20Clio%20V6%20Renault%20Sport%202000%20-%2007.jpg - na tym zdjęciu widać jak powino być może się czepiam, ale może te uwagi ci się przydadzą :) i wnęka na tablice rejstracyjną z tyło jest inne:p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 20 Maj 2005 Autor Share Napisano 20 Maj 2005 pecet: zielona--> racja niebieska--> racja czerwona--> racja zolta--> racja tablica rejestracyjna--> nie masz racji jest taka jak na blueprincie (identylko) na tym zdjeciu co dales tylko tak wyglada ale jest dobra:) a tutaj update(minimini) ps. z zoltym (kolorem) walcze ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 21 Maj 2005 Autor Share Napisano 21 Maj 2005 kolejny update:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 21 Maj 2005 Share Napisano 21 Maj 2005 chyba troche uszczelka przedniej szyby wystaje za bardzo, poza tym fajnie idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Maj 2005 Autor Share Napisano 22 Maj 2005 chudy luknalem na ta uszczelke i jest dobrze nie wystaje:) chyba to tak wyglada na renderze;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pawelkos Napisano 22 Maj 2005 Share Napisano 22 Maj 2005 no ladnie ci to idzie, bledow chyba nie widze, czekam na "apdejty" pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Maj 2005 Share Napisano 22 Maj 2005 fajnie nielot tylko pytanie brzmi - czy ty to skończysz ;) ? daj jako mozesz render z jakimis refleksami co byśmy zobaczyli gładkośc surfów ;) pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 22 Maj 2005 Share Napisano 22 Maj 2005 Nielot bardzo fajnie ci idzie powodzenia !!! Jak go skończysz będzie wypasss. PS. A w czym robisz ?? LW ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Maj 2005 Autor Share Napisano 22 Maj 2005 hcpiter666--> hehe nie to nie lw (w pierwsyzm poscie pisze w czym;)) :D hindus--> model to na 100% skoncze najgorzej bedzie z materialami bo nie mam zielonego pojecia jak zrobic:) ale sie postaram na tym wlasnie modelu mam zamiar nauczyc sie texturowac ale zobaczymy co z tego wyjdzie dzieki za posty:) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 22 Maj 2005 Autor Share Napisano 22 Maj 2005 vray. hehe nie:) to mental albo scaline:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 22 Maj 2005 Share Napisano 22 Maj 2005 nie widziałem posta wyżej :P :P :P :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpshinoda Napisano 23 Maj 2005 Share Napisano 23 Maj 2005 Nielot, autko coraz bardziej mi się podoba, to znaczy model, bo same Clio jest strasznie brzytkie, ucz się ucz, pomożemy na ile będziemy potrafili pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 24 Maj 2005 Autor Share Napisano 24 Maj 2005 Ipshinoda dzieki:) licze na wasza pomoc bo sam rady sobie nie dam:( a tutaj update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chudy Napisano 24 Maj 2005 Share Napisano 24 Maj 2005 ten próg naprawde taki dziwnie krzywy jest?? dziwnie to wygląda moglbys zapodac jakims zdjeciem :] ładna antenka :P wogóle całkiem ładnie sie prezentuje za niedługo materiały :D, zobaczymy jak ci pójdzie z mentalem (ja osobiście też mentalem renderuje) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 25 Maj 2005 Autor Share Napisano 25 Maj 2005 chudy nom troche dziwny ten prog ale chyba tak ma byc (cos kolo tego) :) materialy juz na dniach moze pojutrze:) a tutaj "animka" dookola:) http://rapidshare.de/files/1980839/renault_clio_v6.avi.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 26 Maj 2005 Autor Share Napisano 26 Maj 2005 OK:) modelling uwazam za Prawie skonczony jeszcze tylko pokazecie jakies bugiiiii i koniec aha wiem ze nie ma np. wycieraczek ale nie chca mi wyjsc:) wiec jak je zrobie to dorzuce (bede je robil w trakcie texturowania) popzdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 cos mi sie nie podoba laczenie gornej czesci drzwi z dachem, tylko to mi sie rzuca w oczy, btw to modelik dobry. powodzenia przy teksturkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Maj 2005 Autor Share Napisano 27 Maj 2005 Witam!! mam pytanie w sprawie textur jak zrobic takie cos co jest na obrazku czy musze uzyc modyfikatora unwrap czy nie??:) aha narazie renderuje w vray'u tym darmowym:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 :o będą naklejki na clio :D ?? wymodeluj :P ładnie ci wyszło to clio - obowiązkowo render > 1280x1024 i nie żartuje :/ takimi małymi renderami zabijasz fajny model :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 Nielot007 bez unwarpa nawet niemasz co podchodzić ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 27 Maj 2005 Autor Share Napisano 27 Maj 2005 mam problem da sie zrobic zeby np. jak mam drzwi ktore maja symmetry i je unwarp'uje:) to musze osobno dla dwoch drzwi da ie zrobic aby modyfikator byl dla dwoch drzwi ale zeby byly tylko jedne drzwi rozumiecie bo troche zamotalem??:D pozdro aha i jak zrobic takie cos jak w poscie 40 zeby byl np. material szary i te napisy?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 blendem mixem albo czym tam chcesz ale w 40 to jest zwykła mapa z szarym tłem i napisami w diffuse nic nadzwyczajnego niewiem gdzie tam trudność ? za textury sie zabierz jak już zrobisz cały samochód i bedziesz pewien że niebedziesz go ruszał (siatki) połącz cały w jeden model i to wtedy unwarpuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Maj 2005 Autor Share Napisano 28 Maj 2005 dzieki sikham zrobilem juz unwarp:) i dobrze jest czy zle?? bo nie wiem czy tak moze byc pozdro aha to jest zrobione dla polowy a jak to teraz kopiowac?? i polaczyc (w tutku na 3dtotal pierw mial polowke pozniej mial normalnie) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sikham Napisano 28 Maj 2005 Share Napisano 28 Maj 2005 At this point, there is still just half the model unwrapped, so I add the symetry modifier to the model, go back to the unwrap window, and go through the process of fixing the newly created parts, which all contain uvw information, but they all need to be mirrored and attached to the other half. wszystko czarno na białym tam jest napisane ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Maj 2005 Autor Share Napisano 28 Maj 2005 sikham--:D:Ddzieki a tutaj skonczony unwarp:) teraz (zaraz) postaram sie dac lakier z kilkoma bajerami:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobi_k Napisano 28 Maj 2005 Share Napisano 28 Maj 2005 Modelik mi się bardzo podoba, ale cały czas mam przed soba model Loozaka i nurbsy niestety wygrywaja:)))) Daj swój awatar na maske zobaczymy jak sie prezentuje:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 28 Maj 2005 Autor Share Napisano 28 Maj 2005 tobi_k to nie nurbsy wygrywaja tylko umiejetnosci:) a z tym avatarem to dobry pomysl:D:D pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 29 Maj 2005 Autor Share Napisano 29 Maj 2005 Witam!! powiedzcie czy tak moze byc tzw co zmienic w tych naklejkach dac inne jak je rozmiescic itp. help;) aha i czy takie ustawienie camery moze byc?? pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi