smart Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 Witam:) Dawno nic nie umieszczałem..praca, praca, praca. Wrzucam moją ostatnią figurkę. Ciekaw jestem waszego zdania..więc komentarze mile widziane:) Pozdrawiam Podziękowania dla JESION'a za pomoc przy fotach;)
SansSerif Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 Na prawde dobre. trochę dziwne uszy i połączenie anatomiczne głowy z resztą ale sam pomysł połączenia też jest niecodzienny :)
Simple_man Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 Zaraz zaraz ja to już gdzieś widziałem, tylko gdzie? Świetna robota.
smart Napisano 16 Maj 2005 Autor Napisano 16 Maj 2005 Sansserif-zależało mi na tym by postać było rubaszna:), więc niektóre cześci jej ciała są karykaturalne.na pomysł samej postaci złożyło się wiele inspirującyhc mnie gadów,gollumów i innych nietoperzy;) Simple_man-bardzo możliwe że widziałeś koncept tej postaci który imieściłem na forum w speedach lub gdzie indziej w sieci;)...trochę mi sie zeszło ze skończeniem tej figurki
Hindus Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 fajna , super realistyczny render, powiedz w czym renderowałes ? pokazesz siatke ? to zbrush ?
smart Napisano 16 Maj 2005 Autor Napisano 16 Maj 2005 renderowałem w domu... :P rzeźba wykonana jest z masy modelarskiej.
arev Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 [Leru mode on] zmien temat na zgodny z regula.. bla... bla... bla... [Leru mode off] interesujaca pracka. pozdrawiam :)
Hindus Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 [Leru mode on] zmien temat na zgodny z regula.. bla... bla... bla... [Leru mode off] co tu chcesz Leru porządny chłopak...taki ma obowiązek :P a co do fajna , super realistyczny render, powiedz w czym renderowałes ? pokazesz siatke ? to zbrush ? to najpierw napisałem w shucie ze robie sobie jaja żeby nie było ze nie umiem odróżnic ;) poza tym kiedys dawałes siateczke a teraz już nie dasz ?? to moze ja ?? http://www.andreas-griesser.de/live/archives/wire_fence.jpg pozdrawiam ;)
Leru Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 no smart :) świetnie, że go skończyłeś. Przyczepiłbym się do nóg, a szczególnie tylnych. Bardzo dziwne jest umięśnienie, nogi jakby zaraz miały opaść :/ rozumiem karykatura, ale karykatury powstają na bazie tego co istnieje więc myślę, że tu raczej naśladownictwo by było bardziej na miejscu. Chodzi o to jak mają tylne kończyny zbudowane np lwy, psy czy inne koty czy krewniacy wilków. Tu ubolewam. Głowa jednak jest bardzo przyjemna. Biorąc pod uwagę materiał w których nie łatwo taką dokładność osiągnąc to wyszło Ci to super. Szczególnie zbliżenie na twarz jest ciekawe. Ładnie osiągnąłeś zmarszczki i wgłębienia w skórze (zalatuje to mi smellybug`iem ale to chyba dobrze, nauka nie idzie w las :]). Na zdjęciach też jest ładnie gładka na rzeźba. To też plus (znów biorąc pod uwagę materiał). Uszy lepiej wyglądają z boku, ich zagięcia. Ogólnie myślę, że można promować to co zrobiłeś mimo błędów. :) pozdrawiam arevulopapo -> LOL :D
Gotham Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 Fajniutkie, fajniutkie. Dodatkowy plus za sposób prezentacji. :>
Vorek Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 piękne ! ciut przyciasne kadry ale sama rzeźba i oświetlenie pierwsza klasa :) btw naprawdę wygląda jak zbrush :D
RK Napisano 16 Maj 2005 Napisano 16 Maj 2005 IMHO słodziutki- chrzanić realizmy. Jak to rozmnażasz, ile kosztuje i czy napewno strawi teściową ?
leander Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 Swietne! Okienko mnie informuje, ze za malo znakow wpisalem, wiec chetnie powtorze, ze swietne :)
asfalton Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 maga ultra super, zrowno sposob perezentacji jak i wykonanie, gratulszyn :)
Predator Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 Piekna sprawa !! :D teraz tylko go ozywic i wsposcic do sejmu zeby zrobil pozadek :P
sith_LORD Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 przyłączam sie do słodzenia.. fajne szczegóły.troszke gorzej w całości i ogóle..ale mimo wszytsko naprawde nieźle pozdrow sith
m6a6t6i Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 Zaraz zaraz ja to już gdzieś widziałem, tylko gdzie? Świetna robota. Może na http://www.aazero.com ? W sumie to jeden z potworków z gry nad którą pracujemy :) I jak wszystko czego dotknie smart - zajebioza :)
smart Napisano 17 Maj 2005 Autor Napisano 17 Maj 2005 Dziękuje wszystkim, nie spodziewałem sie tak dużego odzewu:) zainteresowanych postępem w pracach nad grą zapraszam na: http://www.aazero.com Hindus-dzięki za siatke, rozwiałeś wszelkie wątpliwości;)pozdrawiam Leru-oj długa jest lista błędów jakie popełniłem przy tej figurce, jednak eliminuje to popełnienie ich w pszyszłych pracach;) RK-pewnie że strawi:D! zobacz na jego brzuch:P Jeśli chodzi o odlew to na razie ucze sie rzeźbić, potem naucze się odlewać. MasterKiełbaster-ja nie trzydowiec :/ ale fajnie by było zobaczyc jak się gnida łasi o kawał ścierwa od swego równie pazernego pana ;) pozdrawiam:)
Marcel Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 w du&@*% wam się poprzewracało z tym zbrushem miałem to paskudztwo w łapach i wiesz, że w/g mnie szczęka jest za płaska, nos w stosunku do roli jaką pełni jest za mały, mam wątpliwości co to anatomii tylnych łap, a tylne 'stopy' są za małe i jeszcze ten wielki brzuch, tylko mu przeszkadza, łączenie nasady czaszki z szyją wymaga dopracowania, inaczej sobie go wyobrażam ;) za to skóra na grzbiecie, krzyżu i ogonie pierwsza klasa poważnie, świetna robota. nie maluj go !! taki jest git
Gość raminez Napisano 17 Maj 2005 Napisano 17 Maj 2005 orginalna postac ...bylo by duzo ciekawiej gdyby byly wieksze rendery ( wiem ze serwer forum jest skromny) ..ale mozna by lepiej przyjzec sie postaci ...brawo za orginalnosc..pozdro
Conrad Napisano 18 Maj 2005 Napisano 18 Maj 2005 też bardzo łądne wykoanie, podobnie jak te druga figurka, wyglada troche jak z kamnienia hehe, ząbki fajne
smart Napisano 18 Maj 2005 Autor Napisano 18 Maj 2005 Dziekuje za komentarze:D tutaj wieksza wersja gnidy;)
giorgione Napisano 20 Maj 2005 Napisano 20 Maj 2005 wyglada wspoaniale - jeśli mozna wiedzieć - jakie to coś ma rozmairy?? :) pozdr giorgione
smart Napisano 20 Maj 2005 Autor Napisano 20 Maj 2005 Giorgione-toto ma około 30-25 cm długości i wysokości około 12 cm ;) widziałem Twoją stronke, masz świetne rysunki! najlepszy gość z dzikim bicepsem;) pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi