tomaa Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 Zaczelem cos nowego... :) mam nadzieje ze wam sie podoba: wczesniejsze rendery: http://mitglied.lycos.de/eiszwodrue/c4d/lego01.jpg http://mitglied.lycos.de/eiszwodrue/c4d/lego02.jpg http://mitglied.lycos.de/eiszwodrue/c4d/lego03.jpg http://mitglied.lycos.de/eiszwodrue/c4d/lego04.jpg http://mitglied.lycos.de/eiszwodrue/c4d/lego05.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 O kur.., pokłony do ziemi... Super, podobają mi sie pomysły z lego , wykonanie git. Czekam na więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JunioR Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 OOOO brak słów, jak tak zaczynasz to juz sie konca nie moge doczekać !!! POWODZENIA ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
asfalton Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 (O_O), pieknie dalej dalej btw zawsze chcialem miec ten woozek(jesli to ten czarny) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 Wow, Wow, Wow, Wow jasna cholera. Powodzenia w dalszej pracy (ciekawe zcy dal byś radę to wszystko do reactorka:)) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 fajne toto, tym bardziej ze lubie lego ale powiedz, czy tam kazdy cypelek ma napis lego wymodelowany? czlowieku co ty masz za komputer, i czy nie uwazasz ze predzej czy pozniej on sie zbuntuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 robisz to w cinemie ? fajne ... calkiem trudne wyzwanei to wszystko zoptymalizowac pod render ;] ja kiedys (rok temu) zrobilem tez pracke z samochodzikiem lego ... http://www.augustow.mm.pl/~marcin18pl/dof%201280%20x%20960%20with%20signs.jpg(trzeba troche rozjaśnic) sam samochod mial okolo 450 tyś poly co przy dwoch w scenie dawalo 900 tyś ;] tyle ze napisy wlasnie byly modelowane ... no ale zycze powodzenia ... modelowanie takiego samochodu nie jest trudne ... jedynie co tu jest trudnego to wymodelowanie tych elemetow do dalszego kopjowania po scenie ... co nie znaczy ze to wyzwanie ;] oczywiscie bede opserwowal wątek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 ja bym na napisy dal BUMP mapping i po sprawie:P...ale to tez obciaza pc:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 Powiem tak: model mi się podoba póki co szczególne wrażenie jak dla mnie robi to że modelujesz napisy na klockach (lol) jednak uważam to za szczyt głupoty :). Gdyż można to zastąpić mapką bump dzięki czemu zaoszczędzisz kilkaset tysięcy lub nawet kilka milinów poly :). Aczkolwiek bardzo ładnie to wygląda. A tak z ciekawości zapytam ile to ma poly? :). "diabeł twki w ...." ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaa Napisano 26 Maj 2005 Autor Share Napisano 26 Maj 2005 ja cie krece ile tu juz wpisalo.. musze was uspokoic troche... robie ten modem nie w cinema tylko w MLCad.. klocki sa zrobione i tam sie tylko buduje... skladam ten model wedlug planu... potem go importuje do cinema zeby dac wam ten render... napisy lego sa tez automatycznie robione... praca jest raczej latwa, ale dlaeczego wszystko muszi byc skomplikowane? wieczorem moze jakis update bedzie.. :) dziekuje bardzo za odpowiedzi! bardzo mnie to motywuje robic dalej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 fajnie fajnie....pracuj dalej. ciekawe czy ktos sie pokusi o model bionicle czy jak to sie pisze ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JohnZi Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 no lubie takie szczegoliki. Mam pytanie czy ty wczesniej nie miales juz takiego watka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 klocki + plan? To "nieco" ulatwia ;) Ale i tak bardzo ladnie, potezne auto sie szykuje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasproject Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 świetna rzecz! Zwłaszcza jak LEGO już nie robi takich maszyn. Założę się, że masz też taki model w rzeczywistości??? Ja nie miałem takiego szczęścia.... Powodzenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 Dobra ja zamawiam tego "bionicla" :) Kurcze jak te LEGO ostatnio się osławiło... Po modelu a własciwie częściach widać, że troche ci to mogło napsuć krwi...będzie chyba fajnie jak wszystko pujdzie gładko. PS. MLCad, Cinema czy nie łatwiej by było robić to w jednym programie ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 w Lego cad odrazu masz klocki to mysle ze latwiej ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Conrad Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 zawsze lubilem lego :) chętnie bym to zobaczył w połyskującej czerwieni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 no ale to chyba ten starszy, wiec kolor powinien byc czarny :P bardzo ladnie ale skoro klocki sa zrobione to pracka polega tylko na kopiowaniu :) za to zrob fajny pokoik do tego i bedzie ok ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loozack Napisano 26 Maj 2005 Share Napisano 26 Maj 2005 co tu dużo mówić... kocham takie szczególiki, po prostu leżę i kwicze ;) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterus_123 Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 moze sie nieznam ale wydaje mi sie ze powinno byc tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaa Napisano 27 Maj 2005 Autor Share Napisano 27 Maj 2005 ZiBi_PL: nie rozumiem cie, sorry... nie jestem polakiem i czasami taki slang nie lapie ;) lonek16: dito, czy juz robilem to? nie nie robilem jeszcze nigdy czegos takiego, zdradze ci cos, to moj 3! model w karierze 3d MalwiX: wiem ze latwiej, ale czy wszystko trzeba robic skomplikowanie?? :) lukasproject: nie nie mam :( wlasnie chcialem, ale nigdy nie dostalem, wiec teraz go robie :P misiold: nie duzo latwiem budowac w mlcad... a potem dopiere kolorowac w cinema... Marcin: moze tak, ale czy zawsze trzeba robic to co najbardziej skomplikowane jest? chyba nie co? ;) Kulfer: czarny bedzie, tak jak orginal :) ale moze potem zrobie jescze pare innych farb :) GRiPi: sprobuje ;) Loozack: dziekuje! Piterus_123: dobrze zes zauwarzyl! wiem tam mam probleme, nie wiem jeszcze jak to zrobie, mam nadzieje ze jak zbuduje ten model, to to sie zakry... ale dziekuje badrzo za uwage! sluchajcie... moze byc ze juz koniec z tym :( dlaczego? bo server gdzie sa plany straczil sponsora i plany poszly :( nie wiem co robic teraz... szukalem w google, znalazlem tez jeden plan, ale to nie orginal, i troche trudny jest to czytania, mozna latwo cos zapomniec lub nie zauwarzyc... czy ktos moze mi pomoc? skad moge dostac te plany? model nazywa sie 8880, mam na nadzieje ze cos znajde... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRiPi Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 moze to powinno pomoc? http://www.legoat.com/model.do;jsessionid=auDZ9wFUgTp9?dir=original/8880/8880.xml tylko tym razem skopiuj plany na dysk to unikniesz takich problemow :) -edit- eee chyba o ten plan ci chodzilo... ale pracuj na czym jest bo lepszy rydz niz nic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 nie polak? a od ilu lat sie uczysz polskiego, bo niezle ci idzie? co do planow nie wiem, czy na stronach lego takiego czegos nie ma? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ZiBi_PL Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 eeee co w moim poscie bylo niezrozumialego ? bionicle ? tez lego tylko takie robociki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaa Napisano 27 Maj 2005 Autor Share Napisano 27 Maj 2005 ok mam plany znow z tad: http://www.hccamsterdam.nl/brick/setlist/index.htm ja nie ucze sie polskiego... moi rodzice sa polakami, tz, byli ;) ja nigdy w polsce nie mieszkalem, mowie w domu od czasu do czasu po polsku.. no ale dzieki za pomoc, moge znow dalej budowac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaa Napisano 27 Maj 2005 Autor Share Napisano 27 Maj 2005 dalej idzie, tym razem tez z farbami ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 ten niebieski taki nieklockowy, powinien polyskiwac, a jego kolor powinien byc ciemny a la granatowy ;) Piekna bryczka, piekna! PS: Ale zajebista strona, szkoda, ze kiedy bylam mala o internecie mozna bylo pomarzyc :( PPS: ten model (w wersji lego) wyglada znakomicie, jest kolosalny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 27 Maj 2005 Share Napisano 27 Maj 2005 nie wiem jak to jest w cinemie ale narazie dawaj rendery bez shaderow ;] a przynajmniej bez takich bo nic nei widac ... daj jakas mape hdri do evoirment czy tam background i dodaj rozmazane odbicia z jakims ior (plastick ma chyba 1,45) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaa Napisano 27 Maj 2005 Autor Share Napisano 27 Maj 2005 dziekuje za wasze komentarze, juz pozno, a nie bede do kazdego oddzielnie pisal ;) skonczylem na 28 obrazku... zrobilem motor, i ten "panel" na ktorej jest kierownica... pare innych zeczy tez dobylo ale to sa te najwazniejsze... mam nadzieje ze wam sie jeszcze podoba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość sojek1 Napisano 28 Maj 2005 Share Napisano 28 Maj 2005 Aż chciałoby się dotknąć i pokręcić kierownicą... Super model, z niecierpliwością czekam na final render:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MalwiX Napisano 28 Maj 2005 Share Napisano 28 Maj 2005 Czy moglbys zarzucic widoki przod, bok i gora? :) Materialy powinny byc bardziej polyskliwe, cylindry przezroczyste, poza tym: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAIRAM Napisano 28 Maj 2005 Share Napisano 28 Maj 2005 Fajne, szkoda że nie robiłeś rendera po dodaniu każdego klocka. Niezła animacja poklatkowa by wyszła:D pozdro i powodzenia!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterus_123 Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 cylindry niekoniecznie przezroczyste musza byc ja w swoich zestawach mialem np zolte Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 omfg. BeaUtyfUL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaa Napisano 30 Maj 2005 Autor Share Napisano 30 Maj 2005 sojek1: ja tez jako dziecko, ale nigdy tego nie dostalem ;) wiec robie to teraz :) MalwiX: dziekuje bardzo za take dokladne przegladanie¨! poprawilem SAIRAM: ale by dlugo szlo cos takiego :) ale fajna idea :) moze zrobie to na mniejszym modelu... Piterus_123: robie je tak jak na planie :) chveti: :D dziekuje! no dobra idzie dalej, juz prawie koniec... pare klockow jeszecze nie siedzi i jedna kolba w motorze troche dziwnie jest, poprostu ignorowac, zrobie to w nastempnym update Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 daj prosze to albo na szaro wszystko albo daj wiekszy reflect z gloossy + mapa HDRi bo teraz to nic nie widac ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamillM Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 O ja pier.... :P WYPAS :D Wiem który to model - jak byłem mały to marzyłem o nim ;) pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baldack Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 nono toto jest very gut:D bardzo fajne:| kolega kiedys takiego mial:D a ja nie:( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ser Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 extra maszynka, tylko ciemne klocki sie troche zlewają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr_Hyde Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 0_o LOL :-] Ile to ma polysow ?? :D . Miodzio ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 Ja tam se wole złożyć lego w realu. Cyknąć fotke. Wrzucić na forum i juz jest fotorealistyczna pracka 3D, a jaki render :DDD A tak na serio to wypasiony model na razie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAF Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 Nie ma jak LEGO :) świetnie Ci to wychodzi. Mógłbyś podać ustawienia rendera ? Dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Johny Napisano 30 Maj 2005 Share Napisano 30 Maj 2005 Te zebatki powinny sie stykac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azazyl Napisano 1 Czerwiec 2005 Share Napisano 1 Czerwiec 2005 lux :) swietny ,w świetle całego modelu nawet ta zębatka nie przeszkadza :) uhh :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 1 Czerwiec 2005 Share Napisano 1 Czerwiec 2005 świetnie Ci to wychodzi. narazie wg. mnie kiepsko ;] zobaczymy jak sobie poradzi z renderingiem bo skladac klocki w Lego Cadzie to nei problem ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 podobnie jak marcin, to nie problem ulozyc klocki:) chyba w tym wipie chodzi o materialy a modelik to druga sprawa:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomaa Napisano 2 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 2 Czerwiec 2005 dalej idzie, juz pozno, niechce mi sie do kazdego kometarza cos pisac ;) dobra juz prawie koncze.. reszte bede robil w c4d, pracuje nad tylem, jest tam pare takich kantow, ktore troche trudniej zrobic, ale jakos idzie, jeszcze nie skonczylem, ale cas spac :) brakuje jeszcze lusterek, a potem bedzie scena oto rendery: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 W wersji szarej wyglada najlepiej... :) Swietnie uwydatnia szczegoly. Jestem pod wrazeniem umiejetnosci i cierpliwosci. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RAF Napisano 2 Czerwiec 2005 Share Napisano 2 Czerwiec 2005 no panie Marcinie........... to mi się oberwało :P chodziło mi o sam render, wiem że to może nie super bajer, ale sam siedze na c4d i wiem ze jest troche francowata........ dlatego jeszcze raz ponawiam proźbe o ustawienia renderingu :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterus_123 Napisano 3 Czerwiec 2005 Share Napisano 3 Czerwiec 2005 ale tego co ci zaznaczylem to niemasz zamiaryu poprawic? (leniuszek ;-D) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi