Bacry Napisano 5 Czerwiec 2005 Napisano 5 Czerwiec 2005 Spodobał mi się ten model (zamieściłem w speedach moje krótkie wypociny) i postanowiłem zrobić go z pełnymi detalami a przyokazji przypomnieć sobie jak się modeluje. I oto efekty:
Simple_man Napisano 5 Czerwiec 2005 Napisano 5 Czerwiec 2005 no no no. Nieźle. Szkoda tylko że dałeś takie małe rendry. Ale to nic. Coś mi się widzi, że będziemy mieli nie oczekiwany wysyp modeli SW.
Loozack Napisano 5 Czerwiec 2005 Napisano 5 Czerwiec 2005 z tego wszystkiego najlepiej wyszły silniki ;) pozdrawiam
Bacry Napisano 5 Czerwiec 2005 Autor Napisano 5 Czerwiec 2005 na przyszłość zapodam większą rozdziałkę, a nad ilością szczegółów pozostałych elementów oczywiście popracuję ;)
lpshinoda Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 fajnie że silniki mają dużą ilość szczegółów, nieźle to wygląda, popieram zdanie o wysypie modeli SW :))) pozdro
Bacry Napisano 6 Czerwiec 2005 Autor Napisano 6 Czerwiec 2005 tak podłubałem w sieci i wychaczyłem jeszcze parę blueprintów (raczej zdjęć modeli) i okazuje się że co okaz to inny :D Tak więc dzisiaj pobawiłem się proporcjami (niby podobny a w szczegółach się różni) Na jutro zapowiadam kolejne rendery (mam nadziej znacznie posunięte). Pozdrawiam B.
Simple_man Napisano 6 Czerwiec 2005 Napisano 6 Czerwiec 2005 Nie obiecuj tylko pokaż co masz czekam z niecierpliwością.
Bacry Napisano 7 Czerwiec 2005 Autor Napisano 7 Czerwiec 2005 Takie pliki na wielkość wystarczą czy jeszcze większe zapodawać? I jak widzicie pojazd?
hcpiter Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 Bardzo fajny modelik, podobają mi sie te działka !
Mergan Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 Mi sie też bardzo podoba modelik, hmm coraz więcej osób robi coś z SW
Bacry Napisano 7 Czerwiec 2005 Autor Napisano 7 Czerwiec 2005 Oto ostatnia doróbka. Teraz tylko szczegóły. jeszcze większa rozdzielczość
Simple_man Napisano 7 Czerwiec 2005 Napisano 7 Czerwiec 2005 A mnie się bardzo podoba może dlatego, że SW to dla mnie już prawie religia. Ale mimowszystko uważam, że co najmniej 4* ci się należą. O i tyle.
zipper Napisano 8 Czerwiec 2005 Napisano 8 Czerwiec 2005 pewnie dla tego ze nie jestem fanem SW to ten dziob na przodzie mnie zniecheca ... wyglada troche smiesznie ? (dla mnie) ... za to reszta robi doskonale wrazenie ;] sliniki ... dzialka ... kabiny ... i te inne ... naprawde fanie sie zapowiada ... znajac twoje mozliwosci to jeszcze podciagniesz calosc teksturkami i renderkiem ... pozdrawiam i czekam na final ;]
Bacry Napisano 8 Czerwiec 2005 Autor Napisano 8 Czerwiec 2005 oto i dzisiejszy update w naprawdę dużej rozdzielczości. W kokpicie chyba nie trzeba więcej szczegółów. Ale może siedzisko zrobię nowe?
Simple_man Napisano 8 Czerwiec 2005 Napisano 8 Czerwiec 2005 No ta, a ja myślałem, że mój model jest szczegółowy. Dobrze, że mnie wyprowadziłeś z błębu. Fajnie nawet bardzo teraz to już ci dam 5*. A masz. Ogólnie to brak zastrzeżeń, no może dziub jest trochę inny w orginale ale tylko odrobinę. Odwalasz naprawdę ciężką pracę. Oby tak dalej.
Simple_man Napisano 8 Czerwiec 2005 Napisano 8 Czerwiec 2005 Shit nie mogę ci dać 5*. wczoraj dałem ci 4*. Sorki że cię nie doceniłem.
-=S3B=- Napisano 8 Czerwiec 2005 Napisano 8 Czerwiec 2005 Bardzo ladny i szczegolowy model. Podobaja mi sie te wszystkie detale i detaliki. Super! pozdrawiam
Konras Napisano 12 Czerwiec 2005 Napisano 12 Czerwiec 2005 Hihi ^^' patrzac na ten model mozna sie zapomniec ze to tlyko 3d i ponarzekac ze taki maly zoom ze golym okiem nie mozna zybaczec jak co jest umocowane. Model naprawde piekny, widac ze nic tu nie jest robione na oko "aby bylo" wszystko jest tam gdzie powinno i dokladnie takie jak byc powino :) Pozdrawiam i powodzenia w dalszej pracy :)
Bacry Napisano 5 Lipiec 2005 Autor Napisano 5 Lipiec 2005 Oto i efekty, troszkę to trwało, ale brak czasu itp (nowa bitwa mnie wciągnęła ...)
blood_brother Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 Bardzo fajnie, ale moze byc lepiej:) Nie jestem przekonany co do kombinezonu. Jakis taki pulchny sie wydaje. Mozesz pokazac siatke kokpitu??
Leru Napisano 5 Lipiec 2005 Napisano 5 Lipiec 2005 szczegół jest niesamowity :O świetna robota pokaż więcej więcej proszę :D daj nam się zachwycić!
Bacry Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Napisano 6 Lipiec 2005 pulchny? jak na kombinezon pilota kosmicznego to i tak jest mało napompowany. Więcej szczegółów na kombinezonie i tak nie będzie widać jak gość usiądzie w kokpicie. A dzięki temu oszczędze parę poligonów. A siatka kokpitu.. nie jest znowu tak skomplikowana w końcu to nie jest jeden obiekt tylko cała kupa obiektów, ale jak chcecie po południu będzie siatka, zarówno kokpitu jak i pilota.
DonVito Corleone Napisano 6 Lipiec 2005 Napisano 6 Lipiec 2005 nieeee no niesamowita liczba szczegolow, naprawde jestem pod wrazeniem :O. A co do czlowieka...jest super, sam czlowiek mogl by byc dobrym "Finished work" :D, Jak ja bym robil czlowieka ktory mial by siedziec w kokpicie to bym mu tylko kask zrobil, albo kask i tlow :D:D. nie moge doczekac sie efektu koncowego..
Bacry Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Napisano 6 Lipiec 2005 oto i siateczki, robiłem co mogłem, żeby jakoś to wyglądało ale ograniczenie rozmiaru zrobiło swoje.
Bacry Napisano 20 Sierpień 2005 Autor Napisano 20 Sierpień 2005 Dawno nie było updatów. Tak to jest jak przychodzi pora na tekstury :D
Bacry Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Napisano 24 Sierpień 2005 A oto ogólne ustawienie pól do kolorowania na myśliwcu (kolorki oczywiście do wymiany)
Szczupal Napisano 25 Sierpień 2005 Napisano 25 Sierpień 2005 spoko podoba mi sie ale dodaj jakis brud na niego :)
hkropinski Napisano 25 Sierpień 2005 Napisano 25 Sierpień 2005 daj dużo, bardzo duż zabrudzeń bo teraz wygląda jak zabawka, pozdr
Bacry Napisano 25 Sierpień 2005 Autor Napisano 25 Sierpień 2005 bo na podstawie zabawki robione :D ale będą zabrudzenia obiecuje.
Bacry Napisano 29 Sierpień 2005 Autor Napisano 29 Sierpień 2005 Hej mam nadzieję, że co raz mniej przypomina zabawkę:D Chociaż na razie to tylko difiuse, bez bumpa czy też reflection i glossy :D na to przyjdzie jeszcze pora.
Rekomendowane odpowiedzi