Leru Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 W tym wątku możecie składać uwagi czy pytania dotyczące obecnej bitwy oraz propozycje przyszłych tematów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 O co dokładnie chodzi w temacie moment krytyczny? I czy czołgi zaliczają się do maszyn bojowych czy chodzi o mechy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Wydaje mi sie ze maszyna bojowa to moze byc nawet rozkladany samobiezny kilof, jest to wszytko co mozna nazwac maszyna i sluzy do walki, a moment krytyczny to np, 1 klatka z wypadku samochodowego, szkla w powietrzu, stszepy metalu, samochody nad ziemia, i to wszytko w jednej klatce,, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 kurde ja chce miec figurke konana !!! edit: nagrody są niezle poterzne, gratuluje obrotnosci :] link do http://www.aliensgroup.pl/ - nie dziala w regulaminie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Tak jak KoMic napisał (dzięki KoMic :) ), to co się zalicza do maszyn zależy tylko od Was. Kris_R zaproponował takie rozwiązanie problemu: Wyciąż z Encyklopedii PWN MASZYNA: urządzenie techniczne zawierające mechanizm luz bespół połączonych ze sobą mechanizmów, słurzące do przetwarzania energii lub wykonywania określonej pracy mechanicznej. (...) m.in. wielokrążek, przenośnik ślimakowy, pompa tłokowa (...) zaczęto konstuować wiatraki, młyny papiernicze, (...) wynalezienie parowego silnika tłokowego, slinika spalinowego (...) zastosowanie turbin wodnych i spalinowych. Co raz powszechniej stosuje się sterowanie komputerowe maszyn, konstruuje się też maszyny samosterowne i maszyny samonaprawcze. .......................................... Wyciąg z słownika synonimów BOJOWY: - bitewny, wojskowy, wojenny, orężny - odważny, dzielny, energiczny - agresywny, zaczepny Ja dorzucę od siebie również, że należy zauważyć, iż w np języku potocznym często używamy słowa o troszkę innym znaczeniu opisując daną rzecz. Tu można zastosować podobny zabieg mieszcząc się w granicach tematu. Pobnie ma się rzecz z krytycznym momentem. Zadajcie sobie pytanie: co rozumiem pod pojęciem takiego momentu? I przedstawcie pomysł na forum, podejrzewam, że będzie przyjęty z entuzjazmem :) ttaaddeekk -> to walcz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Super nagrody :) gratki dla organizatorow :) fajnie by bylo zajac 2 miejsce ;) (tablet) ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 bo już taki Vray i CAT jest za darmo dla wszyskich :] :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 dokladnie ;> a tablet zawsze mozna opchnac :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Nie no nagrody naprawde super, coś widze że ta bitwa to będzie ostra walka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 oj będzie :> hieny rzucą się na nagrody ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mort Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 mniami, fajnie jest sobie pomarzyć że wygram figórkę :D powodzenia wszystkim walczącym...można do "maszyn bojowych" zrobić PC-ta z włączonym 3ds czy jakąś inną majką :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Ja również życzę wszystkim powodzenia - nagrody są przednie - każde miejsce jest moim zdaniem zadowalające pod względem nagród, ale przecież nie o to chodzi prawda? Czytając posty przedmówców zacząłem się martwić o zgodność treści swojej pracy z tematem - nie było by za ciekawie gdyby owa niezgodność przyczyniła się do jej zguby :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
max_1989 Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Chciałbym życzyc wszystkim powodzenia, udanych a przede wszystkim skończonych prac :). Ja do bitwy dołącze za ok. 2 tyg. :). Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfe Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 widze ze nie jestem jedyny ktory bedzie miał 2 tyg zwloki :) od razu mi lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 pytanko do organizatorow. Czy mozna zrobic dwie pracki? Pojednej na temat? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubas Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 mam pytanko...czy można tę samą prackę wykorzystać w bitwie 3d i 2d ? zmieniając oczywiście troszkę koncepcję...ale to byłoby ciągle to samo pytam bo chciałem spróbować swoich sił i tu i tu ale nie styknie mi czasu na dwie różne pracki (mam bliźniaków 7 miesięcznych :) więc...) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 kubas-ale wpadles :] gratuluje :] a ja zrobie 12 prac i zgarne wszystkie nagrody (nie wiem czemu poprzedniego posta nie wyslalo) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 21 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Gordy, kubas -> jasne, że można pytanie tylko czy warto :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Gordy, kubas -> jasne, że można pytanie tylko czy warto :) Kurcze, czemu nie. Maszyny, są dosyć hmm, za to drugi temat jest niczego sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfe Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 ja sie chyba za dwa tematy zabiore... ale niech sesja sie skaczy wrrrr.. powodzenia wszystkim zycze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Ja mam moze troche glupie pytanie ale chyba dosc istotne. Jak ma sie legalnosc softu do takich konkursow z takimi nagrodami?? W koncu to jest jakas forma zarobku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfe Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 hmmm... stary moze niektóre rzeczy lepiej przemilczec?:cool: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 To jest wlasnie polska specjalnosc i zarazem paradoks, najpierw musisz nakrasc aby zaczac zaraniac uczciwie, : ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Taka akcja dałaby dobry przykład ale nie bardzo wiem jak to zorganizować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altus Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Ja tez mam pytanko, czy jest jakas okreslona rozdzielczosc w ktorej ma byc praca czy to tylko zalezy od "bitewnika"? podro i zycze wszystkim ukonczenia prac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Zorganizowanie to małe piwo (wystarczy poprosić o dane osobowe i namiary softu- każdy producent bardzo chętnie sprawdzi czy dana osoba figuruje w ewidencji)- trochę większym problemem byłaby wtedy frekwencja. Jako optymista stawiam że na placu zostałoby wtedy...no- niech będzie- 10 osób ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 nie poprostu wszyscy by sie przesiadli na darmowy soft(np xsi fund. na linuxie), a na tym producentom nie zalezy:/ a z tego co wiem to konkursy nie sa liczone jako praca komercyjna sory za ot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfe Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 przy pomyślnych wiatrach moze i tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blood_brother Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 Jako produkt komercyjny u grafika zalicza sie, chyba, wszystko za co sie cos dostaje. Czyli korzystajac z nielegalnego softu, taki konkurs z nagrodami, zreszta nie malymi, jest najzwyklejsza kradzieza. Tak mi sie wydaje, ale moge sie mylic i pozostaj mi miec nadzieje, ze jezeli nawet jest to nie zgodne z prawem, to nikt tego nie sprawdza:) Oczywiscie nie mowie tu o osobach pracujacych na legalnym sofcie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfe Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 ja mysle ze wiekszosc ludzi ma tu legalny sofcik albo kozysta z darmowego oprogramowania... typu blender Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 a moze zakonczymy temat? moze niektóre rzeczy lepiej przemilczec? gratki dla ekpiy max3d za pozyskanie sponsorow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 A u was to murzynów biją ! (teraz to już chyba afroamerykanów ?) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 21 Czerwiec 2005 Share Napisano 21 Czerwiec 2005 ah ludzie ludzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neosim Napisano 22 Czerwiec 2005 Share Napisano 22 Czerwiec 2005 Nie brałem nigdy udziału w bitwie na max3d. Nie mogę też doczytać szczegółów technicznych. Jakie roamiary minimalne i maksymalne ma mieć praca? wszelkie pytania proszę zadawać w wątku w Bitwie, http://max3d.pl/forum/showthread.php?t=16715 neosim -> render musi być taki jaki sam uznasz, że jest wystarczający, żeby mógł ukazać szczegóły i to co chciałeś przedstawić. Nie ma regulaminowo tego określonego. Weź tylko pod uwagę fakt, że jurorzy też ludzie i też mają "tylko" monitory. Myślę, że górna granica 1280x jest całkiem przyzwoita, ale to tylko moja propozycja :), nie jest to żaden wpis do regulaminu Heh pytam :) bo graficy też ludzie i muszą gdzieś swoje pracki wyrenderować także myślałem, że wielkość minimalna obrazka jest określona. Fakt 1280 max to chyba rozsadnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 22 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2005 kolejny zadowolony Użytkownik serwisu max3d.pl :D czekam na kolejne pytania :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gangrel Napisano 23 Czerwiec 2005 Share Napisano 23 Czerwiec 2005 Witam Przymierzam się do wzięcia udziału w bitwie, jednak mam jedno pytanie. Czy gotowy render można dopracować w technice 2D? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 23 Czerwiec 2005 Share Napisano 23 Czerwiec 2005 czy jest dozwolone zakładać wątki wip dotyczące tej bitwy na innych forach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 23 Czerwiec 2005 Share Napisano 23 Czerwiec 2005 gangrel- to nie jest takie proste pytanie:/ ale wg mnie mozna. ciekawie by bylo jakby prace byly umieszane w avi tak aby bylo widac ze wszystko to textury, taka mala pseudo animacja bez domalówek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gangrel Napisano 23 Czerwiec 2005 Share Napisano 23 Czerwiec 2005 wg mnie mozna. ciekawie by bylo jakby prace byly umieszane w avi tak aby bylo widac ze wszystko to textury, taka mala pseudo animacja bez domalówek No właśnie czasem przyda się chociaż poprawić kontrast/nasycenie kolorów etc... sam już nie wiem. Może jakiś oficjalny głos się pojawi w tej sprawie i rozwieje wątpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 23 Czerwiec 2005 Share Napisano 23 Czerwiec 2005 ej co wy gadacie :] ? posłuchajcie siebie..jest regulamin na max3d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wolfe Napisano 23 Czerwiec 2005 Share Napisano 23 Czerwiec 2005 cos mi sie wyswietlanie postow na forum zepsuło... np niby są 3 strony ale po wejsciu w temat sa tylko 2 co jest grane? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 26 Czerwiec 2005 Share Napisano 26 Czerwiec 2005 to jak to jest? Można pokazywać WIP'y na innych forach? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 26 Czerwiec 2005 Share Napisano 26 Czerwiec 2005 z tego co wiem to mozna, zaznacz tylko ze prace robisz na ten konkurs. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 27 Czerwiec 2005 Autor Share Napisano 27 Czerwiec 2005 tak, można, jak Pionier napisał :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gordy Napisano 27 Czerwiec 2005 Share Napisano 27 Czerwiec 2005 Danke veru much Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
und3r Napisano 28 Czerwiec 2005 Share Napisano 28 Czerwiec 2005 Gordy, kubas -> jasne, że można pytanie tylko czy warto :) //A propos robienia więcej niż jednej pracy w bitwie. Właśnie się astanawiam i wiem że skończę panią w przeciągu tygodnia lub dwóch więc zabiorę się za jeszcze jakąś prackę :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_michal Napisano 28 Czerwiec 2005 Share Napisano 28 Czerwiec 2005 IMO nie jest dobrym pomysłem na wrzucanie kilku prac do bitwy. osobno do 2d i 3d owszem, ale kilka prac do 3d na przykład to nie jest (moim zdaniem) dobry pomysł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
butcher87 Napisano 1 Lipiec 2005 Share Napisano 1 Lipiec 2005 Moim zdaniem lepiej dopracować jedną prackę niż wysyłać mnustwo badziewia. Ale znając was to i tak 10 prac byście zrobili 10 razy lepiej i to w 10 razy krótszym czasie niż ja jedną (ale ze mnie optymista)!!!:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patry Napisano 6 Lipiec 2005 Share Napisano 6 Lipiec 2005 Mam już gotowy render do bitwy i chcę go umieścić w swoim poście kliknąłem na Zarządzaj załącznikami, podałem ścieżkę, kliknąłem na wyślij i nic !!! Przecierz jak nie będzie rendera to mnie zdyskwalifikują!!! Co zrobić ?!?!?!!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 6 Lipiec 2005 Autor Share Napisano 6 Lipiec 2005 pewnie jest za duży (rozmar pliku albo obrazka), przeczytaj co jest napisane w okienku w którym załączasz plik :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi