Reanimator Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 przeciez jak byk stoi w regulaminie, ze żóri ma 3 tygodnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 klatka z filmu i juz! juz od trzech bitew o to apeluje! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jp Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 Jestem za. Klatka z filmu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 pod klatkę z filmu można podstawić wszystko, nawet pojedyczny model "bo on przecież jest w nawet w takiej scenerii jak w filmie"... zmieniam moje poparcie na: Koniec poszukiwań / Siła Żywiołu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 pod klatkę z filmu można podstawić wszystko, nawet pojedyczny model "bo on przecież jest w nawet w takiej scenerii jak w filmie"... a co w tym złego? to nie jest konkurs na najwieksza ilość poly w scenie, tylko na obrazek. ładny obrazek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 hmmmm a moze--> scream Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 to może najlepiej temat Ładny Obrazek? myślę, że oprócz efektowności liczy się pomysł, PO COŚ to ograniczenie tematyczne jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kozioo Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 Uuu, a przedtem ci sie nie podobało, że temat dopuszcza pracke "jednoobiektową". Smiem twierdzic ze dobra, ale prosta pracka wlasnie wymaga jakiegoś pomysłu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 ja też jestem przeciwko klatce z filmu, bo pod ten temat można spokojnie podciągnąć wszystkie poprzednie tematy i jeszcze dużo więcej... o co chodzi z tym tematem "scream" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 o co chodzi z tym tematem "scream" ? hmmm pomysl sobie z czym kojazy ci sie to slowo co mozesz nim wyrazic, mozesz krzyczes ze strachu, ze smiechu, ze zlosci itp. etc. :D ogolnie wszystko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 ja juz robilem klatke z filmu, wiec odpada:P moze jakas bitwe morska czy cos;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 jaaaaaaaaa cem vizke:P joke :P a tak na serio to co byście powiedzieli na "początek ludzkości"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 AG--> mi by pasowala vizka od dawna probuje sie zabrac i jakos sie nie chce a bitewka moze by mnie zmobilizowala :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 to nie można po prostu po polsku tego nazwac? jesli nie po polsku, to dlaczego nie po niemiecku "schrei"? może jestem przeczulony, ale wkurza mnie takie nieuzasadnione nazywanie wątków po angielsku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jp Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 "Klatka z filmu"to bardzo wymagający temat, który nie dopuszcza aż takiej dowolnośco jak myślą niektórzy. Jesli celem byłoby odtworznie mozliwie dokładnie kadru z istniejacego filmu, który każdy z uczestników by sobie wybierał i dodawał do pracy owa klatke jako referkę dla jury to mogłoby byc to bardzo interesujące. Oczywiście w takim przypadku aspekt inwencji artystycznej ograniczałby sie jedynie do selekcji owej klatki. Leleń - gdybys robił tak właśnie "klatkę z filmu" nie poległbyś na kompozycji ujęcia w tej bitwie mimo bezdyskusjnej dbałosci o techniczna strone tworzenia swojej sceny. Bez urazy. Może więc warto spróbować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 nielot- owszem to tez moje mażenie ale kto na to się zgodzi ;) jp - hhehehe jesli taka interpretacja to ja wybieram film dokumentalny o wystroju wnetrz:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mkk3a Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 "Klatka z filmu"to bardzo wymagający temat, który nie dopuszcza aż takiej dowolnośco jak myślą niektórzy. no to podaj jakiś przykład, bo mi nic nie przychodzi do głowy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 Klatka? Ok, ale wówczas proponuję ustalić jedną konkretną klatkę dla wszystkich i stworzyć osobną bitwę, gdzie celem byłoby odtworzenie sceny z tej klatki. chodzi mi o to, ze jedna osoba zrobi dobrze klatke z bitwy legionu rzymskiego9 z Germanami z "Gladiatora", a inny weźmie na warsztat "pszczółkę Maję" i nawet sie poza Corela nie ruszy. Moje typy: Konflikt żywiołów Bitwa morska Początek Ciekawe zjawisko Żądza Wbrew miłości Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leleń Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 Bitwa morska noo:d jp - spoko, nie obrazilem sie^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jp Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 Shogun 3d, Klatka jedna dla wszyskich to nakłanianie do rzemyślniczej w najlepszym razie dłubanki. Mysle że każde jury jest w stanie ocenic nakład pracy przy Guciu zapylającym kwiatka i Ostatniej bitwi Spartakusa. Choc juz widziałem jak nie jeden Gucio zakasował epickie klimaty. Moje typy: "Klatka z filmu" "W drodze" "Koniec poszukiwań" Spoks Leleń, na Kibica No1 nie pluję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Salvator Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 a ja ciągle za swoją poetycką wizją bitwy stoję twardo ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vetis Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 ja jestem za: "Klatka z filmu" i ponownie proponuje: "scena historyczna" "rzeźba" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ttaaddeekk Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 jak raz nie przeszlo czemu by mialo teraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 hihi, to i ja pofantazjuje: - miejsce pracy ;) - plakat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jp Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 O, RA. A to mi sie tez podoba.Moja prywatna top lista: 1.Klatka z filmu. 2.Koniec poszukiwań. 3.Miejsce pracy. PS. Plakat nie bardzo, bo to raczej z natury 2d a hlywoodzkiwj szmiry" Gęba z wybuchem w tle" nie robie. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Witam!! hmmm jesli chodzi oklatke z filmu to jak dobrze rozumiem ma to byc klatka z jakiegos filmu (istniejacego) ?? bo jak nie to temat bezsensu ;) a jak tak to tez bez sensu bo nie ma w tym temacie zadnej mysli tworczej nikt sie nie wysili zeby wymyslic wlasny temat tylko da jakas "klatke" z np. matrix'a czy batman'a ;) mkk3a-->a skad wiesz ze nie uzasadnione?? hmmm a gdybym napisal po rosyjsku to bylo by lepiej wedlug mnie po angielsku to lepiej brzmi i mi sie to odrazu kojazy bo z tym slowem mam wiele wspolnego ;P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jp Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Nielot007, Myśl tworcza moze i ograniczona, ale umiejętność wyselekcjowania pojedynczej klatki która może byc atrakcyjna jako still to niełatwa sprawa. Sztampa w stylu Matrix chyba nie mialaby sznas u jury a pokazanie kadru z np.: "Seksmisji", "Rejsu", czy "Czterech pancernych" to juz niebanalna sprawa. Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 jp, Nielot ma rację, ukazanie klatki z filmu to moim zdaniem robota czysto rzemieślnicza, odtwórcza. Nie wnosisz nic nowego do kadru. Ba! Nawet masz dążyc do tego, by nic nowego sie w nim nie znalazło. Jeśli chodzi o konkurs na dobrą robotę rzemieślniczą, to jestem za, natomiast jeśli celem ma być własne oryginalne dzieło - to już nie. Ten pomysł z końcem poszukiwań i scena historyczna nie jest zły, dodaję je do swojej listy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Ja tam lubie "hollywoodzkie szmiry". Ale to temat faktycznie pod 2D jest dobry. A klatka z filmu jest nieciekawa. to nie ma byc praca odtworcza, a tworcza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 a co powiecie na "chwalebna smierć" " krwawe czasy" "Gdy serce wzywa" lub "Gotyk"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Gotyk? swietny! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altus Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Gotyk bylby fajny, ja jeszcze zaproponuje taki temat: "sport" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 a ja dalej , wisiualisacja wnetrza (bardziej prodżekt niz viz) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 gotyk! gotyk! gotyk! gotyk celtyk najlepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 a ja dalej , wisiualisacja wnetrza (bardziej prodżekt niz viz)Jestem za, ale chyba za duzo osob by sie za to nie wzielo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 kurde to chyba jakieś swięto pierwszy temat jaki wymyśliłem i sie podoba :D a i zgadzam sie z RA viizka to by był miód ale będzie 20 uczestników Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nielot007 Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 ja bym tez byl za vizka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jp Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Viz wnętrza może być. Jesli bedzie oceniany tez projekt a nie tylko GI i inne tam fotony. To w to wchodzę. Ale i tak z uporem maniaka powtarzam: 1. Klatka z filmu. 2. Koniec Poszukiwań 3.Miejsce pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
araneus Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 "Koniec poszukiwań" lub "scena historyczna" - ok, dają "pole do popisu". Gotyk nie bardzo bo sie może zrobic z tego konkurs na architekture albo na fotony i wolumetryke ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Matchias Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Gotyk brzmi ciekawie; dodałbym jeszcze postać - karykatura lub portret; nowy świat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Gotyk faktycznie powinien wiązać się z postacią. Poza tym gotyk interpretuję bardziej jako miejsce tworzące nastrój jaki lubili romantycy: groza, niezwykłośc, mroczność... aż się prosi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 ja jak Matchias chciałbym karykaturę znanej osobowości ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaras Napisano 20 Październik 2005 Share Napisano 20 Październik 2005 karykatura znanej osobowości to fajny pomysł ! - można naprawdę się wykazać , a uchwycenie podobieństwa w postaci 3d wcale nie jest takie łatwe - militaryści mają szerokie pole do popisu - np. mogą zrobić Adolfa podczas wizytacji dywizji pancernej Hermana Goeringa (tylko że Arturo i Pionier -nie mogą brać udziału !) ;) samochodziarze- Michaela Schumachera wysiadającego ze swojego bolida :) itp , itd :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shogun 3D Napisano 21 Październik 2005 Share Napisano 21 Październik 2005 Hehe, a rusofile mogą zrobic zgredka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 po 3 tematy z 3d i 3 z 2d : wizualizacja 3d: reaktor atomowy (ogrom i przemyslany projekt) labolatorium biologiczne (szczegółowość i sterylność) szpital dla obłąkanych (przedstawienie klimatu) prace 2d: karykatura (moze byc zabawnie) ekspozycja produktu (jak najlepsze rozreklamowanie jakiegos produktu) Nowa Rzeczpospolita (taki na czasie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Reaktor dobry, ale ten temat za bardzo ingeruje w dowolnosc pracy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Dlaczego ingeruje ?? przeciez moze byc reaktor po wybuchu atomowym, w czasie budowania i przedstawic scene alarmu itd kurcze wystarczy pomyslec a tematow sa tysiace, a nie znowu bedzie temat rzeka i kazdy bedzie robil co chce i naciagal na sile prace do tematu, niewiem jak ty ale ja nie lubie takiego czegos... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Ale sa tez osoby na tym forum, ktore postrzegaja grafike bardziej plastycznie, a wybuch czy budowanie reaktora wcale mi sie plastyczne nie wydaja. Juz wole "temat rzeke", bo wtedy prace oglada sie duzo ciekawiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kuciel Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 O czym ty do mnie rozmawiasz jak ktos jest zdolny to wszysto potrafi przedstawic w sposob plastyczny wystarczy troche pomyslec, a moze myslenie to za trudny orzech do zgryzienia ?? masz racje dajmy cos, co poprostu siadasz i robisz bez myslenia bo przeciez jest latwiej.... jak ja nie cierpie isc na latwizne !!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi