ArTooRo Napisano 13 Sierpień 2005 Share Napisano 13 Sierpień 2005 Świetny początek, widzę że kolejny Warhammer :) A co do czasu to cóż... Ty go nie masz, natomiast ja mam aż za dużo, ale mi się totalnie nie chce :( chodzi mi po głowie żeby zamknąć mój topic czego Tobie nie życzę (sorki że tak o sobie wtrąciłem, ale to takie skojarzenie odnośnie tematu braku czasu) Niecierpliwie czekam na updaty! :D Pozdrawiam i życzę powodzenia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 13 Sierpień 2005 Share Napisano 13 Sierpień 2005 bardzo ładnie ci idzie, tak trzymaj, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 13 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 13 Sierpień 2005 jp--> hehe taaa bojowy kurczak to dobre okreslenie: ] i bardzo mi sie podoba hehe: ] ArTooRo-->czlowieku co ty bredzisz chyba musze wymierzyc Ci kare,,, albo sam sobie ja wymiez,,, niepoddawaj sie, rozumiem kryzys tez taki mialem i chyba mam nadal, ale probuje cos ciagnac dalej, maz juz sporo noo moze nie na tyle by wygrac, lecz nie ma co sie poddawac nei wiem moze przemysl od nowa koncepcje, poszperaj w glowie nad nowa scena ale taka by wykozystywala model, moze nowy pomysl da Ci nowe sily,, pozdrawiam i jeszcze raz niepoddawaj sie cu hkropinski--> thx: ] PS... hehe smieszne dzieki postowi ArTooRo sam postanowilem niewymiekac i brac sie do roboty,,, nagle pochlonela mnie jakas dziwna chec wlaczenia maxa: ], wam zycze tego samego: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 bardzo fajnie to wyglada tylk ote kominy na górze takie jakis za długie chyba :] no chyba ze to persykopy :] aha przydały by sie jakiesminikamery or cos takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 14 Sierpień 2005 Share Napisano 14 Sierpień 2005 hehe to juz tradycja moj odwieczny rywalu ze w polowie bitwy zmieniasz koncept o 180*:) robocik niezly, przyjemny detal choc ja bym tu i tam cosik dodal (pomysl z tymi kamerami ciekawy) jaka bedzie sceneria? pozdro Pionier Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 16 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2005 hindus-->hehe te na gorze to nie kominy tylko siakies anteny, albo cos takiego,,,aaaa zreszta skad ja mam to wiedziec nie widzielm tego nigdy na oczy: ] co do konceptu kamery to,,hmmm sam nie wiem,,,jesczze zobacze ale narazie nie widze tego moze z czasem: ] Pionier-->niestety masz racje moj odwieczny rywalu....znow zmiana mam nadzieje ze ostatnia, bo czasu mi braknie: \, co do sceny pozyjemy zobaczymy, cos tammam w glowie ale ciagle to ewoluje, weic nie ma co sie rozpisywac na daremno wrzucam propozycje 'niedoodrzucenia' textur, tak mi sie to widzi,,, zmiany pewnie beda ale bardzij w detal niz kompletnej zmiany, moze dorzuce tu i owdzie jakis trojkacik zabrudzenie albo cos takiego cu: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 teksturki sa ql :) tak samo modelik :) 3m sie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 najs. wyglada jak model do sklejania:) te silownik na nogach powinny blyszczec... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 16 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 16 Sierpień 2005 KLICEK-->thx: ] dareg-->niestety masz racje,,, ale co zrobic by tak nie bylo: \ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 wyglada swietnie. jak przejechane suchym pedzlem, plukanka i filtrem:) moglbys jeszcze na krawedziach blach przyrdzawic, lub zdrapac farbe... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RK Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 Zarąbisty. Ja bardziej niż detalami martwiłbym się samą sceną. Model już teraz ma pazur. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 RK dobrze prawi :) scena też ważna od siebie dorzucę, że warto wejść w szczegół :P teksturka ciekawa ale ... dawaj dalej, dawaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 16 Sierpień 2005 Share Napisano 16 Sierpień 2005 Ja bym sie jednak jeszcze troche w detale pobawil (w modelu i texturach) no ale na pewno w dobra strone idziesz. jedziesz dalej, jedziesz ;] pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 17 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 17 Sierpień 2005 hehe, panowie. "teksturka ciekawa ale ..." ale chodzi o to ale,,, ale co, co mam zrobic, gdybym to wiedzial to pewnie bym juz zrobil :P co do detalu to tez nie wiem co zrobic by nieprzedobrzyc, nie chce go naciukac jakimis bzdurnymi elementami ktore nie maja kompletnego sensu bytu, no nic jeszcze poglowkuje, a tymczasem kolejna maszyna juz w planach cu:] edit.... Postanowilem troszke pogrzebac w texturach,,, i jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wooka Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 ou sziet.. Ja tak tu zagladalem czasem bez wiekszych ochów i achów.. ale teraz ja juz oteksturowales tego mecha to musze przyznac ze.. mmhhh.. miodzio. poprostu wyglada naprawde super. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 17 Sierpień 2005 Share Napisano 17 Sierpień 2005 raczej kosmetyczne zmiany, kilka decali, troche wiecej rdzy:) nie mowi ze jest zle:D, jest zadawalajaco Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Moim skromnym zdaniem rzeczywiście przypominatroszkę model kartonowy lub chociaż low-poly przez tekstury - dokładnie ten sam błąd popełniłem w mojej pracy, podpowiem tylko żebyś pozbył się nawyków modelarskich odnośnie malowania tzn to co mnie konkretnie zgubiło to fakt że brud się nie rozkłada równomiernie w każdej szczelinie, a powycierany metal nie jest dokładnie o tyle samo wytarty na każdym brzegu itd. toteż odradzam także z korzystania ze zdjęć pomalowanych figurek Games Workshop - lepiej wziąć zdjęcia faktycznego pojazdu ze sfatygowanym metalem. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 18 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 18 Sierpień 2005 ArTooRo--> hehe : ],,,prawda: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 Nom... szczegolow brak tej teksturce. :( Ale model jak najbardziej wporzadku. :) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 18 Sierpień 2005 Share Napisano 18 Sierpień 2005 pamiętasz zapewne ... (no ten mech co mial taka anielska nazwe ;) ), on byl osssssssstro brudny. Czegoś podobnego tu bym się spodziewał, może taki kierunek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 19 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2005 Uziela?,,,ta pamietam, ale pamietam tze ze soedzilem nad nim cale wakacje: ],,, hehe, ale dzieki postaram sie podzialac cos w kierunku jak mowicie, bo zapewne macie racje, lecz zrobie to dopiero jak wymodeluje kolejna maszyne,,,pozdrawiam,,,, tik tak, tik tak...a czasu wciaz mniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Falcrum Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 Pokłony...dobra robota. Więcej nie mowie, bo nie trzeba, dobrze wiesz co robić :) Będzie świetna praca ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemil Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 Jak widze takie pracki to mi się odechcewa próbwać sił w 3D maxie. Dobrze ze chociaż ambitny jestem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Segal Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 A mogę spytać czemu mieszasz Warhammer'a 40k i Władcę Pierścieni? -EDIT- Ups niezbyt dokładnie przeczytalem 1 ost sorry powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 19 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 19 Sierpień 2005 Segal--> heeh nie mieszam, po prostu zmienilem kierunek dzialania i pole razenia,, w skrucie inny temat,, a;le mam zamiar zmieszac W 40k z fallotami : ] i i i jesczze nie wiem z czym... moze to nie wyglada zbyt okazale, ale tak bedzie wygladac zgrobsza kolejna maszynka do robienia dziurek.... kruszyna "behemoth" z falloutow: ],, moze dodam ze nie ma byc to wierna kopia, czy cus w tym stylu, tylko od tak poprostu na jego podwoziu zrobie wlasna fure, cze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 WOW, czym tak dalej a bedzie GiT:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 ładnego robaczka zrobiłeś :) keep working :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 niezle sobie poczyniasz :) jak zawsze hehe, ten zwrot 180* dobrze Ci robi :) dawaj dalej dawaj ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 19 Sierpień 2005 Share Napisano 19 Sierpień 2005 najpierw zobaczyłem pracę, później przeczytałem posta. Myślę sobie: behemoth z tacticsa jak nic ;) Świetniacki ten niedobry "pan" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 20 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 20 Sierpień 2005 tiaaa hehe masz racje Mr Smith, znaczy sie Leru : ] a o to moja referencja :] za dwa dni wracam pozdro i panowie pracujcie, pracujcie bo czsu nie ma Ps--> panie tez niech pracuja: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2005 mam pytanie. czy bardzo plaski kadr, czyli taki bardzo bardzo panoramiczny. stosunek poziomu do pionu ponizej 2, zalozny przykladowo 1000x300 byl by bledem? ze zdiecia naprawde robi sie kiszka, tylko nie wiem czy to juz nie jest blad kompozycyjny? ? ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 jak chcesz to może byc rozmiar 5000 x 30. rozmiar i wymiary są częścią Twojego pomysłu jak chcesz przedstawić pracę, więc błędem by to nie było. ps. ładnie ci idzie, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2005 ehhh no niby masz racje, ale taka kiszke ciezko sie oglada. p.s. thx: ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pionier Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 ciezko powiedziec, moze zrob jakis szybki szkic calej sceny w tym ujeciu... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leru Napisano 21 Sierpień 2005 Share Napisano 21 Sierpień 2005 dokładnie, teraz jest kicha niesamowita bo jest kompletnie pusto ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 21 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 21 Sierpień 2005 ehhh hehe widzicie panowie tu z tym szkicem to jest kiszka bo w PS to u mnie marnie: ], ale mniej niz wiecej naszkicowalem co trzeba bylo, a wiec chcial bym przedstawic od boku nacierajace maszyny, pic polega na tym ze chcial bym aby to bylo od boku nie jakos skosnie, od przodu czy od tylu (ale ze mnie zboczek) hehe, kolejna sprawa ze jesli to musi byc z boku to nie moga stac przed soba jak w wojnie secesyjnej bo to byl by bezsens, w tle maja byc skasowane budynki z lewej maszyny z prawej w jakims budynku ludki, planuje porobic duzo akcji czyli rozbryzgi odlamki betonu, wybuchy itp, ehh tak to sie przedstawia mniej niz wiecej : ] cu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 23 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 23 Sierpień 2005 siakos wolno mi to idzie: \ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mlody_ Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 wolno ale ladnie...Do Boju! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ArTooRo Napisano 23 Sierpień 2005 Share Napisano 23 Sierpień 2005 No to żeś, jak mawiają: "pojechał z koksem chłopie" :) świetnie to wygląda - bardzo podoba mi się motyw tegoż robota. Nie wiem czemu, ale mi się jakoś skojarzył z tym jeden z obrazów Borisa Vallejo (zupełnie nie mam pojęcia dlaczego). Żałuję, że nie wystartowałem z jednym z jego obrazów jako konceptem :/. Tak trzymaj, mimo że nie biore już udziału to będę śledził Twój topic. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2005 szkoda ze rezygnujesz wielka szkoda: \ ja natomiast rozpoczolem walke z texami dla kruszyny... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 Wszystkie bada mialy takie same kolorki ? Modelik jak najabardziej QL :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siwy_bos Napisano 24 Sierpień 2005 Share Napisano 24 Sierpień 2005 Coś mi ten ostatni render zapachniał lekko Ghost in the Shell. Wszyscy chyba pamiętają tego robota. Czyż niemam racji ??:> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 24 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 24 Sierpień 2005 KLICEK-->ta raczej tak, to ma byc wojsko a nie power rangers: ] siwy_bos-->taaaa masz racje, bo glowa jest z tej maszyny, tez ma 6 nog, ale zupelnie inny korpus, hehehehe: ]... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 Witam wolno mi to idzie ale jakos idzie, ehhh przedstawiam wlasciwie 2 wersje odcieniowe albo inaczej, 2 wersje intensywnosci barwy, IMO ta bardziej blada jest lepsza, ale slyszalem rozne opinie w\u mnie w domu wiec dziele sie z wami obydwoma, a teraz czas sie zabrac za nowy model pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KLICEK Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 E tam power rendzers sa ql wzywam Klickoz0rda ;d;d;d nie no na powaznie modeliki sa impresiv :D Kolorystyka mi tak w miare podchodzi :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 trudny wybor:) ale raczej tego bladego, jest bardziej... intrhygujacy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kemil Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 Pierwszy łądniejszy. Pozaty zajebiscie idzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość _Kreska_ Napisano 26 Sierpień 2005 Share Napisano 26 Sierpień 2005 ten blady jest sto milionow razy lepszy! elegancko wyglada, udany model Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KoMic Napisano 26 Sierpień 2005 Autor Share Napisano 26 Sierpień 2005 ehh sprobuje jesczze powalczyc z tymi kolorami, narazie wziolem sie za wrak samochodu, pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dariusz Napisano 27 Sierpień 2005 Share Napisano 27 Sierpień 2005 śliczna widlasta ósemka!:D genialnie Ci to idzie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi