Skocz do zawarto艣ci

Featured Replies

Napisano

P贸ki co raczej nie mam pomys艂u na dok艂adny temat pracy. Jednak wiem co i jak mam wygl膮da膰 (przynajmniej kilka obiekt贸w). No wi臋c tak zapewne do艣膰 sporo poka偶e m贸j concept. Na pierwszym planie b臋dzie samoch贸d kt贸ry mi si臋 ostatnio bardzo podoba, ford fastback (poni偶ej zemie艣ci艂em referki. B臋dzie o niego oparty jaki艣 cz艂owiek (jeszcze si臋 zastanawiam czy to b臋dzie murzyn czy bia艂y) i b臋dzie: s膮 dwa warianty: 1. mierzy艂 giwer膮 w strone kamery 2. b臋dzie mia艂 trzyma艂 jaki艣 tam karabinek na ramieniu. W tle planuje zrobi膰 jakie艣 "piek艂o" rozwalone samochodziki itp. Jak to wyjdzie zobaczymy mam nadzieje 偶e sprostam.

CONCEPT:

10me.th.jpg

REFERENCES (ford fastback):

fordmustangfastback10245kp.th.jpg 1965fordmustangfastbackcammerr.th.jpg

AKTUALIZACJE:

19ib.th.jpg 24qe.th.jpg 65fk.th.jpg 12ie1.th.jpg 27ya.th.jpg

• Odpowiedzi 61
  • Wy艣wietle艅 7k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

zapowiada si臋 ciekawie! b臋d臋 tu zagl膮da艂 cz臋sto!

偶ycz臋 powodzenia i pozdrawiam!

Napisano

Yo man bardzo oryginalny pomysl, fura jest swietna, zobacz sobie jak wygladal gosciu z filmu the Driver

pozd

Napisano

max_1989 -> rozumiem, 偶e obraz zniszczenia ma obrazowa膰 jak膮 zabujcz膮 maszyn膮 jest ten wy偶ej wspomniany Pan ? :) zobaczymy jak to si臋 rozwinie

witam w Bitwie, powodzenia 偶ycz臋 :)

Napisano

chyba moglbys zmniejszyc kadr bo sie niewyrobisz :) takie autko + guy the destroyer + otoczenie huhuhu troche roboty bedziesz mial ,no coz zycze powodzenia :) . Co moge jeszcze od siebie dodac :] licze ze autko nie bedzie blyszczalo jak na referkach :] i beda jakies ciekawe uszkodzenia , dziury po kulach . :) czekam na updaty. Powodzenia raz jeszcze zycze!

Napisano

powiniene艣 da膰 kamere nieco wy偶ej (albo zmniejszy膰 forda i terminator-guy'a) 偶eby wi臋cej t艂a by艂o wida膰. Wtedy efekt bedzie lepszy.

Napisano
  • Autor

Scena b臋dzie tak uj臋ta 偶e jedynie posta膰 (ustali艂em 偶e b臋dzie to murzyn ) oraz samoch贸d b臋dzie dobrze widoczne. Z tylu natomiast (za nim) b臋dzie obraz rozmazany dzi臋ki czemu modele bend膮 mog艂by by膰 low-poly bo to i tak tego zbytnio nie b臋dzie wida膰 :). Co do kadru to mam jeszcze ok 2 miesi膮ce na jego dok艂adne ustalenie :).

Napisano

Fajny pomys艂 . Znj膮c Ciebie zapowiada si臋 kolejna 艣wietna praca :) B臋de bacznie 艣ledzi艂 twoje poczynania :) I 偶ycz臋 powodzenia

Napisano
  • Autor

do hindus --> dlaczego ja mam si臋 strzec? niech on si臋 strze偶e :). Z murzynem raczej nie bende mia艂 problem贸w (chyba). Najbardziej si臋 boje dw贸ch rzeczy: stworzenia odpowiedniej tekstury i shadera dla postaci oraz tego jak by to klimatycznie o艣wietli膰 :).

Napisano
  • Autor

Ma艂a zmiana plan贸w :). G艂贸wn膮 postaci膮 b臋dzie kobieta. Postaram si臋 j膮 wykr臋owa膰 na kobiete "w艂adce". B臋dzie ubrana w "co艣" obcis艂ego, jakie艣 d艂ugie powiewaj膮ce w艂osy, du偶e "oczy" :).

Napisano
  • Autor

Ostatnio troszke zaniedba艂em temat (za艂atwianie spraw z now膮 szko艂膮) jednak dzisiaj mia艂em troszke wolnego czasu i oto co wyskroba艂em :). Mam nadzieje, 偶e si臋 spodoba g艂贸wka jutro jeszcze zrobie jakie艣 finalne poprawki bo dzisiaj ju偶 nie mam si艂y.

19ib.th.jpg

Napisano

Niezla glowka... oby tak dalej. :)

OT: Skladales papiery do liceum?

pozdrawiam

Napisano

hehe, poczatek niezly, tylko nie poddaj sie, ostatnia bitwa Ci upadla, zycze aby ta zakonczyla sie sukcesem, ehhh co do Mustanga to ehhhhhh, IMO the best car of the world, hehe a scena rodem Intercity 76

PS nie zamieszczaj linkow do strony tylko bezposrednio do obrazka

Pozdro

Napisano
  • Autor

Wiem 偶e to powoli idzie ale chce 偶eby wszystko by艂o dopi臋te na ostatni guzik :). Dzisiaj chcia艂bym wam zaprezentowa膰 cia艂o dla mojej postaci do sceny :). Mam nadzieje 偶e sie wam spodoba zar贸wno ona jak i jej "gabaryty". Jak tak teraz na to patrze to dopatrzy艂em si臋 kilku b艂臋d贸w jednak to poprawie do nast臋pnego update'u. Pzdr. Zach臋cam do komentowania :). 24qe.th.jpg

Napisano

noo postac jest niezla - najbardziej podoba mi sie renderek z sama twarza - ja na Twoim miejscu z "gabarytami "bym nie przesadzal, natomiast skupilbym sie na wykreconym ubiorze- obcisly stroik -super ale mam nadzieje ze to nie bedzie laska w stylu "呕ylety"- mi to troche tandeta zajezdza :) - ciekawsze wydaje mi sie zrobienie wersji kobiecej Mad Maxa - czyli w sumie tez skoora, foora (bez komoora) ale klimat jest o wiele fajniejszy.

Napisano

no ca艂kiem 艂adnie ci to idzie. w modelu jest jeszcze mas膮 niedoci膮gni臋膰, ale ufam 偶e sam je widzisz.

gdyby艣 pokaza艂 siatk臋 to m贸g艂bym ci wi臋cej powiedzie膰 ;]

Napisano
  • Autor

do und3r --> jest to metoda poly (kopiowanie edge).

do salvator --> hehe napewno si臋 nie domy艣lasz jak wygl膮da siatka :P.

do eco --> napewno to nie b臋dzie jaka艣 tandetna prostytutka.

Co do kobietki to w艂a艣nie jestem na etapie mapowania d偶ins贸w. Zrobi艂em takie fajne stringi kt贸re subtelnie wystaj膮 zza d偶ins贸w. Pozostan膮 ju偶 tylko trampki i w艂oski oraz drobne korekty twarzy bo wygl膮da jak jaka艣 upo艣ledzona :\. Update zamieszcze wieczorem.

Napisano
  • Autor

Troszke popracowa艂em, poprawi艂em tu 贸wdzie, dorobi艂em troszke detal贸w i powiem jedno TRAGEDIA :\. Kto艣 mi u艣wiadomi艂 ile to ma bug贸w i niedoci膮gni臋膰 i je艣li chodzi o g艂owe to fakt faktem ale ka偶dy to widzi 偶e jest upo艣ledzona. No nic pokazuje tyle ile mam i biore si臋 do roboty.

65fk.th.jpg

PS: nie zwracajcie uwagi na z艂e mapowanie d偶ins贸w :).

Napisano

popraw brzuch, dodaj d艂onie, stopy i w艂osy i b臋dzie ok, naprawd臋 mi si臋 podoba.

btw. d偶insy wygl膮daj膮 jakby chcia艂y spa艣膰, dodaj jaki艣 pasek, whatever.

Napisano

hehe.. s膮 dziewczyny, kt贸re tak nosz膮 dzinsy i wygl膮daj膮 jakby mia艂y im rzeczywiscie spa艣膰 a mimo wszystko si臋 one jako艣 trzymaj膮..

(btw. by艂em 艣wiadkiem takiej sceny spadku dzins贸w na ulicy ale akurat tamta dziewczyna mia艂a troch臋 zbyt du偶o t艂uszczyku po bokach i to by艂o tego przyczyn膮 :D)

by艂oby super gdyby艣 osadzi艂 jej oczy g艂臋biej i poprawi艂 piersi by nie wygl膮da艂y jak wypchane silikonem.. niech podzia艂a na nie lekko grawitacja :)

Napisano
  • Autor

do salvator ---> tak si臋 teraz nosi d偶insy ... wyjdz czasem z domu :).

Dzisiaj chcia艂bym zaprezentowa膰 kolejny model, kt贸rym b臋dzie samoch贸d. P贸ki co jest to wip i mam nadzieje wyjdzie z niego co艣 ciekawego. Wpad艂em na pomys艂 zrobienia "tego czego艣" na masce (nie wiem jak to si臋 nazywa spoiler ? - o艣mieszenie ). Design jest m贸j :D. Poni偶ej zostawiam wam do oceny dwa obrazki pierwszy wyrenderowany model ... drugi to zrzut z viewportu maxa.

12ie1.th.jpg 27ya.th.jpg

-----------------------------------------------------------------

edit: ju偶 500 post贸w na plecach :). Mam nadzieje 偶e kolejne 500 post贸w b臋dzie tak samo dobrze wykorzystane jak dotychczasowe. Sto lat, sto lat, niech ...

Napisano

O艣mielam si臋 mie膰 swoje zdanie. Grawitacji m贸wimy stanwcze nie. Nie r贸b tego grawitacja 藕le dzia艂a na kobiece piersi. A Mustang wygl膮da 艣wietnie. Ale to ju偶 tak przy okazji.

Napisano

Model kobiety wyglada ok. Dasz wlosy, bedzie fajnie. Tylu nie poprawiaj, jak nie bedzie widac. Skanowales jeansy po kawalku? ;]

A tak na ps'ie, 16 lat i czlowieka modelowac? Za duzo siedzisz przed komputerem ;-)

To niesprawiedliwe, teraz jest wiecej tutoriali avi w internecie ;]]]

Napisano

piersi jak pi艂ki no偶ne. no ale wiadomo 偶e r贸偶ne gusta faceci miewaj膮.

p臋pka nie ma.

opr贸cz tych brak贸w wygl膮da ca艂kiem przyzwoicie, co do tych dzins贸w wol臋 si臋 nie wypowiada膰, je艣li dziewczyna lubi 偶e jej po艣ladki wida膰, to jej sprawa.

Napisano

oj max, czasem wychodz臋 z domu, dwa dni temu nawet wynios艂em smieci ;]

chodzi艂o mi raczej o to, 偶e tam gdzie powinny si臋 opiera膰 o obr臋cz biodrow膮, tam odstaj膮, przez co wygl膮daj膮 jakby mia艂y za chwil臋 run膮膰 na chodnik ku uciesze gawiedzi.

Napisano

Niez艂y jest ten mustang nie ma si臋 do czego przyczepi膰 naprawde swietny:)

Czekam na wi臋cej r臋der贸w

Napisano

no ja po prostu nie wierz臋!!!!!!

Max powiem Ci tylko tyle, 偶e du偶e post臋py robisz... Oby tak dalej...

Napisano
  • Autor

No troszke czasu mine艂o od ostatniego uaktualnienia jednak ci膮gle do przodu ... dzisiaj chcia艂bym wam zaprezentowa膰 trampki :).

Napisano

max_1989 -> sprecyzuj temat! Jeszcze raz prosz臋, nie chc臋 by膰 zmuszany do zamykania w膮tku

Napisano

gdybym nie widzia艂a pod艂o偶a, to bym powiedzia艂a 偶e zdj臋cie.

tylko nie wiem czy b臋dziesz w stanie utrzyma膰 taki poziom realizmu w ca艂ej scenie, bo kobietka ju偶 teraz odstaje.

Napisano

co do tych piersi one nie schodz膮 g艂adko tylko jakby nagle wyros艂y

Napisano

no no...

Bardzo fajnie te trampki wygl膮daj膮!!!:) Zabiraj sie za dalsze modelowanie!! 呕ycz臋 powodzenia!!!

Napisano
  • Autor

Wedle 偶yczenia nielot ... siateczka:

9trampki6tz.th.jpg

Mam jedno pytanko ... Nie ma co ukrywa膰 ale prace nad kobiet膮 zbli偶aj膮 si臋 du偶ymi krokami do ko艅ca. Planuje zrobi膰 tak膮 ma艂膮 animke co by to nada艂a si臋 do mojego demoreel kt贸re zamierzam za rok ... dwa przygotowa膰. I mam dylemat co do w艂os贸w. Czy do animacji w艂os贸w (aby si臋 elegancko i w miare realistycznie porusza艂y) wystarczy u偶y膰 tylko zwyklych plane'贸w + tekstura + opacity, czy lepszym wyborem b臋dzie np. shag hair? I jak to si臋 ma do czas贸w renderu?

Napisano
  • Autor

mia艂em rzuty: g贸ra, bok, ty艂, prz贸d. Co prawda refki si臋 kompletnie ze sob膮 nie zgadza艂y ale og贸lny zarys mia艂em. Robi艂em je sam technika: cyfr贸wka + stare trampki. Mo偶e p贸偶niej wrzuce kilka gotowych teksturek w du偶ych rozdzia艂kach :).

Napisano
  • Autor

Mam pewien problem odno艣nie t艂a dla sceny. Szuka艂em, szpera艂em google ju偶 znam na wylot pod niekt贸rymi has艂ami ale wci膮偶 nie mog臋 znale艣膰 chocia偶by jednej refki w miare dobrej jako艣ci czego艣 w typie tego:

concept0hg.th.jpg

Jest to zrzut ekranu z gta: SA. Szukam jaki艣 zdj臋膰 z podobnym zabudowaniem. Prosze pom贸偶cie ... mo偶e macie takie fotki na komputerze a mo偶e po艣wi臋cicie chwilke na zdobycie ich ze 藕r贸d艂em do kt贸rych ja nie mam dost臋pu. Z g贸ry dzi臋ki. Pzdr.

Napisano

Max, prosze, tylko nie noc!

To musi byc sloneczny dzien lub zachod slonca.

plisss ;)

Napisano

uh, mam identyczne trampki tylko 偶e niebieskie ;]

proponuj臋 nie szuka膰referek takiej ulicy tylko osobno poszuka膰 referek domk贸w, latarni itp. b臋dzie 艂atwiej :P

Powiadomienie o plikach cookie

Wykorzystujemy cookies. Przeczytaj wi臋cej Polityka prywatno艣ci