Smart_art Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 A tutaj reszta Pokolenie II To zdjecie o większej rozdzielczosci znajdziecie TUTAJ To zdjecie o większej rozdzielczosci znajdziecie TUTAJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 binc dzięki... tutaj masz ogólny widok na "studio" podczas pstrykania łupania (jak widać 100% prowizorka :P ) http://www.members.lycos.co.uk/every84s2/lupanie_001_making.jpg (fotka nie do oceny :P ) leander również dzięki z opinię - zabieg na środkowym kadrze był dość przypadkowy, tzn ustawiałem wszystko na oko tak, aby ładnie się w moim odczuciu komponowało; obecny kadr jest lekko przycięty i jest odbiciem lustrzanym w stosunku do oryginału - teraz wiem czemu tamten mi nie pasował :) fajne masz te fotki poglądowe; dopiero teraz widzę, co robiło tobie za tło... tylko powiedz skąd wytrzasnąłeś taką laleczkę? ;) "Na planie fotograf musi pokazac kto tu rzadzi. Inaczej wejda mu na glowe..." - hehehe, niezłe - ma klimat i to "coś" Smart_art spora część twoich kadrów wygląda dość przypadkowo - popracuj nad tym... ostatnia fotka z Pokolenia I chyba jest najlepsza z zaprezentowanych przez ciebie jakoś tak pod koniec grudnia ze znajomymi z CF szwendałem się po różnych dziwnych miejscach w okolicy... strzeliłem wtedy taki spontaniczny autoportrecik w opuszczonej gorzelni - jakość nie powala bo było ciemno, a z3 w takich warunkach sobie nie radzi (dodatkowo aparat kładełem na jakiejś cegle bo nie miałem ze sobą statywu) ps nie krzyczcie, że takie małe, ale na necie nie mam większej wersji, a siedzę poza domem Vampir /unicestwienie/ pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 Jak dla mnie 1 ze składanki świetne , 2 średnie a na tzrecim zjeżdżasz ze stoku ;) 1 najładniejsze a reszta jakby traci klimat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 everyman: unicestwienie super! ostatni kadr faktycznie troche stracil na klimacie starego zamczyska przez te rury, kable. I troche w tym trzecim kadrze padl kontrast. Dzieki za 'making of' łupania. A propos zdjec z planu trafilem na swietne 'backstages' Eolo Perfido. Bezcenna sprawa! http://www.eoloperfido.com/backstages.htm fot. Eolo Perfido I tu wywiad i troche jego zdjec w wiekszym formacie: http://art.webesteem.pl/15/perfido.php Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 leander bardzo fajna strona chveti thx fotka jeszcze z lata... ot zabawa z nudów :) psycho i inny kadr: http://www.members.lycos.co.uk/every84/psycho009v2.jpg pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 na i jesteś zamyślony , na drugim zaskoczony :) zdjęcia fajne ale napewno nie psycho ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gacu666 Napisano 29 Styczeń 2006 Share Napisano 29 Styczeń 2006 Zamieszczam tu moje fotki poraz pierwszy, więc prosze nie bijcie za mocno ;). Jestem kompletnym amatorem, który jest w posiadaniu Canona S1 IS, niestety na nic lepszego go nie stać. Na pierwszy ogień: Polne kwiaty Moje popisy na sylwestrze (robione ze statywu, troche barwa w PSie zmieniona i wykadrowane): Głupie zimne ognie, a ile zabawy ;) (Statyw + świeczka, która posłużyła jako podstawka ;) prosty domowy sposób :P. Wykadrowane w PSie) Północ i sztuczne ognie na polach mokotowskich (robione z ręki): Mam nadzieje, że docenicie amatora ;). Pozdrawiam BTW. Leander, Everyman i inni, jestem pod wielkim wrażeniem zdjęć :). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość marcin_mocny Napisano 29 Styczeń 2006 Share Napisano 29 Styczeń 2006 spacer w sobotę nad staw niedaleko moich bloków canon a510 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
binc Napisano 30 Styczeń 2006 Share Napisano 30 Styczeń 2006 meskosc/kobiecosc na kontrast, fotka probna do troszke innego projektu :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 bardzo fajne :) przez tą miskę (?) kadr wydaje się odrobinę przekrzywiony. [+] on jest przekrzywiony :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Altus Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 Kilka zdjec mojej siostry. Nikon d50 + pierscienie makro + obiektyw helios od zenita :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 To zielone wyszło ciekawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
binc Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 minimalnie przekrzywiony, taak :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 Ale to ucięcie ładnie się w zdjęcie wkomponowało :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 4 Luty 2006 Share Napisano 4 Luty 2006 Altus - bardzo ladne zdjecia :). Pierwsze [imho] najladniejsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 5 Luty 2006 Share Napisano 5 Luty 2006 binc, balony rewelacja, ujmujace bym powiedzial. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Linus Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 Cześć. Jestem nowy w tym temacie. Na razie dopiero zaczynam bawić się z forografią, więc był bym wdzięczny za każdą krytykę, gdyż chętnie od Was bym się czegoś nauczył. Już od dłuższego czasu śledzę Wasze prace i naprawdę jestem pod wrażeniem. Oto kilka przykładów moich zdjęc z ferii zimowych (krytyka wskazana): http://img150.imageshack.us/my.php?image=29ym.jpg http://img220.imageshack.us/my.php?image=18xn3.jpg http://img426.imageshack.us/my.php?image=51bp.jpg http://img150.imageshack.us/my.php?image=44pb.jpg http://img426.imageshack.us/my.php?image=30ol.jpg (Nie wiem jak zrobić, aby obrazki było od razu widać) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość malynowo Napisano 8 Luty 2006 Share Napisano 8 Luty 2006 co prawda to tylko cyfrówka i to jeszcze nedznie ale od czegos trzeba zaczac:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 9 Luty 2006 Share Napisano 9 Luty 2006 Linus - wsadź linka między a fotki nawet fajne ale troche bez zycia, jak dla mnie za mało naycenia, lubie takie zdjęcia żylety, nawet jeśli wymaga to extramalnego retuszu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 Canon a70 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 Fajny klimat. Trochę to zblurowane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 trochę za bardzo :P szcególnie empetrójka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAIRAM Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 Niby mp 3 i jakies dwa kielichy...a efekt rewelacyjny. Szczegolnie podoba mi sie druga fotka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rob'n'hut Napisano 10 Luty 2006 Share Napisano 10 Luty 2006 Kielichy moim zdaniem takie sobie. Kadr przekrzywiony... Za to odtwarzacz IMO świetny. edit: I w dodatku robione "fajnym" sprzętem ;d - sam mam a60 ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
binc Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 Mnie sie kielichy najbardziej podobaja, po za tym kto powiedzial ze regula jest ostre zdjecie i prosty kadr oO beda jeszcze 2 do konca serii, jak czas pozwoli;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 11 Luty 2006 Share Napisano 11 Luty 2006 no włąsnie, ja tam lubie blur na ovelayu:P binc- no no poucz mnię bo piękne to choć troche skzoda ze ta woda taka mało widoczna ale ja się nie znam "Najlepsza przyjaciółka" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
binc Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 AG - racja, ale nie dalem rady poprostu dobrej ekspo zlapac zeby i wode bylo widac, juz styknelo mi szukanie dobrego wyjscia na w miare poprawne uchwycenie czarnego i bialego dzbana, w warunkach pokojowych (2 lampki stolowe;p) fajna czacha:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 Dobra przyznaje troche hurtowo robie ale sie ucze i czekam na cos konstruktywnego;] dobra koniec wymówek, kolejne "cos" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 AGmakonts: blur na overlayu czasem fajny, glownie przy prezentacji zdjec nieletnim kolezankom ;) Ma pewne mile walory estetyczne, ale dobre tylko przy niektorych przekazach, w pozostalych przypadkach ten przekaz zostaje zatarty przez zbedne efekciarstwo. Jak dla mnie przy tym radiu(?) spelnia swoja role. Ciekawy klimat. U binca tez jest spore zmiekczenie, ale fajnie przelamane drapiezna faktura i jak dla mnie zdjecie jest pociagajace wizualnie. Linus: jak na "zdjecia z ferii zimowych", gdzie ciezko uciec od pocztowkowosci, fajne motywy wylapales. Moglbys te motywy tylko przykadrowac, zamiast trzymac sie standardowego formatu a w nim roznych niepotrzebnych smieci jak te linie wysokiego napiecia, czy czarna chmure psujaca kompozycje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miwt Napisano 13 Luty 2006 Share Napisano 13 Luty 2006 agmakonts-bardzo fajne foto gdzie dorwales taka czache?:) binc-to jak zwykle fajne szczegolnie spokoj na 1 mi sie podoba...ma cos w sobie polaczenie tego z ta faktura:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 leander - no:) fajne 2 rzeczy, lekcja i foto a czache znalzlem jak na grzybach bylem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 leander: ciekawe (jak zwykle) ale ja bym posunął się bardziej i rozszerzył kadr o jakiś przedmiot który ręka muska. AG: nice nice. chyba sam odkurzę swoje małe studio :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 żeś katalog erco i lampke nazwał hucznie studio:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 14 Luty 2006 Share Napisano 14 Luty 2006 żeś nie pomyślał, że lampka z folią i kawałek dzianiny to moje studio, więc studiem twym hucznie nazywać tamto będę :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 To wrzucam dalej z tej samej sesji + trochę dodatkow domalowanych w PS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 taki fetysz trochę, druciki i te sprawy ;) nie wiem czy mogę, ale można takie zdjątko w większych rozmiarach prosić? tak na tapetkę only :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 leander ostatnie rewelacyjne... ciąg dalszy teorii destrukcji zdjęcie bardziej niż przypadkowe - pomyśleć, że planowałem iść i wejść do środka :) (chyba jeszcze tu nie dawałem :P ) polchem - ostatnie tchnienie pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 Przypadkowe... jasne.. Ja mysle, ze jestes w stanie posunac sie do wszystkiego dla dobrej fotografii. I tak trzymaj! :) tweety, tlo na razie to szkic domalowany na malym formacie, wiec moge tylko cos takiego zaproponowac: http://www.tgfg.pl/tomek/af/akt1/c1-tapeta.jpg Aczkolwiek duze ziarno przy tym formacie troche psuje odbior. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
everyman Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 serio jest przypadkowa :) jest to zdjęcie z minionej jesieni jadąc do torunia od strony bydgoszczy zauważyłem, że zaczynają pomału rozbierać stare budynki po fabrykach i nie byłbym sobą gdybym nie stwierdził, że trzeba się wybrać tam w końcu z aparatem - jak pomyślałem tak zrobiłem... gdy tylko doszedłem na miejsce i przeszedłem przez dziurę w murze zauważyłem, jak w moją stronę zaczynają zmierzać zielone odblaskowe kamizeli... zdawało mi się, że ciężko będzie tam kogoś spotkać :? a tu na wstępie już komitet powitalny no to co? taktyczny zwrot na pięcie i strzałka za właściwą stronę muru, poszedłem kawałek dalej i wbiłem się w kolejną wyrwę w niegdyś solidnym ogrodzeniu - szybko pod krzaczek i patrzę co się dzieje: kolesie ładują się do samochodu i jadą gdzieś w głąb terenu :) ok (myślę) 5min i idę pod budynki :D najpierw jednak ze trzy strzały z oddali nie minęły 3 minuty jak usłyszałem głośną syrenę - co jest? zajechali mnie od tyłu? - odwracam się i słyszę głośny huk, aż ziemia zadrżała, serce skoczyło do gardła... za mną czysto, wzrok kieruję w stronę budynków... a tam tylko chmura dymu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 15 Luty 2006 Share Napisano 15 Luty 2006 everyman: o_O nie ma jak fotografia extremalna leander: dzięki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smart_art Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 Ostatnio powiedzieliscie mi ze moje zdiecia są raczej nie przemyslane itd i tez tak było :) Wiec dzisiaj postanowiłem sobie zrobić małą sesję makro w moim pokoju. Znalazłem u siostry rolete papieru takiego starszego i wyscielałem sobie nim podłoze do fotografowania. Dalszym krokiem było szukanie obiektów do fotografi i przeszperałem moje wszystkie nieuporzadkowane szafki za czyms ciekawym i interesujacym.A więc zobaczcie sami co znalazłem i co z tego zrobiłem :) Zaczyna sie skromnie od sróbek, ("wody") i worka sniadaniowego napełnionego pianką do monitora i jedynie zwykłe swiatełko :P Nastepna fotka to wszystko to samo tylko zaswieciłem jeszcze jedno światełko troche bardziej niezwykłe :) A w tej fotce tez jest wszystko to samo tylko zgasiłem to zwykłe swiatełko :D A wiec po prostu w domu znalazłem płyn UV nie zadna ("woda") i przypomniało mi sie ze mój starszy ma schowaną w swojej bardziej uporzadkowanej szafce lampe ultrafioletową i zrobiłem te fotki. A i jeszcze najbardziej ciekawe było to ze ten papier do wyściełania tła nie iluminował A tu jeszcze pare innych zdjęć z tej oto 64 fotkowej sesji wszystkie tylko z światłem UV: Sróbeczki :P Sróbeczki 2 Karteczka i kropelki A to cos kiedys yyy... no eee... "pożyczyłem" sobie z pracowni fizycznej i mam tego pełno do załamywania swiatła itp. I powiem wam ze mi sie podobało i to jeszcze raz powtórze kiedys. Jak chcecie to moge jutro wrzucic na serwer te zdiecia o wiekszej rozdziałce. Pozdro i allachy dla wszystkich. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leander Napisano 16 Luty 2006 Share Napisano 16 Luty 2006 Smart_art: No super. Fajnie z tymi srubkami powalczyles. Nie mam doswiadczenia w fotografii przedmiotow, ale wg mnie zdecydowanie najciekawiej wypadly "Sróbeczki 2". Jest kontrast. Kontrast ksztaltu srubek do plaskiej powierzchni i kontrast krępych srub to finezyjnych cienkich linii. Zreszta same linie sa bardzo ciekawe. W pierwszych zdjeciach faktury srub i wody sa obie na równi ciekawe. Zadna nie jest podkreslona druga. Nie wiadomo co jest wazne. Karteczka i kropelki fajne! A co Ty wlasciwie pozyczyles z tej pracowni fizycznej? Z jakiego to materialu i jaki daje efekt dokladnie? I co to za maź na tym? I zrezygnowalbym z podpisu! Ew cos subtelniejszego poza ramka. To ja tak spokojnie, dalszy ciag poprzeniej sesji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smart_art Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 A co Ty wlasciwie pozyczyles z tej pracowni fizycznej? Z jakiego to materialu i jaki daje efekt dokladnie? I co to za maź na tym? I zrezygnowalbym z podpisu! Ew cos subtelniejszego poza ramka. Pozyczyłem sobie takie plastikowe polerowane obiekty o róznych kształtach. Które służa doświadczeniom z światłem :) Jeden z nich jest w górnym prawym rogu na tym oto zdięciu : A tu dorzucam jeszcze pare fotek w jednej :) A i zapomniałem wczesniej dodac ze wszyskie fotki są bez polepszania w PS. Jedynie kadry w niektórych. A własnie jeszcze zrobiłem małą edycje i powywalałem większości podpisów w poprzednich zdjęciach :P Pozdro 4 all Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 leander - jestem w niebie :) Smart_art- to studio to kartka (większa jakaś)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Smart_art Napisano 17 Luty 2006 Share Napisano 17 Luty 2006 Smart_art- to studio to kartka (większa jakaś)? Tak szerokość 50 cm a wysokośc 3 metry. Wisi przyklejona tasmą klejącą do ściany i wyścieła jeszcze biórko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikes Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Tekken Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Perspektywa Playstation Portable. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 rozmyte troche tak nieskładnie Kolezanka rozlała napój, pare kropel spadło na membrane to pomyslałem ze cykne fotke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ufooox Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 Trzeba bylo cyknac kolezanke, a nie jakas tam membrane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 19 Luty 2006 Share Napisano 19 Luty 2006 cykałem, kiedyś:) z resztą widzieliście już:P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi