polka dot Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 dzisiaj po 1 w nocy szedl na tvp2 ******* dokument o http://www.jamesnachtwey.com/ podziwiac, szacun ---------------- koty ---------------- pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
binc Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 troszke odnosnie zamyslu moze powiem najpierw: Trójka, jako suma jedynki i dwójki uważana jest za liczę szczególną, obejmującą całokształt rzeczy, doskonałą. Ta konstatacja skłaniała do doszukiwania się i tworzenia trójpodziałów w najróżniejszych dziedzinach, a szczególnie w mitach, magii, grach, życzeniach. znaczenia bóstwo, świętość światło, Słońce, ogień wzrost, rozwój, wyraża nacisk jak i nasilenie medytacja, natchnienie, świadomość neutralność, harmonia, szczęście boskie trójce chrześcijańska: (Trójca Święta) Bóg-Ojciec, Syn i Duch Święty hinduistyczna: (Trimurti) Brahma-stwórca, Wisznu-życie, Siwa-śmierć egipska: Ozyrys, Izyda, Horus babilońska: Ea, Marduk, Gibil grecka: Zeus z potrójną błyskawicą, Pluton (Hades) z trzygłowym psem Cerberem, Posejdon z trójzębem - 2ga fota juz tak bardzo wspolnego z 5 nie ma, niektorzy moga powiedziec ze to 4 (to juz bardziej) zrodlo wikipedia;p co do 4 to liczba feralna, gdyż jest wynikiem podwojenia feralnej dwójki symbol ziemi, symetria kwadratu lub wskazuje na powierzchowność ------ Retuszowalem w PSie głównie barwy, nie mam dostepu do cimni na zawolanie (czego nie moge zniesc juz:P) a pstrykam ostatnio glownie kiev88+volna 80/2.8 wspomagane ruskim swiatlomierzem zewnetrznym, a cyfra canon 20d 18-55, 50/1.8 narazie to tyle. Co do galerii prywatnej niestety nie posiadam, mam kilka kont w pupiastych galeriach internetowych typu plfoto jeno:) pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 wow. nieźle. studiujesz historię sztuki czy po prostu sam jakoś te wiedzę załapałeś? znalazłem Twoją galerię na plfoto. naprawdę niezłe fotografie! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 Nom , ja Twoją galerię już jakiś czas w ulubionych mam ;). Świetne zdjęcia. Co do tej historii to impresive.:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 kome: pierwszy kot najlepszy. postawiłbym tutaj jednak na kadr 16:9, dzięki czemu byłoby sporo miejsca po prawej: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 Nad jeziorem dziś byłem , wiosny szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 chveti molo fajne, szkoda ze takie krzywe :) ---------------- Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 nie żeby coś kome , przyjemne to tylko szkoda że krzywe :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Master Kiełbaster Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 krzywe i w lewo i w prawo :o Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polka dot Napisano 27 Kwiecień 2006 Share Napisano 27 Kwiecień 2006 zdjecie jest proste, tylko dachy krzywe :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość eax Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 To plot i drzewa tez ktos pewnie krzywo postawil :P. A tak na serio, to zdjecie musi byc odniosione do jakiejs poziomej i pionowej lini, najczesciej w przypadku poziomej jest to horyzont ale ze z racji tego iz u Ciebie nie widac lini horyzontu a dach i plot - to trzeba bylo przekrecic aparat. U Chveti'ego podoba mi sie druga fotka, sprawia wrazenie jakbym byl widzem, a zdjecie jest tym co "ja" widze, a krzwywizna sprawie wrazenie "Upadku" - I chyba taki tytul zdjecia by tutaj mogl nawet pasowac ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
binc Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 w ramach ciekawostki, http://www.magnuminmotion.com/ polecam goraco, swietna strona. ------------------------------------------------------------------------ a tu troszke w innym klimacie dorzuce moze ktos nie widzial jeszcze:P http://www.billschwab.com/ http://www.frazierproductions.com/ http://www.floriasigismondi.com/main.html ostatnio jedni z moich ulubionych :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sagittaire Napisano 28 Kwiecień 2006 Share Napisano 28 Kwiecień 2006 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
illy Napisano 29 Kwiecień 2006 Share Napisano 29 Kwiecień 2006 skad jestes? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 portretów ciąg dalszy. 1 maja 2006 (wczoraj) na rynku we Wrocławiu pobito rekord Guinessa w ilości gitar grających jednocześnie "Hey Joe" J. Hendrixa: zagrało ich ponad 1,5 tys. Udało mi się strzelić ponad 400 fotek (głównie z późniejszych koncertów), ale jak na razie mogę pokazać te kilka główek: 1. 2. 3. 4. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 2 Maj 2006 Autor Share Napisano 2 Maj 2006 niceone ! :) Też miałem iść focić na rynek ale niestety nie udało mi się. Widać że trochę nashopowałeś (oczywiście absolutnie nie mam nic przeciwko, wręcz odwrotnie) ;] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 Widać że trochę nashopowałeś (oczywiście absolutnie nie mam nic przeciwko, wręcz odwrotnie) ;] były to zdjęcia robione z ręki z maksymalnym zoomem (equiv. 290mm), często pośród przewalającego się tłumu. siłą faktu większość zdjęć jest poruszona, niedoświetlona albo prześwietlona. bez Shopa ani rusz ;] najbardziej widać to na pierwszym zdjęciu: niedoświetlenia balansowałem Curves a potem Lightning Effect's jako główne źródło światła. podonie miało się na zdjęciu 3. tutaj wyszłoa mi fotka totalnie ciemna. i znowu Curves, Contrast i Lightning Effect's. Każdą fotka oczywiście przekonwertowana w sepię. Pozdrawiam [++] i kilka fotek zepsołu Perfect. (miejscówka w pierwszym rzędzie ^^) [++++] podczas bicia rekordu: Wszystkie fotki robione Minoltą Z10. Na zupełnym manualu :] Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 2 Maj 2006 Autor Share Napisano 2 Maj 2006 Hehe, bardzo ciekawe, mam gdzieś fotki z bicia rekordu z przed dwóch lat, robione zenitkiem, może wygrzebię :) na jakich czasach i czułości robiłeś te z koncertu Perfect ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 ISO 100 (tak myslę) czasy? od 1/20 do 1/100 myslałem, że będzie bardziej tragicznie z ruchem, ale okazało się, że kilkaset wat ze świateł scenicznych całkiem nieźle rozświetliły noc ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 2 Maj 2006 Share Napisano 2 Maj 2006 perfect - bardzo ładnie, rekord gitarowy - ładny dof Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 moje pierwsze fotki tutaj, robione dzisiaj niedaleko bramy nizinej. wszystkie robione aparatem FinePix FUJIFILM S5500. iso100 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 3 Maj 2006 Share Napisano 3 Maj 2006 i jeszcze jedno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 piksar: hehe. wspomagany delikatnie Photoshopem ;) misiold: fajne mas ztereny, ale złą porę sobie wybrałeś. miejscami nieostre, trochę chaotycznie skadrowane. http://img420.imageshack.us/img420/636/dscf64622as.jpg co to są za słupy? jakiś most? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 4 Maj 2006 Autor Share Napisano 4 Maj 2006 Czemu złą porę ? tosz to złota godzina, pora idealna na nocne foto :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 4 Maj 2006 Share Napisano 4 Maj 2006 ja wiem, że to złota pora ;) chodzi mi o to, że przez te nocne pory, starsznie skaszaniły się zdjęcia. robiąc za dnia wyszły by sto razy lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 "tweety"- ne ne od mostu, pomiedzy nimi sa szyny kolejowe a ne daleko jest, znaczy byla zwirownia i kiedys tam tedy jezdzily normalnie pociagi towarowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misiold Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 fotografie robione nad Motlawa nedaleko autostrady. troszke podrasowane w PS. w!e8-statywu faktyczne ne mam ale w koncu bedzie sie trzeba skusic a jesli chodzi o to pierwsze to pokazalem je bo mi sie spodobalo takie rozmyte i podejrzewam, ze ostre ne mialo by juz tego samego klimatu. Narazie pokazuje to co mi sie podba i uwazam za hmmm... przecietnie dobre... przeczytam pare ksiazek, lupie statyw i w tedy bada to fotki a ne jakies tam takie "cosie". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 5 Maj 2006 Share Napisano 5 Maj 2006 kup sobie moze lepiej statyw co ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 nom. statywik faktycznie by ci się przydał. na allegro najtańszy duży statyw dostaniesz za jakieś 60-80zł. wtedy robisz na dłuższym czasie naświetlania a zdjęcia będą czyste jeśli chodzi o przypadkowy ruch jaki występuje przy strzale z ręki. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 Wrzucam efekty naszego dzisiejszego plenerku ;) Kilka fotek jest też w wątku "z drugiej strony ekranu" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 6 Maj 2006 Autor Share Napisano 6 Maj 2006 Czekam na fotki od tweetiego :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 6 Maj 2006 Share Napisano 6 Maj 2006 http://www.octavo.webd.pl/max3d/foto/mini_zlocik/fotografie/5.jpg http://www.octavo.webd.pl/max3d/foto/mini_zlocik/fotografie/1.jpg http://www.octavo.webd.pl/max3d/foto/mini_zlocik/fotografie/12.jpg baaajer ;) W niektórych ujęciach tak zamieszane z pianą że wygląda jak widok z mikroskopu :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 lecą foty. jeszcze cieplutkie, prosto z PSa :) girl girl2 oldman1 sun sun2 water water2 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 7 Maj 2006 Autor Share Napisano 7 Maj 2006 Moją opinię już w sumie znasz :) portreciki klasa, "water" wyszło super, bardzo ładnie zamrożony ruch wody. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 Pierwsze zdjecie bardzo ladne chociaz kolorystyke bym podkrecil w innym kierunku :). Lubie cieple zdjecia, a tutaj wyszlo tak ponuro, mniemam ze bylo to celowe. A co do wody, to ehh... Jak patrze na te dwa zdjecia to przychodzi mi na mysl kufel zimnego piwa :D... Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 Tweety - trzecia laska najfajniejsza ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
w!e8 Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 za duży diffuse glow na drugim ;] reszta wporzo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 Male: w sumie to jakbyś miał czas to możesz cosik przerobić :) skojarzenia rox :D hindus: jak chcesz mogę cię z nią poznać. stoi tam codziennie ok 16-18 pod Halą Targową we Wro :D w!8e: hmm.. ale tam nie ma glowa :) serio mówię. taki balans bieli powstał przy rozjaśnianiu poprzez curves :] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MF Napisano 7 Maj 2006 Share Napisano 7 Maj 2006 Myslalem o czyms takim: http://img371.imageshack.us/img371/8528/9zp4i7tbl8wvszof26hx.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 Hej, jestem tu nowy, so Dzień Dobry takie coś na poczatek (początek bo aparacik kupiłem w końcu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 co za aparacik? ładny gołabek: fajnie, że patrzy w obiektyw. ciężko jest złapać takie ujęcie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 canon S2 IS rozmawialiśmy o nim w aucie wracając z Gliwic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tweety Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 aaa... więc jednak go kupiłeś. ta fotka to z zoomem była robiona i jeszcze kadrowana w psie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 8 Maj 2006 Share Napisano 8 Maj 2006 zoom 12 a psiak tyko dał autocolor, nic więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 11 Maj 2006 Share Napisano 11 Maj 2006 pozwole sobie zarzucic linkiem - jak dla mnie bardzo interesujace fotografie ma ten pan http://www.sksantos.com/ Widzieliscie to http://www.lensbabies.com/pages/using.php ?? dziwna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrkrzysiek Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 mój pierwszy post tutaj bo od niedawna mam aparat, taką fotografie zrobiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 podoba mi się. chodź mogłeś bardziej wykadrować dof , bo straszny niedosyt po prawej :) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piksar Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Dwa zdjątka, może mało ambitne ale mi się podobają, próbuję dowiedzieć się do czego są te wszystkie guziczki na aparacie: ' i jeszcze "centralny zamek" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukasz_D Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 Jak to sie stało ze do dziś nie wiedziałem o istnieniu tego wątku ? Ładne zegareczki :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slayer2004 Napisano 12 Maj 2006 Share Napisano 12 Maj 2006 No to mój debiut na tym wątku. Przedstawiam wam zdjątka z mojej spring collection ;) Może troche banalne, ale... Robione u mnie na działce jakies 2 tyg. temu. Wszystkie robione na cyfraku Kodak LS755 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi