Napisano 30 Sierpień 200519 l Tylko Vorek nie ma problemow. :D Heh, właśnie nie bardzo...mam problemy ze zdrowiem :/ Dzisiaj musiałem sobie odpocząć od kompa bo wysiadłem, 8 godzin przy kompie w pracy + reszta w domu robi swoje :( Odpocząłem sobie dzisiaj na łonie natury i mam nadzieję że jutro już coś porobie, zobaczymy... Pozdrawiam
Napisano 30 Sierpień 200519 l No ja również mam inne problemy prócz dywanika :P Zmieniłem wersje FałRyja i musze od nowa wszystkie materiały nakładać :/ W sumie to chyba nawet dobrze - bo może w końcu skończę wszystkie modele i dopiero zacznę renderki :D Ale dzisiaj mi się nie chce, jutro with my baby cały dzień nad jeziorkiem wiec updaty dopiero pojutrze - sorki :/ Wiec do pojutrza:P
Napisano 31 Sierpień 200519 l więc do jutra ;) ja cos dzisiaj zapodam bo jakos chodzi ta szafa - fajnie że prawie cały skład sie pojawił ;) Chris ja wczoraj też żłopałem i dzisiaj siedze od 5 :P a Ciebie znowu niet ;)
Napisano 31 Sierpień 200519 l Cholera... Człowiek ledwo wyjdzie z domu oblać koniec wakacji, a już go obgadują za plecami, że ma jakieś problemy z alkoholem... Utopcie się! :D LOL A zresztą zobaczymy, kto na starość nie będzie mógł nawet spłukać wody w kiblu po sobie przez reumatyzm, krzywy kręgosłup i inne choróbki, które dostarczy wam ciągłe siedzenie przed kompem.. Tak! Słuchajcie wuja chris'a on wam prawdę powie! :D Kurcze.. Musze ruszyć z restauracją bo mnie, że tak powiem: "dublujecie już w tym wyścigu" :P P.S. RAbin, nie wspomniałeś, że masz problemy z rasistami... :D pozdro!
Napisano 31 Sierpień 200519 l Cześć wszystkim, można się jeszcze dołączyć? Bo jak coś to ja bardzo chętnie.
Napisano 31 Sierpień 200519 l Autor khem, ja tam o rasistach "nic nie wiem". :P JunioR Zagadaj moze PM'em do wszystkich uczestnikow czy sie zgadzaja na otwarcie zapisow, bo jak widac na przykladach MaGuu i hindusa opinie sa rozne. Mamy demokracje, wiec jesli uzyskasz wiekszosc, to mi to powiedz i cie dopisze. :) pozdrawiam
Napisano 31 Sierpień 200519 l dobra dodaj chłopaka co by nieczuł się dyskryminowany ;) chodzi tylko o to że im więcej nas jest tym dłużej będziemy czekać do rozstrzygnięcia bo z tego ci widze to bitwy sie ciągną długo troche :]
Napisano 31 Sierpień 200519 l Wielkie dzięki wszystkim :) A więc zabieram się do roboty nad wizualizacją. Moje założenia to pokój gościnny/ salon, nad stylem się zastanawiam lecz chyba wybiore styl japoński. Przedstawiam taki skromniutki render w vray`u.
Napisano 31 Sierpień 200519 l Najprawdopodobniej nie będzie już update'a przed finalnym renderem :P to moja druga wizka co bo portfolio jakieś wreszcie zrobić :) na koniec wstawie wszystkie ;) deska leci do wymiany bo nieprzypomina deski i to polymodeling :/ no i masa detali co by niebyło, musze jeszcze coś z tym bumpem poradzić :/ i oświetleniem może na troszke bardziej cyan/błękit bo mi niepasuje. Teraz skupie sie raczej na robieniu detali na obiektach - nowa klawiatura, lcd'ek, jakis fotelik od vitary najprawdopodobniej bo w nich gustuje ;) przedłużacz, kabelki, może jakiś upskik, książki i lampa no i coś tam jeszcze dojdzie, aha listwa przy podłodze :]. Ogólnie po połowie leci z fotki znalezionej gdzieś na hdd, tak myśle może sie sprawdzić i wymodelować ten parkiet na podłodze :] Dobra lece na Egzekutora ;) pozdro.
Napisano 31 Sierpień 200519 l brzydkie (jak niewiadomo co) okno ;] co to za pomieszczenie ? ;] biuro firmy robiącej deski na zamowienie ? szkoda ze nie są (w wiekszosci) to wasze 100% pomysly ... hindusie - efekt rozbabranego bumpa to przez AA ... ustaw na testy z fixed na 2 i wystarczy ... tez mialem z tym problem przy robieniu kuchni ...
Napisano 1 Wrzesień 200519 l wymodelowac parkiet ? hehe :) planujesz jakies zblizenia na niego robic ? za duze te szpary sa poprostu.
Napisano 1 Wrzesień 200519 l Witam, dodaje nastepny render, zdecydowałem sie jednak na styl japoński. Oczywiscie textury bede na samym koncu męczył więc te dotychczasowe będą zmienione. Pozdr.
Napisano 1 Wrzesień 200519 l Autor Miejscami kanciasto i popracuj troche nad emitowanymi przez obiekty "samplami" GI, bo niektore zabardzo odbijaja sie tu i owdzie. pozdrawiam
Napisano 2 Wrzesień 200519 l mam problem i jak dalej pójdzie to odpadam :/ zainteresowanych i chętnych do pomocy zapraszam tutaj: http://max3d.pl/forum/showthread.php?goto=newpost&t=18868
Napisano 2 Wrzesień 200519 l witam :) co do mojego rys na bitwe :D nie bedzie to kuchnia ( po zabazgranej polowie zeszytu doszedlem do wniosku ze kuchnia odpada ;) ) http://lawryn.neostrada.pl/TV/1.jpg http://lawryn.neostrada.pl/TV/2.jpg http://lawryn.neostrada.pl/TV/3.jpg zaczalem rysowac cos takiego,,, oczywiscie bedzie bardziej rozbudowane itd.. tzn chce dac 3 kamery "na ziemne" + 1 powietrzna, wiecej roznokolorowych swiatel, kilka reflektorkow, masa kabli, no oczywiscie inne biurka, jakies foteliki, nom , to narazie tyle, propozycje , jakies sugestie mile widziane :) pozdrawiam :)
Napisano 2 Wrzesień 200519 l Autor Bedzie sie dzialo. :D Ciekawi mnie strasznie co z tego wyjdzie. :) Trzymam kciuki. pozdrawiam
Napisano 2 Wrzesień 200519 l RA oj bedzie sie dzialo :D pomysl barcisza mi sie najbardziej podoba...ale to polowa sukcesu teraz czemamy na wykonanie:D pozdro
Napisano 3 Wrzesień 200519 l I jak, hindus? Problem rozwiazany? co ty ani w nowej scenie ani nic :/ zawsze tak samo sie krzaczy. Chyba odpadam na jakiś miesiąc :( ostatnio mam zwiększony czas treningu i jeszcze takie tam problemy - w każdym razie sorka jak coś.
Napisano 3 Wrzesień 200519 l łe a o mnie to zapomnieli niech was gęś kopnie hindus po cholere takie proste modele w rhino :)
Napisano 3 Wrzesień 200519 l łeee:( JunioRa to od razu przyjęli a jak bombel ładnie prosił to nikt go nie chciał:( *to taki joke,i tak nie mam teraz czasu:P ps.mam nadzieje że skończycie tą bitwe wszyscy bo dobrze wam idzie
Napisano 3 Wrzesień 200519 l Witam :) maly uptade.. co do mapki to jest tylko taki szkic :D bedzie dokladniejsza i bardziej ...gladka?... bo cos tam dziwnie krawedzie niektore wyszyly,,.. wizje mam taka zeby ta mapka odstawala od tej scianki na okolo 10 cm .,. a zaa niej swiecilo swiatlo,,, jakis niebieski neonik :) albo jakos tak http://lawryn.neostrada.pl/TV/11.jpg http://lawryn.neostrada.pl/TV/12.jpg http://lawryn.neostrada.pl/TV/13.jpg http://lawryn.neostrada.pl/TV/14.jpg dzis prawie skonczylem to co mam zrobic do pracy , juto poswiece jeszcze moze z 1h na to i sie zabieram dalej za studio :) pozdrawam :)
Napisano 3 Wrzesień 200519 l łe a o mnie to zapomnieli niech was gęś kopnie A kto Ci 22.08 pisał propozycję dołączenia się dziadu Ty!!?? :P I jeszcze masz do nas pretensje :P Dobra... Musze wreszcie ruszyć bo podobno krążą ploty na forum, że mam jakieś problemy z alkoholem... Do czego to dochodzi.. :P Pozdro
Napisano 3 Wrzesień 200519 l Autor łe a o mnie to zapomnieli niech was gęś kopnieJa tez sie dobijalem. ;) Badz jutro z rana (ok. 10) przy kompie. :) Barcisz --Chris-- hindus A ja sie zastanawiam nad zmiana konceptu. :P Powod jest taki, ze moj komp nie wytrzymuje renderingu pomieszczenia zamknietego, ktore wymaga sztucznego oswietlenia. :/ Render na noc (bo tylko taki wchodzi w gre) i rano patrze sie... zwis... slodko. :D Mialem juz wczesniej jakis tam koncept lazienki w "trybie dziennym", przystosowanej nawet pod te sama ceramike itp. :) pozdrawiam
Napisano 4 Wrzesień 200519 l kome -> te książki co mi sie chrzanią to były w poly robione :P a co to za różnica - wole rhino to robie w rhino co Ci to przeszkadza :P Tak odpadam - wracam za 2tyg jak mi sie będzie chciało albo jak naprawie to gówno :/
Napisano 4 Wrzesień 200519 l Żeby nie było ze i ja nic nie robię - to ja narazie zaprezentuję się słownie:D To pomieszcenie wyżej jest juz prawie całe wymodelowane - jeszce tylko jakies szpargały, które będa leżały na szafce typu: książki kubki gazety i takie tam...ale to później - teraz sprawa która mnie wkurzyła - musze całą scenę ustwaiać od nowa, marge obiektów - tworzyć nowe materiały...więc najbliższe renderki za pare dni :/ Wujek dobra rada radzi: Nie zmieniajcie wersji VRayja w trakcie tworzenia sceny - nie bedzie wam się chciało od nowa wszystkiego ustawiać :/
Napisano 4 Wrzesień 200519 l ej panowie. czemu nikt nic nie pokazuje :( ?? :( Bo wszyscy pokazywali, jak byli mali, a teraz sie wstydza ;D
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Ślimaczym tempem (powoli i bez sensu, jak to ktoś napisał kiedyś :D ) Idę do przodu z moją wizką. Czasu brakuje niestety ale wrzucam żeby nie było że całkiem o bitwie zapomniałem :) Pozdrawiam
Napisano 5 Wrzesień 200519 l vorek--> moze i bez sensu ale i tak piknie jest :D podobno robisz w mentalu moglbys zarzucis ustawienia ;)?? jesli to nie tajemnica a jesli chodzi o hindusa to nie ladnie nu nu nu :) z powodu ksiazkek rezygnujesz a nie mozesz zrobic ksiazek od nowa i pokabinowac:(
Napisano 5 Wrzesień 200519 l pewnie że wrzucę ustawienia, wkońcu na tym polega ta cała bitwa ;) Najpierw lightsetup Wszystkie światełka to "MR area spot" z decay "inverse square", światła podłogowe dodatkowo "far attenuation" Arealighty na disc, średnice różne, w zależności od światła :) Ustawienia renderu są takie na jakich renderowałem ostatni update czyli czysto poglądowe. Finalne będą dopieszczone maksymalnie :) Czasami jak chcę zrobić podgląd nieco lepszy to zwiększam radius FG do max 10 min 2 cm Dodatkowo żeby nie używać za mocnych multiplerów świateł i za dużej wartości "energy" w renderku, każdej ścianie w zakładce mental connection - photon wsadziłem shader photon_base w kolorze ściany (God bless Jeff Patton :) ) No i to tyle, biore się za modelowanie i może jakieś ciekawsze materiały Pozdrawiam
Napisano 5 Wrzesień 200519 l No super ci idzie Vorek, zycze powodzenia. Ja własnie renderenuje, jak skoncze to odrazu wrzucam.
Napisano 5 Wrzesień 200519 l dzięki :) liczyło się siakieś 20-30 min już dokładnie nie pamiętam, wszytskie błędy FG ukryłem noisem i glowem w photoshopku :D
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Fajny wątek, jest się od kogo uczyć. Vorek - świetnie to wygląda jak na razie, ciekaw jestem jak wypełnisz całą tą przestrzeń. Powodzenia wszystkim. Będę śledził wasze poczynania.
Napisano 5 Wrzesień 200519 l Autor 20-30 minut, 20-30 minut, 20-30 minut, 20-30 minut... ehhhh Nie zasne... :( Nie! Nie ma bata! Musze skrocic te czasy u mnie. :D pozdrawiam
Napisano 5 Wrzesień 200519 l oki, tak jak wcześniej mówiłem dodaje następny render ( sorry za małe okno renderu), oczywiscie nie dorównam tu kolegą ale zawsze mozna sprawdzic własne umiejętności :) Oczywiscie wszystkim zycze powodzenia i chęci do pracy :)
Napisano 5 Wrzesień 200519 l heh 320x240 :] vorek: jak na absolwenta ze zdanym mentalem na 6 to trochę kiepskawo ;) powal nas na kolana i przebij monopol Sansa i Marcina na wizualki :D
Napisano 6 Wrzesień 200519 l Vorek - tylko usuń te przepalania w zlewach czy co tm powstało i wymień texture na podłodze ;) i rozjaśnij jeszcez trochę. Bobby - no way ;)
Napisano 6 Wrzesień 200519 l acha takie pytanie - co ja mam robić z tymi wizkami ? tzn jak juz 2skoncze to nie wiem czy walic do galeri czy jak ?