Morfeusz Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Witam, już dawno mnie tu nie było. Postanowiłem podzieliś się moim nowym projektem, dlatego też umieszcem w topicu zrzuty z viewportu. Proces modelowania już zakończyłęm, teraz zostałomi już tylko oteksturowanie i wykonanie jakiegoś otoczenia. Mam nadzieje że się wam spodoba. Komentarze mile widziane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vorek Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 modelik wygląda pięknie, daj screeny lepszej jakości :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Reanimator Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Bardzo fajniutki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lobo Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 no pieknie sie zapowiada,daj moze renderek chociaz z vraya z gi:)powodzenia:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-=S3B=- Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Piekny modelik! czekam na teksturki - zapowiada sie super:) pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sysol Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Dobra robota... pozdrawiam i powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wizz Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Świetny model, mam nadzieje że zrobisz do tego jakąś świetną scenke ps. tylko nie spaplaj textur bo bedzie shit :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hkropinski Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 naprawdę fajny model, pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 No nie ta jakoscia zbesztales model (świetny btw:) Czekam na render Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RA Napisano 29 Wrzesień 2005 Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Bardzo mi sie podoba. Zycze powodzenia w dalszej pracy. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morfeusz Napisano 29 Wrzesień 2005 Autor Share Napisano 29 Wrzesień 2005 Tu mały update, niby nic wieliego ale troche mi zajeło wykonanie teksturki, ponizej zwykly render narazie bez swiatel, dzieki za kometarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kefas Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Fajny model kutra i bardzo fajnie oteksturowana skrzynia, zapowida się coś pięknego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hindus Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 bardzo fajnei to wygląda :) fajowy modelik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Knysha Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 Ciekawe, ciekawe. Keep it up Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morfeusz Napisano 1 Październik 2005 Autor Share Napisano 1 Październik 2005 Wiam ponownie, pod spodem probny renderek z czescia tekstur(czesc z nich to mapy proceduralne wiekszosc linek i kabli, beczki i skrzynia to tekstury narysowane w ps), mile widziane komentarze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chveti Napisano 1 Październik 2005 Share Napisano 1 Październik 2005 sraty taty , piękny kuter i sklonowane tematy :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morfeusz Napisano 2 Październik 2005 Autor Share Napisano 2 Październik 2005 A tu dzisiejszy rezultat, poklad Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DraB Napisano 2 Październik 2005 Share Napisano 2 Październik 2005 Ojojoj, slinka mi cieknie, musze zobaczyc wszystko naraz :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pixar Napisano 12 Październik 2005 Share Napisano 12 Październik 2005 nio nio nio bardz ale to bardzo ładny model!!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 czesc. poklad to nie tak chyba powinien wygladac - deski wezsze, dluzsze i bardziej drewniane :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muody Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 dlaczego on jest wykładany brązowymi kafelkami? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hcpiter Napisano 14 Październik 2005 Share Napisano 14 Październik 2005 Ha ! Bardzo fajny kuter, model wypas teraz tylko czekać na finalny render :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morfeusz Napisano 29 Listopad 2006 Autor Share Napisano 29 Listopad 2006 Heh dawno mnie tu nie było. Zatem witam wszystkich forumowiczów. Wkońcu znalazlem troche czasu i dokończyłem daną scenke. Poniżej wrzucam rezultat. Mile widziane komentarze. Jeśli wyłapiecie jakieś błędy(a napewno jakieś są) to napiszcie. Ze swojej strony dostrzregam że coś jest nie tak z kolesiem, lecz niewiem dokladnie co. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
satanicus1991 Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 Trochę słaba teksturka na kadłubie. A co do kolesia; coś jest nie tak z jego plecami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
..:: WIKTOR ::.. Napisano 29 Listopad 2006 Share Napisano 29 Listopad 2006 Widze, ze dobrze kombinujesz... :) Bo efekt jest Ok - troche poprawek i bedzie to wygldac wiarygodnie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morfeusz Napisano 29 Listopad 2006 Autor Share Napisano 29 Listopad 2006 Czesc. Wlaśnie o to mi chodziło, ale byłbym jeszcze bardziejszczęśliwszy jakbyście podali przykłady, co jest źle i jak by to można poprawić. satanicus1991-prawisz dobrze, sprobuje to jakoś poprawić( troche taka zmyta), a co do kolesia to szczerze niemam pomtysłu jak go poprawić; 3D XTREME - Widze że dojrzałeś coś jeszcze, jestem ciekawy co; THX everyone!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Badyl Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 takie kutry maja kadłuby wykonane ze stali. ale jesli chcesz to drewno, to przede wszystkim deski a nie jeden wielki klocek. Jeszcze stewa dziobowa - spojrz jak rozkladaja sie na niej sloje. widziales taka belke z drewa? robiles ten 'kuter' z jakis planow? bo w sumie taki chaotyczny troche (: koles ma sporo szczescia skoro wypadl akurat na jedyna kepe trawy na plazy [: dodaj mu flaszke w reke (; pozdor! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ania Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 koles ma sporo szczescia skoro wypadl akurat na jedyna kepe trawy na plazy Badyl przecież to jest jego broda! Brakuje jakichś drobnych detali (kamyczków itp) na pierwszym planie, do tego tekstura jest tam w zbyt małej rozdzielczości. zrobiłabym nieco mocniejsze światło i nieco głębsze cienie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tadzio Napisano 30 Listopad 2006 Share Napisano 30 Listopad 2006 Koles mial cieeeezka noc ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morfeusz Napisano 1 Grudzień 2006 Autor Share Napisano 1 Grudzień 2006 to zielone pod kolesiem to miały być wodorosty, aczkolwiek pomysł z brodą jest całkiem świetny. Badyl - aby wykonac ten moel posłóżyłem się dwoma blueprintami które ze sobą zmiksowałem, z jednego wziołem kadłub a z drugiego kabine. Piszesz że kadłub powinnien byc metalowy, nie wiem jkoś sie spacjalnie na tym nie znam. Na referce której urzywałem taki kuter miał drewniany kadłub, przynajmniej tak wyglądał. Faktycznie listwa dziobowa mogła by wyglądać lepiej. Jakoś z czasem będe musiał ją jakoś przemalować w ps bo do maxa to juz mi sie niechce wracac z tym modelem. Pisząc ogólnie mój komp ryczał i kwiczał jak to renederował, a i tak niemogłem tego zrobić jak założylem na początku. Musialem przrobić troche scene i pobawic sie inaczej swiatłami, bo max mi sie wywieszal przy Final Gather. Dlatego też do zasymulowania skylighta użyłem około 73 swiateł spot i kilku innych by dodac gdzieniegdzie troche koloru i mocniejszych cieni. tadzio - w rzeczy samej, koleś mial cieżka noc...ps. skąd wiedziałes że takie lubie,hehe Dzieki za komentarze, pozdrawiam!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AGmakonts Napisano 1 Grudzień 2006 Share Napisano 1 Grudzień 2006 taka rada, wymodeluj deski kadłuba osobno i dośc szczegółowo ale bez przesady, reszte detalu dasz na displace. Moze to wyjść fajnie jeśli zrobisz klimacik światłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi