Napisano 12 Październik 200519 l qrde ale lipa nie ma bata bede musial nocowac gdzies bo ostatnie połączenie warszawa-augustów jest o 16:45 co oczywiscie odpada :/
Napisano 12 Październik 200519 l Autor Marcin, zobaczymy, co da sie zrobić, jakby co, to zapraszam do siebie.
Napisano 12 Październik 200519 l Autor Kuciel, Ty sie troszcz o Tweety'ego, ja sie już z Marcinem dogadam... :P
Napisano 12 Październik 200519 l dobra, teraz na powaznie ;) mam autobus z Lubina do Wawy dzisiaj w nocy o godzinie 01.05. jest to autobus pospieszny, do Warszawa Zachodnia D.A., jak myslicie o ktorej tam bede :) ktos mnie musi przeciez odebrac ;) shogun napisz mi na pm swoj telefon komorkowy. mysle ze bede kolo 8 rano, bedzie ktos mial chwile po mnie podskoczyc bo sam sie zgubie :) piszcie bo juz musze wiedziec yo
Napisano 12 Październik 200519 l kome - ja nocuje u kumpla , jesli chcesz to mzoesz sie wcisnąc bo juz rozmawialem , ale musisz wziasc jakis spiworek
Napisano 12 Październik 200519 l Autor Kome, ja nie mam komórki. Cały dzionek siedzę na gg, mam pod ręką stacjonarny, więc na kija mi komórka? Poza tym ja o 7:30 odbieram z Centralnego ekipę z Katowic. Kome, a gg masz? Odezwij się na gg.
Napisano 12 Październik 200519 l o lol, wspolczuje wam :( ja do przejechania bede mial 2 przystanki metrem:\ jutro , tak to juz jutro, yesssssss
Napisano 12 Październik 200519 l Panowie pakujcie swoje aparaty fotograficzne, kamery i co tam macie to już jutro :D
Napisano 12 Październik 200519 l ej ... u mnie nastapila zmiana planow bede w wawie o 9 z rana .. okazalo sie ze jest wczesniejszy autobus o 5:05 i uda mi sie tam byc wczesniej pytanie : czy mozecie byc okolo tej 9 na hali dworca PKS Stadion ?
Napisano 12 Październik 200519 l Autor Damy radę. Shit, ale to troszkę dzionek komplikuje... A może i nie... Nie, nie komplikuje. Ok. :)
Napisano 13 Październik 200519 l ok to ja jade :> , narqa po 9 troszke bede na dworcu PKS Stadion , zadzwonie jak bede wiezdzal do wawy
Napisano 13 Październik 200519 l Panowie: oczekujemy rzeelnego reportażu. bogato ilustrowanego zdjęciami, a nawet plikami video. chcemy tam być i to widzieć. Wy jesteście naszymi oczami i uszami. ;)
Napisano 13 Październik 200519 l okazalo sie ze z braku kasy nie wracam :) to co aktualne jest dalej w niedziele spotkanie???
Napisano 13 Październik 200519 l Z tego co wiem spotkanie w niedzielę aktualne (ja będę na bank :D) Hatred, sartr, wpadajcie, w kupie raźniej :P Piszę z uniwerka, zaraz wybywam i lecę na pokaz 3ds max 8 ;) Pozdro :)
Napisano 13 Październik 200519 l Własnie wróciłem z pokazu maxa 8. Było całkiem miło aczkolwiek spodziewałem się czegoś więcej. Większa ilość informacji będzie w recenzji którą właśnie przygotowuje :).
Napisano 13 Październik 200519 l LUDZIE gdzie wyscie byli ?!?!?!?!? ja pierdykam,............ i sie nie spotkalismy : ( shit, shit shit, jejku, ja tu szukalem grupki 15 ziomow ,,,,a tam nikogo takiego nie bylo : ( zupelnie nie rozumiem, shit : (....a recenzje napisze jutro,,,, jestem 15 h na nogach : (. ziomuś: cdki dostaniesz na zlocie w niedziele.
Napisano 13 Październik 200519 l jak to nas nie bylo czekalismy na ciebie z szyldem przy metrze !!!!!! przyznaj sie skroili cie z apaatu i sie wstydziles pokazac!! :P tez juz wrocilem
Napisano 13 Październik 200519 l Autor Kurt, to wszystko moja wina. Przepraszam Cię za to. Za późno wyszliśmy ode mnie z domu, bo ciężko mi było zmobilizować siebie i chłopaków do wyjścia z domu, stąd dalsze obssuwy: spóźnilismy sie na spotkanie z Kucielem, następnie zmontowanie wydrukowanej tabliczki zajęło nieco czasu i ostatecznie byliśmy na miejscu jakieś 25 po 14. Dopilnuję, by w niedzielę się to nie powtórzyło. Przy okazji chcę bardzo podziękowac wszem i wobec Kucielowi za zasponsorowanie tabliczki z logiem max3d.pl.
Napisano 13 Październik 200519 l "jestem 15 h na nogach" Moj Boze, dziecko, kladz sie do lozka, bo nam zemzesz! Jak mozna sie tak katowac?!
Napisano 13 Październik 200519 l to nie tak :, mowilem Ci Shogun,z e z ziomem sie ustawilem o 14:40, wiec spotkamy sie na miejscu,,,,tam chyba wszyscy czekalismy, ale tak czy siak nie bylo" grupki" , ktora od razu bym rozpoznal... nie wiem,. a co do 15h, to :].... wlasnie wgralem war3 ft, i bede trenowal do rana z kumplem :] , a co do aparatu.... to spekalem ^^ nie wzialem,
Napisano 13 Październik 200519 l Nie żeby coś ale my się we wrocku bardziej potrafimy zorganizować :] Postarajcie się w niedziele hehe. A tak wogóle to ktoś był na tym pokazie czy nie ?
Napisano 13 Październik 200519 l Autor Było z 10 osób, może nawet więcej. Vorek, Wy się we Wrocku już wszyscy znacie i nikt nie pyta o drogę, więc i łatwiej Wam to zorganizować.
Napisano 13 Październik 200519 l Hehe, Kurt, tego to już zupełnie nie kminię :D Fakt że dupa wyszła, bo nie udało nam się spotkać w centrum (ja rozpoznałem Lumpego i jego kimpla, który nie jest zarejestrowany na forum i ruszyliśmy na pokaz po 20 min czekania :/) No ale bez problemu rozpoznaliśmy "grupkę" na pokazie, bo Shogun non stop paradował z tabliczką "max3d.pl" i logiem... Naprawdę ciężko nas było nie zauważyć :> Ogólnie pokaz IMO był w pytkę... Nowe narzędzia maxa zrobiły na mnie mega wrażenie )szczególnie pelt maping (czy jakoś tak) Do tego motion mixer, i symulacja włosów z nowymi bajerami... najlepsza jest to, że w maxie 8 vievport potrafi symulować efekty gier (ma jakby zaimplementowany silnik graficzny... Możemy w real time zobaczyć jak obiekt low poly będzie wyglądał w grze bez konieczności eksportu... IMHO ta wersja maxa naprawdę wnosi coś nowego, warto się zainteresować :D No i darmowe koszulki i materiały reklamowe + szama :D pozdrawiam wszystkich z pokazu, do zobaczyska w niedzielę (Nom Kurt, byłbym ci wdzięczny za te płytki, mam nadzieję że się tym razem nie miniemy :))
Napisano 13 Październik 200519 l Fajnie, ze sie wam udalo. Czekam z niecierpliwoscia na relacje okraszona pikantnymi zdjeciami.
Napisano 13 Październik 200519 l Autor Ziomuś, bez przesady. Ja się tej tabliczki pozbyłem jak tylko trafiłem do szatni...
Napisano 13 Październik 200519 l "21:27:54 kurt82 (7128387) pelt maping jest z texture layer, relax jest z deep uv a renderowanie uvw to texporter,,,,, 21:28:00 kurt82 (7128387) ja juz all to mam , w 6 navet to mialem" apropos:p
Napisano 13 Październik 200519 l Jasne, dodałbym że zasada automatycznego mapowania (zaznacza się edge w których mają być "ciecia" tekstury, a potem max sam rozkłada sitakę) jest identyczna jak w wingsie :P No ale tu masz wszysto w jednym pakiecie, dostępne za jednym kliknięciem myszki... Do tego tylko połączenie tych technik daje tak niesamowite rezultaty... Np. w Wingsie nawet po dokonaniu automatycznego mapowania trzeba poświęcić trochę czasu (u mnie to ze dwie godziny) na ręczny tweek elementów... A tu koleś korzystając z tych nowości zamapował idealnie panne w 30 sec... To mnie zabiło (powaga) Można się kłucić czy Autodesk postępuje moralnie zrzynając co lepsze rozwiązania od konkurencji... Ale ja tam żałuję że nowy max nie ma nowych narzędzi do modelowania dostępnych w modo czy silo (lub w polybost) :P No przynajmniej nic takiego nie zostało pokazane ;) Mówcie co chcecie, ale ja w tym momencie zaczynam ciągnąć triala z sieci :P
Napisano 13 Październik 200519 l Em dobra zarejestrowałem się, wszystkim którzy mnie nie znają to siema siema i w ogóle. Było spoko, tylko szkoda, że tak dużo gadania o skryptach było, ale to automapowanie może być przydatne. Ja z maxem zaczne dopiero wiec nie spodziewać się cudów :P
Napisano 13 Październik 200519 l No właśnie witaj na forum :D Przypomniałeś o tych podpisach, które mieliśmy zmienić
Napisano 13 Październik 200519 l No no bylo calkiem ciekawie, chociaz moim zdanie fajniej bylo w kupie po pokazie niz w czasie hehe. Dobrze ze zarci ebylo bo akurat bylo zajebiscie glodny po szkole heh.
Napisano 14 Październik 200519 l dopiszcie mnie na tego zlota no! Kurt wez aparat to sobie wezme go :)
Napisano 14 Październik 200519 l uzywam go..z 400 texturek nim zrobionych, a jak wracalem o 18,50 z cafe na mokotowie i mijalem te zakazane mordy to sie cieszylem, ze go nie wzialem:]. PS. what is real?... lol, wymyslcie cos wlasnego!. np. polish crew ....ja sie nie dopisuje, poki co.