giorgione Napisano 26 Luty 2006 Napisano 26 Luty 2006 a tak przy okazji - macie zamiar zrobić kolejne wydania bitwy w podobny sposób??
moccom Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 Hmmm, wybór został dokonany, ale zawsze rodzi się w głowie to "ale". Niech całe odium spadnie na moderatorów ;))) Z drugiej strony połączenie 2d i 3d w jednym konkursie wydaje mi się dobre. Biorąc po uwagę ostatnią Bitwę i niedobór prac, które można nominować (głównie w 2d), ten nadmiar i niemożnosć dogodzenia wszystkim, jest znacznie lepsza. Powodzenia w następnych konkursach!
RK Napisano 28 Luty 2006 Napisano 28 Luty 2006 Mi się to niepodobało ale że powykłócałem sie z Biglebem przed więc nie ma co powtarzać- IMO przebieg bitwy potwierdził to co mówiłem przed rozpoczęciem że połączenie jest sztuczne i większość prac to nadal albo czyste 2d albo czyste 3d, każdy tak czy tak zostaje przy swoim. Inna rzecz że zrobiłem, ukończyłem, zawalczyłem, poległem- obowiązek wobec ojczyzny wypełniony, sumienie czyste (bo nieużywane) :D.
moccom Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 Żadnych komentarzy co do zmian w nominacjach? Leru, zdradź jakieś szczegóły tych "nacisków". Tak na marginesie to przydałoby się podlinkować prace dokoptowanej do finału 5-ki.
OmeN2501 Napisano 3 Marzec 2006 Napisano 3 Marzec 2006 A ja standardowe pytanie terminowe :] Termin jest do 9 III czyli jak poprzednio w czwartek do 23:59 tak? Nie wiem dlaczego zawsze mam z tym klopoty :P
weedlog Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 To do kiedy termin zakończenia bitwy został przedłużony? :]
Grudzien Napisano 9 Marzec 2006 Napisano 9 Marzec 2006 heh sie doczekac nie moge ogloszenia ostatecznych wynikow... dzis koniec :P
Leru Napisano 10 Marzec 2006 Autor Napisano 10 Marzec 2006 Dobra, prace pozbierane :) teraz wszystko w rękach Bogów :D
giorgione Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 hehehe leru jakz awsze rzuca tekstami :D A myśleliście coś moze nad nowymi tematami??
Leru Napisano 10 Marzec 2006 Autor Napisano 10 Marzec 2006 "Może tak może nie, nie jesteśmy jednomyślni" ;) 1
lolipop Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 nigdy tak nie ma zeby wszyscy byli zadowoleni;).ale ankieta powinna podolac wiekszosci.z drugiej strony tak narzucony temat z gory ma swoj urok:]
KLICEK Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 Ja jestem za narzuconym tematem ;) zawsze to modkowie pozniej dostaja po uszach , a nie userzy ;) Ale ankietka miala swoj urok :) mimo wszystko do nastepnej bitwy panowie :) co do tematu to powinien byc maksymalnie prosty, zeby odrazu nasowala sie fajna pracka na mysl, a nie przemyslenia 2 godzinne z ktorych nic nie wychodzi :)
Bill Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 co do tematu to powinien byc maksymalnie prosty, zeby odrazu nasowala sie fajna pracka na mysl, a nie przemyslenia 2 godzinne z ktorych nic nie wychodzi :) Może "goła baba"? 2 godziny powinny wystarczyc na pierwsze skojarzenia :) Ale mozna zaszalec i rozwinac temat do "gola baba na motorze", "gola baba i templariusze", "gola baba czyli heca na 14 fajerków".. itp
KLICEK Napisano 10 Marzec 2006 Napisano 10 Marzec 2006 Może "goła baba"? 2 godziny powinny wystarczyc na pierwsze skojarzenia :) Ale mozna zaszalec i rozwinac temat do "gola baba na motorze", "gola baba i templariusze", "gola baba czyli heca na 14 fajerków".. itp klask klask smiechawa ogolnie ;) i pochwalka za czytanie ze zrozumieniem ;)
dariusz Napisano 11 Marzec 2006 Napisano 11 Marzec 2006 "goła baba a sprawa polska":D mam nadzieje że następna będzie trwać równie długo jak "maszyny bojowe/moment krytyczny"...
KoMic Napisano 11 Marzec 2006 Napisano 11 Marzec 2006 Witam, ja tam moze z poczatku troche marudzilem na sposob rozwiazania obecnej bitwy, ale faktycznie z gory narzucony temat ma swoj urok, a dzieki zaskoczeniu pojawia sie najrozniejsza interpretacja, Jestem za ponownym narzuceniem tematu odgornie, hehe Co do ankiety to musi byc, to jest pewne, bez ankiety woboru tematu nie moze sie obejsc bo wtedy nie bedzie wiadomo jakie tematy odrazu weeliminowac aby zostal taki o ktorym nikt nie pomyslal: ] hehe, pozdrawiam
yuki Napisano 11 Marzec 2006 Napisano 11 Marzec 2006 czasem im wiecej ograniczen-tym lepsza zabawa :)
kliment woroszyłow Napisano 11 Marzec 2006 Napisano 11 Marzec 2006 rozmawia dwóch kolesiów: 1: ja to bzykam wszystko co na drzewo nie ucieka 2: a ja to sobie nie robie takich ograniczeń...... to jako komentarz do postu powyzej:) a powaznie to tez uwazam ze tamat narzucony z góry jest lepszy.
hkropinski Napisano 11 Marzec 2006 Napisano 11 Marzec 2006 i jestem za tym by oddzielić bitwę 2d od 3d... pozdr
muody Napisano 11 Marzec 2006 Napisano 11 Marzec 2006 oddzielic, w rzadkich przypadkach ostatecznie autor albo jury zadecyduje do ktorego dzialu wlozyc (w koncu od czegos sa te opisy, jak sie stworzylo itp) temat z zaskoczenia jest najlepszy, bo wymaga szybkiego i tworczego myslenia
moccom Napisano 12 Marzec 2006 Napisano 12 Marzec 2006 Tak sobie przeleciałem wszystkie nominowane prace i... 1) FrodoK 2) yuki 3) vinegar wyróżnienie dla - Morbid Karbid ...co, nie wolno pospekulować ;))) Leru, daj tą ankietę ;)))
Grudzien Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 ja sam nie wiem czy wole ankiete czy narzucony temat. chyba jest mi to obojetne, wiec bede zadowolony i z ankiety i z tematu z zaskczenia ... tak propo to do zobaczenia w tej bitwie
arcade Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 może jakieś tematy zaczniemy proponować? Ja proponuję "Dziwny stwór"
muody Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 -Z Zaskoczenia -Piekło -Wyprawa ...jednak najlepszy bylby temat-niespodzianka
Morbid Karbid Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 avenger, wyprawa jest właśnie na cgtalku ja bym chciał totalitaryzm.
Grudzien Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 -Atak -Podstep -Inny swiat (to moglo by byc dobre :P) Jak sie tak zastanowic to chyba wole jednak ankiete :]
KLICEK Napisano 13 Marzec 2006 Napisano 13 Marzec 2006 moja proponowac : mamfakin bohaterowie in ekszyn podwodny swiat(powtazam sie ? ) upadek wielkich
JmTm00 Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 Totalitarym...ciekawe:) ...a ja od siebie: "bezsilność" "początek-koniec" "myśle więc..." ? Pozdrawiam
Jonasz_Real Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 Za wolni, za wściekli ;) Inwazja Rolników Cyrkowy sarkazm Sarkazm i orgazm :P Zbrodnia i Kara Dzień Niepodległości :D Niezbyt trafne tytuły, myślę ze są za bardzo zjechane. Coś jeszcze wymyślę, postaram się o lepsze o tytuły
OmeN2501 Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 BALCEROWICZ MUSI ODEJŚĆ!!!! XD zly temat? nie ta publika? :P
maronski Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 Ja bym proponował : -archaiczna nowoczesność
FrodoK Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 /sprzęt gospodarstwa domowego po godzinach/ /tajemnicze zakamarki sieci kanalizacyjnej/
Gotham Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 Proponował bym jednak wrócić do specjalizowanej bitwy 3D, najchętniej przywitał bym w ogóle dużo większe jej specjalizowanie czyli powrót do edukacyjnego charakteru. Zapotrzebowanie na taki konkurs jest, co łatwo można zauważyć po różnych minibitwach (szczególnie game artowych). Obecna bitwa była w moim odczuciu zwykłą bitwą 2D (gdzie 3D przecież nigdy nie było zabronione), takie też warto by robić tylko może po przemianowaniu na jakąś inną- trafniejszą nazwę, tak aby każdy wiedział że chodzi o konkurs na Grafikę, czyli wszelkie szkice czy modele (nie stanowiące kompozycji) są z góry skazane na niepowodzenie (po obejrzeniu przebiegu tej bitwy widać że dla wielu uczestników nie było to jasne). Tyle ode mnie, pozdrawiam.
Grudzien Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 moze po prostu narzuca nam temat :P tez bedzie oki
lolipop Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 tez jestem za rozdzieleniem 2d i 3d.to zupelnie odmnienne sposoby tworzenia i o co innego w nich chodzi.a jak jest pomieszane to nie wiadomo w ktorym kierunku pojsc...jak Artooro ktory zrobil obraz Borisa albo Morbid Karbid z praca wypieszczona jak 3d.pozatym czuje dyskomfort jako grafik 2d konkurujac z tymi swietnymi skomplikowanymi modelami i V-rayem.pozdro.
radzik Napisano 14 Marzec 2006 Napisano 14 Marzec 2006 "Letnia przygoda" i "Post-nuklearne przebudzenie"
giorgione Napisano 15 Marzec 2006 Napisano 15 Marzec 2006 lolipop ma rację - to troszkę nie fair - podziałka jaknajbardziej na miejscu :)
Jonasz_Real Napisano 15 Marzec 2006 Napisano 15 Marzec 2006 Ja tez jestem za podziałką, tak jak na CGTalku jest. :)
Rekomendowane odpowiedzi