Touch Napisano 16 Marzec 2006 Napisano 16 Marzec 2006 Moim zdaniem nie popwinno się nic mówić na temat techniki wykonania... po prostu digital art, czy 2d czy 3d, sprawa autora, a moja propozycja tematu to "Super Bohater" ...troszkę nadchniony i stęskniony za klimatami komiksów i tandetną na pierwszy rzut oka walką dobra ze złem;] Pole do popisu dość szerokie;] Pozdrawiam!
vv3k70r Napisano 20 Marzec 2006 Napisano 20 Marzec 2006 moze czas na abstrakcje? cos w stylu "gdy skonczy sie czas"? albo jakas inna brednia, bo na razie wszystko mozna bylo latwo zlapac po tytule, a pozniej ludzie odstawiali kombinacje z tematem :)
KoMic Napisano 21 Marzec 2006 Napisano 21 Marzec 2006 a ja nie, o ile w PSach jest to pikus bo wystarczy maznac 4 kresi i smaerknac 2 plamy, to w 3d zaczynaja sie problemy bo to cos niewiadomo co trzeba wymodelowac i ciezko tu o dizelo przypadku. pozdrawiam: ]
FrodoK Napisano 21 Marzec 2006 Napisano 21 Marzec 2006 No nie wiem..ja to odebrałem jako propozycję bardziej abstrakcyjnego tematu, a nie abstrakcyjnych form.. vv3k70r i leru, co mieliście na myśli ? w sumie w obu przypadkach jestem za..temat interesujący i daje pole do popisu wyobraźni..
Leru Napisano 22 Marzec 2006 Autor Napisano 22 Marzec 2006 dobrym przykładem jest temat "Spectacular". Temat rzeka, który od razu narzuca formę, a nie treść. Co jest według mnie bardzo porządane. Jestem za tematem, nad którym może trzeba troszkę pomyśleć ale nie dorabiać mu ideologii lecz pomyśleć właśnie nad formą.
Marduk Napisano 22 Marzec 2006 Napisano 22 Marzec 2006 Ja tam byłbym z takiego tematu b. zadowolony ;).
Grudzien Napisano 26 Marzec 2006 Napisano 26 Marzec 2006 ja w sumie to tez ZA jestem... szczeze mowiac nigdy nie robilem zadnych prac zwiazanych z abstrakcja, ale bardzo podobaja mi sie takie dziełka i fajnie bylo by sprobowac tak pierwszy raz na konursie... niestety nie mialbym zadnych szans ale chodzi o zabawe (na poczatku :P)
vv3k70r Napisano 26 Marzec 2006 Napisano 26 Marzec 2006 myslalem nad tym "gdy skonczy sie czas" bo chlapnalem to ot tak sobie, moze to byc praca dotyczaca konca swiata, moze byc konca czegos tam, moze byc konca czasu na pisanie pracy, albo moze to byc wizualizacja z fizyki dotyczaca widoku z horyzontu zdarzen, bardzo ciekawy temat jesli chodzi o prace na czasteczkach
Nikes Napisano 28 Marzec 2006 Napisano 28 Marzec 2006 hmm a powiedzmy w bitwie maja byc prace 3d 2d (tylko i wylacznie rysunki itd) czy mogą byc tez zdjęcia :) ? Proponuje temat SMAK ZYCIA
vv3k70r Napisano 28 Marzec 2006 Napisano 28 Marzec 2006 nikes- mysle ze jesli ktos ulepi ladne ludzki z chleba, wrzuci je pod skaner, i oszopuje, to to tez chyab bedzie digital art, wazne coby ladne bylo i ludzikow nam cieszylo :)
Leru Napisano 28 Marzec 2006 Autor Napisano 28 Marzec 2006 vv3k70r -> nic takiego nie powiedziałem tudzież napisałem ;)
Simple_man Napisano 28 Marzec 2006 Napisano 28 Marzec 2006 myslalem nad tym "gdy skonczy sie czas" bo chlapnalem to ot tak sobie, moze to byc praca dotyczaca konca swiata, moze byc konca czegos tam, moze byc konca czasu na pisanie pracy, albo moze to byc wizualizacja z fizyki dotyczaca widoku z horyzontu zdarzen, bardzo ciekawy temat jesli chodzi o prace na czasteczkach A ja jestem zdanie, że jeśli by się załapał ten temacik to właśnie w formie: "gdy skończy się czas". Dzięki temu nie trzeba jak napisła LEru kombinować i silić się na bzdurną ideologię ukrytą w obrazku. A jedynie pokazać to co ważne w formie, traktując warsztat twórcy jako główne tworzywo, a nie dodatek do historii. A jak znam życie to i tak w tym temacie znajdą się kolesie którzy będą modelować czołgi (bo nic innego nie potrafią).
Leru Napisano 29 Marzec 2006 Autor Napisano 29 Marzec 2006 oj Simple_man :) co każdy modeluje to jego sprawa, ważne, żeby temat spełniało.
Drakula Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 Leru, nie sluchaj ich - zrobcie jakis "Landscape Contest" :P
vv3k70r Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 simple_man-moge Ci dorobic historie do czolgu :) ktos przeciez musi byc specem od czolgow zeby inni mogli podziwiac piekne czolgi :) wiec ta historia do czolgu: przedstawiamy skomplikowanego zloma, w ktorym siedzi martwy od wiekow pilot, a maszyna ciagle nie tracac zasilania dalej wykonuje misje mimo ze nie ma juz zadnych przeciwnikow, i ze na planecie nie ma juz zadnego zycia :) bo skonczyl sie czas-a misja trwa do landscapu tez moge dopisac historyjke :) co to za filozofia?
razor Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 "gdy skonczy sie czas" Bardzo fajny temacik, rzeczywiscie nie narzuca w prackach dziwnej ideologii ;) , jestem za. ps. juz widzę temat pracki: 'czołg, któremu zabrakło paliwa'
velrod Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 O co w końcu chodzi w tej bitwie, o to żeby popisać się filozoficznymi wizjami czy żeby pokazać co sie potrafi?-bo jak o to drugie to niema nic złego w modelowaniou czołgów!
Gotham Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 Hehe, chciałbym jednak przypomnieć że to nie jest konkurs literacki na nowelkę czy krótkie opowiadanie... Tylko na zbitek pikseli. Wydaje mi się że lepiej zatem aby temat był celowany w "cool image" niż "cool story". Opowiadam się też bardziej za narzuceniem co to ma być, niż z narzucaniem co to ma opowiadać/jaki ma być wydźwięk artystyczny. Ułatwia to sędziowanie, zmniejsza subiektywność i jednak wydaje mi się że daje większe pole do popisu (także dla wyobraźni). Pozdrawiam,
Touch Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 "gdy skończy się czas"... no ciekawe... czas płynie w nieskończoność, więc będzie ciężko...panowie, koniec dyrdymałóW... Pozdrawiam!
Leru Napisano 29 Marzec 2006 Autor Napisano 29 Marzec 2006 aaaaaaaaaaaaaaha, tak to ja może poproszę o tematy ;)
Touch Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 Buahahahaha...;D Dobre;] Fajny temat, kto chętny?:] Ale teraz na poważnie, ja już jeden proponowałem... może lekko oklepany, ale dla mnie ciekawy, mianowicie ---> "Super bohater" Jak wymyślę coś jeszcze to dam znać;)
Gość obo Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 Touch popieram temat. Może faktycznie jest troche oklepany, ale właśnie dlatego zastanawia mnie jak poradziliby sobie z nim forumowicze :)
polka dot Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 fotoreal :) to jest temat :) czas taaaak szkoda ze tak poozno :)
Touch Napisano 29 Marzec 2006 Napisano 29 Marzec 2006 kome --> Fotoreal?? A pfeeee... Ostatnio ciągle widać na forum takie próby, poza tym na uprzywilejowanej pozycji będą Ci co mają lepszy sprzęt... tym z gorszym 3/4 czasu bitwy zajmie próbny rendering...
Shogun 3D Napisano 30 Marzec 2006 Napisano 30 Marzec 2006 Touch ma rację, to nie byłoby fair, bo w tym przypadku sprzęt gra naprawdę istotną rolę. :)
DraB Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 "Prostota piękna", "Kiedy byłem mały chciałem być..."
lolipop Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 jestem za "super bohater".temat konkretny a duze pole do popisu:]
Gość LITEON Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 ja tam jestem za czymś gdzie temat bedzie można różnie przedstawić..każdy na swój sposób. J proponuje cos w stylu ,,srach" sądze że było by ciekawie
maronski Napisano 31 Marzec 2006 Napisano 31 Marzec 2006 jeżeli chodziło ci o "strach" to jest to całkiem całkiem. Daje dużo możliwości. Trudne i banalne zarazem. Wielu chętnych na pewno się znajdzie Jestem za!
hkropinski Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 ja jestem za "gdy skończy się czas" i dobrze by bylo jakby byl ten temat bo ja już mam extra koncept:D:D:D
SirAnen Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 Strach , naprawde duze pole do popisu :) Jestem ciekawe co na to inni ??
Cruzh3r Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 Troche kiepsko poprowadzona bitwa. Jury nie wie czy obrazek jest 3d czy 2d?? Sam nie wiem co jest 3d a co 2d. Np. Prace zwycięską pochwalili za świetny rendering, zazwyczaj to słowo by sie odnosiło do pracy 3d. Ale to nie jest praca 3d(a jest??!?). Jakby chciał koleś powiedzieć że Morbid Karbid ma "dobrą kreskę" to by napisał co innego... Można by powrócić do podziału 2d/3d bo widać duży kontrast... Chyba że Bitwa staje się poważnym konkursem, a nie zabawą która by dawała motywacje uczącym się 3d... :P tak trochę przysmęciłem:P
biglebowsky Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 Jury ma w dupie czy praca jest 3d czy 2d. Rendering odnosi się do wykończenia pracy również w 2d i jest określeniem bardzo często spotykanym.
Leru Napisano 2 Kwiecień 2006 Autor Napisano 2 Kwiecień 2006 Cruzh3r ->poważny czy nie poważny ;) to jest dla Was - użytkowników.
hkropinski Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 poważny czy nie poważny to jest dla Was - użytkowników. a my nie chcemy 2d razem z 3d:) Leru... w tobie ndzieja;)
Valery Napisano 2 Kwiecień 2006 Napisano 2 Kwiecień 2006 dokładnie: my nie chcemy 3d razem z 2d moja propozycja nastepnej bitwy: Upadek (nie wiem czy było czy nie...)
Owen Napisano 4 Kwiecień 2006 Napisano 4 Kwiecień 2006 tak tak podzial musi byc i temat tez jaksi konkretny, najlepiej niech powroci sąda i zadecyduje wiekszosc
Grudzien Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 sprawa podzialu mnie specjalnie nie rusza, ale jestem za to ciekawy tematu... mi by pasowal "gdy skonczy sie czas", sam nie mam jakiesj ciekawej koncepcji ale chetnie bym zobaczyl bitwe i jej efekty koncowe :P
razor Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 "podział" 2D/3D ? moim bardzo skromnym zdaniem liczy się efekt końcowy, a to czy to zostało zrobione w 2D czy w 3D...... who cares ?
Waginus Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 Osobiście uważam że sam temat to sprawa drugorzędna. Pewne motywy i tak da się do takiej pracy wsadzić (choćby na siłę ;)).Jak np. komuś nie podpasi organic to zrobi coś z tech.(wide me :)) A więc wybjerajcie szybko temat bo się nie mogę doczekać!:D
Master Kiełbaster Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 "moim bardzo skromnym zdaniem liczy się efekt końcowy, a to czy to zostało zrobione w 2D czy w 3D...... who cares ?" różnica jest w liczbie punktowanych miejsc :P
vv3k70r Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 a co z 1d? co z 4d? a jak zrobie wizualizacje strun w 22 wymiarach to i tak na koniec prace wysylam w formie 2d, wiec chyba troche Wam zawialo dyskusje i g bedzie obchodzilo jury ze sie narobilem jak dziki, skoro i tak g widac z kazdego wymiaru powyzej 3 pierwszych, bo ludzka percepcja myli sie juz powyzej dwoch :) zamieszczony tutaj paszkwil jest czysta zlosliwoscia, sluzy do wsadzenia kija w mrowisko, bo jak czytam to mnie skreca ze smiechu, najlepiej sie nie odnoscie, tlyko zastanowcie nad jakim problemem sie rozwodzicie skoro do podrysowek postaci i tak czesto idzie w ruch aparat, a to niby juz 2 czy 3 wymiary?
Gotham Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 Vv3k70r- wyjątkowo nieudolne "wsadzenie kija w mrowisko", wbrew nazwie przy rozdzieleniu bitew nie chodzi o ilość wymiarów (wbrew temu co wydedukowałeś), lecz rozróżnieniu metod tworzenia. Jakoś nikt się nie czepia rozróżnienia na rysunek, malarstwo, fotografia etc. mimo że są w przybliżeniu określane wspólnym mianem 2D. Zresztą... zajrzyj do nowinek, tam w threadzie wyników bitwy znajdziesz więcej informacji na temat bitewny. Pozdrawiam,
kozioo Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 Od siebie mogę dodać jedynie, że wraz ze wzrostem ilości postów (w obydwu wątkach traktujacych o przyszłych bitwach) coraz bardziej skłaniam się ku propozycji Gothama, a mianowicie bitwe technicznych, nastawionych na konkretne zagadnienie. To, że 2d i 3d powinny byc rozdzielone jest dla mnie oczywiste;) Konkursu na "obrazek" prawdopodobnie nigdy nie wygra praca 3d - zbiorowego samobojstwa grafików 2d nie biore pod uwage. To tyle jesli chodzi o skromne zdanie szarego uzytkownika;)
biglebowsky Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 Jakieś kompleksy grafików 3d czy jak:>?
biglebowsky Napisano 6 Kwiecień 2006 Napisano 6 Kwiecień 2006 To koment do twierdzenia ze 3d nie moze wygrac:)
Rekomendowane odpowiedzi